O Bůček nepřijdeme,

ovar bude znovu kandidovat. Jaké to zajisté překvapení, kdo by to byl býval řekl, že ?!!! 

 Jistě každý zůstal s pusou dokořán, když se dozvěděl tu "radostnou novinu" - o Zemanově znovukandidatuře. 

Hloučky svých přiznivců si k této zprávě jistě nevybral jako kolorit náhodou, protože všem ostatním to bylo jasné od samého počátku, kdy se ho marně snažil z funkce dostat jak Senát, tak i řada poslanců či prostých občanů - s tím, že této zemi škodí a dělá ostudu a že horší už to sotva bude.

Zeman nám tím i decentně naznačuje, zač své příznivce považuje - a že je plně smířen se stavem, kdy jeho obdivovatelé mají tak rok až pět zpoždění za zbytkem společnosti.

Zeman skutečně představuje dokonalou syntézu toho nejhoršího, co byl předchozí totalitní režim schopen vyplodit - od ropáckého přístupu k přírodě a zaměření se na stalinský těžký průmysl, přes orientaci na soudružské země Čínu, Kazachastán či jiné výkvěty vyspělosti civilizace -  až po obdiv bezcharakterního slovenského estébáka, který, využívajíc pravidla, že mezi slepými je jednooký králem, je naprostým omylem vydáván za "úspěšného podnikatele", který dokáže dobře řídit i národní hospodářství...

Úplně stačí, jak jeho pohůnci "řídí" justici, aby si každý zasvěcený udělal dokonalý obraz, koho má velkoestébák kolem sebe, jaké jedině lidi je schopen přesvědčit, přitáhnout a sdružovat - a koho tedy Bůček z Hradu tak vehementně obdivuje.

Na druhé straně, i na Zemanovi je vidět, že vůči masivnímu odporu podstatné části veřejnosti není nikdo zcela imunní, ani on ne. Po mnohých - velmi trefných - satirických akcích a komentářích k jeho osobě přeci jen se poněkud stáhnul, dalo by se říci, že už neškodí tak prvoplánově, jako když má za zadkem houf svých obvykle značně přitroublých a přízemních pivních obdivovatelů a žvanilů.  

Ale i tak, v nejlepším případě, tedy v tom nejlepším případě, jakého je Zeman schopen, to vypadá tak, že jakobychom prezidenta neměli - natož prezidenta uznávaného a váženého, který by napomáhal šířit úctu a důstojnost této země a k této zemi všude po světě.  

Nevím, jestli se ještě nějaký kandidát ke stávajícím přidá, ale zatím je to dosti zoufalá nabídka.

Snad s výjimkou Jiřího Drahoše, který důstojně působí, erudován dozajista je, alespoň ve svém oboru a z toho panoptika mně osobně připadá nejpřijatelnější.

Jenže - také to může být nepraktický vědec, který - postaven před praktické denní problémy - může zcela pohořet. I tak - aspoň vypadá důstojně a slušně.  A k reprezentativní prezidentské funkci by docela seděl...

Pokud o něm někdo něco víte, tak sem s tím, vždycky velmi prospělo, když jste začali posílat své postřehy a názory, vždy se z toho něco vyprofilovalo - viz naposledy ještě senátní volby tady, na Jičínsku, kdy se díky vám podařilo sestatavit přehled a rozbor kandidátů, na našich stránkách asi nejpřehlednější a nejpodrobnější. Což volič jistě nemálo ocenil.

A ocení to dozajista zase.

 

Takže - pokud máte své názory, své favority, nebo naopak zásadní odpory - stran prezidentské volby - sem s nimi !!

Bůčka můžete vynechat, toho jednak známe, jednak byl pro tyhle stránky vždycky hluboce v offsidu, na čemž se sotva co může kdy změnit.

 

 

_____________________

_____________________

A jede se dál ... !!!

http://ateo.cz/i/7645/

 

____________________

____________________

Comments  

0 # Saxána 2017-03-09 22:44
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 10:32
Poláci odmítli schválit Tuska :

novinky.cz/.../...

