AMERIKA chtěla ZMĚNU

natolik, že si zvolila Trumpa...

 Exhibicionistu a provokatéra, sebevědomého nafoukance, který dodržuje morálku jenom tehdy, když na něj koukají kamery nebo veřejnost, nikoliv proto, že by ji převzal za svou. Tedy : Sám buďto žádnou nemá, nebo jen hodně pokroucenou. Ostatně - nejlépe je to vidět na jeho ženách (těch oficiálních), ale i na jeho chování k těm ostatním (ženám), nakonec ale i v podnikání a všude jinde.

Clintonová je jedna velká nula, stejně jako nulou byl její manžel, dokud ještě panoval - a bohatě zásoboval hlavně bulvár svými story o biologických stopách na stážistce Monice Lewinské, což mu jeho manželka - a právě prohravší kandidátka - musela (?) mlčky strpět.

Clintonová prohrála zaslouženě, Trump ovšem zaslouženě nevyhrál - a není se z čeho radovat. Snad jen z té změny a z toho, že ve srovnání s Obamou to sotva bude horší.

Za jiných okolností bych měl radost, že vyhrál republikán - ale co je vlastně Trump za republikána ?? Obyčejný populista - a u těch se nerozlišuje, zda jsou zprava, nebo zleva - protože je to jedno. Populista jako populista.

Co je to za republikána, jestliže má podporu Vladimíra Vladimíroviče ??

Reagan se nutně musí obracet v hrobě...

Trump vyhrál proto, že :

 - předchozí prezident - Obama - byl neobyčejně slabý a cestu mu tak připravil

- měl velmi slabou protikandidátku, Clintonovou

- Amerika už měla těch oficiálních, nikam nevedoucích blábolů dost - a chtěla změnu. Třeba i s čertem, ale hlavně jinak !!

Přemítám, co bych asi odpověděl na otázku, koho bych - coby Američan - volil já sám ???

No, přiznám se, nelehká volba - opět mezi špatným nebo ještě horším - a já v těch situacích vždy volím - bíle. Protože i to menší zlo je pořád zlo - a nechci, abych se příštích 5 (nebo kolik) let musel stydět sám před sebou, že dotyčný vládne i s mým souhlasem.

Takhle aspoň můžu (alibisticky) říct, že - ho nemá.

Alibisticky ???

No - ne zas tak úplně. Protože kdyby bíle volili i všichni ostatní, volby by byly neplatné - a strany by dostaly jasný signál, že - TAKHLE OPRAVDU NE !!

Tedy že ať si ten svůj póvl nechají - a nemají-li nikoho lepšího, tak ať radši nekandidují vůbec...

Což je jistě případ i Clintonové a Trumpa...

Je smutné, že se ve více než dvousetmilionové západní supervelmoci nenašel nikdo lepší než tihle dva...

Tak trochu mi to připomíná - vlastně i naše (uplynulé) prezidentské volby. Mezi Milošem a Karlem.

Přičemž těžko říci, zda Trump je vlastně více Miloš, nebo více Karel...

____________________

            

____________________

____________________

____________________

Prý je to v historii vůbec poprvé, co se americký miliardář nastěhuje do státního bytu po černochovi...

___________________

___________________

Nazýval věci pravými jmény - proto zvítězil... To ostatně děláme my taky.

http://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=567118

 

