Otcovská dovolená : Sladké šidítko

 už nebude jen pro miminko. Poslanci našli způsob, jak dudlíka přidělit i tátům.

 Tedy hlavně těm, co ho stejně nepotřebují, protože s partnerkou žijí. Pokud s ní nežijí, jsem zvědav, jak si otcovskou dovolenou užijí.

Problém téhle vlády, stejně jako předchozích,  je, že obvykle řeší problémy těch, co je nemají nebo takové, co ani nejsou.

Otcové, co žijí ve spořádaném manželství (nebo partnerství) tyhle "dary" nepotřebují, dítě jim nikdo neupírá a mohou si ho užít, kdy je napadne, přičemž nutno konstatovat, že ten uzákoněný týden je tak směšně málo jak ze života otce, tak z dětství dítěte, že to na jejich vztahy nemá žádný vliv. Otcové si mohou vzít dovolenou tak jako tak, nebo neplacené volno, a jediný rozdíl tedy ve mzdě za týden jejich práce - což může být různě, ale vyjdeme-li z průměrného platu, tak asi 6 tisíc.

Otcové, co to nepotřebovali, dostali tedy od vlády 6 tisíc k narozenému dítěti. Úžasné.

Otcové, co to potřebují, protože jim matka s dítětem utekla, žije jinde,  nemohou se k dítěti z nejrůznějších důvodů dostat - a státní orgány jim nejen nepomohou, ale ještě se je snaží kriminalizovat, nedostali samozřejmě NIC.

I pokud by si mohli tuto dovolenou vybrat, byl by to vlastně jen výsměch.

Na řešení problémů pochopitelně netrpělivě čekají hlavně ti, co je mají - ne ti, co se jich to netýká.

A tedy především otcové z rozvedených manželství či rozpadlých partnerství, kteří se z různých důvodů - obvykle ale hlavně kvůli naschválům exmanželky - nemohou k dítěti dostat.

Pro ty vláda samozřejmě nemá nic a ani v budoucnu mít  nebude. Protože jediné, co ty může zajímat, je hluboká reforma justice spočívající v zásadně změněném postoji soudců a hlavně soudkyň k jejich problémům a požadavkům.

Hluboká reforma justice je ale zásadní problém, to není jen jedno usnesení a jeho odhlasování.

A zásadní problémy, nota bene s justicí, bolí a nechce se je vládám řešit - proto se také ani za čtvrt století na stavu justice nic nezměnilo, nebo jen k horšímu.

Jako speciální výsměch potrhlé feministky pak zní prohlášení Marksové, že chtějí "otce více zapojit" do výchovy dětí - přičemž ti, co mají problémy, jsou současně ti, co o děti stojí - a které zapojovat vůbec nebylo potřeba, protože to od počátku považovali za svou samozřejmou povinnost.

Právě na těch si justice smlsla nejvíce. Právě ti jsou předmětem jejího bezuzdného teroru. Protože ti jsou tzv. "problémoví". Nesmířili se totiž s odsunem do pozadí, odkud mají mlčky posílat peníze a na nic se neptat, ba chtějí se na výchově svého dítěte podílet i po rozvodu.

Feministka Marksová by hlavně mohla "zapojit" - pro začátek - pár přihlouplých a potrhlých feministických soudkyň, které sama pomáhala v tomto duchu vychovávat - aby ukázaly, jak si "zapojení" otců představují a přestaly jim házet klacky pod nohy.

A hlavně : Když už vláda chce "něco" pro otce udělat, měla by začít ne u těch, co to vůbec nepotřebují, ale naopak u těch, co to zatraceně potřebují, a to právě proto, že se tzv.  "zapojili..."

V současnosti znám dva, na které byl nebo je vydán zatykač, jeden je ve švédském vězení a čeká na vydání do ČR, druhý v Arménii - a do ČR se v současnosti nemůže vrátit, právě proto, aby na něm zatykač, vydaný Španělskem, vykonán nebyl.

Oba dva jsou pronásledováni jenom proto, že se tzv. "zapojili" do výchovy vlastních dětí - a odmítali si to nechat feministickými soudy rozmluvit.

Co kdyby jim vláda, když už na otce tak myslí, zaručila beztrestnost a svobodný návrat ať už do své vlasti nebo do země, kterou si pro další život vyberou ??

Protože  TO  by byl počin, hodný zaznamenání.

Nikoliv bezkoncepční, populistické, laciné a nic neřešící plácnutí do vody... kterým otcovská dovolená samozřejmě je.

___________________

___________________

 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-25 17:20
25.2.2017 11:10 Osobnost Plus Josef Baxa o profesi soudce, životních cílech, o judikatuře, politice, minulosti a vstupu do KSČ, o rodině.

 
prehravac.rozhlas.cz/audio/3809138
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-25 21:18
Řekl bych, že tohle nebudou ty proměny, oč veřejnost stojí...