_________________

Zdá se, že období sametu skončilo a to, co mělo být vyřešeno před 30-ti lety, se řeší nyní - o to bolestivěji.
Tusk představuje právě onen levicový mišmaš, jaký samozřejmě vládne i u nás a s jakým se Poláci ve své většině odmítli nadále smiřovat. A tak ho prostě v čele EU nechtějí. Jeho vlastní země !!

Jak se říká : když se nevypere špinavé prádlo doma, pak se pere na veřejnosti. Evropské.

A nás to teprve čeká. :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 11:46
Podrobné informace o tom, co se děje v Polsku, proč Rada Evropy odkývala Merkeklové Tuska, a proč jej polská vláda odmítá, najdete v českém jazyce v  na stránách www.cepol24.pl/
 
Premiérka neustoupila, nedala se zastrašit ani „ukecat“, neboť Tusk není polský kandidát, ale kandidát Merkelové. Představme si, že by se KSČM pokusila o puč proti demokraticky zvolené ústavní vládě, měla však ve význačné funkci v orgánu EU svého člověka, a ten by donášel na svou vládu nepravdy, a využil svého postavení k povzbuzení puče. A o něco takového se v případě Polsku jedná. Volili byste kandidáta sice českého, ale jenž by podnikal vše proti Vámi zvolené vládě? Tedy důvod nesouhlasu s Tuskem jasný.
 
EU se zkompromitovala ani ne tak, že prosadila Tuska, ale tím, že podlehla diktátu Merkelové a Hollanda, že popřela svou vlastní smlouvu, která říká, že schválena je věc tehdy, pokud s ní souhlasí všechny členské země. Tímto postupem si oslabila  svou autoritu EU, nikoliv Polsko. To ke v pozici, v jaké by bylo Českosovensko v r.1938, kdyby byl Beneš nepodepsal Mnichov. A polská premiérka v této věci není Beneš.
 
V každém případě takové rozhodnutí RE je počátek další etapy rozpadu EU, a současně krok k dalšímu budování osy Moskva - Berlín - Paříž. Případné striktní nařízení množstevních kvót nekontrolovatelných neidentifikovaných imigrantů a hlavně vymáhání miliardových pokut od členských států za jejich nepřijetí. Čeká to i ČR, která hlasovala pro Tuska. Takže nechť se poděkuje Merkelové a Tuskovi, dodens vykonavatele její vůle. Nejspíše ovšem tento precedent dá impuls k dalším –exitům čím více problémů v EU zůstane neřešených, nebo čím více Brusel bude vnucovat členům špatná pro ně nevýhodná řešení.
 
Polsku – zatím teoreticky, ale kdy to bude i prakticky, to asi na sebe nedá příliš moc čekat - pak nezbývá, než s dalšími potenciálně od EU pozvolně odpadajícími zeměmi budovat kontakty směrem k vytváření  hospodářských i obranných seskupení - a nakonec pak přimět ke spolupráci s takovými seskupeními  zbytek EU. EU bude postupem času stále více "u zdi" a nebude si moci diktovat podmínky jako dosud ...Polsko si zachová svou tvář a autoritu.
 
Pokud jde o dnešní totální (destruktivní) opozici v Polsku: Bude se cítit ještě více podpořena ze strany EU (kdyby tomu tak nebylo, nebylo by její vystupování tak troufalé i sebejisté jak dosud), ovšem nemá strategii ani program v žádném rezortu - a pokud zesílí uliční kravály, happeningy (jak činila dosud) s veřejným zdůrazňováním požadavku sesadit vládu, a zvýší li ještě hysterii svého vystupování -  třeba až i po sabotáže nebo i nějaký teroristický čin, ztratí i ty zbykty potenciálních voličů, které ještě má - a pomůže tak jen k lepším volebním preferencím PiSu.
 
PiS potřebuje dokončit aspoň jedno funkční období, aby mohli dokonat nejdůležitější reformy mj. silových rezortů, justice, zahraničních a speciálních služeb, a pokračovat v úspěšné hospodářské politice.
 
