Odložené Vrbětice : Když se hlupák střílí do vlastní nohy...

Ministr vnitra se zjevně chtěl blýsknout, a s ním i celá policie - jak prý skvěle vyšetřili Vrbětice. A že to byl zákeřný útok ruské rozvědky. A věc se odkládá... 

Když to vidím, a zejména když pak čtu následné články, napadá mě jediné : Bože, odpusť slaboduchým, neboť jejich jest království nebeské !!! 

Tak pan nejméně kompetentní ministr z už tak zcela nekompetentní vlády nám slavnostně oznamuje, jaké máme skvělé vyšetřovatele, že po 10-ti letech (!!!) "vyšetřili" výbuchy skladu ve Vrběticích, a to tak, že pachatele znají - jsou to dva Rusové z GRU - ale stíhat je nebudou. Protože prý Rusko nespolupracuje... 

Jaké to jistě překvapení - že Rusko nespolupracuje na vydávání vlastních agentů k trestnímu stíhání v cizině - když jim předtím ty samé rozkazy samo vydalo !!! 

To může překvapit opravdu jen jelimana. 

Co ale může překvapit všechny ostatní, je - jak to, že se věc odkládá ?? Jak velmi správně poznamenal jeden z našich čtenářů - jsou-li pachatelé, navíc teroristického útoku, známi, a nejsou momentálně dostupni a vlast je nechce a nehodlá vydat - tak co ?? Tak jako všechno končí ?? 

Povinností policie je v tomto případě - kromě žádosti o vydání - samozřejmě také vystavit mezinárodní zatykač -  a milí hoši už Rusko nejspíš nikdy neopustí, nebudou-li chtít strávit zbytek života po kriminálech. Krom toho, i v Rusku se někdy může změnit režim, novému třeba bude záležet na mezinárodní pověsti a bude se zbytkem světa spolupracovat - a v tu ránu nemusí být pro ně už ani v Rusku bezpečno. 

Takže - jaképak "odkládání" ?? To je jenom důkaz o nekompetentnosti policie jako takové. Anebo - rovnou nadržování. A jsme u toho. 

Mimochodem, celá kauza Vrbětice je názorným příkladem toho, jak jsme ve skutečnosti ruským satelitem nikdy nepřestali být a jsme jím - hlavně díky Havlovi - dobrovolně dodnes. Pak aby si na nás nedělali nárok, že ? 

Připomeňme si jen, že prvotnímu vyšetření kauzy evidentně bránil - a zabránil - sám president Zeman, tedy rusofil a ruský agent přímo na Hradě. 

Když si pak přečtete o pozadí celého případu, hned vidíte, že tak, jako žádná nehoda není jenom náhoda, tak vůbec není náhodou, že se tento - jak sám ministr připustil, teroristický čin - odehrál právě u nás a právě ve Vrběticích. 

Podívejte se sem : 

„Vše nej, Andrušo.“ Policie ví, kdo nosil ruskému generálovi informace o Vrběticích - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

Šokuje, co se v tom článku dočtete. Jasně z něj plyne, že obranný průmysl a sklady zbraní mají v rukou bývalé komunistické struktury a jejich potomci. Že celý obranně - bezpečnostní aparát, pečlivě budovaný komunisty celých 50 let a úzce navázaný na Rusáky, později na jejich posádky u nás, se vůbec nijak nezměnil - a že to je v podstatě pátá kolona v zádech NATO. 

Jak je možné, že firmu Imex, jednu z největších zbrojařských firem, vlastní pochybná rodina spjatá s bývalým režimem a zapletená do ruských praktik ? Jak je možné, že přímo v této firmě, u exportu zbraní, klidně zaměstnávají celou ruskou rodinu - a ta přímo spolupracuje rovnou s vedením GRU ?? 

 

Vždyť si o takový průšvih vysloveně - a léta - koledovali !! Ti agenti, ti tam přijeli - jak domů. Jak na dovolenou. Nikoliv jako do cizího neznámého prostředí, ve kterém se nejprve musí vůbec zorientovat. 

