Drsně ? A jenom s uprchlíky ?

Konečně si toho někdo všimnul - ovšem až díky uprchlické krizi. Česká republika prýá zachází s uprchlíky drsně ...

 

http://www.novinky.cz/domaci/383758-reuters-ceska-republika-zachazi-s-uprchliky-drsne.html

 

Nutno - zejména pro pány z Reuters - doplnit, že zdaleka nejen s uprchlíky. Zachází tak s každým, kdo se jí dostane pod ruku, především pak s vlastními občany.

A důvod ?

 

Důvodem je, že státní správu v této zemi vykonávají - až na nepatrné výjimky - naprostá hovada, která jsou navíc ještě ve svém hovadství neustále utvrzována stejně hovadskými politiky či sdělovacími prostředky.

Jako prvopříčinu lze vidět to, že nikdy neproběhla žádná dekomunizace státního aparátu, což především na policii a justici je vidět tak markantně, že Putin si jistě denně mne spokojeností ruce, jak mu ta západní kolonie skvěle drží, i když už dávno jeho vojáci museli vypadnout.

Pohrdat člověkem a jeho právy lze snadno, zvláště je-li dotyčný zodpovědný dostatečně otrlým buranem, což v našem státním aparátu není nic těžkého. Je to vidět na stovkách případů DENNĚ  v činnosti policie, exekutorů (těch obzvláště), soudců, městských i státních úředníků, vězeňské a justiční stráže, prostě prakticky všech, kteří o něčem rozhodují. A zvláště o lidech a jejich osudech.

Lidský nebo alespoň uvážlivý přístup je naprostou výjimkou, a to obvykle lidí, kteří se buďto vrátili ze zahraničí, nebo tam studovali nebo vlastním přesvědčením - často přes víru v boha pocitu zodpovědnosti k němu - dospěli k závěru, že hrubé nakládání s lidmi se ani nevyplácí, ani není jejich posláním.

Je pak samozřejmě jen logickým projevem, když takto "opečovávaní" občané to státu (a jeho úředníkům) zase vrací, kde mohou. Ne že by to byla omluva pro všechny podvody a vyčůranosti, ale vysvětlení to je zcela jistě.

Mohu z vlastních zkušeností doložit - asi proto mě do těch kriminálů tak často posílají, abych to mohl sám vidět - že i ten nejotrlejší zločinec rozezná, jestli je s ním zacházeno spravedlivě a podle zákona, anebo - i když něco provedl a je si toho vědom - si na něm beztrestně vylévá své životní komplexy a mindráky kdejaká jinak ušlápnutá soudkyně či státní zástupkyně, anebo v přípravném řízení kdejaký přihlouplý fízl.

Ke státní správě, která často nejhrubším způsobem porušuje svoje vlastní předpisy a sebou stanovená pravidla, pak logicky nikdo necítí žádnou, ani sebemenší úctu či respekt či závazek vůči celku a pocit odpovědnosti za např. národní pověst, národní vývoj, národní budoucnost, apod.

Je to pak všem jedno, jen se v duchu stydí, že jsou právě občany takovéhodle státu.

S uprchlíky ten problém jenom vyplul na povrch - a stát jasně před evropskou veřejností demonstruje, že jeho aparát podléhá vlivům těch nejspodnějších nálad a nejnižších pudů a vrstev, živených po celá předchozí desetiletí komunistickou xenofobií a podprahovým rasismem.

Proto - vzkaz do zahraničí - kdo tu chce žít, připrav se na státní aparát buranů, který se s vámi rozhodně nebude párat, zejména pokud zjistí, že JE vám co ukrást (a sebe obohatit).

Připravte se, že přicházíte do země, kde to jinde zdiskreditovaný estébák dotáhnul až na ministra financí a stát si tak v podstatě zprivatizoval - takže to, co za totality dělala alespoň jedna strana, složena z tisíců členů, dnes dělá jediný kápo - nezodpovědný už vůbec nikomu.

Připravte se, že jste přišli do země, kde se lidskými právy pohrdalo po celá dlouhá desetiletí, přičemž ta poslední dvě toto pohrdání jenom umocnila a zesílila - vzhledem k tomu, jaká evidentní pakáž vyplula s privatizací na povrch a do mocenských složek země.

Jestliže tenhle státní aparát brutálně a bezohledně nakládá s vlastními občany - co pak asi mohou čekat cizinci, zvláště když jejich příchodu předcházela masivní nenávistná propaganda těch nejnižších složek lidského vědomí ?

Úcta k člověku a jeho osobnosti se pěstuje po celé generace, ztrácí se ale velmi rychle.

Asi jako víra. Víra v Boha, ale i ve spravedlnost.

Což je vlastně - nakonec - totéž.

__________________________

http://www.novinky.cz/domaci/383758-reuters-ceska-republika-zachazi-s-uprchliky-drsne.html

__________________________

 

 

Comments  

+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-18 14:53
novinky.cz/.../... :-|

Asi už se dozvěděli, kam to vcházejí ...
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-18 18:13
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 15:48
SOUDKYNĚ TÝRALA DCERU - PELIKÁN JI ZBAVIL FUNKCE ...

Litoměřická soudkyně obžalovaná z týrání dcery je dočasně bez funkce
rozhlas.cz/.../... :sad:

Pelikán odvolal soudkyni Hořejší. Prý týrala dceru :eek:
echo24.cz/.../...
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 15:49
ROZKRADL JSI DOTACE ? 8) Pak jsi vhodným kandidátem na místo účetního u Evropského dvora ... :eek:

Skandál na obzoru? Český kozel bruselským zahradníkem
echo24.cz/.../...
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 15:50
Ištvan zasahuje v nejcitlivějším místě policie :P
echo24.cz/.../...
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 17:29
EXEKUTORKA: Český dlužník je pštros. Neděsím ho, posílám vždy muže a ženu
zpravy.idnes.cz/.../...

Lze zkrotit exekutory? Ano: je třeba znemožnit jim konkurenční boj
denikreferendum.cz/.../... :-x
+1 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 17:32
Jak zemřel Rom z Kynšperku? Soudní znalci se neshodnou :-?
domaci.eurozpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.