Radioseznam a jeho rozšíření

Taky jste si všimli - posloucháte-li rádio - že si tam zvou pořád dokola ty samé - dávno obehráté a zjevně nudné - lidi, kolem nichž prošel vývoj, aniž si ho stačili všimnout ??

 To máme : Psychologie - Šmolka, sociologie - Šiklová, církevní dějiny, potažmo církev, potažmo dějiny - Šebek, Halík. Bezpečnostní politika - Andor Šándor. Americká komunita v Praze - Erik Best (ač v Praze žije zhruba 10 tisíc jiných Američanů, možná zajímavějších a rozhodně méně obehraných...).  Ivan Hofman - s tím se ani netají, ten tam má pravidelnou rubriku pořád - ač dávno nemá co říci...  Pár jmen ještě dodáme - a je seznam kompletní. Víc než 20 jmen to nebude...

Víte, co mají všichni společného  ?? Jednu drobnost : Havlisté a sluníčkáři.

Dobře a lacino se jim tu žije, žádné problémy nemají, patří k privilegované - havlistické - vrstvě.

To je pak názorová pestrost, co ?? To je vyváženost vysílání !!

A tak už mi jednou došla trpělivost - a - slyše opět jednu zvláště obehranou desku - napsal jsem do rádia - toto :

_____________

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 

Vážená redakce Dvojky,

 

pokud poslouchám rádio, je to velmi často vaše stanice - ovšem stále častěji mám pocit, že jen proto, že mezi slepými je jednooký králem - tedy proto, že programy ostatních, především soukromých, stanic jsou natolik stupidní a bezobsažné, že se prostě rozumně poslouchat nedají.

 

Stává se mi bohužel stále častěji, že vaši stanici raději přelaďuji někam jinam - a platí to především pro vaše tzv. hosty, co si do rádia zvete - a přiznám se, že mě jejich výčet začíná unavovat, protože je to pořád dokola.

 

Totéž.

 

Začínám dokonce nabývat dojmu, že zatímco za Husáka existoval seznam lidí, co do rádia nesměli, dnes musí existovat seznam lidí, kteří do rádia jako jediní smí - a ti se točí pořád dokola, až by to otrávilo i mrtvého.

 

Není rozhodně moc dlouhý - takových maximálně 20 jmen, což vyvolává dojem, že si těchto cca 20 lidí státní (chcete-li veřejno-právní) stanici zprivatizovalo - za nikoliv svoje peníze.

 

Jejich "vyváženost" či "názorová pestrost" je pak dána názory, jež se běžně označují jako havlistické a jejich nositelé jako sluníčkáři.

 

Já bych řekl přesněji - lidi, kterým se lacino dobře žije, žádné skutečné starosti nepoznali a neměli, patří zjevně k privilegované vrstvě - a hlavně : Nemají zjevně tuchy o tom, co se ve společnosti - přímo jim pod nosem - skutečně děje. A občas pak filtrují do rádia svá upřímná překvapení z toho, čeho jsou svědky - a co mohlo překvapit jedině je samotné.

 

Včera - Jak to vidí - historik Jaroslav Šebek - sám upřímně zaskočený vývojem, který by - jako historik - měl správně umět předvídat - dnes - světe, div se - další - jistě zcela odlišný a názorově pestrý diskutér - Jiřina Šiklová, která si stěžuje, co dostává nenávistných dopisů.

 

Upřímně vám sděluji, že jestli mi ještě jednou vyhnusí dopoledne svou pouhou virtuální přítomností, začne je dostávat i ode mne - ovšem řádně podepsané, aby si nemohla stěžovat na anonymy.

 

Mimochodem nám tím svým sdělením jenom prozrazuje, jakým je laikem v oboru, kterým se ohání – tedy sociologií a psychologií - neboť je-li někomu ob den cpána pod nátlakem jistá osoba horem i dolem, osoba, o kterou dávno nikdo nestojí - nemůže to nic jiného než nenávist vyvolat.

 

O kvalifikaci právě této osoby mám své - nevalné - mínění od r. 2008, kdy se vyjadřovala k akci, kterou  jsem já - jako předseda sdružení - spoluorganizoval a následně se jí účastnil - totiž blokády Úřadu pro mezinárodně právní ochranu dětí v Brně, kam byla jako ředitelka najmenována Nečasem psychopatka a vědma Lenka Pavlová.

 

Její (Šiklové) - s prominutím - bláboly - si dodnes dobře pamatuji - prý jsme jako muži frustrováni z ženské emancipace a z toho, že manželky vydělávaly více než my - byl to samozřejmě snadno prokazatelný nesmysl už tehdy, a je i dnes - mou jedinou frustrací, tehdy i dnes, bylo a je - že zákony a rozsudky pro někoho platí a pro někoho ne, k čemuž se mimochodem vámi preferovaná socioložka nevyjádřila dodnes (a asi bychom na to marně čekali do soudného dne).

