"Nestranný a erudovaný" soud. V Nymburce.

Nebo skoro i kdekoliv jinde. 

 Jak funguje městský úřad v Nymburce - jsme si popsali v řadě předchozích článků. Jednoduše - NIJAK. Nezná základní předpisy pro svou práci, neplní své základní povinnosti. Přesto - všichni berou městské peníze. 

Třeba viz : 

Správní orgán.. Dále jen "idiot" (k213.cz)

Veřejné shromáždění v Nymburce (k213.cz)

A jak funguje soud - tamtéž ?? 

Podal jsem si žádost o výmaz rejstříku trestů. Podle zákona na ni mám nárok. Asi proto soud NIC  už 2 měsíce nedělá. Jako vždy, když má dělat něco, co se mu dělat nechce. Přitom podle jejich vlastního prohlášení to prý trvá měsíc. 

Pokud šlo o to vystavit zatykač, měl ho ten samý soud do dvou hodin. 

Mimochodem, ten poslední trest, prý za "maření úředního rozhodnutí", byl právě od estébáckého synka Rajma - za to, že jsem - na rozdíl od něj - věděl, jak má vypadat podle trestního řádu příkaz k nástupu trestu, kdo ho jedině může vystavit a co musí splňovat. 

Zato se tento soud vyznamenává jinak : Třeba tím, že není schopen opsat 2x stejné číslo jednací nebo spisovou značku. Musí to pak dodatečně opravovat - přičemž jediný, kdo na to přijde, ač jsou za to placeny desítky lidí - jsem nakonec vždycky jenom já. Někdy to mají tak hloupě, že na dvou řádcích pod sebou je ta značka pokaždé jinak - a nikomu to tam nevadí. 

Estébácký synek Rajm se vyznamenával i jinak : Třeba za 2 roky nebyl schopen sehnat krabici na poštu, dostatečně velkou na to, aby se do ní vešel formát A4, nejběžnější formát, který soudu chodí. 

To bylo v době Covidu, kdy se do soudu nesmělo a krabice na poštu ležela před rámem, ve vestibulu. 

A kdo k nám tuto nádheru - Rajma - poslal ?? 

No, přeci - Švehlová, kdo jiný. Ta samá komunistka, co loni na podzim vedla - na určení ministra spravedlnosti, tedy Blažka - komisi pro výběr nových soudců. 

Mimochodem, kvality co Rajm, splňuje pohodlně kde kdo, včetně žáků zvláštní školy, takže pokud chce vybírat takové kandidáty, tak ani komise nejsou potřeba, ti se najdou snadno všude. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

_________________________________

_________________________________