Odosobněná a zneužitá Modla

5. výročí úmrtí Václava Havla zavdalo opět příležitost k nechutným mediálním tirádám a oživování politické i faktické mrtvoly.

 Nevím, jaký byl Václav Havel politickým vězněm, zda protěžovaným, jak se často proslýchá, nebo prostým, ale faktem je, že touto rolí skončila jeho pozitivní úloha v naší historii.

Co následovalo potom, bylo už jen historicky smutným, leč snadno prokazatelným ústupem z dobytých či snadno dobytelných pozic a faktickou zradou revoluce či pokusu o ni, který se ohnutý národ přeci jen snažil vyprodukovat.  

Jaká je skutečnost doopravdy, zajímá obvykle málokoho, svět rád věří pohádkám a opájí se mýty, ač s realitou neměly či nemají nic společného.

Jak nám tady někdo může vykládat o - prý nekrvavém - vítězství revoluce, když nám tady vládnou titíž, co před tím - to už vyžaduje nemalou míru zaslepenosti či rovnou oslepeného fanatismu.

Havel se ještě za života rád srovnával - nebo byl mediálně srovnáván - s Masarykem - nevím, proč - když už na první pohled se od něj lišil skoro ve všem, a především v mravní a morální pevnosti.

Ač nám oficiální propaganda tvrdí opak, je potřeba si jasné uvědomit, že Havel byl především alkoholik a těžký závislý kuřák, měl tedy hned dvě závislosti, spolehlivě ho vylučující z úvah o mravně pevném a neovlivnitelném muži, natož pak ze srovnání s Masarykem, když ho bylo možno ovlivnit nejen prezidentským úřadem, ale i lahví whisky či krabičkou cigaret.

Kupodivu, o této - naprosto podstatné - vlastnosti nepadlo při dnešních "oslavách" jeho úmrtí ani slovo.

Jeho - mírně řečeno - mravní nepevnost byla spolehlivě vidět i všude jinde, čouhala mu přímo z kapes - a nelze na tomto místě nezmínit urychlený sňatek s pochybnou herečkou, sotva první manželka zavřela oči - ergo se jednalo o letitý vztah, dávno udržovaný už i za jejího života.

Další, naprosto nepřehlédnutelný symptom mravní nepevnosti a selhávání na každém kroku.

Protože lidé se posuzují ne podle řečí, ale podle činů - lze mít - právě jeho činy - za prokázané, že se s komunisty dohodnul na dobrovolném předání moci výměnou za to, že je nechá všechny u vesel - tam, kde byli předtím, případně jim nebude nijak bránit v další kariéře v "novém" režimu - a oni mu za to poskytnou veškerou podporu. Ostatně, byli zvyklí zvedat ruce v parlamentu podle příkazu, takže pro ně nic nového. Jen nový kostým jiného šaška - namísto zprofanovaného Jakeše - hýčkaný a zahraničím opečovávaný Havel.

Už tady byla řeč o jeho nechutném druhém sňatku - a - jak se říká, také to dostal zpátky i s úroky.

Nikoliv mimo mísu byl právě na těchto stránkách rozebírán (soudní) případ, kdy jeho exmanželka žalovala jisté noviny za to, že napsaly, že se flákala v Mariánkách s milencem, když Havel umíral - což se nakonec potvrdilo, načež prudce mravní soudkyně Stamidisová rozhodla, že prý je to "její soukromá věc" a že se do toho nemají noviny co plést.

Ukázka morálky, jakou Havel pomáhal udržovat u moci.

Vrcholem nevkusu pak byla právě sama smrt Ikony, tedy v období před pěti lety, kdy se ona herka (nebo herečka ??) nehodlala jen tak rozloučit se svým marketinkovým zlatým vejcem, nesoucím bohaté tantiémy - a tak nechutně nechala plavit mrtvolu ještě po Labi do Německa, připomínajíc eufemistické obřady egyptských faraonů, kde to ovšem mělo aspoň nějaký smysl, neboť Nil byl tehdy - i dnes - nejspolehlivější dopravní tepnou k pyramidám.

Jedinou viditelnou vymožeností, která tady po alkoholově závislé a prokouřené ikoně zbyla, je to, že nás dnes bývalí bolševici dusí ještě daleko drastičtěji než se toho kdy odvážili za totality, tedy té první.

A stonásobně to platí právě pro justici. To je totiž Havlova nehynoucí vizitka, jak ta dnes vypadá.

Jak že se to říká ... ??? Že o mrtvých jen dobře ... ??!!

 

Jistě - vždyť už mlčím !!!

____________________

               

____________________

____________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-18 21:10
Se svým mluvčím Žantovským primárně řešili problém, který je z nich vyšší, o půl centimetru vyhrála modla. :P

Na nějaké tiskovce, když se jej novináři ptali na nějaké data, Žantovský mu syknul, prskni jim nějaké číslo.

Moh si to dovovolit, zblblý národ by šel i za krysařem z Hamelnu. O. :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-19 07:25
Amnestie nepomohla na dlouho. Česko straší přecpané věznice

echo24.cz/.../...

_______________

Ani ne tak přecpané věznice, jako nefunkční a pokřivená justice. Ty věznice jsou pak jen logickým důsledkem.
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-19 07:25
Na Ústavní soud jen soudci? Chvojka chce systémové změny v základním právním dokumentu

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-19 07:26
„Prozvánění“ advokátů z neznámých čísel k případům „ex offo“ 

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-19 19:46
Modla :-?

Její první zahraniční cesta vedla do Německa poděkovat sponzorům, což Slováci nevydýchali. O. :sad:

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.