PiS + sex = ODS ???

Takto nesmyslně totiž vyzněla včerejší reportáž v pořadu 168 hodin o zrušení sexuální výchovy v Polsku, resp. o návrhu paragrafu, podle kterého by měly být některé její aspekty trestné. 

 Často slyším nadávat na Českou televizi, že je taková nebo maková, že šíří multi kulti a podporuje zvrácenosti spojené s přijetím Istanbulské úmluvy. Ano, to je do značné míry pravda. ČT má naštěstí i druhou tvář, jen ji hledat, kde ukazuje obnovu historických památek a jejich oživení, diskuse o historii, ale i spoustu informačních pořadů o čemkoliv - o zbraních, o životním stylu v minulých stoletích, ukazuje zeměpis, cestopisy, spoustu dalších věcí. Jen je chtít vidět. Není tedy rozhodně jednoznačně negativní z pohledu člověka uctívajícího tradiční evropské hodnoty.

Svou jednoznačně horší stránku však předvedla právě včera v pořadu 168 hodin, v reportáži z Polska o vládním návrhu PiS (strany Právo a spravedlnost) o zavedení trestnosti jistých aspektů sexuální výchovy, kde prokázala, že ji ovládají přesně ty síly, z nichž je jako její hlavní negativismus obviňována. 

Přesto - tomu, kdo chtěl a uměl poslouchat, přinesla poměrně cenné informace. 

Především bych se zastavil u - pro mne šokujícího - "zjištění" ČT, že polské PiS odpovídá na české scéně nejvíce ODS. To opravdu je "zjištění" hodné naprostého politického nýmanda a mokrého hadru na čelo. 

PiS, podle toho, co jsem o ní dosud slyšel, je stranou zaměřenou na uchování tradičních křesťanských hodnot. Na naší scéně by jí tedy nejspíše odpovídala - byť s velkými výhradami - KDU-ČSL. Rozhodně ne ODS, která o tradičních hodnotách neříká vůbec nic a v praxi je spíše zašlapává do země. 

ČT "dovodila" svůj názor z toho, že prý poslanci ODS nejčastěji gratulovali PiS ke znovuzvolení nebo k volebnímu úspěchu (v nedávných volbách)... No, to je tedy měřítko jako hrom... 

Vzájemné gratulace mezi politiky bývají běžným folklorem, někdy i diplomatickou povinností a ač o tu zde asi nešlo, těžko dovodit podle gratulace k výsledku voleb, že právě ODS je obdobou PiS na české scéně. 

Krom toho, gratulovat vítězné straně v sousední zemi, se, už z čistě zištného pohledu, může hodit u nás každému politikovi. 

Tak mě napadá, že úvaha ČT mohla vycházet snad z jediného bodu - totiž euroskepticismus, který - obě strany - vcelku právem - sdílejí. A v případě PiS rozhodně mají proč (připomeňme jen útoky EU na polskou justiční reformu, která nebyla ničím jiným než snahou zbavit se bývalých komunistických struktur v justici). 

Redaktoři ČT - na základě této zcela zcestné úvahy (euroskepticismus přeci sdílejí i mnozí další na české politické scéně, třeba Okamurova SPD) se tedy vypravili do sídla ODS a tam se ptali Alexandry Udženije, 1. místopředsedkyně strany, co oni říkají na rodinnou politiku - a ta odpověděla, že rodinná politika má u nich preferenci, což znamená více peněz rodinám

No - lépe snad ani rozdíl mezi ODS a PiS nemohla vystihnout. Protože to je opravdu symbolické vyjádření - a jestli to redaktorům ČT nedošlo ani po něm, tak mají programově klapky na očích. Resp. o PiS neví vůbec nic.

ODS je totiž vskutku stranou lidí, orientovaných výhradně na prachy. O nic jiného jim nešlo a nejde a nic jiného si jako důležité ani neumí představit. Stačí se podívat na jejich členstvo a poslance, jak se chovají a jaké hodnoty representují a denně prosazují. A pokud bych hledal zvláště ilustrativní příklad - a přímo z oboru - tak připomenu vystoupení Daniely Kovářové, bývalé ministryně spravedlnosti, loni v Senátu, kde, při otázce co by mladé motivovalo k více dětem, uvedla, že její dceru jedině mnohem více peněz než jí stát dá v současnosti. 

Typické vyjádření - a typická výchova - ODS. 

PiS na druhé straně mluví o udržení a obhajobě křesťanských hodnot.

To je ale něco úplně jiného než orientace na peníze. To je třeba si uvědomit v první řadě. 

