Praktiky soudů najednou začaly vadit Právu,

tedy Rudému právu

- jakoby celá léta předtím spalo a bylo mu to jedno. Najednou, když se tytéž praktiky obrací proti matce - kdy syn přijde na OSPOD a řekne, že chce jít do ústavu - a soud ho tam neprodleně pošle - tak se jim to přestává líbit. Přitom soudce zjevně udělal jen to, co jindy a jinde dělá naprosto běžně, zvláště, když jde o otce - a Právu to až dodnes nevadilo.

Ale - všimněme si těch zajímavých postřehů : Soud, ani OSPOD nic neověřovaly ( v příkrém rozporu ke svým základním povinnostem) - a poslaly dítě, kam chtělo. Chtělo do Ústavu, protože tam ho nechají flákat, jak se mu zlíbí.

Zajisté rozhodnutí "v nejlepším zájmu dítěte".

Mimochodem, když u nás vždycky rozhoduje "názor dítěte", tedy zjevně nezkušené - a proto nesvéprávné - osoby, neblíží se soudy samy tomuto stavu - a neměl by jím být masově ustanovován opatrovník, ovšem zjevně někdo jiný, než OSPOD ?  

_________________

https://www.novinky.cz/domaci/411173-soudce-poslal-16leteho-mladika-na-jeho-prani-do-detskeho-domova-nazor-rodicu-ho-nezajimal.html

________________

       

________________

________________

"Jenže soudní jednání loni v červnu se změnilo ve frašku. Soudce Novák nepřipustil žádné důkazy ze strany matky a rozhodl, že hoch bude umístěn do ústavu s poukazem na to, že s tím souhlasí otec i matka..."

Ale - copak, copak ??!! Soudce - a že by si vymýšlel, dokonce do protokolu ?? Copak si to tady čteme ?? A není to náhodou pohrdání soudem ??? 

_______________

         

_______________

_______________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-06 12:42
Uvěříte, že obviněný vraždil. Stačí zpomalit záznam, ukázali vědci

technet.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-08-06 21:26
POMNÍK. Okresního soudu v Chrudimi :

paragraphos.pecina.cz/2016/08/pomnik.html

Národ by si měl vážit svých soudců, a při vhodných příležitostech by jim měl stavět pomníky. Činíme tak i my, virtuálně, vztyčujíce jako pomník pracovitému českému soudci tento rozsudek Okresního soudu v Chrudimi týkající se paní M. N. z vesničky K., jejíž sousedský spor rozhodly české soudy za 21 let, 3 měsíce a 25 dnů. Samotný rozsudek barvitě popisuje průběh průtahů i vytáčky ministerstva spravedlnosti, které by nejraději vyřešilo obludné průtahy „konstatováním porušení práva“, což je velmi účinný prostředek nápravy, oním universálně a s velkou oblibou aplikovaný, v přibližném významu „tak jsme tedy udělali chybu, no co, a teď si, občane, laskavě trhni nohou.“

Nevěnuji se právu tak dlouho, aby průtahy v mých řízeních dosáhly této dimense; nejstarší dosud neskončený spor byl zahájen v prosinci 2003, a soudy, jmenovitě soudkyně Městského soudu v Praze Dagmar Stamidisová, na něm spolu s nadřízenými soudy tudíž pracují pouhých 12 let a 8 měsíců, dobře vědouce, pro koho jest dobré všeliké spěchání.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.