Mainstream : Jakoby žili někde jinde

Přiznám se, že i mě někdy zarazí hloupost, ba naivita redaktorů z mainstreamu, kteří se chovají (píší), jakoby právě přistáli z jiné planety - a nestačili se zorientovat ani v tom základním.

Jako třeba tady :

http://www.novinky.cz/krimi/383723-z-dluznika-trestancem-za-mrizemi-staci-zfalsovat-prijem.html

Cituji :

"Vězení pro dlužníky v Česku není ..."

 

Jak omezený musí být člověk, který dokáže tohle napsat za situace, kdy kriminály jsou už zase plné tzv. "neplatiči výživného", tedy těmi, co dluží na výživném - ať už skutečně, nebo jen fiktivně, aniž by kdo zkoumal, zda vůbec výživné platit měli a v jaké výši ... ?!!

Co jiného je věznění "neplatičů výživného" než vězněním pro dluh, byť dluh specificky vyjmutý z rodinného práva ?

Autor těchto bludů na Novinkách.cz jen dokresluje ubohou úroveň většiny mainstreamových redakcí, které oplývají nezkušenými mladými hlupáčky (a hlupačkami) nejčastěji po maturitě, kteří sice o životě ve vlastní zemi neví - vyjma vináren, klubů a diskoték - prakticky vůbec nic - zato - a právě proto - jsou ochotní o něm napsat cokoliv ?!

A hlavně : Moc nestojí.

Zkušený redaktor by jistě chtěl dostat řádně zaplaceno za svou práci, hlupáček po maturitě si nechá - a musí nechat - všechno líbit, neboť - jak již řečeno - nic neumí a kdykoliv ho může - prakticky kdokoliv - nahradit.

Média pak ovšem vypadají podle toho.

Bída české žurnalistiky - v zemi s kdysi velmi vyspělou tradicí právě v tomto oboru - je tak ještě pronikavější, bolestivější a viditelnější nežli bída společenského života obecně, politického pak obzvláště.

Proto lidé přestali masově číst noviny - protože v nich nic není.

Přesto - o tom, že by si zatraceně rádi přečetli něco o tom, co se v jejich zemi skutečně děje a co se nikde nedočtou - není nejmenších pochyb - a tyto stránky jsou toho nejlepším důkazem.

Mimochodem, pokud někdo uvádí vědomě nepravdivé údaje o svém příjmu, aby někoho dalšího (zde banku) uvedl v omyl (a ta mu poskytla úvěr, který by asi jinak nedostal) - tak to samozřejmě podvod je a stíhání těchto lidí je zcela na místě.

Otázkou druhou je to, jak si banka tyto údaje ověřuje, když si za to zcela jistě platí celý aparát zaměstnanců, a jistě ne špatně.

A pak jen logicky doplácí na jejich "kvalitní práci ..."

Mimochodem, hlad po informacích - a zejména pak fundovaných komentářích k nim -  v zemi, kde formálně existuje svoboda slova, je naprosto zarážející a historicky asi nemá ani srovnání, ani obdoby.

_________________________

 

_________________________

 

Comments  

+3 # Saxána 2015-10-19 08:41
"Otázkou druhou je to, jak si banka tyto údaje ověřuje,.."
Řekla bych, že je to otázka spíše první. Pokud banky vědomě občany zadluží bez garance splácení, musí jít do vězení ti, kteří půjčku poskytli.
+4 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 11:39
Do vězení chodit nemusí, ti "jen" přijdou o prachy, co je půjčili.

Za blbost ať si platí každý sám, kdyby se mělo zavírat obecně za blbost, tak by ty kriminály nemohly nikdy stačit. :lol:
+3 # Saxána 2015-10-19 10:14
Že až s takovou prodlevou ? A kolik dalších psychopatů působí v justici ? Skutečně nejvyšší čas na jmenování všech soudců v celé ČR na 5 let . !
parlamentnilisty.cz/.../...
+4 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 13:19
J. Komárek :

Ne jakoby, oni žijí úplně někde jinde. :eek:

Než přestat rozbíjet rodinné vztahy, pronásledovat otce, kteří se chtějí podílet na výchově svých dětí, podporovat rodinnou politiku tak jako soudruzi v sedmdesátých letech minulého století, tak my jejich nástupci budeme investovat do nákupu útočných pušek.

