Kandidatura Horáček : Se zbohatlým vekslákem si moc nepomůžeme

Můžeme od něj čekat cokoliv, jen ne poctivost a obětavost.

 Takový malý český Donald Trump. Zbohatlík, potřebující vystavovat své "přednosti". Něco jako vyzývavá ženská s hlubokým výstřihem. A senem v hlavě.

Čili : Zase - a opět : Vedle.

 

Archiv StB vypovídá vcelku jasně - a má dobré informace... 

Lubomír Man: Pane Michale Horáčku,...

4. 11. 2016 12:49

V jedné krátké odpovědi na otázku jakéhosi novináře na téma vaší prezidentské kandidatury, jste někdy, tuším v průběhu tohoto září či října, uvedl, že ji vážně zvažujete, a do této odpovědi, která na internetu nečítala více než deset řádků, se vám podařilo vtlačit informaci – která ovšem jako by vám vypadla z úst nedopatřením - že vaše knihovna čítá 20 000 svazků.

  Zůstal jsem z toho údaje paf. Samozřejmě ne z toho, že máte doma tolik knížek, těch máme doma dost mnozí, ale že jste považoval za potřebné - a pro vás i výhodné - informovat veřejnost o jejich počtu. Proč jste to udělal? To jste tím číslem chtěl naznačit, jaký jste vzdělanec? Anebo jaký jste boháč? A jak vůbec víte, kolik těch knížek doma máte? To zaměstnáváte v domě i knihovníka, který vám seznam knih vede? Nebo jste si ty knížky sám spočítal? Ale proč pak, prokrista, tolik námahy s něčím, co nemá žádný smysl – kromě jediného ovšem. Že byste tím číslem chtěl lidi ohromovat. Ale uvažujte -  jaký druh lidí byste tím mohl asi tak ohromit? Lidi s úrovní ne. Ty totiž zajímá, co máte v hlavě, a ne co máte v knihovně. Resp. co všechno se vám z vaší knihovny, ať už velké či malé, do hlavy přemístilo, a ne z jakého počtu knih se tak stalo. Takže tím počtem knih ve vaší knihovně můžete omračovat jedině hlupáky a snoby, co si na vzdělané jen hrají, a ne lidi se symfonií na čele, jak se kdysi vyjádřil Ludvík Vaculík.

 V souvislosti s tím, že jste už natvrdo oznámil svou prezidentskou kandidaturu, přemýšlím o tom, jestli si shora řečené sám uvědomujete, či nikoliv? A protože podle všeho platí možnost druhá, přemýšlím i o tom, proč si to neuvědomujete? Nespočívá-li totiž jádro pudla v tom, že u lidí, jimž věšíte bulíky na nos, kolik knížek vám říká pane, předpokládáte totéž myšlení, jaké ovládá i vás? Že totiž očekáváte jejich obdiv k počtu vámi vlastněných knih, protože i vy sám ten počet považujete za něco tak uchvacujícího, že to ani v desíti řádcích interview s novinářem nedokážete mlčet?

 Ergo kladívko: Nepatříte tedy vy sám ke stejnému rodu lidí, jako jsou ti, o kterých si myslíte, že budou dvaceti tisíci knihami ve vaší knihovně natolik bez sebe, že i za ně vám v prezidentské volbě dají svůj hlas?

 Nezlobte se na mě, ale ať dumám, jak dumám, jiné vysvětlení, než že tomu tak skutečně je, nenacházím.

 Možná budete proti tomuto soudu protestovat, ale v tom případě mi nezbývá, než vám položit následující otázku: Slyšel jste snad , že by kdy Masaryk, Beneš, bratři Čapkové, Heyrovský, Seifert, Nezval, Talich, či kdokoli jiný z našich dalších známých lidí kdy uvedli, kolik mají doma  knih? Ne, vy jste byl první a jediný v naší zemi, který s tím vyrukoval. A víte, proč oni to neudělali a vy ano? Protože oni měli vkus, který naopak vám chybí.

