Odpověď znám, platit za ni nehodlám...

Obvyklou fintou, jak zabránit poskytnutí soudu nepohodlné odpovědi, je - chtít za ni peníze. Zejména tehdy, když si (soud) myslí, že je dotyčný nemá...

 Je to finta samozřejmě zcela nezákonná a neopodstatněná, mající za smysl jednu jedinou věc : Vyhnout se plnění vlastních povinností, zejména tehdy, když by poskytovateli mohly přinést nemalé nepříjemnosti - a odpálkovat - i pro příště -  nepohodlné tazatele - už proto, aby to další ani nezkoušeli.

Tyto "finty" se nesmírně rozmohly se vzrůstajícím buranismem státních úředníků, dosednuvších do státních úřadů - zde justičních - především za Pejsáčka, z řad stejně buranského hnutí ANO.

Ti totiž nemají ani základní úřednické vzdělání, natož návyky, natož smysl pro to, co je únosné, a co už je daleko za hranou.

Přitom si stačí uvědomit jednu jedinou poučku, ba pravidlo :

Stát je tu pro občany, ne naopak !! A stát - a všechny jeho služby (ať už jsou na jakékoliv, byť i pochybné, úrovni) - byly už jednou zaplaceny. Na našich daních. Chtít je zaplatit podruhé je totéž jako chtít dvojí platbu u benzinky, v obchodě, v bance - prostě, kdekoliv jinde. Kde by se ovšem každý právem zděsil - a nejspíš zavolal policii - pro zjevný podvod - protože chtít platit něco dvakrát nic jiného než podvod samozřejmě není...  

Protože si právem stěžujeme na buranismus zvláště soudců - a protože výhradně soudci soudy vedou - ač pro to nemají ani vzdělání, a často ani ty nejzákladnější osobnostní předpoklady - setkáváme se právě ve vedení soudů s tak bizarními příklady tuposti a naprostého úřednického nevědomí, že to až zaráží i toho, kdo má se soudy letité zkušenosti.

Požadované informace (prý) zásadně nemají - to, že tím říkají, že o vlastním soudu, za který jsou plně odpovědni, vůbec nic neví- jim zjevně nedochází - anebo je jim to jedno.

________

Zde byl vznesen dotaz na soud, v kolika případech byl obžalovaný odsouzen - při trestném činu maření úředního rozhodnutí - k trestu ještě vyššímu než byl ten, který měl mařit.

Odpověď samozřejmě znám předem - neboť ptát se soudů na něco, co nevíte, jak je, nebo jak má být, je hloupostí a velkým rizikem - a ta zní : Kromě Vás, pane Fiala, samozřejmě nikdo.

Jenže - se to těžko soudu sděluje, vždyť jak by potom obhajoval svou údajnou "nestrannost", i lhaní na soudech má své meze a nelze ho přehlížet donekonečna - a tak - holt - odpověď neposkytneme. Anebo - si za ni zaplaťte - a pak ji stejně neposkytneme. Jakobych to neznal...

Právě ovšem díky častým exkurzím do kriminálů mě naučili jedno : Jednat s grázly.

Takže to už vcelku obstojně umím. A taky vím, že slušné jednání je jen pro někoho, resp. jen pro slušné lidi,  pro grázly je to synonymum slabosti, naivity a hlouposti.

Takže, paní Škubalová - krom toho, že mi říkáte, že až do mého dotazu jste o vlastním soudu vůbec nic nevěděla, ač jste placena za pravý opak - tak vyjděmež z toho, že - odpověď znám. Jak jsem řekl, krom mě - jste nikoho jiného k vyššímu trestu nežli byl ten původní neodsoudili.

A chcete-li, a hlavně : můžete-li,  prokažte opak. Je to ve vašem (i Vašem) vlastním zájmu....  

 

___________

___________

___________

 

___________

___________

 

 

KS v Praze

JUDr. Lenka Škubalová, místopředsedkyně soudu

                                                                                                                                                    K č.j. Si 110/2017 

 

Re : Váš dopis ze dne 30.3.

                                            INFORMAČNÍ SYSTÉM SOUDU – SDĚLENÍ žadatele

 

Vážená paní místopředsedkyně soudu,

                               Po zveřejnění Vašeho dopisu ze dne 30.3. se mi ozvalo několik IT specialistů, kteří se shodovali na tom, že po přečtení Vašeho dopisu nevěří vlastním očím a že pokud je pravda, co píšete, pak to znamená, že informační systém vašeho soudu je naprosto v plenkách a obsluhují ho zcela nevzdělaní a nepřipravení diletanti.

