Slovenské volby : Touha po změně. Věčná ?

Výsledky slovenských voleb znamenají - mírně řečeno - překvapení pro většinu jejích aktérů, ale i domácích a zejména zahraničních pozorovatelů.

 

Jsou vlastně typickým obrazem postkomunistické společnosti, který se s menšími odchylkami opakuje v bývalých socialistických státech pořád dokola :

O levici sice skoro všichni ví, že je špatná, ale na druhé straně umožňuje vcelku pohodlný život se zajištěním minima životního standardu pro většinu - a většina mu stále znovu dává přednost před nekompromisní životní soutěží výsledků vlastní práce, založené na píli, umu a vzdělání, typické pro zdravou společnost, ztělesněnou pravicovým vedením, a tedy i silnou pravicovou stranou.

Ukazuje se, že ta nemůže vyrůst ani přes noc, ani bez prostředků - a tak prakticky všude chybí dodnes. Všude - rozumí se v postkomunistickém světě.

Průměrný volič sice ví, že život s levicí je takový - pohodlný - smrádek, ale teploučko, bez nutnosti denně prokazovat, co umím a jak jsem pracovitý - ale zase jinak nic moc, a podvědomě by chtěli přeci jen dosáhnout víc a žít v lepší společnosti.

A tak jsou - s vládou levice - spokojení i nespokojení současně.

A protože pravice chybí, s růstem nespokojených hlasů se dále drobí politická scéna různými straničkami, o kterých nikdo neví, co je vlastně jejich politickým programem, chybí jim osobnosti i tradice, a často připomínají spíše rodinná uskupení a klany, snažící se formou politických stran urvat kus moci pro sebe. Ty jsou typické svou značnou nestabilitou a proměnlivostí, většinou nevydrží ani do příštích voleb (v ČR typickým příkladem Rajonovy Veverky, dnes estébákovo ANO, apod.)

Všechny tyto strany a uskupení jsou založeny jedině na tom, že většina lidí je nespokojená se současným stavem a současně nemá koho volit, neboť nikdo na politické scéně skutečnou změnu nezaručuje. Většinou ani nemá ani základní představu o tom, jak by měla vypadat a jak by se jí dalo dosáhnout.

Česká republika na tom - ve srovnání se Slovenskem - není o nic lépe - a proto také lze velmi podobný výsledek očekávat i v našich volbách.

Estébákovo ANO selhalo zcela a většina jeho původních voličů již prokoukla volební podvod, který byl na nich spáchán při posledních volbách, planými sliby o změnách, kterých nejen že estébácká strana nebyla schopna, ale ani nebyly jejím skutečným zájmem, protože tím bylo jenom a jedině zajistit blahobyt vlastní rodinné firmě - Agrofert - a za tím účelem si zprivatizovat státní moc.

Lze tedy očekávat silný odklon voličů od tohoto podvodníka - a voličům opět vyvstane otázka, komu ty hlasy skutečně svěřit. Kdo jim jakoukoliv změnu k lepšímu zajistí ?

Přičemž popularitu, které se na Slovensku těšil Fico a jeho sociální demokracie - SMER - mu mohou jeho české obdoby jedině závidět, a tudíž i počítat s tím, že propadnul-li Fico, Sobotka a jeho důchodcovská strana propadnou u voličů ještě daleko hruběji.

Pro Slovensko je jistě zvláštní, že jeho tradiční strana - křesťanská demokracie - se nedostane ani do parlamentu, a svědčí to jedině o vykořeněnosti i tamní společnosti, jež raději odevzdá hlasy plemennému býčkovi, kterého možno skutečně oslovovat titulem "otec vlasti", jestliže má děti prakticky s každou ženskou, na kterou se kde podívá - což se domnívám, že v tradičně katolické zemi by mělo být nemyslitelné.

To, co se stalo nyní na Slovensku, se zcela jistě na podzim zopakuje i v českých volbách, tradiční - a těžko zodpověditelnou - otázkou pouze zůstává, kdo hlasy zklamaných a nespokojených voličů posbírá tentokrát.

A i nadále zůstává zbožným přáním, aby ten, komu se to skutečně povede, je do příštích voleb nezklamal rovněž.