 Což je pro člověka, který by nám chtěl prezidentovat, nedostatek, řekl bych, z nejzávažnějších. Když už si nebudu všímat takových věcí, jako jsou vaše politické názory. Třeba  o tom, že boj proti muslimské imigraci je totéž, jako boj s deštěm. Že je nám  třeba méně národa a více EU i NATO. Že se ještě více musíme vzdálit od Ruska a ještě více přiblížit k USA - že zkrátka musíme být ještě otročtějšími vazaly USA, než jakými jsme byli až dosud.

 

 Když pominu i to, že vašimi nejbližšími politickými přáteli byli a jsou Bursík a Kocáb, když zapomenu na vaši předlistopadovou minulost nelegálního organizátora sázek na chuchelském závodišti, kde jste i se svým sázkařským nádobíčkem prchal před slídivými zraky příslušníků VB od plotu do kabinek WC, a z nich zase zpět k plotu atd. atd.

 Samozřejmě, byla to živnost pochybná i nedůstojná, ale nesla prachy – a to pro vás bylo rozhodující. Takže když pak udeřila sametová revoluce, přešel jste s armádou spřízněných veksláků do nových svobodných poměrů tak bohatě financemi napěchován, že jste všichni společně pak dokázali vytvořit naši první hospodářskou elitu země. Se vším nevkusem, který to hnutí doprovázel, který je osobně vám vlastní, a který se v těchto dnech  chystáte zasadit do rámu  prezidentské tradice země, zahájené  člověkem  tak vzácným, jakým byl T.G. Masaryk.

 Přiznám se vám, že příklad většího poklesu a úpadku, který už pouhým tímto svým nápadem národu připravujete, si představit neumím. A to ať fantazii napínám, jak napínám.

 

 Lubomír Man

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 14:35
Horacek je stale lepsi varianta, nez to co v soucasnosti nabizi "Nomenklatura" - dle prilozeneho.
Financovani kampane bude hrat svoji roli v 2018 stejne jako tomu bylo v 2013.
Vzpomente si jak dopadl slusny kandidat Fiser.
Nezapominejte, ze Putin ma neomezene zdroje pro prezidentskou kampan v CR!
Takovychto ocernujicich clanku ma a bude mit Institut VK pripraveno spoustu.
To uz je soucasti kampane.
Z.
novinky.cz/.../...

_____________

Já o tom nepochybuji, přesto má ten článek pravdu. Kdo se chlubí množstvím knih, jež má spočítány (to mě, přiznám se, nikdy nenapadlo, ač se knihám věnuji denně) je trochu úchyl - a proto jsem ten dopis taky převzal. Protože to svědčí pro to, že je to daleko víc vekslák než disident nebo bojovník za spravedlnost. Ta mu je ostatně - otevřeně - ukradená.

Když už jste takový bojovník proti komunistickému právu v ČR - tak co proti němu dělá Horáček ?? Co má v programu, že proti němu bude dělat ?? A jestliže proti němu nedělá nic teď, tak co asi by dělal, kdyby ho náhodou - nějakým nedopatřením, jež se zjevně dějí - zvolili ??

A to, že současná pakáž je ještě mnohem horší, to jistě uznáte - není žádná omluva, ani vysvětlení.
JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 15:34
Bojovnik za spravedlnost!

Tuto vlastnost by bezpochyby mel mit Kandidat na prezidenta.
Mel by umet naslouchat obcanum a snazit se hledat reseni.
Problemy v Justici CR trvaji jiz 70 let a zustavaji neresene!
Kdo z tech prezidentu si vubec kdy pripustil, ze jsou tam nejake problemy?
Klaus? Zeman? Putin jineho zradce nema!
Tak jako Trump nema cistou minulost a presto dostal sanci, tak by mel dostat i Horacek sanci prijit s necim novym. A on uz to avizoval!

Kdo z tech nabizenych Kandidatu tuto podminku splnuje?
Snad jen Jagr by dokazal tu justicni mafii pritlacit k mantinelu a nebo je rovnou vyloucit ze hriste!
Z.
_______________

Nesplňuje ji nikdo - jednoduchá odpověď. A dokud ji někdo splňovat nebude, nebude mít ani naši podporu. :roll:

Protože tahle země větší a naléhavější problém než reformu justice nemá. Kdo to neví nebo nevidí nebo dokonce nechce vidět - nemůže tuhle zemi účinně a funkčně spravovat. Bude to jen další panák z řady mnoha... K ničemu. :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 15:37
Na prikladu Fisera v 2013 jsem ukazal, ze mlady, slusny, vzdelany clovek bez silneho sponzora nema v CR sanci proti senilnim gaunerum - financne podporovanych Putinem.
Toto si musi clovek stale uvedomovat.
Z.

