Omluva (prý) musí stačit

Představy o spravedlnosti Městského soudu v Praze včera ztvárnil senát 72 Co ve složení Lubomír Velc, Jiří Körbler a Zuzana Sváčková, ale mohl to být zajisté i kterýkoliv jiný, protože by v tom nebyl žádný rozdíl.

Soudí v podstatě unisono jednotně, zejména pokud jde o žaloby na stát. Tedy, aby bylo pochopeno správně : Všechny (senáty) stejně špatně. Zrůdně.

Nejprve je potřeba si uvědomit, jak je vůbec složité a obtížné, často nemožné, prokázat pochybení státu a těch tupců, co v jeho službách převážně pracují - především pak soudců. Neboť, jak známo, jejich první a vytrvalá, převládající reakce je - nic nestalo (i když se samozřejmě a prokazatelně stalo), tím pádem nemusíme nic přiznávat, za nic se omlouvat, nic kompenzovat.

K tomu, aby vůbec něco přiznali, je musíte přinutit, neznám zatím jiný způsob než medializace a veřejná ostuda ( i když oni jsou zvyklí mít z ostudy kabát a často s nimi nehne ani to, nemluvě o skutečnosti, že žádné mainstreamové médium proti nim nikdy nic neuveřejní, na to už si to obšlápli až moc dobře).

Šlo o - zdánlivě - bagatelní věc - alespoň v porovnání s jinými jejich "pochybeními", která stojí celé majetky, či dokonce životy lidí.

Šlo - řekněme - o běžné zneužití pravomocí, které se dozajista jinde děje dnes a denně a běžně prochází, dotyčný soudce měl tu smůlu, že narazil na mě. A - neprošlo.

Obvyklý trestní soud (v Hradci Králové), přišel jsem tam jako veřejnost, sedl si do lavice - a nic nedělal. Tedy - sledoval, co se bude dít.

Soudce (Vergara Schmuck) mě neznal - a tak ho zajímalo, kdo jsem. V tom jsem mu ovšem nehodlal vyhovět, a tak, když chtěl občanku, řekl jsem mu, že pro její předložení nevidím žádný důvod, neboť jsem se ničeho nedopustil a jsem na veřejném soudním jednání.

Zjevně nebyl zvyklý, že se mu odporuje, tak ho to namíchlo do té míry, že mě nechal vyvést z jednací síně. Zjevně rozpačitá justiční stráž tak hodlala učinit, i když i na nich bylo vidět, že se jim pokyn značně nelíbí. Abych je neuváděl zbytečně do rozpaků, odešel jsem - po asi třetí výzvě - sám, s tím, že mě zavedou k předsedovi soudu. To také splnili.

Ten tam nebyl - jako prý často (pak z toho měl prý dokonce průšvih, protože se celé dny flákal po Hradci a když se na to náhodou přišlo, tak si - pochopitelně dodatečně -  vzal jako dovolenou), takže mě vyslechla místopředsedkyně soudu, sepsala to - a ve zcela jasném a snadno prokazatelném porušení trestního řádu ohledně veřejnosti trestního řízení - mi posléze napsala dopis - jaký jiný - než že se nic nestalo, vyhozen jsem byl správně, měl jsem pana soudce uposlechnout, a basta.

No, protože na tyhle husičky jsem odjakživa alergický, nenechal jsem to tak, podal znovu stížnost - a než byla vyřízena, zajeli jsme s kolegou do Hradce natočit, jaký tam je na soudech bordel (což tedy je beze změny dodnes) a kdo všechno tam může soudit.

A - světe, div se - odpověď tentokráte přišla - už jiná. Od předsedy krajského soudu. Že došlo k pochybení, že  SE DOKONCE OMLOUVÁ  a že to prý probral na poradě soudců z obvodu Krajského soudu v Hradci a poučil je, že tohle - tedy vyhazovat veřejnost bezdůvodně z jednání -  dělat opravdu nesmí.

No, budiž. Toho, co by mělo být samozřejmostí, jsme se dobrali až na třetí pokus (mezitím byl ještě pan předseda okresního soudu, ten taky všechno potvrdil, že se nic nestalo) - ale přec.

Podal jsem MSp výzvu k náhradě majetkové i nemajetkové újmy (cesta do Hradce, celý den v čudu - a to jsem jim ještě nepočítal tu reportáž, která nakonec - podle mých zkušeností - sehrála zcela zásadní roli a která znamenala další cestu a další celý den se všemi náklady v Hradci) a poškození dobré pověsti - konečně, vemte si, co by bylo, kdybyste totéž udělali vy sami - tedy z veřejné jednací síně někoho násilím vyvlekli nebo tím hrozili - to by se u jednoho paragrafu rozhodně nezastavilo !!) - a - samozřejmě - NIC, jak jinak. Ministerstvo jiné než smyšlené žaloby přece nezná a - krom toho - má dva poslušné soudy, kde se nesoudí, ale vydávají předem jasné a předem hotové rozsudky s jasným výsledkem, totiž OS pro Prahu 2 a jemu odvolací Sváčkův soud.