_____________________

             

_____________________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-07 10:01
O tom si mluvil už před léty:
zpravy.aktualne.cz/.../... O.
______________

Jo, to mluvil. Taky o tom, jaký úžasný byznys to vězeňství je. Což se nedávno ukázalo na plné pecky, když ředitel věznice v Litoměřicích nabízel (novému) řediteli Vězeňské služby sto tisíc v igelitce měsíčně za to, když vrátí věci do starých kolejí.
Ani nemusel, vrátil je tam Městský soud - a zadarmo. Mafiána Dočkala, jehož "hospodaření" vyrazilo dech i tak naivní slepici jakou jistě je Válková, nainstaloval zase, kde byl (to by tak hrálo, aby si mafiány kde kdo odvolával, že ? Co kdyby pak rychle došlo i na městský soud ?!!) - a ten to rozjel "ve velkým" znovu.
J.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-07 10:10
Dobrý den,

Koukám, že jste skouzl do používání eufemismů jako mainstream.

Žádná postkomunistická (Střední) Evropa neexistuje, neb nikdy zde nebyl komunismus, ale socialismus, vládly zde maximálně komunistické strany.

Stejně tak nebyl a není demokratický Západ, neb společenské zřízení na Západě mělo a má ke skutečné demokracii hodně daleko.

A skutečná pravice není ani na Západě, viz odpad ala Obama, Cameron, Merkelová.

A kdo by volil KDH, s politiky jako hlavní ideolog rozbítí Československa Čarnogurský, kašpar Dzurinda, Lipčic atd? Stejně jako lidovci v ČR: Jurečka hrabající jen dotace pro sebe a kámoše v agrosektoru, dement Hermann oslavující každou blbost - jako dnes výročí narození Masaryka (jehož skutečný historický přínos i jeho implicitní podíl na zániku ČSR v 1938 ještě nebyl fundovaně zhodnocen), Bělobrádek s nulovými výsledky přenosu výsledků výzkumu do výrobní praxe, hlavně že do AV ČR a jinam narvali miliardy bez efektu v podobě nových pracovních míst následně vzniklých ve výrobě, službách.

Je třeba změnit status quo, proto výsledky na Slovensku jen vítám.

Čím více antisystémových stran, tím lépe. A co nejdříve v ČR.

A ti, co předem nálepkují ostatní za fašisty a xenofoby, aniž by vyčkali činů, jsou jimi sami.

PR
_________________

Já výsledky voleb na Slovensku vítám rovněž, jen mám pocit, že těch nespokojených hlasů by se dalo využít lépe. Kotleba ve mně žádnou důvěru nevzbuzuje už od pohledu, ať si stran politiky říká, co chce. A znám ho - tedy ze stránek, ne osobně - minimálně 5 let, ne až dnes, na ty stránky se stačí podívat, aby člověk viděl, co to je za naivní žvásty.
Že vládní strana krade, to asi ano, ale jsem zvědav, co s tím udělá on - a obávám se, že kdyby jí byl on, bylo by to totéž.
V jakém stavu je křesťanská demokracie, je právě vizitkou toho postkomunismu a vykořenění - a že je pak nikdo nevolí, je logickým důsledkem. O naší KDU ČSL ani slovo, protože ti nestáli nikdy za nic, v čemž vesele pokračují dál. Chybí jim program i osobnosti. A naivitu, jakou prezentuje jejich předseda při každém komentáři, který vysolí na kameru, by jim mohl závidět i lesní muž.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-07 10:51
Uz jen 1 rok zbyva do volby vhodneho prezidenta.
Aby se nestalo jako drive, ze na posledni chvili byl probuzen spici jezevec z Vysociny a poslan primo na Hrad, je treba se jiz nyni postupne zamyslet nad vhodnymi kandidaty.
Vhodny kandidat by mel respektovat Mezinarodni a Evropske pravo!!!
Nevhodny kandidat je ten, kterymu je jedno co bylo kdy podepsano, ktery by prodal svuj narod za slivovici!
Justice v CR by mela byt nezavisla. Prezident je vsak osoba, ktera jako posledni podepisuje nove zakony. On tim nese velkou zodpovednost za smer, kterym se bude justice nasledujicich minimalne 10 let ubirat.
Novy Obcansky zakonik vypracoval Pospisil a nakonec ho podepsal Klaus. Umluva ZLP, clanek 6 a Evropske pravo neni v NOZ zohledneno.
NOZ je proto hnuj - k tomu dospivaji postupne advokati. Obchazeni zakona neni trestnym cinem a nevede k neplatnosti jednani jako drive (srovnej § 39 SOZ s § 580 NOZ).
Dale by mel prezident nechat prosetrit stiznosti obcanu na nemravnosti, podvody a zlodejnu zkorumpovanych soudcu, ke kterym dochazi kazdy den v soudnich sinich.
Az po temer 20 letech vezeni se v soucasne dobe zacina Zeman zabyvat nevinym a presto na dozivoti v nespravedlivem procesu odsouzenym veznem Kajinkem. Nekdo na Zemana ted musi tlacit ze zahranici a jen Zeman vi, kdo to je. Casem se to dozvi i narod.
Na techto strankach by proto mohlo kazdy mesic probehnout jedno kolo diskuze k jednotlivym kandidatum. Po deseti kolech by melo byt celkem jasno, kdo pripada v uvahu, kdo splnuje nejlepe predpoklady na takto dulezitou funkci.
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-07 10:52
Nesmysly z Rady Evropy:

Tento skandalni clanek od Rady Evropy by zaslouzil okomentovat.
Psala to Nemka Anne Sanders, osoba neznala pomeru v justici CR, na zaklade asi zpravy od Soudcovske unie CR.
Darebacek Honzik je tam popsan jako obet Ministerstva spravedlnosti.
Dle ESLP podvodny a nespravedlny proces s Kinskym (slo o restituci 2 miliardy EUR) je tam vylicen jako zasah politiku do rozhodovani soudu.
Aby se ta Nemka zajimala o to nejdulezitejsi - proc nebylo v CR za 12 let zaimplementovano Evropske pravo podle jednotlivych Narizeni Rady Evropy, tak to ji ani nenapadne. Nechava se pouze obelhavet propagandou z jednotlivych statu!
Takto to chodi v Bruselu. Tam nemaji ani tuseni o podvodech justicni mafie.
Napiste ji o pomerech v justici v CR a nebo ji rovnou odkazte na cteni techto stranek (pry cerpa taky z tisku).
Je cas, aby se Rada Evropy probudila.
Z

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-07 10:53
Je cas vybrat si prezidenta - Masarykova typu.
Z
_______________

Tak to bude velmi úzký profil. Takových opravdu nestojí na každém rohu deset.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-07 12:00
České úřady jsou jako zločinecká skupina, tvrdí Zadeh a podává trestní oznámení denik.cz/.../...
_______________

Nejsme sami, kdo to říká ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-07 12:02
Mám dojem, že momentálně máme tu nejvíc asociální ministryni sociálních věcí, jakou jsme kdy měli. Dělá všechno pro to, aby rodiny ještě víc zlikvidovala.



neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-07 14:02
Kdyby na Slovensku, v ČR či jinde byla opravdu prosperita, svoboda, rovnost, bratrství a jiná fungující lidská práva, tak nebude zvolen žádný Kotleba, Fico, či zde Babiš, Sobotka, Zeman, Kalousek, atd.

Kotleba je jen indikátorem a potvrzením toho morálního a sociálního srabu, ve kterém je Slovensko, a ve kterém je ČR a jiné státy.

A otázka stojí: O co je lepší Sobotka (který svým kreténismem mj. okradl jako ministr financí stát, t.j. lidi o cca 52 miliard při privatizaci OKD), o co je lepší Babiš, který okrádá svým podvodným čerpáním dotací a veksláckým podnikáním stát již roky, nemluvě o jeho šmírácko-udavačských praktikách, o co je lepší Kalousek, onehdy další ministr financí, který zvedl spotřební daň na phm, tvrdíce, že se zvýší výběr daně, samozřejmě klesl, neb transitní kamiony tankovaly mimo CR, o co byl lepší Havel, který radši s Rumlem nechal zavřít Sládka, jen aby byl znovu zvolen prezidentem (za pískotu štětky Veškrnové, haha), atd. než Kotleba?

Samozřejmě, Kotleba zjevně nemá řešení, jako je neměl vždy Sládek (nicméně na Sládkova slova ohledně cikánů aj. došlo, ať se to líbí či nikoliv).

