Analfabeti na Hradě!

Napsat krátký text presidentského slibu s nevyskloňovaným přívlastkem je nepředstavitelná ostuda.

Ještě daleko horší pak je, uvědomíme-li si, kolika rukama musel nutně projít, aniž si toho kdokoliv všimnul. Logický závěr?

Stát vedou a řídí naprostí burani, neznalí českého jazyka, české historie, kulturních tradic země - které mají vládnout. Asi něco jako po Bílé hoře, kdy se k nám ovšem hrnuli cizí zlatokopové z celé Evropy, kteří Čechy nebyli a ani nechtěli být.

Projevuje se to při každé sebemenší příležitosti: Výmluvnou byla třeba porevoluční parcelace krajů na nové - bez ohledu na historické hranice, na tradice a zvyklosti, na spádové oblasti.

Konečně, podíváme-li se na úředníky MV, kteří to asi měli na starosti především - viz Henych a jeho geniální procentní počty - je nám hned jasno.

Pokud jde ale o ten slib:

Můžeme se jistě ptát: A co pan přemoudřelý prognostik, který má pro všechny ostatní jen slova přezíravého pohrdání, neboť on ví všechno nejlíp? Taky neumí česky? A to se tu přísahu jistě musel učit a číst ji aspoň 10x!

_________________

http://www.novinky.cz/domaci/295475-v-zemanove-prezidentskem-slibu-byla-chyba.html

________________

Chyba_-_slib

Už ani kratičký text presidentského slibu nedokáží lokajové napsat bez chyby.

__________________________________

pro pobavení:

Informace k akreditacím

Kancelář prezidenta republiky přijímá akreditace novinářů na akty spojené s inaugurací prezidenta republiky Miloše Zemana od pátku 1. 3. 2013 od 14.00 hodin do úterý 5. 3. 2013 do 14.00 hodinvýhradně prostřednictvím formuláře na internetové stránce www.hrad.cz/akreditace. Žádosti zaslané jinou formou budou automaticky zamítnuty.

Osoby, jimž bude akreditace udělena, budou o dalších detailech informovány v průběhu středy 6. března 2013.

Kladně vyřízená žádost o akreditaci umožní zástupcům médií vstup do vymezených částí Vladislavského sálu v rámci slavnostního aktu složení slibu prezidenta republiky a do vyhrazeného prostoru pro tisk na III. nádvoří Pražského hradu při vojenské přehlídce.

Ceremoniál v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha bude z kapacitních důvodů přístupný pouze omezenému počtu osob zajišťujících přímý televizní přenos a fotografům určených Tiskovým odborem KPR. Ostatní média mohou využít fotodokumentace pořízené oficiálním fotografem KPR.

Pro mediální pokrytí ostatních bodů programu není předchozí akreditace nutná. Sraz novinářů je vždy ve středním traktu (vchod do KPR z II. nádvoří Pražského hradu). Z organizačních důvodů je nutné dostavit se nejpozději 40 minut před začátkem konkrétního bodu programu. Na pozdější příchody nebude brán zřetel.

Kancelář prezidenta republiky si vyhrazuje možnost limitovat počet kladně vyřízených žádostí o akreditaci z kapacitních důvodů. Pracovníkům médií, kteří se nedostaví v oděvu odpovídajícím charakteru akce, nemusí být akreditace vydána.

_______________________________________________

Oprava textu:

Pracovníkům médií, kteří píší s pravopisnými chybami, nemusí být akreditace vydána.

_______________________________________________

 

 

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.