__________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-09 17:03
Co přinese světu prezidentství Donalda Trumpa, neví nikdo. Není jasné, zda zrealizuje své sliby Američanům, tím spíše neví nikdo, jak si poradí na mezinárodní aréně, třeba jen s Putinovým Ruskem. Zatím to je bílý nepopsaný list papíru, z toho, co bude, není moudrý nikdo. Nejistotu prohlubuje skutečnost, že Trump je ve velké „politice“ nováčkem....Ale vzdor tomu všemu, jsou v tomto moři nejistot i věci jisté a rozhodnuté: Prohrála Hillary Clintonová a celý zkorumpovaný politicko-hochštaplerský klan Clintonů. Kromě porážky Demokratické Strany s dnešním prezidentem Obamou v čele, třeba jmenovat celé liberáně-levicové milieu jako jejich základnu.
S Clintonovými prohrála obscénní mravní levice ideologické nestvůry typu gender, potratů vydávaných za lidská práva, homosexuální manželství, subkultura homosexuálů, a ti všichni quasi-antifašisti, přebarvení antirasisti, ve skutečnosti zakamuflovaní totalisté a bolševici. A také podezřelá obchodní spojení, o kterých se lze dovědět všelicos, ale jen ne, odkud na ně oni berou a kam se poděly jejich peníze. Pamatujme, že druhým největším podporovatelem co do výše materiální podpory Clintonů byl globální finanční intrikán George Soros, jeho porážka v těchto volbách nemůže nepotěšit každého konzervativce. Neboť multimiliardář Soros, jehoý finanční báze ve skutečnosti postrádá transparentní původ, podporuje skoro všechny politické, ideologické i mravní deviace na světě, jaké se občanu konzervativního smýšlení mohou zdát tak leda jako noční můry.
Sotva nelze nevzpomenout zakamuflovanou podporu zkorumpované kandidátce Clintonové ze strany šéfa Evropské Komise Junckera (lucemburského levičáka‚ známého nechvalně svým těžkým alkoholismem) anebo šéfa Evropského  Parlamentu Martina Schulze (německého politikáře, syna esesáka, jenž byl vyloučen ze střední školy jako neschopný, potom propadl alkoholu a svou existenci spojil s krajní levicí), oba dva se nekryli nechutí k Trumpovi.   A stejně tak i šéf Evropské Rady Donald Tusk (bývalý polský premiér, zprofanovaný v Polsku díky korupčními aférám, do nebe volajícímu nepotismu, servilnímu přisluhování Německu a osobně Merkelové, která jej fakticky „vytáhla“ do Evropské Rady, a tím, že hájí v EU zájmy  establishmentu Merkelové  a nikoliv Polska – pozn.) se pokoušel snížit svým přihlouplým způsobem Trumpovu kandidaturu slovy: „Jeden Donald je více než třeba“.   Tak tihle de facto prohráli...

A my? Spravedlnost pro McCrae! Jestliže se dosavadní ambasador USA pan Shapiro staral hlavně o Gay Pride, hlásil do USA, jak vše funguje v ČR výborně, jaká to skvělá demokracie...Naděje, kterou přeji panu McCrae, je ambasador USA v Praze, který se postará o amerického občana, oběti justiční zvůle...Přeji panu McCrae, aby pravda vyšla najevo, a aby se mohl těšit ze svobody - a aby USA přitlačily ČR k vyplacení důstojného odškodnění!

Freeeurope
____________

No, napřed ho vůbec musí propustit, pak teprve se můžeme bavit o odškodném ... :roll:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-09 17:32
Jak poklidne demonstrovat dne 17.11.2016?

Dejiny CR ukazuji, ze Studenti casto rozhodli o dalsim vyvoji v zemi.
Soudci - Komunisti zaviraji protipravne (nerespektuji podepsane Mezinarodni umluvy) od 1948 az do soucasnosti podle neplatnych - neucinnych komunistickych zakonu v CR.
Ucinne je i v CR Evropske pravo od 2004, ktere vsak zamerne nebylo nikdy zaimplementovano do legislativy CR, aby mohlo i nadale platit stare komunisticke pravo, aby se podle nej i nadale protipravne zavirali nevinni obcane!
Nejnovejsi skandalni pripad - Necesany (mlady clovek ve studentskem veku) se stava v 2016 symbolem "Odporu proti komunistickym zakonum" v CR!
Sametova revoluce 1989 sice nezmenila legislativu v CR, ale ukazala zpusob zmeny bez nasili. Umluva ZLP zarucuje obcanum Pravo na demonstraci.
Jak teda poklidne demonstrovat?
1. Pasivni ucasti na demonstraci.
2. Aktivni ucasti s transparenty a vlajkami (napr. Tibet je maly stat uklacovany velkym sousedem).
3. Blokada soudu -  vytvorenim kruhu z lidi kolem.
4. K vytvoreni kulisy prinest zvonecky, rechtacky,...
5. Kostely by mely podporit demonstrujici obcany vyzvanenim zvonu - zvony odbijejici konec posledniho "komunistickeho nadoru" v demokraticke spolecnosti.
6. A dalsi.
Uz tomu bude 70 let, co v CR plati Komunisticke pravo a "Kontinuita" komunistickych zakonu.
Komunista Rychetsky (73 let) uz davno dovrsil duchodovy vek.
On stale nerespektuje Mezinarodni umluvy a ponechava tak Komunisticke pravo v platnosti.
On musi okamzite odejit do duchodu a s nim i ostatni soudci - komunisti, kteri dosahli duchodoveho veku.
Cas ke zmene nastal prave ted!
Kdo ma ruce a nohy, ten by se mel zucastnit poklidnych demonstraci - od dne 17.11.2016, ze solidarity k protipravne uveznenym obcanum v CR.
Protipravne uvezneny Necesany musi byt propusten jeste v listopadu 2016!
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-09 17:35
A - jako už tradičně - agentury a předpovědi naprosto na hovno... Favorizující ty, co si průzkumy platěj...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-09 18:51
Něco děláš špatně 

