NEPŘEHLÉDNĚTE !!!

Protože TO se ani přehlédnout nedá. A o justici a jejím stavu vám to řekne mnohem víc než studia obsáhlých spisů a poslouchání rádoby odborných výkladů.

 Jak se prý napravuje jeden justiční "omyl".

Řekněme spíše - neskutečný šlendrián, pro justici samozřejmě běžný a typický.

Mladík, odsouzený ve Znojmě za přepadení poštovních doručovatelek.

Celý trest si odseděl, měnit už není co, podstatný kus života mu už nikdo nevrátí. Stejně jako jeho nejlepší léta.

Teprve až si trest ze "el paso" odseděl - tak se k činu přiznal pravý pachatel.

Tedy - už toho si všimněte : Policajti samozřejmě sami nevypátrali vůbec nic - kdyby se pravý pachatel nepřiznal sám, zůstal s nálepkou zločince do smrti nevinný člověk.

Ale to pořád ještě nejsme u toho hlavního ...

 Hlavním totiž je, že i když se pravý pachatel sám přiznal a i když ho justice odsoudila - vůbec jí to nevadilo v tom, že vinu klidně současně nechala i na původně odsouzených "pachatelích".  

Tedy : Nejen že se nikomu sama neomluvila, nejen že se vůbec nesnažila sama proces znovu otevřít, nejen že jí vůbec nebylo divné, natož trapné, že má k jednomu skutku dva různé, na sobě nezávislé pachatele, přičemž jeden se přiznal, druhý nikoliv - ale ještě vědomě bránila tomu, aby byli nevinní rehabilitováni a očištěni.

To, mimochodem, nebyli dodnes - tedy 13 let (!!!) od události.

Prý za to, že byl případ  vůbec otevřen, vděčí bývalé ministryni spravedlnosti Benešové.

Tedy : Nebýt té - tak ho neotevřeli dodneška !!

Chápete, co vám ti justiční grázlové naprosto s klidem říkají do očí ??

Někoho jsme zavřeli bezdůvodně - no a co ?? Jsme přece jen lidi, navíc justiční lemplové, u těch se to přeci automaticky předpokládá - že dělají zmetek za zmetkem. Tak co byste po nás nechtěli za zázraky !!

A že bychom to sami měli napravit ??!! No - zbláznili jste se ??  Vždyť bychom pak vypadali, jako že zavíráme lidi nevinně - a ještě by to po nás někdo mohl chtít zaplatit !!

A třeba by nám příště ani nechtěli zvýšit platy !!

A třeba by přišel nějaký drzý redaktor - jako že třeba z K 213 občas chodí - a chtěl by vědět, co vlastně děláme a za co berem peníze...

No - jak říkám - zbláznili jste se ?? Tohle všechno že bychom dobrovolně udělali ?? To radši ať si sedí nevinní do skonání světa...

A teď mi otevřeně a upřímně řekněte : Může takhle myslet někdo - komu jde o spravedlnost ??

A komu nejde - tak co v justici dělá ?? Rýžuje zlato - dokud to jde ??

Přitom : Každý soud má samozřejmě svého předsedu. Ten je za dané soudce odpovědný. Byl potrestán ?? Poslal někoho před alespoň kárné řízení ?? Zeptal se ho na to Pejsáček ?? Chtěl po něm vůbec někdo něco ??

Každý okresní soud má svůj nadřízený krajský soud - tam zase : Předseda soudu ... Místopředsedové ... Co dělali ti ?? S klidem a úsměvem se na to dívali ?? A dívají pořád dál ??

A za TOHLE  volíte, vy hlupáci, velkoestébáka z ANO a umožňujete mu, aby na ministerstvo spravedlnosti posílal odpad a póvl jinde naprosto neupotřebitelný - a ten se tam za těžké peníze nečinně válel ??

A kolik takových "omylů" - kde se ovšem pravý pachatel nikdy nepřizná - u nás je ??? Ergo - kolik procent vězňů sedí naprosto bezdůvodně - jenom z blbosti a totálního lajdáctví soudců, o fízlech ani nemluvě ?!! 

__________________

__________________

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/216411000101111/obsah/503865-napravovani-justicniho-omylu

http://blanensky.denik.cz/zlociny-a-soudy/justicni-omyl-dva-spatne-odsouzeni20100114-4904.html

http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/zpravy/234353-devet-let-zil-s-nalepkou-zlocince-justicni-omyl-priznal-soud-az-ted/

 

__________________

Dne 11.listopadu 2016 skoncilo u Okresniho soudu ve Znojme zatim nepravomocnym zprostujicim rozsudkem senatu predsedy Jaromira Kapinuse hlavni liceni ve veci Tomase Cepury a Jaroslava Schindlera. cely clanek
http://neviditelnypes.lidovky.cz/justice-jak-se-soudi-ve-znojme-vii-drg-/p_spolecnost.aspx?c=A161112_213303_p_spolecnost_wag

http://brno.idnes.cz/jaroslav-schindler-prepadeni-postacek-soud-osvobozeni-pie-/brno-zpravy.aspx?c=A161112_2285734_brno-zpravy_krut

__________________

__________________

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 19:59
Naše soudnictví počítá  i s těmito přehmaty, od toho je  soud na Praze 2 :-) , který řeší odškodnění, pokud si postižený počká, po letech snad i něco dostane? 