Když si srovnáte, jak si svůj obranný průmysl chrání jiné země, jak důkladně musí být prověřováni všichni, co tam o něčem rozhodují a co přichází se zbraněmi do styku, natož s jejich exportem - je tohle, co popisuje výše uvedený článek, vizitkou ryze banánové republiky, která je prolezlá ruskými agenty skrz na skrz a ti se v ní dodnes cítí vysloveně jako doma - vzdor nejrůznějším tanečkům s přejmenováváním ulic a náměstí před ruskou ambasádou. 

Je naprosto trestuhodným zanedbáním, především BISky a vojenské kontrarozvědky, že tomu tak dodnes je. 

A na vině je - stejně jako za komunistickou justici, tak i za resort obrany, resp. mocenské silové složky obecně - samozřejmě a výhradně - Havel a jeho přitroublý samet, chcete-li, přesněji : Zrada na revoluci. 

Kdy ji prodali - za pár prebend a postů - komunistům a rusofilům, kteří stejně potřebovali přehodit kabát, protože ten stávající jim už byl těsný a děravý. 

Být ministrem vnitra, přinejmenším bych držel hubu - a rychle se snažil o co nejrychlejší nápravu a zásadní změnu. 

Tenhle naivní jeliman se - svou vlastní blbostí - ještě veřejně chlubí do televize... 

Dokud budeme mít Andrjuši na vývozních místech u zbraní, jsme pro NATO jenom nebezpečným ohrožením a nefalšovanou pátou kolonou. Divím se, že nás dávno nevyhodili. Ostatně, to, co máme dnes na Hradě, je poměrně výmluvnou vizitkou. 

Bože, žehnej slaboduchým, neboť jejich jest království nebeské... 

______________________

______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________

_______________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-01 18:01
To si nikdo neumí přečíst §159a TrŘ?

Vždyť tato okolnost vůbec nemůže být důvodem pro odložení věci.

Navíc TrŔ výslovně počítá s trestním stíháním uprchlého a i jeho soudem a odsouzením v nepřítomnosti ... Kp

______________

No, asi je to pro ně už moc, znát trestní řád, natož logicky myslet.

A ještě se tím ten blbec chlubí do televize... FAkt - nekompetentní - je slabé slovo.
A podle něj pak vypadaj všichni policajti.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-01 19:43
Zase jsme se jednou trefili do černého. A - jako obvykle - jako první. Teď se teprve přidávají ostatní :

www.extra.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-01 19:44
Zemanova velezrada :

www.extra.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-01 20:35
Exekutor dostal do zubů. Pro soudy je i každý magor dost dobrý, aby ho soudily...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-02 20:52
Tohle je dobrý : Za exekutora se zaručila partnerka - soudkyně.

Vás by snad pustili z vazby, kdyby se za Vás zaručila manželka ???

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-02 20:52
Mimochodem, mě Blázna nepustil, ani když se zaručili tři senátoři...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-03 20:03
Nová odhalení z filosofické fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie prohlédla jen přízemí a chodbu v prvním patře. Budovu nevyklidili a odešli.


www.idnes.cz/…ori

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-03 20:08
„Nebezpečné a destabilizující“. Nejvyšší soud odmítl ministerskou novelu trestních předpisů

www.ceska-justice.cz/…su/

ceska-justice.cz/.../...

________________

I když nemám valné mínění ani o jednom, přeci jen s tím, co říká Nejvyšší soud, souhlasím. Dnešní MSp se jeví jako spolek naprostých cucáků a nedoškolených diletantů, anebo protekčních mafiánů zcela bez morálky (/viz Staněk, a nejen on), kteří se nevzmohou na nic než na paskvily.

A když už jsou u těch novel, vůbec nechápu, proč dávno neuzákonili vypuštění § 213 (196), podle kterého sedí třetina vězňů. Nároky na zavedení - skoro žádné - efekt - maximální. A velmi rychlý.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-04 19:01
Otroci oligarchů : Rusko, Turecko, ČR.

Neslavné místo v neslavné statistice. Aneb : Mafiánský stát v číslech.

Světově nejvíce otroky oligarchů jsou Rusko, Turecko a Česká republika
blisty.cz/…tml

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-04 19:03
epochtimes.cz/.../...

Chovají se jak nevycválané tele,
podvedli voliče sliby a 4 roky je mají u prdele.
Co k tomu dodat, řící?
Draze placení podvodníci.
Slušný člověk nad jejich drzostí žasne,
až všechno rozkradou,
poslední zhasne.
J.K.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.