Prý : Historické setkání ... O ničem.

Jako vždy, když někdo neví, co vlastně chce a v oboru se zjevně neorientuje. Ale přesto by se rád zviditelnil, hlavně pro média.

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zdravím Vás, Veroniko,
 
přečetl jsem si vaše výstupy z toho setkání 30. března - a přiznám se, že jsem čím dál raději, že jsem po operaci a že jsem tam nebyl.
 
A hlavně, že naše sdružení není nikde mezi účastníky uvedeno.
 
Závěr, ke kterému jste - alespoň proklamativně - došli - totiž že chcete "usilovat  o změny v zákonech", aniž by bylo řečeno, jakých a jak ty změny mají vypadat, je - s prominutím - naprosto o ničem, krom toho problém opatrovnictví rozhodně nespočívá ve špatných nebo nedokonalých zákonech - ty docela ujdou a dalo by se s nimi žít i v současné podobě - ale v jejich aplikaci, resp. hrubém porušování a nulové odpovědnosti za ně.
 
Co vzdělání soudců ?
 
O tom tam nevidím ani slovo, je to přitom podstata věci. Žádné totiž nemají, je to totéž, jakobyste nabrali lidi z chodníku náhodně jdoucí okolo - a ještě i ti by měli větší šanci rozsoudit opatrovnickou věc spravedlivěji, protože by nebyli zkaženi a pokřiveni naprosto archaickým systémem opatrovnictví, ve kterém jsou soudci - až po nástupu na soud (nikoliv na škole, tam je nevychovává nikdo nijak) - vychováváni.
 
Co vzdělání a praxe opatrovnic ?
 
Opět ani slovo. Takže vám současný stav zjevně vyhovuje. Přitom je děsivý na první pohled. A pokud nějakou slušnou opatrovnici najdete, tak to není rozhodně zásluha systému a toho, co po ní požaduje, ale její vlastní a taková tam obvykle dlouho nevydrží. Totéž platí o soudcích.
 
Že jsou zásahy státu přílišné ?
 
Někdy zase ne, když by toho bylo nejvíc potřeba - viz matka nepředávající programově dítě otci v rozporu s vykonatelným rozsudkem celé roky - a státní orgány dlouhodobě nedělají nic, ba dokonce, jak jsem se o tom sám přesvědčil - viz předseda soudu v Mostě - vám jsou schopny ještě vážně tvrdit, že opatrovnické rozsudky jsou zvláštní tím, že "jsou nevykonatelné".
 
Pokud jde o výživné, tak je zajímavé, že vždycky a promptně vykonatelné byly, včetně trestního řízení s nepodmíněnými tresty.
 
O trestním stíhání hlavně otců za archaický komunistický paragraf o neplacení výživného, jinde v Evropě neexistující - opět ani slovo. Ano, to jsou ty nadbytečné a škodlivé zásahy státu, ale pak je to třeba taky jasně říct.
 
Stejně jako to, co je smyslem celého opatrovnictví - a to tam chybí zcela.
 
Totiž že to není a nebude placení výživného, to rozhodně není projevem rodičovské zodpovědnosti, ale zdravá výchova dětí oběma rodiči, což je přesně to, za co stát nese plnou odpovědnost a pokud k tomu někde nedošlo, tj. oba rodiče měli o výchovu zájem, a přesto se jeden z nich nemohl na výchově podílet, pak je to fatální selhání státu a jeho pracovníků, za něž je potřeba, aby taky někdo nesl - osobní -  odpovědnost.
 
O vyvozování odpovědnosti za zmrzačené dětské osudy - a to jsou všechny, kde děti přijdou o jednoho z žijících rodičů - opět ani slovo, natož konkrétní požadavek.
 
Organizace, která nedokáže ani zformulovat, co vlastně chce, natož jak toho chce dosáhnout, je k ničemu a je ztrátou času se její práce účastnit.
 
Ostatně, jestliže hlavním výtvorem byl a je onen "mediální výstup", pak to navozuje těžko zapuditelný dojem, že účastníkům - a hlavně organizátorům - nešlo o nic jiného než právě o mediální zviditelnění, když o věci samé toho zrovna moc neví, hlavně pak neví, jak z ní ven a co vlastně chtějí nebo mají chtít.
 
Přesně vám řeknu, jak si odpovědné státní struktury a politici přečtou a pochopí - pokud ho vůbec budou číst - ten váš výstup :
 
Nic se neděje, nikdo nic nechce, můžeme klidně jet dál tak, jak jsme jeli doposud - protože to v podstatě nikomu nevadí.
 
Na práci takové organizace se jakkoliv podílet je evidentní ztrátou času, kterého nemám zrovna já nazbyt, a proto to ani dělat nebudu. Ani já, ani naše sdružení.
 