No - a tam to také tak dopadlo, přesně, jak se i čekalo.

Žaloby zamítnuty - s tím jediným rozdílem, že tentokráte už nemohli tvrdit, že se nic nestalo a k pochybení nedošlo, když na to byl dopis předsedy KS v Hradci - takže prý k pochybení došlo, ale  OMLUVA MI MUSÍ STAČIT

Zapamatujte si to !! Všichni. Mají nám jít přece příkladem, ne ??

Až vás zavolají fízlové k nějaké prkotině - jako že jste  - třeba - nezaplatili výživné - a vy budete mít pocit, že vzácně mají i pravdu a že jste je platit měli - tak jim řekněte : Na základě rozhodnutí Městského soudu v Praze, číslo jednací 72 Co 402/2016, pochybení uznávám, tímto se vám omlouvám - a to vám přece musí stačit.

Nic pochopitelně neplaťte, škodu nenahrazujte, žádné stíhání probíhat nemůže - případ je vyřešen.

Vaší omluvou.

Jsou tady přece soudy od toho, aby "vykládaly zákony", určovaly, co je správné a co po právu - a co ne !!! A šířily právní povědomí.

Tak to přijměte - a převezměte !!

 

 

_________________

Záznam z jednání :

https://youtu.be/QlwSNXY-Ldo

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-12 14:28
Když není světská, ta Boží funguje stále...

Expolicista zapletený do Kajínkových vražd se zastřelil

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-12 15:34
Česká odposlechová republika. Když bez štěnic není žádný jiný důkaz

zpravy.tiscali.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-12 21:24
Někomu musí stačit omluva :sad:

Jinému BMW Alpina. :roll:

Není to toho kulturisty, co si z kanceláře udělal Fitcentrum? O. :-)

___________

Se podívej do registru vozidel, snadno zjistíš... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-12 21:27
Feministkám v Maďarsku už pšenka nepokvete ... premiér si na ně došlápne... :-)

Tomu se říká premiér !!

seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-12 21:37
Vtip na víkend :

Pelikán chce ještě zvýšit počet kontrol exekutorů a ještě více je trestat


ceska-justice.cz/.../...

__________

To jsme viděli na MSp, když jsem tam podal stížnost na znalecký posudek bez podpisu a nesvázaný a ocenění domu z ulice.

Všechno je samozřejmě v nejlepším pořádku...

Takové kontroly může posílat tak leda do cukrárny pro zmrzlinu, a to ještě s mapou, aby cestou nezabloudily... :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-12 21:38
Rychetský nerespektuje rozhodnutí soudu?

Sedm soudců včetně Rychetského kritizuje neomezený přístup k dokumentům StB

ceska-justice.cz/.../...

_________

Copak tam na Rychetského asi mají ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-13 14:45
Neustále se opakující tragédie z neúplných rodin.

Dívka žije podle policie v neúplné rodině s matkou v ústecké čtvrti Klíše.

Nikdo na dívenku nedohlížel! Matka nahlásila zmizení až večer! Přátelé od rána od pěti, do večera se o dcerku nezajímala, jak to asi vypadalo celý rok? A tatínek? Jistě mu bylo vyměřeno řádné výpalné, nikoliv možnost, aby se mohl o dcerku starat.

Kolik už jsme zažili podobných případů za naší nechtěné praxe s níže popsaným svinstvem?

Chybějící otcové v rodinách, likvidováni zrůdným rozvodovo - opatrovnickým systémem v této zemi, si stále a pořád vybírá nejkrutější daň, a "pachatelé této situace v taláru neustále přebytečně nabývají nesmyslnou moc nad rodinami, občany, dětmi.......

Zastaví to Fiala ?    
 
Jednou určitě ano, zatím mu prý musí stačit jen omluva za nezákonnosti do kterých tepe !

Jiří JIRKA
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-13 15:11
Schůzka soudce se Sobotkovým dvorním advokátem. Mnozí se podivují :-?

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-13 17:48
Dvacet minut Radiožurnálu - ČRo Radiožurnál
13.1.2017 17:05 Rozhovor s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem o reorganizaci policie, reformě státních zastupitelství a také o tom, proč chce zvýšit kontroly exekutorů. Moderuje Karolína Koubová.

prehravac.rozhlas.cz/audio/3780921
_____________

Pejsáček může vykládat, co chce. To je tragikomická postavička všem k smíchu - a hlavně : U nikoho respekt nebudící, natož u exekutorů.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-13 19:12
0 # Saxána 2017-01-17 09:56
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-19 22:18
Aneb : Když se dva perou, třetí se směje... :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.