Žaloba JC Deník : Zamítnuto

OS pro Prahu 5 dnešního dne zamítnul žalobu o uveřejnění tiskové opravy ve věci senátních voleb na Jičínsku a Nymbursku.

 Oficiálním důvodem zamítnutí žaloby byly její formální vady, především v textu požadované opravy, která byla údajně dlouhá, obsahovala i omluvu a tím - dle názoru soudkyně - nevyhovovala požadavku zákona.

Na druhé straně i soudkyně (Šárka Malíková - Petříčková) sama konstatovala, že nemá pochyb o tom, že děj se odehrál tak, jak jej žalobce popsal - tedy že v době zveřejnění inkriminovaného článku, uvádějícího jména 5-ti kandidátů, mezi nimiž žalobce nebyl uveden, byl již žalobce řádně zaregistrován, resp. podal řádně a včas svou přihlášku Městskému úřadu v Jičíně a splnil tak všechny požadavky pro řádnou registraci.

I když lze připustit podloženost názoru soudkyně o formálních vadách, na druhé straně je potřebí si rovněž uvědomit, že soudy jsou tu od toho, aby POSKYTOVALY OCHRANU PRÁVŮM, a to zejména při jejich porušení.

Jestliže soudkyně konstatovala, že o porušení práva žalobce, resp. zveřejnění nepravdivé informace stran jmen kandidátů, nemá nejmenších pochyb, pak proč tomuto porušenému právu také neposkytla řádnou ochranu, jak to mají soudy v popisu práce ??

Je to totéž, jakoby usvědčený zloděj či dokonce lupič byl soudem propuštěn pro - často snadno odstranitelné -  formální vady,  a už ho nebylo možno stíhat.

Taková spravedlnost - je spravedlností naruby.

A jestliže soud konstatoval formální vady v textu požadované opravy - tak proč žalovaný nezveřejnil opravu vlastní, když byl prokazatelně upozorněn na nepravdivost a zavádějící kontext zveřejněných informací ??

Žalobce závěrem zdůraznil, že se ze strany JC Deníku jednalo o zjevný naschvál se zatajením jeho jména a kandidatury, protože o 14 dnů dříve se byl v téže redakci osobně představit jako kandidát do Senátu, a tudíž ho redakce musela osobně znát, krom toho mu vystavovala nabídku k inzerci na vlastních stránkách.

Žalovaná závěrem zdůrazňovala pouze to, že redaktor (JC Deníku) NENESE ŽÁDNOU ODPOVĚDNOST ZA ZVEŘEJNĚNÉ ČLÁNKY  a informace v nich - což je jistě velmi zajímavým sdělením, hlavně pro čtenáře tohoto deníku.

Znamená to otevřené přiznání, že celý JC Deník, potažmo Deníky Bohemia, jsou jednou velkou bulvární drbárnou a snůškou neověřených domněnek či dokonce vyslovených lží, za něž NIKDO NENESE ŽÁDNOU ODPOVĚDNOST.

Názorná ukázka toho, kde to žijeme. ...

 

_________________

Dřívější články k tématu :

 
 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-20 18:17
Teprve dnes navečer jsem obdržel vyrozumění Městského soudu v Praze o tom, že se odvolací jednání o rozbité dveře proti MV odročuje na 24.3. - stejný čas a místnost.

Důvod uveden nebyl, já jsem o žádné odročení nežádal...

Chápu to jako projev podjatého soudu se projednání věci vyhnout a jako jeho strach z veřejnosti - a naději, že příště jí nepřijde tolik.

Jen aby se nepřepočítali...

www.k213.cz/JOOMLA/component/dpcalendar/event/69
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-20 19:10
Akce dveře odpadla ... :eek:

...  doufajíc, že 28.2. Tě naše polovyspělá společnost opět odešle někam patrně směr Všehrdy, kde ti pan plukovník poskytne další informace, kterých se Ti nedostalo při senátorské  kampani. :-? O.
__________________

Je vidět, že to všichni pochopili na první pokus. Stejně.

Přesto jsem mu tam napsal žádost o vysvětlení, co je důvodem odročení, když jsem o žádné nežádal - a MSp či MV na moje jednání stejně nechodí... :D
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-20 18:20
Statek, co už jsme ho zbořili, vám vrátíme, pole si musíte koupit znovu ...

Koumunistická spravedlnost v praxi :

seznam.cz/.../...

____________________


Komunisté si ji vychutnají 2x, poprvé když to brali, podruhé když to vracejí.  Neskutečná zvrácenost. O.

____________________

Ba i jasný důkaz, že od vesla nikdy neodešli. Jen změnili formy a názvy...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-20 18:43
Mašínová odmítla nabídku na mimosoudní vyrovnání, o statek v Lošanech se chce dál soudit

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-20 18:43
autor Klausovy amnestie braní exekutory :

Obrana exekutorů
blog.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-20 18:44
Devadesátiletý 'pétépák' porazil u soudu Chovance. Odškodnění vybojoval na devátý pokus

rozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-20 18:46
Cesky "Napoleon" - Jiricek se chtel vratit do politiky a tak od nej po dlouhotrvajicich hadkach odesla zena.
Jiricek ma ted jine starosti, jak prevzit  kormidlo u nektere z potapejicich se politickych stran.
Z.
blesk.cz/.../...
_____________

Nutno dodat, že to bylo jasné předem - a že to ještě s buldozerem vydržela dost dlouho. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-20 20:53
Vězeň na vycházce jezdil bez řidičáku. Zákonu se vysmál, soudu zamotal hlavu

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.