Čestný patlal, milionový žvanil

Spolek žvanilů a patlalů uděloval čestná členství. Tedy : Čestný patlal - a milionový žvanil. 

 

 

Stačí se podívat na oceněné, aby bylo na první pohled zřejmo, že si svoje ocenění rozhodně zaslouží. 

Petr Pithart. Jeho bezzubost se stala pověstnou už v době, kdy byl předsedou české vlády. Tehdy to ještě byly vlády tři, tedy česká, slovenská a federální. Tak on byl té české. Já jsem jeho působení příliš nesledoval, jen si matně vzpomínám, že to byl on, kdo přišel s tím, že slyší trávu růst, tedy "nebuďme jako oni", ergo komunistům se ještě (a ani nikdy potom) nic nestalo - a Pithart už křičel, aby se jim neubližovalo. Ergo, spolu s Havlem, zardousili revoluci v samém počátku. Jeho neschopnost vypořádat se - byť i po dobrém - s jakýmkoliv problémem, se stala pověstnou. 

To jsem ještě netušil, že ho mám poznat blíže - neboť byl v době, kdy spáchala sebevraždu Jana Komárková, senátorem za Chrudim. Tedy, senátorem odpovědným. Místně příslušným. 

Když jsme se na něj obrátili s tím, že místní úřady - především OSPOD a soud - dohnaly mladou holku k sebevraždě, protože nesměla vídat svého otce, kterého měla ráda (a on ji) - tak nám sdělil, že si celý případ "nechal přešetřit" (rozuměj - těmi samými, co za to přímo mohli) - a ze zprávy vyplynulo, že nikdo nepochybil a nic se vlastně nestalo. 

Akorát že 20-ti letá holka byla mrtvá, pro ně asi kvůli skvrnám na Slunci. 

A tak asi nejstatečnějším činem, který Pithart veřejně kdy učinil, bylo a je - a to o rok později - když, jako senátor, poskytnul písemnou záruku za moje propuštění z vazby. Učinil tak až na žádost veřejnosti, přítomné soudním přelíčením s psychopatem Bláznou, veřejnosti, která žasla, jak nebetyčná je drzost tzv. "nezávislé" justice a o jaké knechty se tato instituce opírá. 

K tomu ještě nutno dodat jednu perličku, totiž že když už se tak statečně rozhodnul, on, přednášející na právnické fakultě, zavolal mému tehdejšímu právníkovi, aby se zeptal, jak se taková záruka píše. 

Ryšavec Minář je asi mimo diskusi - a při vědomí, že takováhle nula, takovýhle naprosto naivní, nezkušený, neznalý, ba hloupý, a přesto (nebo právě proto) neobyčejně drzý cápek, dokázal nahnat na náměstí tisíce jiných neznalých a naivních nul, má člověk nutně těžké sny o mentální úrovni tohoto národa, asi stejné, jako když si tentýž národ zvolil, a to dokonce 2x po sobě, evidentního ožralu, žvanila, mafiána a ruského agenta na Hrad. 

Dana Němcová není nic jiného než vysloužilá zasloužílá, žádné současné problémy neřeší, ani by to nedokázala, ani by se toho neodvážila. 

Tak tohle jsou čestní žvanilové a tlachalové, co nikdy nic neřešili, pro jistotu se o to ani nepokusili, a to ani tehdy, když byli ve funkcích, kdy to rozhodně dělat mohli a měli - natož aby sáhli byť jen okrajově na ty nejzávažnější problémy, a ty jsou všechny spojeny především s justicí a jejím současným stavem. 

Ryšavec měl dokonce tu neskutečnou drzost vykřikovat o prý "nezávislé" justici, ačkoliv o ní nevěděl ani popel, natož aby si uvědomoval, jak tím skutečné demokracii škodí. 

Celý tento spolek tlachalů a žvanilů je smutným obrazem toho, jak snadno lze davy zmanipulovat, svést a nakukat jim prakticky cokoliv, když se do toho vrazí dost peněz. 

Ostatně, své by k tomu bezesporu mohl říct i vysloužilý estébák Bureš. 

A tak vlastně ti dva jen veřejně demonstrují hloupost masové části našeho národa, sváděného dvěma populistickými partami, jednou jako vpravo, jednou jako vlevo - ovšem vždy naprosto s identickým výsledkem : Zhmotněním touhy po moci - lidí, kteří by se k ní nikdy neměli dostat. 

________________________

________________________

 

 

Milion chvilek udělil čestná členství Pithartovi nebo Minářovi (msn.com)

 

__________________________

__________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________

___________________________

 

 

 

 

___________________________

___________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.