zpravy.idnes.cz/.../domaci.aspx?

c=A161109_133646_domaci_jkk#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main
_____________

Ale nedělám, to jen poslancům se platí odškodné úplně jinak, byť by to byli sprostí bachaři. Pro ně má velkoestébák vždy porozumění.

Krom toho - to odškodné by měl zaplatit ten soudce z Liberce, co ho zprostil, protože všude jinde by ho odsoudili, že by z kriminálu nevylez´... :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-09 19:01
Americani chteli zmenu a tak ji maji.
Cesi uz 70 let chteji "zmenu v justci"  a nemaji ji dosud, stale plati kontinuita komunistickych zakonu!
Z.
0 # Saxána 2016-11-09 20:05
respekt.cz/.../...
"Naše vlastní trapné volby - ty, co byly, i ty, co budou - najednou nevypadají tak trapně, pokud si je můžeme vysvětlit jako součást hlubšího trendu."
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-09 20:40
Pravda, pravda - každý hlupák si hned připadá lepší, když zjistí, že jsou i hlupáci jiní jinde... :roll:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-10 13:46
Pan, ktery neni ani Obama, ani Trump, se vydava za jednoho z nich: "Jsem cesky Donald Trump".
blesk.cz/.../...
Proc neni patriot?
Dnes uz ma hul, tak by s ni mohl mavat nad hlavou a vykrikovat: "Jsem Jaromir Jagr"!
Az jeho demence pokroci, tak se obcane mozna dockaji pokriku z Hradu: "Jsem Dalajlama"
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-10 13:47
Zákony už dávno nejsou pro laiky, profesionálové si s nimi poradí, myslí si ministr spravedlnosti Pelikán

domaci.ihned.cz/.../

Dvěstěkrát novelizovaný zákon. České právo není pro laiky, řekl Pelikán

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Saxána 2016-11-10 14:33
Zákon musí být pro každého srozumitelný.! Zákony jsou totiž prvotně pro občany.

Odůvodnění: někdy jeden neví, jestli pravomoc k vyhotovení výzvy k nástupu trestu má opravdu vyšší soudní úřednice s maturitou a tak se táže veřejného ochránce práv, tam ho odpálkují na ministerstvo spravedlnosti - kde se dozví, že výklad zákona neposkytují (byť je to jejich vlastní tvorba), tedy výklad sesunýruje až případně soud, čímž občan je v pochybnostech, nejistotě a octne se v pozici prekérní - nepředvídatelnosti práva, což se zas neslučuje se základními zásadami práva, kam předvídatelnost náleží.