Co je na Fišerovi mladého a co slušného ??
Ti, co ho znali ze staťáku, říkali, že většího vyčůránka neviděli. Jeho vláda stála za hovno, on sám - vypočítavý grázlík.
Když nic nevíte, nemusíte to ještě dávat okatě najevo. JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 15:40
Babis také uvítal, ze v kabinetu skoncí Dienstbier. 

Babiš také uvítal, že v kabinetu skončí Dienstbier. „Nechápu, proč legislativní rada vlády má mít v čele politika, měla by být neutrální. Pokud je pan Chvojka autorem protiústavního lex Babiš ve spolupráci s panem Kalouskem a poslancem TOP 09 panem Plíškem, tak si nemyslím, že to je dobře. Ale uvidíme, snad nebude házet klacky pod nohy zákonům ANO, jako to dělal Dienstbier,“ dodal Babiš.
_________________

Neznám nikoho, kdo by to neuvítal. Je ovšem smutné, že teprve prohrané volby přiměly Sralbotku se zamyslet aspoň nad tím největším debilem...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 17:22
Asi nejlepší vtip dne :

Dienstbier : "Rozhodnutí premiéra respektuje, ale mrzí ho, že bude muset odejít od rozdělané práce."

Jaké práce ? To bych si opravdu rád nechal podrobně vysvětlit. Asi by to byla pro někoho docela fuška.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 18:10
Kdyz nekdo jen predstira, ze usilovne pracuje, tak ma preci stale rozdelano!
Podivejte se na Pelikana.
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 22:02
Přátelé, 
znám ho osobně, vše co je napsáno o jeho minulosti je pravda. chybí jen info o tom, že za totáče nepracoval a pobíral invalidní důchod údajně na hlavu, ale cestoval tak 2x ročně do USA - vždy na 2 - 3 měsíce, pak tvrdil, že tam přednáší na univerzitách. všichni si pamatujete, kdo takto mohl cestovat za totáče, ne?
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-13 11:28
Němce čím dál víc znepokojují nebezpeční „říšští občané“
Zhruba dva týdny po vraždě policisty a těžkém zranění tří jeho kolegů, kteří se v Bavorsku stali obětí příslušníka hnutí tzv. Reichsbürger (říšských občanů), se německá veřejnost s obavami ptá, jak nebezpečné je toto uskupení. Hnutí tvrdí, že „Německá říše nadále existuje“, a neuznává Spolkovou republiku a její zákony.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-13 19:53
Probůh ? 

Copak mu napíšou do memoárů? Začínal jako skořápkář,  naše teta vaše teta, Boží požehnání, pár nepár, Oko? Možná to bude polehčující okolnost v boji o post? O. :D
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:21
Justiční palác se prodražil o miliardu. Muže, který za cenu zodpovídal, soud osvobodil

Nutno ještě dodat, že tím "mužem" byl předseda krajského soudu...

ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:22
V CR je ucinna UMLUVA ZLP a k tomu je jeste platna "posrana" LISTINA ZLP.
Zde je vyjadreni Dienstbiera k skrtum v Listine ZLP.
Pane Dienstbier, Tejc, Chvojka,... skrtnete tu posranou Listinu celou, vzdyt je to stejne jeden Velky podvod na obcanech CR.
Staci, kdyz bude v CR platit pouze Umluva ZLP, stejne jako je tomu ve vyspelych statech EU!
Z.
„Není úplně dobrý nápad, pokud někdo, kdo se označuje za sociálního demokrata, navrhuje omezovat základní lidská práva, škrtat v Listině základních lidských práv a svobod. To už by ji pak skutečně mohl někdo chtít škrtnout celou,“ vysvětlil svůj výrok Novinkám Dienstbier.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.