Statek Mašínů : Ztělesnění národní schizofrenie

Také bychom mohli napsat : Vyděračský stát u soudu.

 Při pohledu na věc - a majetek - rodiny Mašínů nemůže člověka nenapadnout otázka : Neměl by se tento stát konečně oficiálně rozhodnout, co chce být vlastně zač ??

Chce odsoudit zločiny komunismu a jeho skutky za zločinné většinově prohlásit - anebo je naopak hlasitě schvalovat a honosit se jimi - a tím se dostat fakticky do návratu ke komunistické totalitě - a tím i k absolutní izolaci od celého civilizovaného světa ??

To, co totiž v současnoti fakticky dělá, vykazuje stopy absolutní schizofrenie, chcete-li - rozdvojení osobnosti. A tím i jejích činů.

Hubou se totiž tento stát hlásí k údajně demokratické současnosti a jejím hodnotám, hubou odsoudil zločiny komunismu, ba celý režim prohlásil za zločinný a zavrženíhodný.

Ve skutečnosti neudělal vůbec nic pro to, aby byly rehabilitovány jeho skutečné oběti a přiznáno jim místo, jež jim právem náleží - totiž na výsluní společnosti.

Občas - opět hlavně hubou - připomene utrpení politických vězňů v komunistických koncentračních táborech a občas jim přidělí i nějakou tu medaili, ve skutečnosti je nechá živořit za zlomky důchodů jejich věznitelů, které tak vlastně - minimálně fakticky - oslavuje dál. Protože - co si budeme povídat - kdo bere víc, je v očích naprosté většiny faktickým, ne jen papírovým vítězem.

Těch, co dokázali nejen mlčky trpět, ale také se postavit na obranu práv svých, i svých bližních, natož pak se zbraní v ruce, byla hrstka. Dalo by se očekávat, že o to většího se dočkají uznání a slávy, oč jich bylo méně.

Bohužel, opak je pravdou.

Neboť právě ve srovnání s  jejich neohroženými skutky vynikne zbabělost a malost drtivé většiny, díky níž mohli komunisté nerušeně nejen vládnout, ale i masakrovat ostatní. Ty, které považovali - ať už právem, či jen omylem - za své nepřátele.

Nad nemnohými skutky protikomunistického odboje pak vyčnívá - jako mohutný skalní štít nad průměrnou pahorkatinou - činnost odbojové skupiny bratří Mašínů, díky níž by náš protikomunistický odboj mohl mít skutečně mezinárodní věhlas a uznání.

Je to vlastně takový protikomunistický Anthropoid. Plně srovnatelný ve všech ohledech. I dopadech činnosti.

Žádný jiný komunistický stát (resp. stát s nadvládou komunistické či obdobné strany) se nemůže pyšnit druhými Mašíny. Úplně stejně - jako žádná jiná okupovaná země za války nedokázala zabít Hitlerova hlavního pomocníka a plánovaného nástupce. Notabene přímo nacistům před očima a pod rukama.

Tak - a teď : Když si tohle všechno uvědomíme, tak je ještě dobře si naplno uvědomit, co je, resp. by bylo - normální, a co ne.

Jestliže vyjdeme z toho, že Velký sametový listopad byl údajně protikomunistickým, demokratickým státním převratem a vítězstvím demokracie nad komunistickou totalitou, z toho, že mnoho hrdinů z doby komunismu neměl a už vůbec žádné na úrovni Mašínů (kteří by dokázali zatápět po mnoho měsíců celé armádě esenbáků a vojáků jak u nás, tak i v sousední NDR), pak by normální bezesporu bylo, že :

- by jim byl okamžitě (nejpozději do jednoho roku) navrácen veškerý majetek, který měli v držení před komunistickou konfiskací

- že by se tak stalo automaticky, bez soudu (zabaven byl také bez soudu, že ??), ba i bez žádosti, prostě dekretem o navrácení ukradeného majetku státem

- že by k vrácení veškerého majetku byla připojena nejen hluboká a obsáhlá omluva, ale také nemalá finanční satisfakce za nemožnost tímto majetkem, jehož právními vlastníky nikdy nepřestali být, po celá desetiletí disponovat a odškodné za to, že jím - nelegálně - disponoval někdo jiný (a měl nebo mohl mít z něj veškeré výnosy a zisky).

TOHLE je normální, právně a právem očekávatelný postup řádného právního státu.

A teď si srovnejte, co bylo a je faktickým stavem :

Majetek Mašínů leží v troskách, právně nebyl vydán oprávněným dodnes, teď dokonce přišel jakýsi idiot s nápadem, že by si ty trosky vlastně měli odkoupit. A to ještě za nemalý balík !!

Je TOHLE  normální ?

Takhle se chová stát ke svým hrdinům, kterých opravdu nemá na rozdávání ??

Jednoduchá odpověď :  NE, NENÍ  !!

Takhle se totiž NECHOVÁ NIKDO  k hrdinům, takhle se chová stát opět a jedině -  KE ZLOČINCŮM !! 

