Přispějte. Na stránky

Potřebujeme zaplatit prodloužení hostingu těchto stránek na příští rok. 

Zejména pak pro ty, kdož stránky čtou rádi, je určena tato výzva. Zda by nám pomohli zaplatit jejich provoz na příští rok. 

Částka, kterou na to potřebujeme, činí 5.000,- Kč, kdo může poslat nebo předat nějaký obnos, učiňte tak, prosím. 

Buďto složenkou na mou adresu, nebo osobně, což je vždycky nejlepší. 

Předem děkujeme. 

_______________________

_______________________

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-12-30 19:53
Návrat neobolševismu v Polsku, včetně prvních politických vězňů :

Nám zde v ČR zvedli o skoro 2000 měsíční platby za eletriku a plyn, důchod zřejmě zvednou Češi jen o pár haléřů, výsledek voleb v Polsku se zjevně dotkne penzí (beru část penze za tam odpracované roky, tu mi platí tam ve zlotých, je to tak lepší, převáděním do Čech bych tratil) a Tusk chce sebrat třináctou a čtrnáctou penzi - ta mi ještě letos pomohla hodně, a v nadcházejícím roce mi už po zaplacení elektriky a plynu moc z české penze nezbyde.

Namísto valorizace penzí Tusk hodlá vrátit vysoké penze estébákům, které jim pravicové vlády už před lety sebraly, není to žádná moje domněnka, žádný pesimismus - tím jsem nikdy netrpěl, jsem zvyklý odhadovat možnosti dalšího vývoje a dění, od optimistické verze až po pesimistickou (dopadne to většinou, ale ne vždy na výsledek "někde uprostřed),

Ten Tusk mluví o svých záměrech otevřeně, ty jeho nabubřelé pomstychtivostiplné projevy vidím na obrazovce polských televizních stanic dennodenně, ať jsem v Polsku, ať jsem v ČR.

S medii to tam je teď hrůza: TVP (veřejnoprávní televize a rozhlas v likvidaci, dtto tisková agentura PAP)...A podobně klidně vyhlašují, že vyházejí Zemskou justiční radu, neuznávají Ústavní soud, že prý je zpolitizovaný (!), teď chtějí dát do vězení dva činitele vlády pravice, kteří byli souzeni ještě před r.2015 za Tuska, a tam dal prezident abolici, tu neuznávají...a že prý prezident Duda jim do vlády mluvit nebude, takže máme první dva politické vězně od r.1989 (poslané u Tuska politicky organizovanou soudkyní! V Německu či Francii je za něco takového pro soudce 5 let a zákaz taláru na věky). Kdo to nesleduje, tomu nevěří.
Nejde ale jen o nástup neo-bolševismu, tady pro nás a naši bezpečnost je dosazování zpět do silových orgánů i MTV a ve státní správě usvědčené estébáky, a ty, kdo aktivně vytvářeli politiku resetu s Ruskem, kterou jsem popisoval v nedávných dnech. Je jasné, že Rusáci mají kompromitující materiály, že tyto figurky budou jedině eskalovat konflikt, protože kdyby se takového kursu zřekli, čeká je osud Litviněnka...

Pesimistická varianta dalšího vývoje by byla podobná Československu 1948 a za nějaké 3 roky válka (dozbrojí se Putin, a má v Polsku trojského koně), varianta zjevně "něco mezi" (hodně pravděpodobná) konflikt se společností, a pokud by znovu byly volby, a získá pravice (dost jisté), pak přijde Tusk a hlavní aktéři jeho 'reformy" před soud a do basy...Uvidíme.

Svobodná media jsou, portály wpolityce.pl, niezalezna.pl, Gazeta Polska, dorzeczy.pl (" k věci"), televize Repblika www.tvrepublika.pl (tam jsou i násilně na hodinu vyhození redaktoři TVP), na světě i v ČR na internetu www.tvrepublika.pl live (jinak i na smart-televizorech bezproblémově na celou obrazovky), je v kabelových sítích, na satelitu ale zpoplatněna,v pozemní televizi jen lokální multiplexy v Varšavě, Vratislavi, Gdaňsku a Katovicích. A také televize vpolsce.pl- dtto jako tv republika. A televize TRWAM.

Freeeurope
_______________

POláci vždycky Rusy nenáviděli. Nedovedu si představit, že by jim naráz hráli trojského koně...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-01-05 17:34
Částku jsme již dali dohromady, upřímně děkuji všem, kdož přispěli.

Kdož ne, a stránky denně sledují a nejsou na tom tak špatně, aby je drobný příspěvek existenčně ohrozil, by se měli nad sebou a svou odpovědností zamyslet.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.