Nymburský soud - rezervoár volných soudců

Třetí kontrolní den na nymburském soudě 

 ukázal další závady, ale i zajímavosti. 

Co nás vedlo k této akci především, bylo zjištění, že soudce (a současný předseda soudu)  SOUDÍ 3 DNY V MĚSÍCI  (!!!) a ani mu to není trapné. Když jsme se ho na to přišli zeptat, tak to sice popřel, ale odpovědět, co dělá ve zbytku času, nedokázal.

Už v březnu nám začalo být podezřelé, že soudce je schopen nařídit okamžitě jednání, všechny termíny má volné - což je vidět hlavně při odročování - na jednání přijede chvíli před ním a zase po něm odjede - ergo předtím, ani potom nic nemá - a tudíž jsme pojali dávno aktuální podezření, že minimálně nymburský soud je jedna velká luxusní flákárna a zašívárna pro méně schopné jedince (často i vysloveně neschopné - viz státní zástupce Lukáš).

A k tomu se začala přidávat zjištění další :

Nymburský soud je větší nežli jičínský, ač počtem obyvatel obou okresů je to přesně naopak - tedy na Jičínsku žije daleko více obyvatel nežli na Nymbursku. Že by byli o tolik hodnější a nepáchali tolik trestné činnosti, či se tolik nesoudili mezi sebou ??

Na to dává odpověď právě množství flákajících se soudců, nemajících do čeho píchnout na nymburském soudě.  

Přitom - z médií neslyšíte nic jiného než bláboly, šířené placenými agenty justice ve všech redakcích, o tom, jak jsou soudci přetíženi (tím, co si svou hloupostí či neschopností sami zavinili), jak nestíhají, jak je v důsledku toho justice pomalá - a hlavně : Jak zase nutně potřebuje přijmout alespoň stovku nových soudců (neboť dětičky těch stávajících dospívají - a také se chtějí flákat za sto a více tisíc měsíčně...).

 

Jednotlivá jednání, ač označena na vývěsce vedle vstupu do soudní síně, NEJSOU OHLAŠOVÁNA, takže nikdy nevíte, zda už začalo nové, nebo trvá ještě stávající.

Justice zjevně VŮBEC NENÍ UVYKLÁ KONTROLE VEŘEJNOSTI, ač jedině a právě proto jsou soudy ze zákona veřejné.

Apeloval bych touto cestou hlavně na důchodce :  CHOĎTE NA SOUDY !!,  zvláště nudíte-li se doma a nemáte-li do čeho píchnout. Je to velmi potřeba. A je to rozhodně mnohem zajímavější nežli přitroublé telenovely v televizi - a hlavně : Tohle je přímo ze života, a to přímo ze života kolem vás !!  

A když už tam budete (na těch soudech) - nenechte se odstrašit nevychovaností a hulvátstvím soudců, uvyklých na to, že jsou neomezenými mocipány a dělají si, co se jim zlíbí - anebo nedělají naopak nic.

Na účast u jednání - včetně všech trestních - máte nárok a právo a to lze omezit jen ve velmi specifických případech (státního tajemství, ohrožení mravnosti mládeže, apod.) - a o tom musí být písemně rozhodnuto.

Všechno ostatní jsou bláboly soudců určené k tomu, aby se vyhnuli veřejné kontrole a mohli si dál dělat, co se jim zlíbí, především pak soudit v rozporu s trestním řádem či občanským zákoníkem a OSŘ.

I my jsme se dnes připletli k celkem zajímavému případu - dvou feťáků a zlodějů, kde jeden měl původně hodit vinu za spoluúčast na druhého - a nyní to vzal zpět, s tím, že ten druhý tam vůbec nebyl a že si to vymyslel.

Co ale bylo zajímavého - ba typického - to bylo to, jak vysvětloval, PROČ  si to vymyslel.

Totiž - že policie, když zjistila, kde se to stalo a že vedle bydlí rovněž jeden feťák a recidivista - tak všemožně naznačovala zadrženému, že by velmi uvítala, kdyby to na něj hodil, a ten z toho nabyl dojmu, že po tom dotyčném policajti jedou a chtějí to na něj hodit za každou cenu.

Zajímavé, že ??  

Tragické a smutné - ale hlavně - typické, bohužel.

Stav policie tomu odpovídá a i když feťáci nejsou zrovna věrohodnými zdroji, v kombinaci s ostatními případy z toho jednoznačně plyne, že policie skutečně NEVYŠETŘUJE SKORO NIC  - a také sama skoro nic nevyšetří - ale když už se něco stane - tak přemýšlí, na koho to nejlépe hodit, a tomu vše ostatní podřídí.