Zločincům, kterým byl právem majetek zkonfiskován, a proto si ho teď milostivě MOHOU ODKOUPIT  zpět, když se na jejich hříchy pozapomnělo, nebo už nejsou aktuální.

A protože nerozhodují slova, ale výhradně činy - lze suše a snadno konstatovat, že TENTO STÁT KOMUNISTICKÝM NIKDY NEPŘESTAL BÝT, protože by se jinak nemohl takto chovat.

Faktické potvrzení státní schizofrenie - mající bohatý odraz i v prostém životě mnohých našich občanů, jenž lze snadno a výstižně vyjádřit heslem : Socialisticky pracovat (tedy vůbec nebo krajně lajdácky a málo) - ale kapitalisticky žít (tedy tak, jako by pracovali naplno, s maximálním nasazením a ještě odváděli jen špičkovou a vysoce odbornou práci, zcela bez vad).

Bohužel, to nejde NIKDE  dohromady. A nejde to samozřejmě ani u nás.

Stejně jako  schizofrenie státní politiky a orientace - hubou se hlásící k Západu, demokracii a jeho hodnotám - a tedy i k právnímu státu - ve skutečnosti však vězící až po krk oběma nohama (a hlavně státním aparátem a jeho zaměstnanci) v hluboké komunistické totalitě.

Statek rodiny Mašínů bude lakmusovým papírkem právního státu i nadále.

A protože je zase dobře si nalít čistého vína, protože je dosti dobře možné, že mnozí vůbec neví, jak by právní stát v takovémto případě měl vypadat, tak to připomeňme :

Především autor návrhu, že si Mašínové mají svůj majetek zpátky odkoupit, by již druhý den nemohl žádný právní stát zastupovat a ve státních službách by definitivně skončil. A to nejen u zastupování státu ve věcech majetkových.

Tím by se vcelku i garantovalo, že ani do budoucna už sotva co podobného někoho napadne, aby s tím vážně vystoupil na veřejnosti.

A dále - viz úvod tohoto článku, co je NORMÁLNÍM POSTUPEM  PRÁVNÍHO STÁTU  ve věci ukradeného či neprávem zkonfiskovaného soukromého majetku.

Závěrem nutno dodat, že poslední soudní jednání v Kolíně nejen že dotvrdilo, jakým bolševickým reziduem je celý kolínský soud, v čele s estébákem Krumlem a opatrovnickou Libuškou, ale že to v Kolíně nebude asi jen soud, kdo se ještě neprobral z deliria 50. let.

Škoda, že bratři Mašínové nemají u nás žádné důstojné nástupce - protože věřím, že kdyby autory těchto "návrhů" pochytali a po bolševickém způsobu podrželi někde pár měsíců pod zámkem - rázem by se se státem jednalo mnohem lépe a začal by bezesporu vykazovat prvky nemalé vstřícnosti, možná by se i rozvzpomněl na to, co to právní stát je nebo jak vypadá - nebo by se to jel honem naučit někam,  kde ho dávno mají.

______________________________

Důležitý dovětek :

Stát má jít občanům příkladem. Především ve slušnosti a respektování práva - a zase především - toho přirozeného.

Jak může být občan hrdý na vyděračský stát, který se takto chová ??

Pak se nikdo nemůže divit celkové schizofrenii společnosti, kde převládají tendence stát obrat a oškubat, kde se dá - a pak si s ním vytřít ...

Dokud se bude stát na veřejnosti jako gauner projevovat, nemůže čekat, že se k němu občané budou chovat slušně, že si ho budou vážit, natož že na něj budou hrdí...   

 

______________________________

 

http://zpravy.idnes.cz/zdena-masinova-statek-losany-kolin-soud-fdc-/domaci.aspx?c=A170220_092404_domaci_jw

 
 
________________________________
 

 

________________________

 

________________________

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-21 16:01
Dvere Ti stat opravi, pokud si tu opravu zaplatis sam!

K tem rozbitym dverim policajty muzes ocekavat Navrh mimosoudniho vyporadani a la Masinova:
Dvere Ti stat opravi, pokud si tu opravu zaplatis sam!

Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-21 16:02
CSSD v cele se Sobotkou OKRADALI obcany

CSSD v cele se Sobotkou zamerne OKRADALI obcany s predrazenymi cenami za telefonovani (elektrinu, plyn, vodu,...)!
Mladek jasne rekl, ze jednal v souladu s vladni politikou.
Obcane mohou doufat, ze bude Sobotka v breznu na sjezdu CSSD ODVOLAN!
Jeho zamyslena koalice CSSD s totalitnim KSCM je vrchol zoufalstvi Premiera demokratickeho statu!
Z.

