Slovenské inkviziční předzvěsti

Slováci vydávají nový civilní soudní řád - pro sporné, i nesporné řízení - a současně i soudní řád pro správní řízení - a jistě zaujme filosofie, jakým směrem se vývoj myšlení tamní justiční noblesy ubírá.

 

Nutno vymezit, že jednoznačně směrem k posilování arogance soudní moci vůči občanovi, který má být napříště peskován už i za využívání běžných a řádných opravných prostředků.

Ba, co víc, mají být pokutování (a to vysokými pokutami !!) i právníci, kteří by se spustili natolik, že by proti jistě moudrému a spravedlivému rozsudku odvolacího soudu podali dovolání - což už nám připadá jako velmi silné kafe.

Hlavně, že se justiční mafie při každé sebevětší zvůli ohání "právním názorem", na který prý má právo - zatímco ostatní, tedy běžní občané, už do budoucna nemají snad mít právo před soudem ani pípnout, natož se proti dobrodiní justičních tupců odvolávat...

Slovensko bylo obvykle v pohrdání lidskými právy vždy trochu napřed, je to tedy jasná předzvěst, co nás čeká, pokud necháme justiční panstvo poklidně si užívat svých bezpracně a nezaslouženě nabytých výhod a privilegií.

Člověku se chce říci : Zaplať Pán Bůh za český trestní řád, kde je napsáno, že "obžalovaný se může hájit, jak chce..." - a, pane, jak se tato slova hodila, když justiční pakáž ve vzteku nad kárným řízením s Bláznou, smolila další a další obžaloby, prý za další "pohrdání soudem", tentokrát Bláznovým...  

Našim východním sousedům přejeme, aby procitli pokud možno dříve než až v base.

Neboť s tímto vývojem směřuje tamní justice k jakýmsi inkvizičním tribunálům, kde i slovo na vlastní obhajobu bude považováno za neskutečnou drzost, a tudíž tvrdě trestáno a stíháno ...

_________________________

Slovenská inšpirácia

_________________________

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-29 13:59
Administrativní peklo a tisíce korun navíc. To je zaměstnanec v exekuci finance.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-29 14:00
Rozlícený Brichta o svých exekucích: Obrali mě o miliony, teď mám holý zadek!

tv.blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-29 14:01
Matlach se vrací k případu Kramný: Vzorky tkání byly prý podvrh!
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-29 14:31
V Bruselu vybuchují migranti, ale čeští poslanci schválili návrh na zabavování legálních zbraní policií.

prvopodstata.com/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-29 15:10
svobodneforum.cz/.../

Autorka popisuje věrně dění na polské scéně, nicméně divím se, proč z těch médií zmiňuje jen Gazetu Wyborczou, která se postupně dost zprofanovala.

O co jde, a co však v článku zmíněno není, avšak co je v tom pohledu na Walęsu nadmíru důležitým faktorem: To, že v roce 1992 v roli prezidenta se stal hlavním aktérem tzv. "noční změny", fakticky palácového převratu, vedoucího k odstranění vlády tehdejšího premiéra Olszewského, vlády, která projevila vůli vypořádat se se zločiny komunismu.

V tomto Walęsově činu je spatřována mnoha lidmi především kontinuita s jeho konfidenstvím SB, a také dnes poučení, jak může působit, drží-li bývalí mocipáni či jejich další generační struktury "v šachu" jakoukoliv "klíčovou osobnost" politického života země znalostí kompromitujících materiálů.

V článku pak nejsou zmíněny oběti Walęsova konfidentství, a jak z těch dokumentů od Kiszczakovy vdovy vyplývá, bylo jich 30. Kdyby byl Walęsa fair, musel by se snažit poctivě odčinit škody, které těmto osobám způsobil. Opak je ale pravdou...

Ano, mezi ním a hercem Zielnikem je opravdu veliký rozdíl. Herec Zielnik se postavil k věci jako chlap, a navíc žádné škody nezpůsbil.

V případě Walęsy lze z obětí jeho udavačství uvést např. člena někdejšího stávkového výboru v loděnici, pana Jozefa Szylera. Následkem byly tři roky vězení nepodmíněně....

Jak jsem v "Okně do Polska" již dříve uvedl: V Solidaritě už odedávna trvá boj mezi zastánci "Kulatého stolu" a stoupenci odstranění všech komunistických struktur a vypořádání se se zločiny komunismu, čemuž "Kulatý stůl" vehementně bránil.

A to, že představitelé "Kulatého stolu" se rekrutují ze zázemí vlivové agentury komunistických tajných služeb, to není dnes v Polsku žádným tajemstvím.

A to, že Walęsa se po roce 1973 stal článkem této vlivové agentury, dokazuje jeho právě jeho úporná snaha bojovat proti všemu a všem, kdo se s relikty komnismu chtěli vypořádat - a co vyvrcholilo právě "noční změnou" v r. 1992. Nakonec podobné zkušenosti máme i v českých zemích. Jenže v českých zemích i na Slovensku byly v téže době ty politické struktury, co se domáhaly vypořádání se s relikty komunismu, elimimovány z politického života i z orgánů státní správy rozdělením Československa - kdo nastoupil do nových orgánů nástupnických států, je mnoha lidem už jasno!

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-29 20:56
"Slováci a Poláci častěji zmiňují protičínské protesty a kladou si otázku, proč si Česká republika namlouvá Čínu."

novinky.cz/.../...
________________

Úlety jednoho vypelichaného, vyžilého a vychlastaného komanče, které činí výhradně na své vlastní triko, netřeba vydávat za vůli či snahu celé České republiky...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-03-30 13:39
Protilidová politika současného hradního ožraly a jeho patolízalů ve spojení s čínskými krutovládci, terorizujícími vlastní lid, nemůže být jasnější ...

____________________

Dobrý den,

jaký div, že socansko-bolševická vláda, plná deviantních týpků, libujících si ve fízlování, šmírovaní, v právech buzen na osvojení či umělé oplodnění, atd. je proti českým zaměstnancům - viz dnešní mainstream: Česká vláda je proti návrhu Evropské komise, aby Češi měli za práci na Západě stejnou mzdu jako místní.

Takže nejenže platy v samotné ČR jsou ve srovnání se Západní Evropou žebračenky, ale ještě vláda ČR popírá právo občanů ČR na stejnou odměnu (plat či mzdu) za stejnou práci.

Současná vláda ČR a na ní napojené vekslácké struktury totiž hájí jen zájmy fašistické korporatokracie se sklony ke kleptománií (ony rozkrádačky veřejných peněz a dotací z EU).

Český občan tady není od toho, aby dělal - jak otrok - za pár šupů, jak si to představuje chátra z vlády a ministerstev, a stejná chátra drze se nazývající podnikatelé.

Proto Zeman a ostatní chátra z vlády si tak dobře rozumí s vrchní čínskou komunistickou opicí, která - a její KSČ - praktikuje vykořisťování řadových Číňanů prací za směšnou mzdu či plat trvale.

zdravím, PR
____________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.