Mamonářství a hrabivost jsou totiž pro každého křesťana těžkým hříchem a orientace na peníze tak je v rozporu se samou podstatou křesťanství i křesťanských hodnot, o kterých mluví právě PiS. 

Současně zformulovat rodinnou politiku tak, že jim jde o "více peněz rodinám" je opravdu ilustrativním - a velmi ubohým - shrnutím toho, co v rámci rodiny dnes ODS nabízí. 

Co to je : Více peněz rodinám ?? Kterým rodinám ?? A za jakých podmínek ?? 

Znamená to vyplácet zvláštní podpory kdejaké samoživitelce, která má dítě - a často i několik, a nejlépe každé s jiným - za svobodna, bez řádné rodiny - a následně také bez řádné výchovy, tedy jakousi masivní produkci budoucího společenského odpadu ?? Se kterým bude možno při volbách smýkat jako s utrženým listem a který bude volit toho, kdo mu dá další dávku ?

Pokud ano, tak to je typicky levicová politika, symbolizující v současnosti hlavně ČSSD, případně komunisty, potažmo ANO - ale rozhodně to není pravicová politika v oblasti rodiny, a už vůbec ne srovnatelná s filosofií PiS, postavené na křesťanství - tedy především tradiční rodině, tvořené mužem, ženou a dětmi.

Možná by bylo na místě se na tomto místě vyjádřit k tomu, co by bylo skutečně pravicovou politikou v oblasti rodiny v našich podmínkách - a kterou nemá žádná ze stran v programu ani náhodou, protože ani nevědí, co to je. 

V našich současných podmínkách by to byla především změna společenského klimatu k rodině, a to právě ve smyslu tradičních křesťanských hodnot, totiž že řádná rodina je něčím posvátným, něčím, co si za peníze rozhodně nekoupíte - a jakýkoliv útok na ni, ať už z jakékoliv strany, musí být přísně trestán, bezdůvodné rozbití rodiny, notabene rodiny s malými dětmi,  pak jasným zločinem. 

To by v praxi znamenalo zásadní a nekompromisní útok na celou opatrovnickou mafii, která je v současné podobě zvláště odporným - a stále narůstajícím - dědictvím komunismu, a to v kombinaci s těmi nejhoršími stránkami kapitalismu, právě v současnosti představovanými ODS.

Hrabivostí a ziskuchtivostí pak v první řadě. 

Lidé, tam pracující a rodinou se zabývající, by museli být buďto od základu převychováni, nebo, pokud by to nebylo možné, vyhozeni a nahrazeni novými, kteří si rodiny budou dokázat vážit, a ne ji rozbíjet. 

Není nic odpornějšího, než typický současný obrázek, garantovaný současnou opatrovnickou mafií,  vyčůrané mrchy, která bezdůvodně a lehkomyslně rozbila rodinu - a za kterou ještě stojí celý státní aparát, takže ji nejen cpou jednu dávku za druhou a rvou z bývalého manžela i poslední korunu, ale ještě ji zaručují beztrestnost v čemkoliv, co proti bývalému manželovi, většinou na úkor dětí,  podnikne, zatímco u něj je trestná už pouhá snaha vidět a vychovávat svoje vlastní děti. 

Především proto by  měl stát stanovit jasné cíle a priority v oblasti rodinné politiky - a tím i sexuální výchovy, která k rodině a její problematice patří. 

Jako vždy, žádný extrém není ideální, proto i tady se domnívám, že úplný zákaz sexuální výchovy není na místě - ale současně bych i řekl, že o ten ani PiS nejde. 

Jde jim o to, aby právě sexuální výchovou nebyly narušovány tradiční křesťanské hodnoty, u dosud stále velké většiny populace vypěstované a vychované právě v rodinném prostředí. 

Tedy aby nebylo možné na školách beztrestně šířit multi kulti bludy o tom, že rodina je vlastně cokoliv, tedy jak maminka a tatínek, tak ale i manželství  s druhým tatínkem - a zítra pak manželství se skříní a se psem. 

Má PiS samozřejmě pravdu, když chce stíhat bludy o tom, že dítě se rodí jako de facto bezpohlavní a své pohlaví si teprve svobodně vybere (a kdykoliv změní), až se mu to bude hodit či líbit. 

Právě z takovýchto dětí, co jim někdo narušil základní hodnotovou orientaci už v raném dětsví, vyrůstá ona na Západě popisovaná "garbagge generation" - tedy generace odpadků, z odpadků vzrostlých a od odpadků určených lidí, kteří se budou celý život jen povalovat, než je ve třiceti najdou mrtvé, zfetované někde pod mostem. 