Zamyslete se vy ubožáci, Babiši, Stropnický, Chovanče, Marksová /nemělo tam být "X/", kdo na Vás jednou bude dělat?

Vždyť vy tu nechcete ani ty zoufalé utečence, snad právě proto, že jsou vzdělanější než vy.

Při svém ubohém rozumu nejste schopni pochopit, proč v této zemi, kde zítra znamená již včera či včera znamená již zítra nemají zájem zakotvit a raději volí cestu do země poraženého v 2. světové válce.

Ten poražený se dokázal postavit svoji morálkou a pílí na vlastní nohy a předběhnout po všech stránkách "vítěze", navíc se dokázal na rozdíl od nás vypořádat s vlastní minulostí.

My jsme se s ní díky vám nenažraným hovadům zvyklým krást a žít na úkor druhých dostali na dno propasti.

Na druhou stranu chápu, že Vás to nezajímá.

Vy výše jmenování máte nakradeno či získáno nekalým způsobem na několik generací a nákupem útočných pušek pomáháte nějakému pro nás neznámému Frantovi, ale především sami sobě.

Děkujeme, odejděte.

Ve skoupených vydavatelstvích estébákem Babišem, se zmůžete na článek "Prohnilá policie. Kdo ovládá koho",

"Stát byl pro mnohé dojnou krávou, to musí skončit".

Musí i pro vás ubožáci výše jmenované.

Proč nezveřejníte tyto články na internetu a nepřipustíte k nim diskuzi?

Byly doby, kdy jste zločiny policie maskovali selháním jednotlivce.

sinagl.cz/.../...

Bylo to v době, kdy jste dokázali umlčet slušného občana, jednotlivce, který šel proti zločinům a zvěrstvům policie.

Konečně přišel útok z vlastních řad.

Já osobně vím, kdo byli policejní prezidenti Kolář, Husák, kdo byli ministři vnitra Gross, Langer, Pecina ředitel IMV, později IPČR Pelc, ministři spravedlnost Němec, Čemrák, Pospíšil, vím jak funguje ČAK.

Ministerstva vnitra, spravedlnosti, práce a soc. věcí a další byla a jsou hnízdem lemplů a darmožroutů, kteří by jinak skončili jako bezdomovci.

novinky.cz/.../...

Co asi mohu očekávat od současného ředitele GIPS Bílka, který v době mých stížností na policisty PČR byl zastupoval ředitele Pelce, kterého jsem 2x donutil ke konkrétní odpovědi.

novinky.cz/.../...

J.K.
+3 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 13:20
FREE :

Z datových schránek mizí zprávy bez varování, podnikatelé jsou překvapení
e-svet.e15.cz/.../...
:-|
+2 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 13:23
novinky.cz/.../...

Běs a hrůza.

Jak asi vypadá žloutek?

J.K. :eek:
+4 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 13:29
„GIBS se podle mého názoru ocitá v nedobrém světle,“

O kolik ti debilové z vlády jsou opoždění oproti nám ? O 10 let ? O 15 let ?

Tady se o tom píše už dobrých 10 let, že Bílek je estébák a jedinou "prací" GIBSu je zametat všechno pod koberec, ať je to, co je to...

Dokonce i ta jinak naprosto bezzubá a zbabělá Candigliotta z Lidských práv to nemohla přehlížet a všimla si toho - že GIBS je naprosto na hovno, přitom tam dělají tisíce lidí ...

Kdo vůbec viděl, že by něco nejen vyřešili, ale aspoň se pokoušeli to vyšetřit ?
Hovada !!
A Sobotka je jejich šéfem ? Blbeček neschopnej, zpomalenej - ten by měl letět jako první - protože nese odpovědnost především... :eek:
+3 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 13:36
Jsou ceny právních služeb tabu?
www.nasepenize.cz/.../
+3 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 13:38
Fízlice si ale podle svých slov na rozhovor nevzpomíná. „Každý den mluvím s desítkami lidí, nemůžu si pamatovat rozhovor před dvěma lety,“ uvedla u soudu Pavla Němečková, vedoucí protidrogového oddělení Praha III.
novinky.cz/.../...
+3 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-19 13:40
Copak, copak ? Účelová obvinění, vycucaná z prstu ? :eek:
Tak o tom bychom něco věděli !! :eek:

Podnikateli Králíkovi zablokovali účet. Obviňte ho za každou cenu, zní na odposleších
domaci.ihned.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.