Znovu do Vyškova!

Právě jsme dostali poměrně šokující zprávu - a sice že po vyloučení prostějovského soudu dali případ Pavla Zapletala do Vyškova, k soudkyni Kalové. Ta zřejmě funguje jako popravčí pro Moravu (asi něco jako Blázna na Míčánkách).

Vyskov-OS-budova

Okresní soud ve Vyškově

Protože tento případ je našim čtenářům zatím málo znám, pokusíme se stručně shrnout jeho nejdůležitější body:

Pavel Zapletal je 40-ti letý elektrikář z Uherského Hradiště, který má dítě (a bývalou družku) v Prostějově. Její rodina se tam zjevně zná s místními policajty, kde pracují jejich příbuzní. Podle toho taky vypadal rozchod s Pavlem - nejprve počkali, až jim opraví a zařídí byt - a pak ho vykopli a když chtěl vidět svoje dítě, nechali ho zmlátit na ulici (policie nikdy nic samozřejmě nevyšetřila).

U soudu se ničeho nikdy nedomohl - a tak jim začal nadávat, nejprve osobně, pak i po telefonu z UH. To si ale soudkyně nehodlala nechat líbit - a Pavel byl za "nebezpečné vyhrožování", jehož záznam nikdy nikde nebyl doložen odsouzen k nepodmíněnému trestu. Ten mu spočetli až na 30 měsíců.

Krajský soud v Brně měl tuto zvůli revidovat - činil tak ovšem jenom potud, pokud jsme tam jezdili my. Jakmile jsme jednou přijet nemohli, v tu ránu ukončil krajský soud dokazování (které před soudem 1. stupně v Prostějově evidentně vůbec neproběhlo) - a milému Pavlovi rozsudek potvrdil (šlo přece o soudkyni, ne?!), ač zatím všichni vyslechnutí svědci vypověděli v jeho prospěch - totiž, že v době, kdy měl údajně napadnout bývalou přítelkyni, byl na svém pracovišti v hradišťské nemocnici, cca 90 km daleko.

Krajskému soudu jako důkaz (!!) postačilo, že mohl tuto nemocnici - byť s obrovským rizikem - opustit a do Prostějova dojet, aniž by si toho kdokoliv všimnul. V praxi elektrikáře zodpovídajícího za chod nemocnice včetně urgentních oddělení zcela vyloučená věc - což všichni jeho spolupracovníci potvrzovali. Jinými slovy - jeho exdružka si napadení vymyslela a prostějovský soud ho křivě a na objednávku odsoudil. Jenže- přiznat to? To znamená obrovskou ostudu, vyšetřování - a taky obvinění. Minimálně té přítelkyně a matky dítěte (jinak pokladní v supermarketu). No, a kam bychom to došli, kdybychom měli obviňovat a odsuzovat matky, že? Třeba by se pak ještě mohlo zjistit, že nejsou až tak ideální vychovatelky, jak tvrdil opatrovnický soud.

Takže Pavlovi rozsudek krajský soud potvrdil. Čímž vlastně také řekl, že nevěří nikomu ze svědků - a že jich bylo (!) - kteří svědčili o tom, že Pavel byl v době konfliktu v práci. Aniž to soud dokázal jakkoliv zdůvodnit a aniž by se to zdůvdňovat vůbec obtěžoval.

Takže Pavel už dostal 30 měsíců natvrdo, v současnosti je v olomoucké věznici - a aby toho nebylo málo, mají ho soudit znovu. Za údajný další telefonát soudkyni (nahrávka samozřejmě neexistuje, jak jinak, taže celá obžaloba je postavena na tvrzení soudkyně Votrubové z Prostějova - pokud se podíváte na její hodnocení na "známý soudce" - je dosti děsivé, včetně toho, že chodí jak šmudla a neumí nejen soudit, ale ani se obléct).

No - takže prostějovský soud vyloučili (ten v jeho případě neudělal správně vůbec nic: Práva otce nijak nevymáhal, ani nechránil, spíše se jim vysmíval - a když si to otec nenechal líbit, rovnou ho nechal bez důkazů zavřít) a dali to - hádejte, kam?!! No - do VYŠKOVA !! K naší známé a milé soudkyni Kalové (to je ta, co zavírá lidi za vypnutí topení, aby jim mohla sdělit, jak hluboce je přesvědčena o jejich nevině).

Asi se pro velký úspěch v případu Hlásenský stala paní soudkyně natolik populární, že "je holt v kurzu" - jak jsme naprosto správně napsali už v únoru, když "vykonávala spravedlnost" na panu Hlásenském.

A to pořád ještě není všechno!

Jaký že to den si k souzení ve Vyškově vybrali?! No - takový, kdy K 213 má dva jiné trestní soudy, po celých Čechách, jeden v Praze, druhý v Pardubicích - takže jet na Moravu, tedy do třetice - to už je opravdu zatěžkávací zkouška nejen organizačních schopností, ale i vůle a odhodlání členů brát si dovolenou a jezdit po celé republice k soudům. V tentýž jediný den.

Ještě že ty soudy máme na stránkách - že si mohla Kalová správně vybrat, že?

Bez dlouhého uvažování, ač osobně znám samozřejmě i další dva obžalované - pana Mičulku a pana Šídla - a jejich případy - musím objektivně konstatovat, že Pavel Zapletal je na tom nejhůř a hrozí mu také nejhorší trest - a že tudíž naši podporu potřebuje nejnaléhavěji.

Kdo můžete, poskytněte mu ji. Protože je to svinstvo opravdu do nebe volající a drzost tamních soudů zatím předčila kdeco, na co jsme byli z minulosti zvyklí.

Asi i proto, že na Moravě je K 213 vcelku nováčkem.

Jednání trestního soudu ve Vyškově se mají konat 18. a 19. dubna, vždy dopoledne, od 8.30 hodin.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.