Ano, to je v základním rozporu s křesťanskými hodnotami - a současně i se zdravým rozumem - a proti tomu zaměřila PiS svou rodinnou politiku - a také omezení spojená se sexuální výchovou. 

Velmi jí rozumím. 

Zatímco ODS, jejímž tradičním vyjádřením jsou pouze prachy a nic jiného, vede společnost právě a přesně k této odpadkové generaci, jež jedině pod takovými "ideami" vyroste. 

A jestli tohle ČT neví, pak je skutečně - nebo alespoň mnohé její redaktorky - zblblá multi - kulti hlásná trouba, která navíc ztrácí základní a zásadní logiku, smysl, neví, o čem referuje a nedokáže se orientovat v současné politice ani v jejích základních konturách. 

To je - u veřejno - právního média, jak si vznosně říkají, více než na pováženou.

 

______________________

______________________

 

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/219452801101027/video/729126

 

______________________

______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-28 08:45
Vymaneni CR ze sovetskeho vlivu:

Dnes budou vyznamenani komunisti, estebaci, agenti,....
Takto to vidi naivni Donald.
Z

Trump gratuloval Zemanovi: Americký prezident Donald Trump v dopise českému protějšku Miloši Zemanovi pogratuloval ČR ke 101. výročí vzniku. Připomněl i 30. výročí sametové revoluce, která pomohla vymanit se ze sovětského vlivu.
_______________

No, píše to tak opatrně, že se s tím dá i souhlasit...
Konečně, gratulace ke státnímu svátku je samozřejmou povinností státníků... Mají na to celý aparát.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-28 12:44
Rychlejší je ČR objet. Navigace jako důkaz katastrofálního stavu dálnic

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-28 12:52
Maláčová navrhuje platit za neplatiče alimentů výživné až osm tisíc korun

e15.cz/.../...
_____________

Tak ať klidně platí, kdo by jí v tom bránil ?? Ovšem ze svého, samozřejmě.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-28 16:45
Pocty Malacove:

Zalohovane vyzivne na dite pocita Malacova 5.000 - 8.000 Kc mesicne, coz dela minimalne 60.000 na dite za rok.
Pri 24.000 detech to cini 1,44 miliardy za rok (minimalne).
Ona spocitala 0,88 - 1,2 miliardy.
Vezni - pekari u Burese se budou muset cinit!!!
Z
Její úřad spočítal, že zálohované výživné pro asi 24 tisíc dětí by stálo 876,5 milionů korun ročně. Pomoc samoživitelům má koalice ANO a ČSSD v programovém prohlášení. „Dohodly jsme se na stropu 1,2 miliardy, celkově by to tedy bylo méně,“ dodala ministryně práce.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-28 16:42
K pořadu ČT o Polsku:
Na ten pořad ČT o Polsku jsem se nedíval, nevěděl jsem o něm předem a je to docela škoda…O tom, jak dalece neodpovídá PiS ODS, nakonec hovoří autor těchto stránek, a to co říká, mohu jen potvrdit.
Porovnání PiSu s kteroukoliv českou stranou je fakticky neproveditelné. S KDU-ČSL je na polské scéně nejbližší PSL (Polskie Stronnictwo Ludowe), a to jak historií tak nakonec kolaborací s komunisty a dnes stejným marasmem jako KDU-ČSL - zejména jako koaliční partner "totální opozice", která - vydávajíce se za liberály - fakticky dospěla na levici. Porovnat PiS lze možná s dávnou poválečnou bavorskou CSU z období France Josefa Strausse, nebo původních (poválečných) italských křesťanských demokratů, ale ani náhodou s dnešní CSU nebo dnešními democristianami. Navíc ODS se deklaruje jako strana pravicová, avšak zároveň liberální - to je od PiS velice podstatný rozdíl
Pokud jde o údajnou shodu PiS s ODS v euroskepticismu: Říci lze „není euroskepticismus jako euroskepticismus“. PiS je důsledně prounijní, avšak stejně důsledně je odpůrcem levicového establishmentu vedení EU, je odpůrcem představy EU jako socialistického superstrátu pod vedením Merkelové a Macrona. Řešení EU, které polská politika se vší rozhodností prosazuje, je EU na základě subsidiarity (svéprávných) národních států. V žádném případě tedy není PiS přívržencem rozbití EU nebo nedej Bože odchodu Polska s EU. V tomhle směru ODS nemá krom kritiky EU (byť oprávněné) žádný program a tvrzení části českých medií o prý odstředivých tendencích Polska v EU či zpravodajství, dávající tušit, že Polsko má EU dost – je zkrátka nesmysl..