Ovšem, pokud nezačne kolaborovat se současným politickým režimem, tak bude aspoň v Parlamentu jako výstraha, co tu dosavadní politickou verbež čeká.

To samé v USA, musí vyhrát někdo, kdo bude proti současnému politicko-podnikatelskému establishmentu.

Pokud se bude vybírat mezi Trumpem a Clintonovou, třeba volit Trumpa (Cruz as backup).

A lidi v ČR, na Slovensku, v Maďarsku, v Polsku už nechtějí být nadále druhořadými občany EU z hlediska výše jejich platů, důchodů, kvality justice, státní správy, služeb, zboží dovážených z Západní Evropy, atd.

Stav, kdy si Západní Evropa udělala ze Střední a Východní Evropy hospodářské kolonie, musí skončit.

Stejně poskytování EU dotací na kraviny či vyložené zlodějny.

Stejně tak stav, kdy se řada lidí ze Západní Evropy dívá a jedná s Čechy jako s póvlem, jak řada Čechů již na vlastní kůži zažila.

A samozřejmě nutno zapomenout např. na takové nesmysly jako soudcovská samospráva, jak pomatený Pecina pléduje na svém blogu (jen idiot by zřizoval Nejvyšší radu soudnictví s bolševiky, amorální a zlodějskou chátrou jako je Baxa, Šámal, Rychetský apod.), ale zavést přímé volby soudců s časově omezeným mandátem a možností je předčasně odvolat skrze doplňovací volby, soudní poroty ala anglosaské státy.

A pro Z: prezidentského kandidáta Masarykova typu - ano, ale Masaryka ve verzi do roku 1925, pak již to bylo jedno selhání za druhým. A o Janu Masarykovi nemluvě, viz jeho kolaborace s ruskými bolševiky po r. 1945 (např. skandální podpora zájmů SSSR ve věci účasti polské komunistické vlády na ustavujícím shromáždění OSN, atd.)

PR
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-08 16:04
Žalobce z kauzy metanol: Řada Švábenského tvrzení se zakládá na pravdě. V ÚOOZ působili zločinci
lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-08 18:59
Nelze, než hluboce souhlasit ...
__________________

Kárné pošimrání

paragraphos.pecina.cz/2016/03/karne-posimrani.html

Těch směšných 10% z platu mu Novák stejně dávno předem vyrovnal...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-08 19:04
Policejní statistika aneb Když se novinář nechá utáhnout na vařené nudli

paragraphos.pecina.cz/.../...
__________________

Dodejme, že takových idiotských novinářů (a novinářek) je naprostá většina.
Mimochodem, kdyby zrušili § 213 (dnes 196), tzv. "kriminalita" by dost možná znovu klesla - a to o celých 70%!! Akorát, že by pak většina fízlů a soudců vůbec neměla do čeho píchnout - a začalo by to být nápadně vidět ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-09 17:34
Tak to tu ještě nebylo. Fantazie policejně justiční mafie nezná mezí.

novinky.cz/.../...

J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-09 17:41
Kvoty v CR budou naplneny!
Z
domaci.eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-09 17:42
Nemecko voli 13.03.16. Merklova zazije prekvapeni- dusledek jeji politiky.
AfD ziska vice nez 10% hlasu.
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-09 17:43
Jak se krade ze spisu

jinepravo.blogspot.cz/.../...






“Cenzura“ na Jiném právu aneb co by se zde objevovat nemělo

jinepravo.blogspot.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-09 17:43
Jan Kratochvíl: Jak jsem skládal justiční zkoušky

jinepravo.blogspot.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-09 17:44
Pelikán: Lidé jako Kosán nemají ve státním zastupitelství co dělat. Žalobce je v šoku

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-09 17:48
Férovější exekuce a práce pro vězně, shrnul Pelikán úspěchy ministerstva

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-09 17:50
Pelikán bilancuje: Mezi své úspěchy zařadil vyššší počet zaměstnaných vězňů

domaci.eurozpravy.cz/.../...





Rozpaky nad Robertem Pelikánem: Nemá výsledky


ceskapozice.lidovky.cz/.../...

_____________________

Zapomněl na zcela rozložené a nefunkční ministerstvo, které už nefunguje ani tak, že by tam lidi chodili do práce ...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.