Freeeurope :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 11:47
niezalezna.pl/.../

Z kuloárů EU:  Beata Szydlová francouzskému premiérovi:  „My máme své zásady“. Odpověď Francoise Hollanda, francouzského prezidenta, komunisty: „Vy máte zásady, my máme strukturální fondy.“


Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 10:54
Necítím se jako favorit ...

novinky.cz/.../...

___________

Ani mně tak nepřijdeš... :-)
0 # Saxána 2017-03-10 12:38
archiv.ihned.cz/.../
Petr Honzejk je s Jiřím Fialou pro mě novinář ke kávě :)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 13:35
Ve svazcích StB byl omylem. Na Slovensku vysoudil miliony

zpravy.tiscali.cz/.../

_________________

Ve svazcích StB omylem ?? No, to asi bude jeden velký "omyl", ale ne StB. Ta si svou evidenci vedla pořádně. :roll:

Spíš bych řekl, že úplatná slovenská justice zase vysolila jeden zatraceně draho koupený rozsudek - a to včetně toho odškodného, protože kde by ho jinak přiznala ?? Nikdy a nikomu.

Já myslím, že když se podíváte na účty pana soudce, co to soudil, najdete tam příchozí sumu v nemalé výši chvíli před projednáním případu - a dál už to netřeba komentovat...

Stejně jako s Babišem. To je estébák tělem i duší, ten na to žádný rozsudky nepotřebuje, resp. ho stejně nikdy žádný nevyviní. :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 14:32
Případ Babiš alias Bureš na Slovensku nekončí:  Slovenský Ústav paměti národa podal ústavní stížnost proti verdiktu nejvyššího soudu, který potvrdil, že Babiš je neoprávněně evidován jako agent StB. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 14:53
Zeman tezi z jeho odporu k imigrantum.
Je to sice malo, ale asi to bude stacit na znovuzvoleni.
Vhodny kandidat by si mel uvedomit, ze v CR plati neplatne - neucinne komunisticke zakony a jejich kontinuita!
Soudruh Zeman si toto neuvedomoval celych 5 let!
Najdete vhodneho kandidata, ktery si toto uvedomuje?
Z.
____________

Soudruh Zeman si to plně uvědomoval - a plně mu to vyhovovalo a vyhovuje i nadále. :D

Stejně jako je hlavním obhájcem Soudcovské unie, tak i exekutorů - exekutoři dokonce sponzorovali jeho minulou kampaň (co pak od něj kdo může čekat za spravedlnost, že ?!!).

Navíc každým coulem dává najevo, že - ač tu byl dlouhá léta předsedou vlády - o justici nemá ani základní povědomí - a je mu to srdečně jedno.

Hlavně že se dobrovolně vzdal - prý feudálních - výsad ohledně udílení milostí (podle něj je každý odsouzen jenom spravedlivě, že ?!!) a slíbil, že nikdy žádnou amnestii nevyhlásí.

Takže těm hovadům na soudech zaručil, že se hodně dlouho nemusí ničeho bát - a ty se podle toho zařídily... :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 15:29
Pokud si to soudruh Zeman plne uvedomoval a nic proti tomu nedelal, pak jednal celych 5 let nezodpovedne vuci obcanum a stejne by jednal i dalsi "Petiletku"!
Z.

_______________

To bezesporu. Starého psa novým kouskům nenaučíš... :P
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 15:30
AMNESTIE bude v 2018. Tucnou peceni si ani Ovar nenecha ujit!
Z.

____________

Pokud bude, tak jistě ne od Bůčka... :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 15:39
Kolik milionu si Kovarcik ulozil ve Svycarsku v souvislosti s Klausovou Amnestii?
O takovouto tucnou peceni jde!
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-10 16:01
Gott - idiot :

Aneb : Tak dlouho se někteří chamtivci honí celý život za majetkem, až ho bez boje odevzdají nějaké hrabivé slepici...

Věřím, že "Mistrovi" zbude alespoň na rakev a nebudou ho muset hodit do hromadného hrobu, zabaleného v pytli.

A řekl bych, že poslední, co Ivanku na Gottovi zajímalo, právě pozbyl - takže si už může nechat vystavit jen úmrtní list.

______________

www.super.cz/.../
______________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.