 

Napadá mě, že když už jste si do rádia tuto - jinak velmi nudnou - osobu (asi po sté) pozvali, mohli jste se jí zeptat právě na tohle téma, protože jestliže tehdy profesně naprosto selhala, dává to výmluvnou vizitku všem těm titulům a vyznamenáním, o kterých jste na začátku hovořili - totiž jako bezcenným a bezzáslužným cetkám.

 

Mimochodem - říkává se správně, že kvalitu osob i dějů nejlépe prověří čas - tak se podívejme, jak čas prověřil tehdejší - tedy zhruba 9 let staré-  děje a obsazení.

 

Na straně státní moci tehdy stáli především Pavlová a Nečas, na straně občanské společnosti my jako členové sdružení K 213 a otcové dětí, kteří se již odmítali dál mlčky na jejich mrzačení různými psychopatkami dívat.

 

Podle vašeho hosta - "renomované" socioložky Šiklové - jsme byli "frustrováni z ženské emancipace".

 

Uběhnul sotva rok - a Úřad pro mezinárodně právní ochranu dětí ležel kompletně v troskách, a to ne kvůli našim blokádám, ale výhradně díky činnosti psychopatky Lenky Pavlové, se kterou tam nevydrželo - do poslední - jeho tehdejší - výhradně ženské - osazenstvo.

 

Uběhnulo roků 5 - a velký ministr Nečas se ukázal jako neschopný zbabělec a břídil, který sebou nechá vláčet jistou kantýnskou z pohraničí, kvůli které rozvrátí nejen svou rodinu (a opustí 4 děti a manželku), ale i tehdejší vládu.

 

Tak kdo byl tehdy sociologickým problémem, ke kterému by se měla pí Šiklová vyjadřovat ?? My, nebo představitelé tzv. státní moci ??!!

 

Stručně řečeno - a dnes je to nade vší pochybnost : Měli jsme pravdu ve všem, oni v ničem.

 

Neměla by to pí Šiklová přiznat aspoň dodatečně ?? A - samozřejmě - omluvit se nám za svoje tehdejší zcestné bláboly, nemající s realitou nic společného ???

 

TO  by bylo jistě zajímavé téma pro rozhovor, když už si tam musíte - asi z povinného - seznamu pozvat právě tuhle osobu. Protože to, co tam jinak vykládala, k poslouchání nebylo.

 

Přeji vám do nového roku minimálně podstatné rozšíření seznamu, protože tenhle už opravdu a nesmírně leze lidem krkem.

 

A čím víc ho budete prosazovat a cpát veřejnosti horem dolem, tím větší nenávist jednou sklidíte - a nebudete muset na ni ani dlouho čekat.

 

 

S pozdravem

 

Ing. Jiří Fiala

 

 

 

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3772093

 

_____________

_____________

Zapomněli jsme ještě na Baxu, toho tradičního "justičního odborníka", co je rádiu pečený vařený, namísto aby se staral o justici a především svůj geniální NSS, co zaměstnává taky jednu "prezidentku" - tu ze Soudcovské unie...

 

_____________

_____________

A už tu máme i odpověď ...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Dobrý den, pane Fialo,

 

Děkuji za Váš podnět, podíval jsem se, kolikrát byla naším hostem Jiřina Šiklová v roce 2016. A zjistil jsem, že jen včera, tedy jednou. Dříve byla stálým hostem pořadu Jak to vidí, ale tam již nedochází. Nemám tedy ani v nejmenším dojem, že by tato socioložka byla nějaký m zásadním protežé našeho vysílání. Mohu tedy jen stěží něco udělat s tím, o čem ve svém e-mailu píšete, a například nějak omezovat její podle Vás příliš častý výskyt ve vysílání naší stanice.

 

Přeji Vám vše dobré v novém roce a také dobrý poslech Českého rozhlasu Dvojka.

 


PhDr. Martin Groman Ph.D.

šéfredaktor 

 

               

_____________

_____________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-30 16:38
Samotnou mě překvapilo, že po útoku v Berlíně se na ČT24 k situaci nevyjadřoval Šándor, ale překvapivě dostal prostor prof. Straus. Možná neměl jen neměl Šándor čas. :-)

Jana
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-30 17:14
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-30 17:15
privatizace médií veřejné služby

Spacáková revoluce v ČT / Arbitráž (TV Nova)
www.youtube.com/watch?v=mdtTcRi9Xg4

Česká televize
www.youtube.com/watch?v=4qyEQLJeMWQ
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-30 17:15
Všimla jsem si toho už dávno, jen nejsem slyšet. To je dobře, že ten pocit máte taky
H. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-30 17:46
Co spojuje a rozděluje českou a slovenskou literaturu

obrys-kmen.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-30 17:47
Igor Bareš (50) úplně na dně: Kolaps kvůli alimentům! Složil se přímo na jevišti

blesk.cz/.../...

____________

Když se nechá zastupovat právničkou - tak ať se nediví... :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-30 20:15
Když vidím tu starou struktůru Šiklovou ...

... tu tam  snad musí nějaký mamlas dávat  schválně. O.

___________

Jo, přesně tak. Taky bych řekl - typicky stará struktůra... :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2016-12-31 09:02
Prezidentka mezinárodní unie exekutorů

ceska-justice.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.