Česká justice a policie dostaly "skvělé" vysvědčení. Od OSN.

UN_Flag

Aneb : Objektivní pohled z mezinárodního fóra na českou policii a justici !!

Konečně to řekl i někdo jiný, než jen K 213, vidí to ovšem úplně stejně  !!

Výbor OSN vypracoval skvělou tabulku, vlastně celý soubor tabulek - o mezinárodním srovnání zemí v různých kvalitách státního aparátu.

Vybrali jsme to, co se nás týká nejvíce, s čím denně pracujeme - a co také beze zbytku potvrzuje i naše závěry.Akortá, že teď už totéž neříká sdružení K 213 nebo pan Fiala, ale mezinárodní, vcelku věrohodná a objektivní  instituce.

Krásné 86. místo České republiky, resp. české policie, která ve svých "kvalitách" předčí i Tanzanii, Angolu či Panamu může být záhadou jen pro toho, kdo na policejní stanici v životě nebyl a po policajtech nikdy nic nechtěl - a taky měl to štěstí, že ani oni nechtěli nikdy nic po něm. V opačném případě je mu samozřejmě jasno a ničemu se nediví. 

Česká  - postkomunistická - justice se sice vypracovala na o něco slušnější 61. místo, ovšem byla předstihnuta třeba i balkánskou, po válce zdecimovanou a rozvrácenou Černou Horou, kde se spravedlnosti domůžete srovnatelně lépe nežli v údajně stabilizované a dlouhodobě mírové České republice.

Musíme k tomu vůbec něco dodávat ?

Konečně, kdo kdy přišel poprvé k soudu, zejména pokud předtím pracoval pro mezinárodní firmy, tak je jeho dojem jednoznačný - zatímco naše ekonomika, alespoň v některých sektorech, je na srovnatelné mezinárodní úrovni, stav státního aparátu, zejména mocenských složek, tedy policie a justice, je na úrovni rozvojových zemí, nebo horší.

Brzy bude nutné termínu "banánové republiky" přestat užívat, naopak, v Kostarice a Hondurasu, v Belize a Senagalu, v rovníkové Africe i v Pakistánu budou říkat : Jenom proboha neklesnout na úroveň Česka a dalších zaostalých států střední Evropy !!

 

policie

 

soudy

__________________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.