               Někteří z těch, co mi napsali, pak i nabízeli své služby vašemu soudu, pokud není schopen nikoho lepšího sehnat než někoho, kdo v době současně vyspělých IT technologií nedokáže propojit několik počítačů a sdílet informace v nich obsažené, případně s nimi na zcela základní úrovni pracovat.

               Současně se dotyční shodovali, že při běžně kvalifikované obsluze běžně vyspělých IT technologií jsou informace, které jsem po soudu požadoval, dohledatelné v řádu několika málo minut, nikoliv 5-ti hodin, jak v původním dopisu píšete Vy.

               Žádám Vás proto, abyste k těmto skutečnostem zaujala stanovisko.

               Je možné, že váš soud platí za obsluhu IT systému zcela nevzdělané lidi, kteří s technologiemi neumí zacházet ani na běžné základní úrovni ?

               Anebo máte IT správce na běžné úrovni jako všude jinde – a pak mi vědomě lžete o tom, že IT technologie vašeho soudu skoro nic neumí a prakticky žádné informace v nich jsou de facto nedohledatelné ??  Anebo jsou nedohledatelné jenom pro Vás – a ostatní je mají v řádu několika málo minut samozřejmě k dispozici ??

               Ať už je skutečnost taková nebo onaká, lze se důvodně domnívat, že na funkci místopředsedkyně soudu prostě nestačíte – a měla byste to zavčas oznámit předsedovi soudu, pokud možno dříve, než způsobíte nějaký větší výpadek v důležitějších případech nežli je tento.

               Očekávám Vaše vyjádření.

               S pozdravem

                                                                                                                                                    Ing. Jiří Fiala

 

_________________

_________________

Comments  

0 # Kedul 2017-04-10 16:04
Na krive posudky ucet maji tak co resi? Proste ji poslete zpet adresu kde muze ty penize ziskat kdyz to nezna a je ... krivoposudkovemu soudnimu znalci stranicimu zasadne obzalobe plati klidne 40 tisic ... takze nakych 1200 tam najdou jako nic ... staci jeden pripad nesoudit podle kriveho posudku ale podle faktu a penez bude habadej ...

Zaujal me take vypocet kde prinavaji ze se venuji spisum 3 minuty ... to je take dobra vizitka ze jak peclive zkoumaji odvolaci soudy kazdy pripad a jak spravedlive ty rozsudky musi byt... za 3 minuty totiz poradne neprectete ani jednu A4 aby jste byl radne v obraze ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-10 16:33
No, to je omyl - to právě chtěla ukázat, jak jsou bystří a svěží - že za 3 minuty otevře spis, nahlídne do něj, porovná trest v rozsudku soudu 1. stupně a odvolacího - a spis zavře.

Jenže, v době elektronizace, kdy oba rozsudky přece musejí mít v systému v el. podobě - a stačí je přetáhnout a porovnat, případně i na to porovnání mít jednoduchý program - je to primitivismus, jako když někdo neumí s počítačem, ač ho tam má zapnutý, a místo toho si to vedle mastí s vlaštovkami (nebo kuličkami) na drátu... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-04-11 15:54
Zdravím, a reaguji na k213.cz/.../...

To, co píšou,  je  vědomá LEŽ.

Reportovací systém mají a musí mít. Protože nějakou SQL nebo jinou relační databázi musí mít.

To je, jako kdyby tvrdili, že nemají počítačovou síť, a PC maji nepropojené...  To samé  spisovou službu.

Pokud tvrdí, že nemají reportovací/statistický systém (o čemž VELMI pochybuji, viz konec mailu), tak Váš dotaz se dá odpovědět i bez takového softwaru během 10 vteřin krátkým jednoduchým příkazem, který umí každý  junior správce databáze  
SELECT seznam FROM tabulka WHERE vyhledávací podmínky 


Kdybych znal strukturu databáze tohoto soudu, napsal bych i přesný dotaz... takhle je to jen "od boku" , abyste viděl jak složité! to je.... :-)

SELECT jmeno, prijmeni FROM Odsouzene_osoby WHERE
%vyse_trestu_mareni_stutku% > %vyse_trestu_puvodni_skutek% 

a vyplivne to během 0.1 vteřiny všechny takto vyfiltrované údaje, které mají v systému, nejen rok a půl, ale za veškerou historii drženou  v systému, několik let. (ale výsledek stejný, jediný záznam - JF!)

____________



já bych jim poslal tuto stránku aby věděli jak na to... cs.wikipedia.org/wiki/SELECT

i když si myslím že oni to dobře ví  a že by to nevyhledávali 6 hodin.... :-) :D

______________

Děkuji za názor, myslel jsem si totéž hned. Jinými slovy : Prokázaná, písemně potvrzená sabotáž v přímém přenosu. A já ji mám ještě platit ??

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.