Dvojí metr?

Ale kdepak !! To je jen masové, kolektivní a prozatím zcela beztrestné vybíjení si vzteku ze strany justičních psychopatů a dementů všeho druhu.

Aneb recidivisté na svobodě a tři vazby našeho předsedy. Již několik dní policie i občané marně pátrají po zmizelé devítileté Aničce Janatkové v pražské Tróji. Stopy se našly, Anička zatím nikoliv. Bohužel, okolnosti případu napovídají, že se rodiče musejí připravit na nejhorší. Byl nalezen batoh holčičky s potem jistého recidivisty, kterému sice detektory prokázaly, že lže, ale přiznat se odmítá a stejně tak odmítá sdělit, co se vlastně s Aničkou stalo.

Při představě nejen vysokého trestu, ale i lidové spravedlnosti, které by neunikl ani za mřížemi, resp. ve věznicích funguje podstatně efektivněji nežli ta justiční, se mu ani nelze moc divit. Nic dobrého by ho už na tomto světě totiž stejně nečekalo. A pokud existuje svět posmrtný, tak asi ani tam.

Plně sdílíme hoře rodičů a nechceme ho dále jitřit, přesto a právě proto je třeba se zamyslet nad rozhdnutím soudu nevzít podezřelého do vazby.

Pokud se totiž podíváme na věc z právní stránky a  na vazební důvody, které zde jsou či nejsou dány, pak snadno zjistíme, že  zde jsou už od zběžného pohledu splněny minimálně dva ze tří, nejspíš ale všechny tři, protože dotyčnému jde o všechno a bude-li odsouzen, jak už výše řečeno,  nic dobrého ho nečeká a nikam před tím neuteče. Protože zavraždit malou bezbrannou dívku je odporným zločinem všude na světě a každý člověk  po celé planetě rychle pochopí, proč byl dotyčný odsouzen a za co a sotva najde někoho, kdo by ho vnitřně litoval, natož se s ním ztotožnil. A to i mezi těmi nejhoršími zločinci.

Ale k těm vazebním důvodům : Dotyčný recidivsta přebývá kdesi po sklepních kójích, v místě svého bydliště se nezdržuje - je zde tedy naprosto jednoznačně a nade vší pochybnost dán vazební důvod a), tedy útěk (vazba útěková),  navíc mu hrozí vysoký, až výjimečný trest. V reálu buďto doživotí, anebo trest smrti, který nejspíš vykonají sami spoluvězni. 

Jenom tenhle důvod sám o sobě bohatě ke vzetí do vazby stačí.

Vůbec není vyloučen ani vazební důvod c), tedy pokračování v trestné činnosti - vazba předstižná. Nikdo přece nemůže vyloučit, že udělal-li to jednou, že svůj čin zase nezopakuje. Rádi bychom potom viděli, kdo by za další mrtvou dívenku nesl praktickou zodpovědnost.

A byli-li na místě nějací svědkové, pak zcela jistě hrozí i vazební důvod b), tedy vazba koluzní, jež má zabránit ovlivňování svědků.

Už podle prvního laického pohledu zde jsou tedy dány nejméně dva, ale spíše všechny tři vazební důvody - přesto je podezřelý propuštěn na svobodu.

A teď - malé srovnání :

Víte, za co a za jakých okolností byl již 3x po sobě vzat do vazby předseda K 213, Ing. Jiří Fiala ?

Poprvé to bylo za to, že odejel se svým synem na víkend, kdy se zdržoval v bydlišti svých rodičů a nikdo ho hledat nemusel. Měl samozřejmě trvalé bydliště, ve kterém se zdržoval a nebyl problém ho tam kdykoliv zastihnout nebo mu tam doručit jakoukoliv písemnost - přesto byl vzat do vazby, a to na celý měsíc, navíc přes Vánoce a Nový rok,  a to údajně pro všechny tři vazební důvody (autorem této zvůle byl soudce Slunečko z Prahy 9). 

Podruhé byl vzat do vazby o dva roky později, a to už jenom proto, že se přišel na soud pro Prahu 9 zeptat, jaký existuje zákonný důvod, pro který se nesmí stýkat se svými dětmi. Ve vazbě skončil na tři týdny, a to pro údajné obavy z možného pokračování v "trestné činnosti" (tedy že by se asi chodil ptát na soud opakovaně), neboť se soudkyně z Prahy 9 údajně obávaly o své zdraví a životy (o ty se ostatně - vcelku důvodně, a to nejen ze strany pana Fialy - bojí dodneška). Autorem i této zvůle byl geniální debílek z Prahy 9 soudce Slunečko, následně stižený podágrou a několika operacemi (kde není spravelnost lidská, musí ji vždy nahrazovat alespoň ta boží).

Potřetí byl p. Fiala vzat do vazby letos na jaře, a to pro údajný trestný čin, kdy si se svými kolegy  - před rokem a půl (!!) - stoupnul přede dveře státního zastupitelství a zkorumpované státní zástupkyně z Nymburka odmítnul vpusti dovnitř s tím, že mu jde o zabránění vzniku dalších škod, které by svým jednáním zcela jistě napáchaly. Ve vazbě strávil dva a půl měsíce, aby se následně zjistilo, že se žádný trestný čin nestal a že tedy ani k vazbě nikdy žádný zákonný důvod neexistoval. Autorem třetího excesu byl tehdy ještě v Kladně soudící psychopat Ladislav Koudelka.

Tři vazby - a nikdy žádný trestný čin ?!! není to už trochu příliš ?

A na druhé straně prokazatelní vrahové dětí a pachatelé nejhorších trestných činů běhají dál po svobodě, když už se výjimečně podaří i naší přihlouplé policii je chytit ?

Může tohle někdo soudný vydávat - byť v opilosti - za výkon spravedlnosti ?

Pokud se soudci ve svě většině hlasitě a veřejně nedistancují minimálně od těchto vazeb a soudců, kteří o nich rozhodli, mělo by se nad jejich justiční paláce vytesat jasné varování příchozím : "Chráníme sami sebe a své platy. Všemi prostředky. SPRAVEDLNOST NÁS NEZAJÍMÁ".
_______________________________________

Související články :

http://www.novinky.cz/krimi/214853-obvineny-na-detektoru-sice-lhal-ale-primy-dukaz-policie-nema.html

 

http://www.novinky.cz/krimi/214798-na-batohu-anicky-nasli-pot-obvineneho-presto-ho-policie-musela-pustit.html

 

 

_______________________________________

 

Že by naše justice i výkonné orgány trpěly bojácností ? (uvalíme
vazbu na význačného bezdomovce při okolnostech důvodného podezření,
tento si najme nejlepšího a potažmo nejdražšího právníka, všem nám
to nandá a pak vysoudí obrovské odškodné ?) Daleko efektnější je
uvalit vazbu na "neznámého" "bezvýznamného" předsedu "nicotného"
obč. sdružení s pofiderními důvody k vazbě, co na tom, že to něco
bude stát (my soudcové přece nic neplatíme, natožpak odškodné) zato
si ulevíme od zlosti... Tristní obrázek funkčnosti a efektivnosti
našeho aparátu nikoho nenechá na pochybách KOMU že takovýto aparát
slouží (no přece samotnému aparátu, čert vem skutečně postižené, ti
ať si pomůžou sami) Jirka

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.