Sobotka Mládka odvolá ke konci února s tím, že se mu nelíbí Mládkova nečinnost v tlaku na mobilní operátory, aby snížili ceny.
Mládek jeho slova odmítl:
„Ministerstvo průmyslu a obchodu nedělalo žádné kroky, které jsou v rozporu s vládní politikou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-21 16:37
....může se pochlubit, to je přece polská Zemská Armáda, Amia Krajowa. Nejlépe organizovaný boj vojáků a civilistů, forma paramilitárního odboje působící po celém tom velkém území Polska  – válčili proti nacistům a po válce proti komunistům. To byli desítky a stovky Mašínů v polském vydání. Komunisté je nenáviděli, jejich propaganda lila do hlavy národu, že AK byli banditi, celé rodiny AKovců byly za bolševika v PLR perzekvovány, a také postkomunistické vlády po roce 1989, zejména těch posledních 8 let Občanské Platformy do roku 2015, jevily  tendenci spíše očišťova komunistické vrahy. Tomu je ovšem konec. Dnes je AK prokazována v zemi nejvyšší čest a úcta. Dnes potkáme nejednoho mladého Poláka v tričku se znaky tohoto odboje – písmena P se spodkem ve tvaru kotvy. A červenobílou...Anebo Orla s královskou korunou.  Čest a sláva hrdinům!
Jímá mě jen smutek i  hněv, když se v českých zemích ještě potká nejeden občan tvrdící, že Mašíni byli teroristi....
 
Freeeurope
__________________

I když bojovala Zemská armáda se zbraní v ruce, úspěchů Mašínů rozhodně nedosáhla, natož pak v mezinárodním měřítku.

Nevím o tom, že by se (celá) probila přes půlku NDR do západního Berlína a že by přitom na sebe vázala půlku východoněmecké policie, která by ji marně a bezvýsledně honila dva měsíce - a nejen že je nedopadla, ale ještě utrpěla nemalé ztráty - aby jí nakonec frnkli před nosem - za plot, do bezpečí americké zóny.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-21 17:48
Ano, skupina bratrů Mašínů se probojovala do Západního Berlína přes   jednotky enderácké Volkspolizei a 25000 ruských vojáků!

Ano, to opravdu je historický unikát!

Každému občanu doporučuji přečíst si o tomto boji knihu Oty Rambouska  „Jenom ne strach!“
 
Freeeurope :-)

_______________

I já.

Otu Rambouska jsem navíc osobně znal, přišel mi tu svou knížku podepsat přímo do kanceláře - to jsem ještě dělal kousek od Staromáku... JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-21 22:31
Jak si má tohle sdělení důchodce vyhodnotit ! To je poplašná zpráva ?




seznam.cz/.../...
0 # Kedul 2017-02-22 17:23
zpravy.aktualne.cz/.../...
..Organizace Bílý kruh bezpečí letos upozorňuje na potřebu pomoci znásilněným...
To se to pekne krive obvinuje, kdyz nejsou dukazy a vzdy se veri bezvyhradne hlasatelce a zpriznenemu soudnimu znalci... kdopak se kdy zastal krive obvinenych muzu, kterym toto obvineni a nasledny justicni kolotoc znicil bez nahrady v jedinem okamziku a bez varovani cely zivot a mnohdy i jejich rodine vcetne malych deti kteri prisli o nevinneho tatu?.... kolik krivych obvinovacek sedi? Kolik jich je denne vlaceno v mediich jakozto odpornych a zavrzenihodnych jedincu s peknou fotkou v plnem rozliseni jak je tomu u krive obvinenych muzu? Fotka nevinneho pana Safranka je dodnes zverejnovana..fotky prolhanych nepotrestanych soudcu, prokuratoru a fizlu kteri mu znicili zivot nikde a nikdy..
0 # Kedul 2017-02-22 18:50
Jakpak by asi skoncil chlap? Pani ucitelka ani neni trestne stihana a jeste si stezuje za vyhazov .... neuveritelne ... chlap by uz cekal ve vazbe na to kolik let zustane ve vezeni a jestli se nekdy pote dostane z ustavni lecby ...
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-23 19:17
KSCM nikdy nepochopi vyvoj v Evrope po 2. svetove valce!
I v roce 2017 prosazuji Komunisti heslo: Se Sovetskym svazem / Ruskem na vecne casy a nikdy jinak.
Komunisti u soudu jsou nazoru: Kdyz si Masinove dovolili bojovat proti Sovetum, tak si nezaslouzi navraceni ukradeneho majetku.
Z.

Komunisté proti

Proti spolupráci s německým Bundeswehrem se ovšem postavili poslanci KSČM.
„Podřízení naší armády Bundeswehru to si u nás nedovolil nikdo od roku 1945, a to jsme tady měli pěkné kousky,” uvedl v úterý šéf KSČM Vojtěch Filip.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-23 19:21
Poliaci vyšetrujú Štrougala. Na Slovensku sú zločiny premlčané

domov.sme.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-23 19:22
Česko a Slovensko "patří k nejtoxičtějším zemím v Evropě, jsou na úrovni Ruska"

blisty.cz/art/85838.html
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-23 19:23
Unie obhájců obvinila policii z odposlechů důvěrných hovorů mezi Zadehem a jeho právníky

rozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-23 19:24
Šéf strážníků odpouštěl policistům pokuty. Dostal podmínku

tyden.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-23 19:25
Někomu sotva na den, někomu stačí na 6 let ...

Platební karta pro vybrané zaměstnance Hradu s limitem 160 tisíc na den. Měl ji Forejt, kdo další?


info.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.