MUDr., JUDr. - a spravedlivá soudkyně

To není pohádka na dobrou noc, to je - vzácně - příběh ze života : 

 

Aneb : Špatně si vybrala školu, i titul. 

Kdo chce málo umět, nemít žádné zkušenosti, ale zato hodně vysoko zvednutou bradu a k tomu nosánek nahoru a ještě ke všemu chce, aby mu to procházelo, musí si zvolit tu druhou školu, s druhým titulem. Ne medicínu. 

Krátká, leč výstižná citace úvodem : 

____________________________

 

Jestliže by byl porod v tento čas ukončen, syn žalobců by se narodil určitě živý a resuscitovatelný. Situace by byla úplně jiná,“ měli jasno znalci.

Soud vyslechl dvě porodní asistentky a dvě lékařky, které osudný den sloužily. Podle verdiktu asistentky házely vinu jedna na druhou, soud nepřesvědčila ani výpověď mladší lékařky, která praktikovala teprve 2,5 roku.

Její výpověď působila až příliš sebevědomě a jistě, ovšem ne přesvědčivě,“ zhodnotila soudkyně. Zkušenější lékařka byla podle verdiktu k rodičce přivolána pozdě až ve chvíli, kdy i přes akutní císařský řez dítěti již nebylo pomoci.

Dítě zemřelo pár hodin po porodu. Nemocnice dala od tragédie ruce pryč - Novinky

Tak tohle byla citace ze života. 

A teď - druhá citace : 

__________________________

 

Kárný senát vyslechl obě vyšší soudní úřednice a dvě soudkyně, které měly v daný den službu. Jednalo se o bezdůvodné uvalení vazby na nevinného. Vyšší soudní úřednice házely vinu jedna na druhou a obě na soudkyni.  O vazbě nakonec rozhodla mladší z nich, která měla na soudě praxi teprve 2,5 roku. 

Její výpověď působila až příliš sebevědomě a jistě, ovšem ne přesvědčivě, zhodnotil kárný senát NSS - načež ji zbavil funkce soudkyně. 

 Druhou podezřelou soudkyni, služebně starší, která se však k rozhodování vůbec nedostala, neboť byla pouze dosahová a na telefonu doma, propustil kárný senát s přísnou důtkou a srážkou z platu. 

Tenhle citát není, bohužel, jak jistě snadno poznáte, z reality, ač by být měl,  to je čisté sci-fi. Až to nebude sci-fi, ale realita, začneme se blížit právnímu státu. 

______________________________

______________________________

Kolik takových hloupoučkých, arogantních, mladičkých, nezkušených a hlavně drze sebevědomých soudkyň u nás máme ?? Na každém soudu aspoň pět. Určitě víc než mladičkých, hloupoučkých, arogantních, nezkušených a nafoukaných doktorek. 

Akorát, že za zkopané JUDr. produkty obvykle nepadají umrlčí hlavy, aspoň zatím ne. To od té doby, co se zrušil trest smrti. Jinak by padaly stejně jako v medicíně. 

A ještě jeden velký, ba zásadní rozdíl zde je : Hloupoučké, nafoukané, nezkušené, drzé mladičké soudkyně NIKDO K ODPOVĚDNOSTI NEVOLÁ. Doktorky, zatím, ano. 

Tak si podle toho příště vybírejte školu, a pro aroganci, drzost, nezodpovědnost a nadutost zvolte tu pravou. 

 

A co ta spravedlivá soudkyně ?? Není to nějakým zázrakem ?? Ženský přece soudit neumí... 

No - neumí. Snad s výjimkou jediného typu sporů : Když je to mezi ženskými na obou stranách, a zvláště když jde o rození a rodidla. Protože ta má soudkyně taky. 

A mohlo by se jí stát to samé. Takže - odtud - najednou -  ten nečekaný a vzácný smysl pro spravedlnost... 

 

__________________________

_________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________

_________________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.