Státní zastupitelství ve světle proměn? Bradáčová, Pospíšil a spol. vzpomínali na boj o moc s Veseckou a Rampulou

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-26 11:24
Petra se s dcerou ukrývá před Paroubkem v Praze :

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-26 19:01
A už má od  soudu předběžné opatření styku s dcerou? Kterýpak osvícený soud takto rozhodl? Zaběhlá praxe je taková,  že tatík se nechává několik let vycukat formou debilních průtahů a znaleckých posudků, matce se tak dává prostor pro manipulaci dítěte. O. :-?
0 # Kedul 2017-02-26 21:48
CT a tyden justice .... opet se resi strasne zavazny problem dneska, ktery neda nespravedlive odsouzenym nasi krive justice spat ... odskodneni za to ze diesel motor zkratka nemuze ocurat fyziku podle narizenych nesmyslnych EU smernic .... zkratka a dobre ocuravat uredniky EU je nejhorsi zlocin dneska .. skoda 0.0000nic ...
dalsi tema imunita ustavnich soudcu k prestupkum .... ze jsou jejich rozhodnuti temer vyhradne v rozporu z ustavou nikoho opet netrapi ... budem resit par tisicovek za pokuty .. znicene zivoty protizakonnym rozhodnutim nikoliv...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-02-28 20:45
.....Ano, paní Winkelmannová v tom pořadu hovořila o kontinuitě soudů z období před r. 1989 a po roce 1989.

Mohu navázat tématem Polska: Jak paní Winklemennová jinými slovy říká,  je Polsko jednou z těch  zemí, které převzaly komunistickou justici.

Jak řečeno v tom rozhlasovém pořadu jasně: Nebyla (ani v Československu, poté v České republice, ale ani v Polsku) politická vůle provést tuto očistu.

Ano, politické vůle je k tomu třeba, avšak nejen: Ta vůle se musí napřed prosadit proti mnoha organizovaným protivníkům. A to se v Polsku povedlo teprve volbami 25.  října 2015 tím, že od voličů se  poprvé od roku 1989 straně Právo a Spravedlnost jako autentické pravici podařilo získat  v Sejmu (parlamentě) i Senátu většinu, fakticky ústavní, a tím také nástroj tuto změnu provést.


A o čem nás Polsko učí? Čím později, tím hůře, ale lepší než vůbec  nikdy.

Za ta léta se totiž celá ta komunistická justice doslova ve svých pozicích „zakopala“ a dnes vystupuje, a hlavně Nejvyšší soud, a její  samospráva „Krajowa Rada Sądownictwa“ čili „Zemská justiční rada“   brání dokonce i ty soudce, kteří se dopustili přečinů a trestných činů (ano, bránila dokonce předsedu-tuneláře krakovského soudu – o této defraudační aféře jsem před časem psal). A nejen: S totální (destruktivní) opozicí vystupují tyto talárové fosilie PLR veřejně proti současné vládě, někteří (soudce Chmaj)se dovolávají otevřeně oprávněnosti  kontinuity s PLR!

Anebo denunciují dokonce vládu za prý bezprávní stav, a zpolitizování justice, porušování nezávislosti soudců atd. Různým levicovým složkám v orgánech EU. A nejnověji Nejvyšší soud se vyjadřuje o záměru ignorovat nálezy Ústavního Soudu (ten už byl od komunistů až na výjimky očištěn).

Jenže to už zavádí paragrafy protistátní činnosti.

Pokračuje reforma soudnictví, v rámci které v tomto týdnu rozhodl ministr spravedlnosti Ziobro vytvořit zvláštní disciplinární soud, jenž bude tvrdě soudit všechna pod koberec po léta zametaná provinění nebo i přímo trestné činy soudců a prokurátorů....Dalším krokem bude i reforma Zemské Justiční Rady.  Soudce bude dle určitého klíče určovat parlament, jinak soudce jmenuje prezident. A ti teprve budou moci volit Zemskou Justiční Radu. A to se samozřejmě soudruhům zneužívajícím talár také nelíbí.

V poslední řadě jsou i trapně směšní svými mzdovými požadavky. Prý mají malé platy, za které se sotva dá žít. V tomto směru  další perličku v mediích proslovila  soudružka Gersdorfová ze Zemské justiční rady (to je ta, co ke konci minulého roku veřejně řekla do televize, že soudci jsou zvláštní kasta): Dle ní prý za deset tisíc zlotých měsíčně se dá žít tak snad ještě snad na vesnici.  (Plat jí samé činí 27 tisíc zlotých – a zlotý je cca 6 Kč). 

Opět ukázala, jak jejich kasta žije naprosto mimo realitu.

Freeeurope :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-01 09:36
Doktor mě zničil
www.cchr.cz/cchr.php?display=clanek&ID=280
Nespokojený pacient se u známého psychiatra léčil devět let až do roku 1999. S léčbou však nebyl spokojen a na lékaře si stěžoval na různých místech.

Psychiatr, kterého pacient posekal mačetou, dostane čtyři miliony
zpravy.idnes.cz/.../...

Ještě dnes občas vidím tu mačetu, říká psychiatr Hynek
zpravy.idnes.cz/.../...

Policie ho neochránila. Psychiatr dostane čtyři miliony
lidovky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.