Ostatně když to vydržel v kriminále, tak těch pár let také přežije. O. :P
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-11 20:08
Na takovouto situaci - pachatel se sam po letech prihlasi, neni Pelikan pripraven.
On musi nejdrive vymyslet novy formular - a to bude prace!
A jestli jste sam, komu to vadi, tak ho to ani nepali.
Formular bude, ale az za par let!
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-12 08:14
Když na nás všichni nadávají - pochválíme se sami !!

Pochválíme se sami - a kolonku nevinných osob ve vězení nevedeme!!
Neúměrný počet soudců však nemůžeme zapřít. 

S vysvětlením, proč se stále cpou do justice další, ač ta nemá žádnou výkonnost - se obtěžovat nebudeme : :-?
 
Výsledky srovnání efektivity justice evropských zemí vychází pro Českou republiku kladně
Komise pro efektivitu justice (CEPEJ) Rady Evropy publikovala dne 6. října 2016 nové vydání dokumentu „Evropské justiční systémy - efektivita a kvalita justice, vydání 2016 (data 2014)“. 
 
Komise pro efektivitu justice pravidelně shromažďuje údaje o fungování justičních systému členských zemí Rady Evropy a každé dva roky vydává dokument Evropské justiční systémy. Právě vydaný dokument obsahuje data za rok 2014, ale umožňuje i porovnání za období let 2010, 2012 a 2014. Současně byl vydán i samostatný dokument „Využití informačních technologií u soudů“.
 
Dokument obsahuje srovnání 45 členských zemí Rady Evropy (pouze kromě Lichtenštejnska a San Marina), jako pozorovatel se  účastnil rovněž Izrael.    
 
Aktuální vydání je revoluční v tom směru, že byla zásadně zestručněna papírová podoba dokumentu, který obsahuje jen nejdůležitější údaje soustředěné v 5 kapitolách (základní ekonomická a demografická data; rozpočty soudních systémů; soudci, státní zástupci, advokáti; organizace soudního systému a efektivita a kvalita činnosti soudů a státních zastupitelství).
 
Všechna data včetně vysvětlivek a komentářů jsou pak obsažena v nové interaktivní databázi, která umožňuje jak detailní pohled na konkrétní zemi, tak porovnání základních dat až u tří zemí současně, jakož i generování tabulek, grafů a map.
 
Pokud jde o některé údaje za ČR, za rok 2014 činil rozpočet na justiční systém na 1 obyvatele přesný medián (44,70 Euro), průměr je 60 Euro na obyvatele, ale polovina států vykázala méně než 45 Euro na obyvatele. 
 
Nadále zůstává poměrně vysoký počet soudců na 100.000 obyvatel (28,8, zatímco medián činí 17,82).
 
Poměrně uspokojivé výsledky v tomto mezinárodním srovnání dosáhla ČR v efektivitě řízení, když při nápadu 4,6 sporných civilních a obchodních sporů na 100.000 obyvatel činil ukazatel tzv. „clearance rate“, tj. jak efektivně soud se vypořádává s nově napadlými věcmi, 104,7%, přičemž soud je tím efektivnější, čím je tento ukazatel vyšší než 100% (na Slovensku činil například 91,7% a v Rakousku 103%). ČR vykázala celkem 2,1 nevyřízených věcí na konci roku 2014 na 100.000 obyvatel, zatímco například Rakousko 0,4 a Slovensko 3,7 nevyřízených věcí. Počet dnů, které soudy potřebují k vyřízen& iacute; věci (tzv. „disposition time“), činil za rok 2014 celkem 163 dny, pro porovnání v Rakousku 130 dnů a na Slovensku 524 dny.      
 
Další informace jsou k dispozici na www.coe.int/cepej, kde je i odkaz na databázi CEPEJ-STAT včetně video návodu, jak tuto databázi používat.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-12 23:00
Kdyz se muze a umi omluvit Schapirovi, tak by to mohl  tez v pripadu Peroutka.
Z.
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-13 11:31
ÚSVIT chtěl kupčit s výživným !!

5 jmen amorálních zvrácenců z ANO a Úsvitu, kteří chtěli zákon prosadit.
Pokud někdo pochyboval, co je Okamurova pakáž zač, už nemusí...

_________________

Bod 15 návrh C2 paní poslankyně Maxové - postoupení splatné pohledávky výživného za úplatu ve výši 90 % předmětu plnění.
 
Předseda PSP Jan Hamáček: Pan ministr? (Neutrální.) Výbor? (Ústavněprávní výbor nedoporučuje.)
Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?
Je to hlasování 207. Přihlášeno je 182, pro 9, proti 154. Tento návrh nebyl přijat. Můžeme dál.
 
Tady máte 5 zločinců z původního Úsvitu. Ještě jim stále někdo důvěřujete?
Úsvit A Ano: 5Z Zdržel se: 2)
 
A Augustin Karel Andrle Sylor

A Olga Havlová
A Jana Hnyková
A David Kádner
A Martin Lank

 
 
 
 
Černoch a Štětina se zdrželi.
 