Potřebujeme nutně právní revoluci.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-10 21:24
V příloze pro ilustraci plný text povolebního projevu nově zvoleného amerického prezidenta. Omlouvám se jen za to, že jsem jej ponechal v originále, tudíž v angličtině. Slovník,  styl vyjadřování včetně vyjádření logiky všech souvislostí vykazuje markantní rozdíl od krvavých verbálních přestřelek volební kampaně. Ano, právě to ve mně k vystupování Donalda Trumpa ve volební kampani nebudilo sympatie, a otevřeně jsem říkal - "nezvolil bych ani jednoho, oba jsou špatní kandidáti," zejména v odezvě na náznak projevů sympatie k Putinovi. Na druhé straně jsem nebral vážně vše, co o Trumpovi šířil mainstream, hystericky podporující Clintonovou. Ovšem to byl jev, jakého jsem byl svědkem celkem nedávno v Polsku - komunistoidní media tam vyvíjela značné úsilí o společenskou popravu strany Práva a Spravedlnost a Jaroslava Kaczynského, a to naprosto stejnými způsoby, jak tomu bylo ve volební kampani proti Trumpovi. Bylo mi jasné, že Američané si přejí zřejmě změnu, podobně jako si ji přáli Poláci...Jediný rozdíl mezi USA a Polskem je ten, že převaha Trumpa nyní nebyla tak výrazná jako převaha Práva a Spravedlnosti v parlamentních a senátních volbách před rokem v Polsku. A v těch prvních hodinách po amerických volbách opět podobnost v něčem Polsku: Frustrovaná liberální-levice, inovovaný derivát bolševizmu se nemůže smířit s výsledky voleb, následují pouliční kravály s primitivním osočováním - v Polsku a v Americe také.
Když už jsem v Polsku: Jedna zpráva v těchto hodinách proběhla polskými medii, a pro Polsko i potěšující - Za ministra zahraničí si D. Trump volí Newtona R. Gingriche. To je dnes pán už v letech, to je totiž výrazná osobnost establishmentu prezidenta Reagana! Po celou dekádu osmdesátých let zasedal ve House of Reprezentatives (Sněmovně Reprezentantů Kongresu) a byl pak i v devadesátých letech jedním z hlavních strůjců volebního vítězství Republikánů. Byl mluvčím této sněmovny. Ač nebyl ministrem, byl mnoha osobnostmi, tvořícími politiku v USA považován za jednoho z nejvlivnějších speakerů v této funkci v historii USA vůbec, nebyl jen šéfem House of Reprezentatives, ale osobností, tvořících tuto stranu. V prezidentských primárkách 1212 byl kandidátem, tehdy ovšem neprošel. Je katolík, jehož žena je Polka, a v souvislosti s Polskem byl např. producentem film „9 dní, které změnily svět", pojednávajícím o historické první pouti Papeže Jana Pavla II. do Vlasti v r. 1979.  O tomto filmu se sám vyjádřil, že jeho myšlenka byla plodem fascinace Polskem, které považuje za lídra procesu osvobození se národů Střední a Východní Evropy z jařma SSSR a Komunismu."
Dodejme, že voliči polského původu - a to není zanedbatelná část amerického elektorátu, Poláků mezi 320 miliony obyvatel USA je  10 milionů - volili Trumpa, byť také s rezervou. Motivoval je k tomu ovšem v době prezidentské kampaně projev Billa Clintona, jenž doslova nadával na současný polský režim, a také šířil hlavně dnes  od německých levičáků převzatý termín "polské vyhlazovací tábory" za II. světové války - totiž to jsou pokusy přesunout takto "nenápradně" zločiny holocaustu z nacistů na Poláky. Clinton tímto projevem doslova odehnal od Hillary polský elektorát.
Nest Gingrich jako ministr zahraničí rozumějící nejen geopolitice, ale i problémům východní Evropy, byť prizmatem Polska, je spatřován za naději na podporu pozice Polska na mezinárodní scéně, což rozhodně nebude po chuti pohrobkům někdejší loutkové PLR, ale ani celé té levicové smečce všelijakých Schulzů, Verhofstadtů, ožralů Junckerův a podobné rakovinné sepse, odvádějící EU od poslání, kterého je jí třeba.  V geopolitickém měřítku totiž je šance, aby se Polsko stalo hlavním spojencem USA v NATO (procentuální výdaje na armádu odpovídají Trumpovým představám), a také motorem sblížení v rámci euroatlantické civilizace...
Ovšem především uvidíme jaký bude soulad mezi slovy a činy. Uvidíme....

Freeeurope :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 11:58
Ženy a děti Donalda Trumpa...

prozeny.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 12:24
Starik predvedl opet veletoc s Trampem, jako v 1989 s Komunisty!
Z.
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:07
Trump pred casem o zenach prohlasil:
Kdyz chytim zenskou za "fut", tak si s ni muzu delat co chci.
Mozna tim myslel svoji byvalou manzelku - modelku. Ta se brzy stane velvyslankyni USA v CR.
Naskyta se zde prilezitost pro McCrae. Potreboval by k definitivnimu propusteni jen kratky opustak.
A pokud je chlap tak by se mu to melo podarit.
Z.
novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.