Konečně,  nebudeme-li věřit feťákovi, tak ale jistě můžeme věřit faktům, a z těch plyne, že dotyčný feťák po zadržení do vazby nešel, ač by se to jinak dalo dozajista čekat (recidivista, na drogách, pokračování trestné činnosti bylo tak velmi pravděpodobné) - tedy, že policie ho "odměnila" za křivé obvinění někoho jiného - a že to zjevně dělá NAPROSTO BĚŽNĚ  !!

__________________________

Na soudě jsme pořídili i následující videozáznamy :

 

https://youtu.be/lnvAWzhXBaI                 Rozhovor na chodbě po jednání

 

https://youtu.be/EspWkY6kODc     Rozhovor s velitelem JS

 

(o zákonnosti nezákonného zákroku a povinnosti jej rozeznat a odmítnout)

 

https://youtu.be/9i-D-CWkiwo        Závěrečná reportáž před soudem

________________________

________________________

Až jsme se vrátili domů, čekala nás u protější chalupy tahlencta venkovská idyla :

Přišla se nám předvést a představit kachna i s kachňátky ... Rozhodně lepší pohled nežli na nymburský soud... 

 

________________________

                    

________________________

________________________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-05 16:41
Ta slepice ve svém článku cca "64 obcí na Nymbursku volí senátora", na který odkazujete na stránkách K 213, si neodpustila napsat "kontroverzní bojovník za práva otců Jiří Fiala".

Nevím, co je kontroverzní na tom, že někdo se bere za práva určité sociální skupiny???!!!

Evidentně podlost té české psychopatické české krávy, aby Vás zostudila v očích voličů!

Ať se píča modlí, aby Vás zvolili, jinak to zasrané vydavatelství, co ji zaměstnává, bude možnost si ty kecy hájit před soudem.

A na krávu dám TO pro pomluvu. Případně může dostat přes držku, když máme tu rovnoprávnost.

I osoby, které mají vsazeno na určitého kandidáta, mohou utrpět škodu veřejnou publikací nepravdivých informací o daném kandidátu. PR

__________________

"Kontroverzní" znamená, v podání takové krávy, bezesporu "jiný než mainstreamový" ...

Jednou mi taky volal jeden otec, že by chtěl pomoct na soudě - a že by chtěl i využít pomoc kontroverzní osoby - tak jsem se ho zeptal, co je na mně kontroverzního a kdo mu to napovídal. Začal najednou koktat, a nevěděl, co má říct.

Blbečkové se vůbec nezamýšlí nad obsahem slov a tupě je přebírají, aniž ví, co znamenají.

"Kontroverzní" v mém případě zjevně znamená : Nenechal si všechno líbit - jak se od něj očekávalo a jak si to nechávají všichni ostatní- a dokonce vyhrál ve Štrasburku - což se samozřejmě nepromíjí a nezapomíná, zvláště pak v podání tupých a nadutých soudců, kteří jsou zvyklí akorát na nahrbené hřbety venkovanů... :eek:

________________

Jinak, ten článek poslala Saxána - ale dobře, že o něm víme...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-05 16:45
Příště můžete vyzpovídat i Rajmovy přísedící: proč tu práci dělají, zdali dostali předem trestní spis, jak se hlasuje o vině, zda vůbec mohou přehlasovat samosoudce, jejich znalost trestního řádu a trestního zákoníku, zdali jsou přísedící i v jiných typech řízení - např. pracovněprávní spory a jejich právní znalosti, vzdělání v dané oblasti, atd., však sám víte.

Nejspíš se potvrdí, že jen dělají křoví Rajmovi za pár stovek měsíčně k důchodu, kvalita rozhodnutí tomu taky odpovídá. PR :-)

__________

Obvykle tam klidně spí. V tom Žďáru to bylo obzvláště markantní. Přitom šlo o rodinnou problematiku, které by snad mohli i rozumět...
Ale ti vypadali, že je zajímá opravdu jen jak ještě odejít po svých ze soudu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-05 17:07
Nebudete nám diktovat, krotil soudce výřečného Čechoíránce


brno.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-10-05 18:10
Můj strejc fáral na ČS. armádě v Karviné a byl dokonce stachanovec, ba i jakousi medajli obdržel. Dělal soudce z lidu, krom rubání a přirozených zábran, více kvalifikace pro soudce z lidu neměl. O. :-)
0 # Saxána 2016-10-06 18:32
Pěkné - to natočené. Už jsem sdílela na FB.
Řečnění ve vyrovnanosti a s náskokem.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.