 
Poslanec Radek Vondráček: Děkuji. Vzhledem k tomu, že návrh C2 nebyl přijat, přistoupíme k hlasování o návrhu C3, opět paní kolegyně Maxové. V tomto případě se jedná o možnost postoupení splatné pohledávky výživného za úplatu ve výši odpovídající hodnotě předmětu plnění v době postoupení, tedy 100 %.
 Předseda PSP Jan Hamáček: Pan ministr? (Neutrální.) Stanovisko výboru? (Ústavněprávní výbor nedoporučuje.)
Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti tomuto návrhu?
Hlasování číslo 208. Přihlášeno je 182, pro 6, proti 155. Tento návrh nebyl přijat. Další prosím.
 
Huml, Válková, Maxová, Pilný, Berdychovvá, Pastuchová -  PRO!
_________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-13 12:37
Zblaznil se Sobotka?
Neni dulezite, zda-li je prezident levicovy nebo pravicovy, dulezite je, ze neni opilec a psychopat.
Z.
novinky.cz/.../...

___________

No - a je po tahu. A může Sralbotka přesvědčovat lidi jak chce, že se změnili, že jsou moderní stranou a kdesi cosi - takovým jediným tahem to všechno anuluje a jsme zase u starých dobrých potrhlých líných, kradoucích a ožralých socanů. Ministry samozřejmě měnit nemusel, to na jejich pověst - nota bene po takových výrocích - nebude mít nejmenší vliv. :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-13 21:01
Srovnání českých a německých úřadů v praxi :

stream.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:07
Program 17.11.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:09
Tak trochu naopak než u nás ... Jestli by se tam neměli naši soudci a bachaři učit...

Nizozemské věznice zejí prázdnotou. Trestance musí dovážet z ciziny
zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:10
Jinými slovy : Když něco šlohnete v Holandsku a necháte se chytit - tak máte státní subvencovaný hotel zajištěn - a celý jenom pro sebe !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:11
...dusí ho předražené exekuce... 

Polovina chudých nemá ani na boty, vyhlídky vidí černě
zpravy.idnes.cz/.../...

Čtyřicet procent domácností přežívá od měsíce k měsíci
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:12
Sebevražda to nebyla, syna zavraždili, tvrdí žena. Zažalovala policii :P

brno.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:16
Kdo asi pracuje u ochranky, že ?? Že si je ale najme - a platí - státní firma, tedy České dráhy - to je opravdu co říct...

Hajzle, zmrde, do prdele, nasrat. Český režisér se svěřil s něčím, co už nakousla Anna Šabatová

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:17
Horlivá pražská policie zadržela na Cannafestu 35 lidí, v USA marihuanu legalizují

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:18
V 1989 to byly zvonecky, v 2016 to jsou budiky.
Kazdy ma jiste alespon jeden doma.
Jiz dnes v 19.30 si muzete "vyladit" ten Vas nejhlucnejsi budik.
Do ulic narode - dne 17.11.
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:19
Zachvátily právo obstrukce?

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-11-14 20:51
V roce 1989 to byly klíče a zvonečky, letos to mají být budíky ... 

Co zkusit jako ve středověku med, česnek a zaříkání? On ten černej mor ustoupil. O.
0 # Saxána 2016-11-15 07:48
Navrhuji text petice:
My, občané České republiky žádáme uzákonit pro rok 2017 přímou volbu poslanců většinovým systémem ve 200 volebních obvodech.

Návrh zákona:
Ústavní zákon o volbách do Parlamentu ČR pro volby do Poslanecké sněmovny – konané v roce 2 0 1 7 , které se budou konat většinovým systémem ve 200 obvodech stanovených v příloze, postupem dle zák. č. 247/1995 Sb. – týkající se voleb do Senátu. Volby konají se v neděli od 8.00 do 22.00 hod a k hlasování použijí se průhledné volební schránky – i přenosné.
0 # Saxána 2016-11-15 13:33
Důvodová zpráva
Přes veškerá varování odborníků byla uzákoněna přímá volba prezidenta a ta rozhodila nejen konstituci, ale i voliče na dva tábory a nakonec :( i všechen lid. Proto náprava těchto zmaetků může nastat jen celkovou revizí nejvyššího zákona. Pravomoc prezidenta může být umenšena a přímá volba ponechána, nebo volba vrácena volba oběma komorám či jen Senátu. Justice volajíc po 3 stupňové soustavě také přijde k logické nápravě, ……..
Mnou navržený ad hoc zákon (volby do Sněmovny v r. 2017 většinovým způsobem ve 200 obvodech) je možné rozšířit ještě o – „jednoletý mandát zvolených“. Dvanáct měsíců je dostačujících pro vypracování textu nové Ústavy. Vyzveme odborníky – ústavní právníky a politology, aby věnovali jeden rok službě státu a zvolíme je.
Vznikne dar pro nás ke 100. výročí v roce 2018 – NOVÁ ÚSTAVA.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.