Každý podle svých možností

S příchodem nového roku nám přišel i jeden zajímavý doklad - a sice roční výpis z našeho účtu. Přiznám se, že v tomhle směru mám trochu černé svědomí, protože s ním nepracuji tak často, jak bych asi měl, navíc - pokud nám někdo chce přispět - tak to dělá často jinou formou než přes účet, třeba za sdružení něco zaplatí, něco mu půjčí, přispěje tím, čím vládne ve svém oboru ...

Mile mě překvapily příspěvky od pro mě neznámých lidí, které začaly chodit ihned po mém uvěznění, za to jsem samozřejmě velmi vděčný - ale ještě více mě potěšil přístup některých z vás, kteří sami od sebe, bez výzev a žádostí, zavedli docela jednoduchou a praktickou věc - pravidelné srážky ze mzdy  ve prospěch našeho účtu.

help

Všichni asi víme, že členství v K 213 není nikterak zpoplatněno, členové žádné příspěvky platit nemusejí, na druhé straně je potřeba platit spoustu věcí, s činností sdružení bezprostředně souvisejících - cesty k soudům, provoz stránek, to už nemluvím o letácích či publikacích a i když se zatím vždycky nějaký sponzor našel, pravidelné, byť ne závratné příspěvky - to je jistě skvělý nápad, a jestliže na to někdo přišel sám od sebe, pak ještě o to cennější.

Nebudu nikoho jmenovat, možná by si to dotyční nepřáli, ti, o něž jde, to samozřejmě vědí - ale moc jim děkujeme. Za peníze, i za tu skvělou a poctivou úvahu - že když už se někdo pro spravedlnost v této zemi obětuje natolik, že nejen že pro ni denně zadarmo dělá od úmoru do úmoru, ale ještě mu za to jedinou oficiální odměnou jsou týdny strávené po věznicích, že je mu asi potřeba pomoct. Jak kdo může. A je pravdou, že každý může nějak.

A znáte to - kapka ke kapce, a je z toho mohutný proud.

Dnes například poslala jedna stavební firma, která v zimě asi tolik práce nemá, svoje lidi, aby v sídle K 213 nařezali dřevo. Nesmírně správná a cenná úvaha. Že když totiž vedení sdružení denně někam jezdí a vrací se v noci a po nocích o tom píše reportáže na stránky, že mu asi na běžné práce kolem domu moc času nezbývá. A že samozřejmě uvítá, když někdo pomůže.

Moc děkujeme !! Za tu konkrétní pomoc, samozřejmě, ale hlavně za to, že na nás (a někdy i za nás) myslíte - a pomáháte. Čímž nám taky říkáte, že vám za tu pomoc stojíme.

A to člověka hrozně zahřeje u srdce ...

_______________________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.