Gratulace do Polska

V polských volbách s obrovskou převahou zvítězila pravice, tedy strana Právo a spravedlnost - dva pojmy, které i nám, v Čechách, nesmírně scházejí.

 

Tedy - ani ne tak ty pojmy, jako spíše jejich obsah.

Lze ocenit i objektivitu předvolebních průzkumů, které neuvěřitelné - 40-ti procentní - vítězství této strany předvídaly - a nespletly se ani o píď.

Rusové tak sklidili, co si u Smolenska před více jak pěti lety sami zaseli, když za podivných okolností zlikvidovali - již podruhé v historii - prakticky celou polskou elitu, letící tam vzpomenout právě oné likvidace první.

Našim severním sousedům upřímně gratulujeme k této šťastné volbě, přejeme jim, aby tato volba nejen splnila, ale ještě i předčila jejich současná očekávání - a našemu národu přejeme, aby i on dokázal v brzké době vybudovat podobnou a podobně silnou pravicovou stranu, jež by se stala oprávněným postrachem všeho levicového hnusu, který tuto zemi již nejméně 60 let táhne ke dnu.

Současně se nebudeme ani tajit tím, že polskou pravici považujeme za svého přirozeného - a geograficky nejbližšího - spojence, se kterým rozhodně počítáme do budoucna.

Chápeme i zděšení současné levicovo-populistické české politické reprezentrace, která s obavami slyší zpoza severních hor svůj klinkající umíráček.

Vývoj u našich severních sousedů dnes budí značné a oprávněné naděje i v našich občanech - stejně, jako kdysi budil v Polácích oprávněná očekávání vývoj dubčekovského Československa.

 

_________________________

http://echo24.cz/a/ifFLy/polsko-otaci-doprava-opozice-muze-zacit-slavit

_________________________

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/384470-prognozy-se-naplnily-polske-volby-vyhrali-konzervativci.html

________________________

 

Comments  

0 # Kalan 2015-10-26 00:23
Exituje skutečně objektivní důkaz, že by Rusové u Smolenska záměrně zlikvidovali polské vedení? O tom mám pochybnosti.
-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-26 08:41
Pochybnosti můžeme mít všichni. Asi tak, jako je většina měla, když se objevily katyňské hroby a Rusové to začali svalovat na Němce. Objektivní důkazy existovaly už tehdy, jenže to Němcům nikdo nevěřil. Prostě - měli smůlu, když lhali furt, nevěřilo se jim, ani když měli vzácně pravdu. :-?
A Rusům, kteří nebyli o nic lepší, to dlouho procházelo. Vlastně skoro až do doby, než to Gorbačov oficiálně přiznal, ukázal příslušný Stalinův rozkaz a omluvil se.
Kdo by se tak asi oficiálně hlásil v dnešní Evropě k tomu, že zosnoval atentát na celé polské vedení ? :-)
+2 # Saxána 2015-10-26 11:21
-1 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-26 20:36
Za Blbost se platí - za presidentskou pak pěkně draho.
Ten náš buran nás už ale stál ...!!! :eek:

novinky.cz/.../... :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2015-10-27 09:15
Je 20.30 SEČ - a dosud jsem čekal na konečný oficiální výsledek ústřední volební komise, které chybí už jen jediný protokol hlasování - z Londýna.

Neboť hlasují miliony Poláků, kteří pracují v zahraničí, a v Britanii to je ke téměř jeden a půl milionu.

A proč jsem čekal? V 460-členném Sejmu (parlamentu) prozatím vycházelo pro PiS nejméně 232 míst, což je nadpoloviční většina, díky které PiS může sestavit vládu aniž by potřebovala koaličního partnera.

Numerus clausus pro vstup do Sejmu je 5% hlasů, v případě koalice to je 8%. A tedy existovala možnost vstupu více menšinových subjektů, a tím i možnost, že by o "příslovečný vlásek" měla PiS sice většinu, nikoliv však absolutní - avšak závěr nic nakonec nezměnil - a tedy definitivní oficiální procentuální výsledek je tento:

Prawo i Sprawiedliwość – 37,58 proc.
Platforma Obywatelska – 24,09 proc.
Kukiz'15 – 8,81 proc. (Kukiz 15 je nové v letošním roce vzniklé hnutí 53-letého rockového zpěváka Pavla Kukize, rovněž oponenta Platformy. Ideově bližší PiSu, nicméně prohlašuje, že do žádné koalice vstupovat nebude. Elektorátem byli hlavně dřívější voliči Platformy, kteří současně nechtěli volit PiS.

Nowoczesna – 7,60 proc. (To je překvapení, to je před necelými pěti měsíci vzniklá formace ekonomicky zaměřeného Ryszarda Petru. Opět elektrorát podobně jako u Kukize, odpadlý od Platformy. Profiluje se liberálním směrem, a vůči PiSu je spíše oponentem. Jde o nové tváře polské politické scény, podobně jako u Kukize.

Polskie Stronnictwo Ludowe – 5,13 proc. (To je vzdálená analogie našich lidovců, za totality však vystupujících jako stafáž komunistické státostrany PSDS v polské obdobě naší Národní Fronty, a v posledních měsících stafáž Platformy.

Nejen v Sejmu, nýbrž i v Senátě má nyní PiS nadpoloviční většinu. A po 26 letech v Sejmu nejsou levicové strany.

Je málo času a prostoru na podrobnější informace a komentáře, jejichž téma se víceméně vymyká tématice K 213, nicméně na druhé straně o dění v Polsku je v české veřejnosti informovanost nepatrná, a nejednou se potkáváme i s dezinformacemi. :eek:

Nyní na otázku čtenáře, pokud Smolensk 10.04.2010. Na to, že se jednalo o dva těsně po sobě následující výbuchy jsou technické důkazy, dostatečně objektivní. Jsou výsledkem práce parlamentní komise pana Macierewicze, představitele PiS, jenž shromáždil světově uznávané a autorizované experty z několika zemí, zejména USA, Dánska, a Austrálie, kteří prováděli expertizy - za nepřetržité sprchy pomluv vycházejí z mainstreamových medií, která se snažila zpochybnit mezinárodně uznávané autority a krmila společnost naopak výsledky vládní vyšetřovací "komise", která opisovala výsledky šetření ruské vyšetřovací komise staré KGBačky Taťjány Anodiny, doplňované pohádkami o údajném zasahování Prezidenta L.Kaczynského či generála Blasika, prý podnapilého, do pilotáže letadla. Tedy: Že byl výbuch ve vzduchu a nikoliv náraz letadla na vrchol břízy, je jednoznačně jasné. Podezření, že jde o atentát, je důvodné. Nyní ovšem můžeme mít oprávněnou naději, že zahlazování skutečností prováděné orgány, dosazenými Plaformou, se končí

Freeeurope :D

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.