Co je Vám do toho ??! No - něco přece !!

Teprve otázka na příjmy rozčílila estébáka doběla...  

 Jinak se drží, hlavně před kamerami. Kamenný, ztuhlý obličej, pokud možno, nedává na sobě nic znát - tedy hlavně žádné citové hnutí, ani pozitivní, ani negativní.

Ovšem dotaz redaktorky na jeho příjmy - a značné nesrovnalosti v nich - dokázal tento stav jednou provždy změnit. A to poměrně razantně.

Tak rozčíleného ho snad ještě nikdo neviděl.

A reagoval - tak, jak reagoval, dalo by se tedy říci, na politika značně primitivně. Osopil se totiž na redaktorku, co jí je prý do toho ?!!

Spolu s mezinárodní žalobou na "právo vlastnit majetek" ukazuje tady estébák Bureš svou pravou tvář - a především nemalou míru politické nevzdělanosti a diletantismu, kterého ho nedokázala zbavit ani škola StB.

Když se s tímto primitivismem setkávám u pracovníků Městského úřadu, dokážu to pochopit, nikoliv tolerovat. Totéž platí pro běžné policajty - prostě absolutní nevzdělanost.

Pravda, se stejným primitivismem se setkávám i u soudců - tam už je to na pováženou zvláště. U lidí, kteří by tady správně měli šířit mravnost a morálku.

Ovšem u člověka, který je tu ministrem financí a dokonce místopředsedou vlády, je to už vada nejen netolerovatelná, ale zcela likvidační.

Pro ty, kterým to snad dodnes není jasno, stručný - ba nejstručnější - přehled.

Máme totiž ve státě dva sektory : Veřejný - a soukromý.

Do soukromého sektoru nikomu nic není, zvláště pak do příjmů jeho zaměstnanců - pokud je to příjem legální a řádně zdaněný. Odtud tedy naprostá nemístnost otázky na redaktorku, nota bene nikoliv pracující pro veřejnoprávní média, jestli se ona snad svěřuje se svým příjmem. Je to totiž její věc.

U politika ovšem už věc zcela odlišná. Resp. nejen u politika, ale u každého člověka placeného z veřejných rozpočtů. Protože to už JE VĚC VEŘEJNÁ  a čím výš dotyčný stojí, tím veřejnější je, resp. tím připravenější musí být dávat na podobné otázky odpovědi...

Máme-li tedy ministra, dokonce ministra financí, který se vzteká nad otázkou ohledně svých příjmů, zejména pokud vykazují nemalé nejasnosti, resp. pokud pokaždé říká něco jiného - je to věc velmi vážná, protože ohrožuje chod a hospodářství země.  

Připomeňme jen, že Čapí hnízdo a jeho financování nikdy nevysvětlil, prý Čapí hnízdo patří jeho dětem, na které je - pozdě leč přece -  převedl, podvod s padesátimilionovou dotací EU zůstal zcela neobjasněn - neznámo proč po něm přestala policie pátrat, ač jinak se pídí po každé údajně zpronevěřené korunce.

Jak můžeme pak věřit čistotě transakcí ve státním rozpočtu, když je provádí takováto - zjevně nevěrohodná, ba dokonce krajně podezřelá - osoba ???

Lidé by měli myslet dřív, než jdou k volbám, ne až po nich.

A orgány, které to mají na starosti a které jsou - rovněž z veřejných prostředků - za to placeny, by měly jednat, a ne se na to dívat.

Ovšem, pravda, zbabělost byla vždy jejich odznakem č. 1 - a tak než se do nějakého šetření pustí, obvykle musí mocný nejprve padnout, pak teprve se začne šetřit.

Jenže - od toho OČTŘ nemáme. Ani od toho, aby usilovně - za státní peníze - pronásledovaly každého, kdo o nich napíše, že jsou zbabělí, líní a neschopní - což je v drtivé většině případů jen popis holé skutečnosti...

Stejně jako nemáme ministra financí od toho, aby lítal od aféry k aféře - a žádnou nedokázal spolehlivě a věrohodně vysvětlit, a ty tak zůstávají dál viset ve vzduchu...

 

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/217452801100129/obsah/519403-kristalove-ciste

________________

________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-31 08:26
Bareš :

www.super.cz/.../

___________

Naše předpověď : S novou advokátkou akorát přijde o peníze, co ještě má - a vysoudí starou belu... :-)
0 # Saxána 2017-01-31 08:47
Povýšení úřednice (chybující ve věci volební) do funkce tajemnice
parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-31 13:54
Můžete přispět na "chlast a děvky" :

Ištván Evženovič hledá pro svou knihu „366 dní za katrem“ podporu na Startovač.cz

objevit.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-01-31 13:55
České vězeňství

dfens-cz.com/ceske-vezenstvi/

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.