Čas dozrál

Odpověď, která přišla ze Senátu ohledně dopisu předsedy K 213 o propuštění vězňů, držených podle § 213, je více než uspokojivá. Ba nadějná.

senat-logo

Předseda Senátu nechal dopis K 213 namnožit a rozdat všem senátorům, aby se s ním mohli seznámit a aby mohli v budoucím rozhodování jeho obsah zohlednit.

I při opatrném a velmi zdrženlivém vyjádřování těchto nejvyšších institucí je z něj cítit zájem a respekt ke kvalifikaci, která stojí za dopisem sdružení K 213 v pozadí.

Prostě - zdá se, že čas argumentů K 213 konečně dozrál.

Vývoj ukazuje, že tomu bývá vždy v podobných situacích stejně - když totálně selže dosavadní systém, začnou se hledat i netradiční či dříve opovrhované zdroje možných změn k lepšímu. A pak mohou být i dříve opomíjená či vysmívaná řešení a nápady najednou velmi zajímavými.

Ze Senátu je to už několikátá pozitivní odezva, proto můžeme říci, že iniciativa K 213 se setkala již s "tradičně kladnou odezvou".

Paradoxní jistě je, že na argumenty pravicového sdružení kupodivu slyší právě levicový Senát.

Jestli to nebude tím, že si současná "pravice" na pravici jen hraje a ve skutečnosti s ní nemá nic společného - zato má hodně společného se současným ministrem spravedlnosti, který je z ODS, a tudíž správně tato strana cítí, že jeho ostuda je i její ostudou - a nechce si ji přiznat.

Senat-zruseni-213

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.