Šmolka pátrá, radí, informuje...

aneb : Když tchýně nechce být babičkou - a geniální "odborník" Šmolka pátrá, radí, informuje ....  - a hlavně si neví rady.

Zakladate Kwětů českých, J.K. Tyl, ke kterému se tento dnešní plátek kupodivu stále hrdě hlásí, by se asi hodně divil, kam to jeho časopis po 175 letech (jež hrdě slaví na titulní stránce) dotáhnul.

 Pokud si přečtete následující článek z loňských Květů, který se nám dostal do rukou s velkým zpožděním a čistě náhodou -  při návštěvě jedné z lékařských ordinací - nebudete se stačit divit, kam až došla pokřivenost myšlení a chápání rodiny v širší společnosti. Tedy - pochopitelně - pokud touto feministickou slepotou nejste zasaženi rovněž.


Článek spočívá v dotazu čtenářky, resp. její stížnosti na to, že matka jejího druhého manžela se nebyla ochotná chovat k jejímu synovi z prvního manželství jako babička, ačkoliv ona jí tuto roli přisoudila, zato byla nadšena ze své skutečné vnučky, která se později narodila.

Když pomineme, nakolik je zkresleno chápání rodiny ze strany samotné čtenářky, neměli bychom pominout, nakolik je pokřiveno toto chápání i ze strany pseudooborníka Šmolky, který by rozhodně měl vědět, co to rodina je a měl by také umět se k ní fundovaně vyjádřit. Leč - neumí.

Podléhá - ať už nevědomky, či programově - feministickému bludu, že příbuzné lze s každým rozvodem, případně novým sňatkem vyměnit jako ložní prádlo a ty, co se nám nehodí, prostě vyloučit ze života a nahradit jinými.

Dotyčná matka byla - naprosto spravedlivě - potrestána za to, že se snažila narušit přirozené rodinné lidské vazby a svazky nahradit svými zcela bludnými představami o manželově matce coby milující babičce i pro jejího syna z prvního manželství - a zejména pak za to, že tyto představy zjevně malému klukovi vnucovala - namísto aby mu po pravdě řekla, že tahle paní jeho babičkou není a nikdy nebude, že to je sice máma jejího nového manžela, ale rozhodně ne jeho babička - a tu že má pochopitelně někde zcela jinde.

Neznáme sice podrobnosti případu, ale dost možná, ba dokonce dosti pravděpodobně, v téže době, kdy chlapec trpěl odmítavým chováním nové tchýně, někde jinde potajmu plakala jeho skutečná babička, tedy matka prvního manžela a jeho otce, steskem a smutkem, že nevidí své vnouče, které jeho matka odmítá synovi předat, neboť se "rozhodla, že si vybuduje novou rodinu", ač tu původní samozřejmě nelze zrušit, a už vůbec ne z tak malicherných důvodů, jakým je rozvod.

Se znalostí stovek případů rozvodů můžeme i s velkou rezervou vidět "důvody", které matka uvádí jako důvody, proč se rozvedla s otcem tohoto chlpace - prý proto, že to byl tyran a despota. Dost možná, že v praxi to pouze vypadalo tak, že pouze chtěl, aby byl doma pořádek a matka včas doma a starala se o dítě, čímž jí samozřejmě "despoticky bránil" v jejích avantýrách a výletech bůhvíkam a bůhví za kým, kterých se - vzdor tomu, že je vdaná - nemínila vzdát. Takových případů jsme již viděli desítky a desítky - tak proč by zrovna tenhel "despota" měl být výjimkou, že ?

Zarážející samozřejmě je, že pseudoodborník Šmolka   nedokáže takhle té paní odpovědět, nedokáže ten problém vůbec rozklíčovat a pravdivě popsat, v čem spočívá.

Abychom byli spravedliví - je nutno dodat i na adresu nové tchýně, že malé dítě nemůže za svou matku a její přiblblé feministické názory a že by se k němu alespoň mohla chovat laskavě a citlivě, a ne surově a cize - jako ostatně ke každému dítěti. Nicméně ale by asi nebylo od věci, kdyby se ho hned na úvod zeptala, kde má svou skutečnou babičku, kdy za ní naposledy byl, případně proč není u ní, když tak o babičku stojí.

A závěr ?

Pseudoodborníků se radši na nic neptejte, stejně vám nic kloudného nebudou umět říct. Zeptejte se K 213 - to vám - jako vždy a všude - řekne holou a tvrdou pravdu, i když vás může zatraceně zabolet.

Ovšem - taková už pravda je, zejména pak pro ty, co na ni nejsou připraveni - a milosrdné lži od nás nikdy nečekejte !!


___________________
alt

http://k213.files.wordpress.com/2010/11/smolka.pdf



___________________

Zdravím  Ta, Jirko!

 

Čo si babka s rozvedenou matkou navarili na synovi a vnukovi ja ani nikto iný 100% nenapraví.

 

Z uvedeného je vidieť šablónovitá klasika protirodinnej mašinérie. Žena sa zosobášila s určite milujúcim mužom. Po rokoch ju to prestalo baviť a tak podala žiadosť na rozvod. Pochopiteľne do žiadosti nemohla napísať že má milujúceho muža. Preto si vymyslela despotu. To dnes frčí. A rôzne protirodinné ženské plátky dávajú množstvo návodov, ako z milujúceho muža vyrobiť despotu.

 

Tento príbeh nemá riešenie, lebo je evidentne postavený na nemorálnych základoch – na legalizácii ľahkovážnych rozvodoch. Rozvodoch z rozmaru. Z nudy. U mnohých žien má túžba vymeniť manžela rovnaké príčiny ako túžba po nových šatoch, šperku ... Preto prevažná väčšina žiadostí na rozvod je podávaná ženami vychovanými spoločnosťou k ľahkovážnemu prístupu k rodine. Rodinu zmenili na holubník alebo ešte niečo horšieho. A potom chcú, aby problémy s deťmi násilne odizolovaných od biologického otca a biologickej babky riešil niekto iný! A niesol aj zodpovednosť.

 

Ale radu mám. A dobrú. Je potrebné zmeniť zákony tak, aby o rodine, deťoch a spoločnosti nerozhodovali ľahkovážne a nezodpovedné osoby. A tieto zákony realizovali v praxi duševne a morálne spôsobilí ľudia! Nie také indivídua, ktoré môžete stretnúť na súdoch na každom kroku. Potom bude minimum malých chlapcov, ktorí majú problémy si zvykať na nové babičky(niekedy aj desiatky) a lebo na nových oteckov, pánov( veľmi často aj stovky)! Tak ako to bolo v dobe, keď sme boli ešte kultúrni a civilizovaní J

 

S pozdravom

Ing. L. Balvín, M. Vetráková

Poradňa pre otcov a rodiny pri

Únii mužov Slovenska – Hnutie rodín

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.