S pozdravem
 
Ing. Jiří Fiala  
____________________

 

 

 

 

 VÝSTUPY :

_______________________

Tisková zpráva


Vydává: Iniciativa Reverzní výživné


Kontaktní osoba: Ing. Veronika Mindlová, RNDr. Pavel Rusý
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: +420 603 261 904, +420 736 679 182
V Praze dne 31. 3. 2017


Ve čtvrtek 30. 3. 2017 se v prostorách ÚMČ Praha 5 uskutečnilo historicky první setkání zástupců prorodinných organizací, aby vytvořili společné prohlášení a domluvili se na dalším společném postupu ve směru k médiím, politické reprezentaci a koordinovali v zásadních věcech činnosti na podporu rodiny a dětí.
Společně jsme se shodli, že nejdůležitějším úkolem je ochrana přirozených rodinných vazeb, zejména vztahu mezi oběma rodiči a dítětem. Konstatovali jsme, že současný systém opatrovnického soudnictví, včetně působení Ústavního soudu, má za následek větší zásahy státu do rodinného života, než je nutné.
Zavázali jsme se, že budeme nadále společně usilovat o takové změny v zákonech, které umožní co možná nejširší zachování práv a povinností rodičů po rozpadu jejich vztahu a rovněž zachování práv dítěte. Budeme společně postupovat tak, aby stát do rodinného života musel zasahovat co možná nejméně. Jako cíle jsme si vytyčili nápravu vadného stavu v úpravě výživy, omezení vylučování jednoho rodiče z péče jak předběžným opatřením, tak konečným rozhodnutím a objektivnější a přezkoumatelné zjišťování názorů dětí.
Kromě pořádající Iniciativy Reverzní výživné se ke společné aktivitě připojily organizace jako Cochem.cz, Spravedlnost dětem, LIBERI, Mezinárodní institut pro rodinu a dítě, Unie otců a dále zástupci z řad advokátů, mediátorů, provozovatelů internetových stránek a veřejnosti

_______________________

Prohlášení prorodinných organizací a aktivistů
My,
níže podepsaní, vnímáme ochranu přirozených rodinných vazeb, zejména ochranu vztahu mezi oběma rodiči a dítětem, jako náš nejdůležitější úkol.
Dítě potřebuje oba rodiče, nejen aby přišlo na svět, ale i pro svůj zdravý vývoj. Z toho důvodu usilujeme o to, aby i po rozchodu rodičů dítěti zůstala zachována péče obou rodičů v co nejširším rozsahu. Ti by se nadále měli každý svým dílem podílet na jeho výchově, výživě, předávat mu své zkušenosti a svou lásku.
Současný systém opatrovnického soudnictví včetně působení Ústavního soudu zasahuje do rodinných vztahů často výrazně více, než je nezbytné.
Zavazujeme se proto, že budeme společně usilovat o:
I. prosazení takové změny rozhodovací praxe a legislativy, která umožní i po rozpadu rodičovského vztahu v co nejširší míře zachování veškerých práv a povinností rodičů i práv dětí,
II. aby stát zasahoval do rodinného života co nejméně,
III. omezení účelového vylučování jednoho z rodičů z péče o dítě předběžným opatřením i konečným rozhodnutím,
IV. nápravu vadného stavu v úpravě výživného,
V. prosazování objektivnějšího a přezkoumatelného zjišťování názorů dětí.

_______________________

 

 

 

 

_______________________

_______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-01 15:44
Snemovna uz odhlasovala vyplaceni zalohovaneho vyzivneho matkam s detmi.
Kdypak zrusi Pelikan §196 a propusti tisice protipravne uveznenych otcu - alimentaru? :-?
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-01 16:56
Šéfem Unie státních zástupců se stal Lata, vystřídal Matulu

parlamentnilisty.cz/.../...

____________________

„Mým zásadním úkolem je vysvětlovat veřejnosti roli státního zástupce a jeho klíčový význam pro řádné fungování trestního procesu."

Pravda, těžký úkol. Zejména pak ve spojení s vysvětlením, jak mohou ti mnozí na státním zastupitelství vůbec pracovat - při takové úrovni, zejména mravní a morální.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-01 20:16
Přátelé, takových setkání jsem zažil desítky, v minulosti vzniklo dokonce ANO ( aliance nevládních organizací ), chybou je, že krom pár lidí kteří chtějí opravdovou změnu, je většina které problém vyhovuje. Aby měla jejich existence smysl, potřebují problém řešit, nikoliv jej vyřešit. O. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-01 20:17
Na dětské ústavy jdou miliardy korun, na péči o rodinu už peníze nezbývají

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-02 16:46
Vyprávění Radka Mašína :

www.youtube.com/watch?v=-EzMufNRauM
0 # Kedul 2017-04-02 17:05
zpravy.aktualne.cz/.../...

Rusko nas vzor.... postavime 2x tolik veznic a ty pak naplnime behem petiletky na 120% ... kupredu bolsevicka leva zpatky ni krok... jo a cest.. plan je plan ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-03 12:49
Rusko skutečně naším vzorem... Tam jsou v počtu vězňů ještě daleko před námi. :eek:

Na rozdíl od Zemana, Putin aspoň občas udělí amňu, načež se kriminály vyprázdní, obvykle od všech, co měli trest do pěti let...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-03 12:50
Kapacita českých věznic je vytížena na 110 procent, ministr spravedlnosti Robert Pelikán chce proto řešit přeplněnost výstavbou nových objektů.
Lokality již má, jména obcí ale tají.
Co k tomu dodat?
Dlouho jmena obci Pelikan tajit nebude a tak po zverejneni napiste starostum, aby nepodporovali jeho protipravni uveznovani a nedali mu souhlas k vystavbe nove veznice v jejich obci.
Misto aby ty lidi okamzite propustil, tak chce jeste vice lidi protipravne zavrit!
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-03 13:14
Přece nebude propouštět tu svou justiční pakáž, kam si naverboval tisíce známých a známých známých, atd... A co by ti pak všichni dělali, že ??

Tak to radši nové věznice - daňový poplatník jistě rád zacáluje...

Co byste čekali od synka z bolševické rodiny - než zase jenom bolševické myšlení... :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-03 12:51
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-03 16:00
V petrohradském metru vybuchla bomba :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-03 17:49
starik se vzdelaval v pracovni době :

zpravy.idnes.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.