Pojďme zítra do Liberce zabránit další justiční zvůli

Orava 06 - Malý Rosutec jsme dobyli s Jiřím Srstkou (vpravo) a fotícím Otíkem

Orava 06 - Malý Rosutec jsme dobyli s Jiřím Srstkou (vpravo) a fotícím OtíkemAleš Vébr - ilustrační foto 

Vážení přátelé,
 
dovoluji si Vás upozornit na konání významného a precedentního soudního líčení v kauze tzv. zmanipulovaných konkurzů (Berkův gang). Před Okresním soudem v Liberci stanu ve čtvrtek dne 5. února 2009  coby obžalovaný podle § 126 odst.1 TZ "porušení povinnosti při konkurzu". Toho jsem se měl před téměř sedmi lety dopustit tím, že jsem údajně odmítl "spolupracovat" s mafií na okradení vlastní rodiny, jež je většinovým majitelem společnosti Golf Ještěd, s.r.o. (reportáž Na vlastní oči z 8.3.2006)
 
Ve stručnosti jde tedy v případu o to, že ústecká soudkyně JUDr. Renata B. Zlámalová vzala za podvodné prohlášení konkurzu Golf Ještěd a jmenování ústeckého "advokáta" Mgr. Daniela Thonata správcem konkurzní podstaty (SKP) prokazatelně úplatek v podobě zájezdu do luxusního hotelu v Londýně pro celou rodinu. Thonat byl o půl roku později  kolegou Zlámalové dr. Berkou jmenován i správcem v podvodném konkurzu na Union Banku; po propuknutí skandálu na rok utekl před spravedlností do ciziny, po návratu dlel rok ve vazbě, pak se ke svým zločinům doznal a před nedávnem zas vzal své přiznání zpět.
 Tento člověk, t.č. ve "velkém" Berkově procesu stíhaný mj. za zločinné spolčení, je podle doručené obžaloby korunním svědkem OSZ v Liberci proti mně!  Bez zajímavosti není, že by se na tomto soudu měl objevit poprvé po několika letech na veřejnosti bez statutu policejně chráněného svědka.
Druhým a posledním svědkem žalobkyně dr. V. Němcové proti mně je Thonatův zmocněnec v konkurzu David Murdych. Tedy trestně stíhaný člen libereckého konkursního klanu rodiny Murdychových (mj. kauza Textilana), který zmanipulovaný konkurs na Golf Ještěd připravil, jehož zaměstnanec konkurs navrhl a jeho zmanipulovanou přípravu doznal, a jehož bratr si ukradený majetek "koupil" ve zinscenované dražbě. Nezaplatil ovšem...
To jsou tedy podle OSZ jediní, relevantní a důvěryhodní svědci v procesu, kterým mám být umlčen ve snaze o dosažení spravedlnosti.
 
Kauza Golf Ještěd, beztrestné ožebračení mé rodiny a z toho plynoucí bezmoc byly hlavním důvodem, proč jsem se v posledních letech kromě plného nasazení ve snaze o spravedlnost v tomto případu objevil i v jiných kauzách. Mediálně nejznámější je angažmá "agenta" Novy v budišovském případu Péťa, Doležel a spol. nebo při odhalení zločinných praktik soudce Nagyho. Kdyby mne zkorumpovaná státní (justiční) moc nechala sekat v klidu golfový trávník na historickém rodinném majetku v Podještědí, těžko bych se kdy k tak zoufalým akcím odhodlal. Takto se v nadcházejícím líčení prokáže, že státní moc se mi to pokusí spočítat i za tyto aktivity...
 
Dovoluji si upozornit na dvě další zajímavé souvislosti: TV Nova informovala před dvěma týdny v pořadu Na vlastní oči o obdobném případu soukromého zemědělce Milana Macháčka.  Jeho zmanipulovaný konkurz byl loni po 13 letech zrušen; jenže Macháček si mezitím odseděl 18 měsíců natvrdo za tentýž "trestný čin", jako jsem stíhán já. Při zatýkání mu vymlátili všechny zuby a ve vězení se zmrzačil. To vše kvůli konkurzu, který právně nebyl... Pan Macháček se soudu, v němž mi hrozí až 3 roky nepodmíněně, zúčastní mezi veřejností.
Před půlrokem jsem navštěvoval v sousední jednací síni libereckého soudu jako divák jiný vážný konkursní případ: odsouzeni k nepodmíněným trestům byli za korupci společníci místní firmy PROF - konkursní správce v.o.s. V prosinci 2007 byl přímo při převzetí úplatku vyžádaného od norského investora továrny Rybenor zatčen jednatel PROFu JUDr. Jiří Zedníček. Tato pochybná společnost nahradila v konkurzu Golf Ještěd v r. 2003 Thonata na postu SKP a protiprávně prodala náš majetek. Od zatčení Zedníčka žádám marně krajský konkursní soud o zproštění PROFu funkce SKP; ani odsouzení všech jejích společníků soud zatím nepobídl k takovému kroku. Zřejmě tedy budou odsouzení zločinci řídit náš konkurs i z výkonu trestu... Též zástupce poškozeného norského investora Eduard Stolba bude účasten mého procesu.
 
Případu se budou podle mých informací ještě před soudním líčením věnovat mj. zpravodajství TV Nova a časopis Reflex.
Kauza Golf Ještěd je jednou z nejtransparentnějších pro pochopení fungování, rozsahu a zrůdnosti praktik používaných tzv. konkursní mafií, včetně např. toho, že v rámci vlastního úpadkového řízení se jim daří držet procesními obstrukcemi a kličkami případ mimo možnost přímé veřejné kontroly. Ústava a trestní řád mi ovšem dávají v rámci obhajoby při trestním řízení právo použít všech legálních prostředků. Proto se před soudem a veřejně pokusím o provedení všech možných důkazů a vyslechnutí významných svědků, kteří napomohou tento gigantický zločinný moloch rozplést. Když už bylo ve vlastní kauze Berka & spol. učiněno evidentně vše, aby před soudem v Táboře nebylo vyšetřeno nic a i torzo z největší zločinecké bandy ČR tohoto tisíciletí (s významným krytím ve významných státních strukturách) vyvázlo bez trestu...
 
Dovoluji si Vás tedy pozvat k účasti na soudním jednání, jež se koná u Okresního soudu v Liberci ve čtvrtek 5. února 2009 od 8.30 hod. v jedn. síni č.15 (1.patro).
 
 
S pozdravem
 
 
Aleš Vébr - web: www.alesvebr.cz

Životní příběh Aleše též:

http://www.alesvebr.cz/zivotabeh/