Pokud jde o finanční podporu rodin: PiS především sleduje cíl zvrátit nepříznivý demografický vývoj země. 500+ (zlotých, cca 3000 Kč) jsou příplatky na dítě, dále jde o daňové úlevy pro rodiny s dvěma a více dětmi. Všechny finanční motivační pobídky jsou směřovány výlučně v rámci prorodinné politiky.

Pokud jde – pro zajímavost – o rozvody: Jakkoliv rozvodovost v Polsku je výrazně nižší než v ČR, přece jen existuje, a v dnešní době nejsou už ani v Polsku rozvody ničím výjimečným jak tomu bývalo. Ovšem rodina jako instituce pořád, v porovnání se situací v ČR, je zkrátka institucí společností nepoměrně více váženou, než jak tomu je v ČR. (pokud právní báze, není rozvod tak jednoduchým procesem, jako v ČR, hodnotí se např. odpovědnost každého z manželů, ovšem mohou se oba dohodnout na rozvodu bez hodnocení viny). Ostatně pokud jde o autority, v této oblasti nelze zapomenout ani historickou úlohu Papeže Sv. Jana Pavla II.: Jeho největším atributem mezi papeži je především atribut největšího a nejdůslednějšího obhájce rodiny jako základu národa. Stavěl rodinu nade vše – proti rozvratu. Polská prorodinná politika je právě spojena s obranou křesťanských hodnot – které jsou dnes levicovému vedení EU solí v očích.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-28 16:51
Alej svobody a demokracie :

www.youtube.com/watch?v=5vcJOiRtM6g
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-28 18:34
Nedalo by se požádat polské zpravodaje o podrobné informace
jak u nich proběhlo snížení důchodů u estébáků a podobných živlů?
Tady vláda opět řeší kde vzít na své programy, při tom takto vyhazuje
zbytečně spousty peněz. Je zajímavé jak toto téma v ČR zcela zapadlo...
Kolik měli, kolik mají nyní, u jakého počtu se to podařilo, jaký je
ohlas ve společnosti etc....
___________
Od estébáka nemůžeme čekat, že by kolegům snížil důchody.
Ale jinak jistě lze podat dotaz na polskou ambasádu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-28 19:40
Snížení penzí estébákům je součástí zákona, jehož jednoslovné znění do českého jazyka je problematické, a polsky se nazývajícího „ustawa dezubekizacyjna“. UB byl po válce „Urząd Bezpieczeństwa,” tajná policie se nazývala „ubecy”, později pak nastalo přejmenování na Służba Bezpieczeństwa”, čili SB, esbecy, esbecja…
„Ustawa dezubekizacyjna“ s platností od 1. října 2017 snížila penze a renty za období „služby ve prospěch totalitního státu“, tzn. období od 22. července1944 /data uchopení moci komunistickou, Stalinem doslova na bajonetech Polsku vnucenou klikou/ do 31. Července 1990. (v půli r. 1990 vznikl nový „Urząd Ochrony Państwa”, čili UOP, Úřad pro ochranu státu, zhruba ekvivalent české BIS. Penze bývalých příslušníku bezpečnostního aparátu PLR dle tohoto zákona nemohou být vyšší než střední penze vyplácené polskou Správou Sociálního Zabezpečení (ZUS, Zakład Ubezpieczenia Spolecznego). Penze – 2100 zlotých brutto (před zdaněním), renta 1500 Zlotých (to je zabezpečení osob trvale práce neschopných) , renta rodinná 1700 zlotých (to zahrnuje sirotčí důchod, nebo vdovský - u vdovského pokud v den úmrtí manžela měla nejméně 50 let nebo byla trvale práce neschopna...).
Pro zajímavost: Před začátkem účinku „dezubekizačního zákona” bralo 38300 estébáků měsíčně 123.5 milionu zlotých. V říjnu 2017 bylo na platby těmto osobám vydáno jen 64,1 milionu zlotých. Za čtyři měsíce působnoti tohoto zákona se výdaje státu zmenšily o 229 milionu zlotých. 1 zlotý = 6 Kč.
Samozřejmě, že veškerá opozice se nijak nekryje, že tento zákon zruší, vystupují proti němu na všemožných fórech. Týká se i Lecha Wałęsy, jemuž je prokázána aktivní služba jako agenta SB od prosince r. 1970. Připomeňme, že stejně tak zapřisáhlým obhájcem estébáků byl V. Havel (lze ovšem podotknout: Na tomácí scéně, kdo jej slyšel z nějakého zahraničního media, v takovém hovořil zcela opačně. Stejně tak i Wałęsa).
Freeeurope

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.