Evoluce nemožná ...

Naivní laik popsal obecný problém, do jehož podstaty neproniknul...

 Přesto došel ke správnému závěru, neboť  ten je tak evidentní, že ho prostě nelze ignorovat a přehlížet, a to ani při naivitě, kterou autor předvádí.

Jeho zásadní omyl spočívá zejména hned ve dvou věcech :

a) Že jsme za současný zvlčilý a odlidštěný právní systém zodpovědní všichni

b) Že státní orgány o něm neví, anebo ho chtějí, leč nemohou rychle odstranit.

Větší naivitu sotva lze demonstrovat.

Za zvlčilost právního systému, který se synteticky a zvláště dramaticky projevil v činnosti exekutorů, může pouze pár jedinců z řad zcela amorálních politických stran (především ODS), které v touze po hrabivosti vytvořily skupiny předem pardonovaných lupičů, jimž je zajištěna beztrestnost - výměnou za podíl na lupu.

Stranické pokladny přece potřebují naplnit, a to neustále, neboť pořád jsou nějaké volby, že ? - a kde na ty kampaně pořád brát, zvláště za situace, kdy strany žádné kvalitní kandidáty nemají, a proto o to více musí investovat do stále nákladnějších volebních oblbovacích akcí.

A z téhož důvodu stát - resp. ti, co ho v současnosti reprezentují - nejen že o celé problematice loupežnických rabovacích band dobře ví, vždyť je pomáhali vytvořit a uvést v život - nemá proto pražádný zájem na tom, aby tuto zjevně zločineckou činnost alespoň omezil, natož dostal pod kontrolu.

Jestliže nějaký Rumták se chlubí do médií tím, jak si za 10 let v Vrány v Přerově nakradl 100 milionů, jediný zmetek z celé bandy, pak si asi dokážeme představit rozsah těchto loupeží. Jsou to skutečně miliardy, uloupené často těm nejchudším.

Podobnou prasárnu nevymyslel nikdo jiný na celém světě a také nikde jinde na světě neexistuje. Jenom u nás...

Všude je podstata vymáhání v tom, že se zaplatí původní dluh a k němu maximálně přiměřený příplatek, rozhodně nikdy nemůže dosáhnout ani výše původního dluhu, natož jeho mnohonásobků, protože každý ví, že to je prostě lichva jako vyšitá - a všude na světě zcela amorální a trestná.

Jenže - pravda - kdyby exekutoři vymohli jen skutečný dluh + běžný poplatek k tomu, stranické pokladny by zely i nadále prázdnotou. A proto jsme, sakra, ty exekutory nevytvořili - a nepustili z řětězu, že, pane Pospíšil, Benda a podobná amorální pakáži ?!!

 

Závěrem nutno konstatovat, že autor - ač nedokázal tuto situaci věcně analyzovat - přesto dospěl ke správnému závěru, že cesta evoluce tady nikam nevede. A i správně domýšlí, že kde není evoluce, nastupuje revoluce.

Jen bych se jí - na jeho místě - tolik nebál.

Protože viset bude akorát pár těch grázlů z lupičských band + těch, co nad nimi drželi celé léta ochrannou ruku a nechávali je volně a bezmezně řádit...

Běžní občané jen smažou uměle vytvořené dluhy, zbaví se nekonečného a programově nikdy nekončícího dluhového nevolnictví - a po létech opravdu svobodně vydechnou.

To přeci za revoluci stojí, ne ???

______________________

 

_____________________

http://mirekvojacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=592080

 

____________________

____________________

Comments  

0 # Saxána 2017-03-12 21:46
Revoluce - právní začne po volbách poslanců většinovým způsobem.
0 # Kedul 2017-03-13 18:13
zpravy.aktualne.cz/.../...
Žalobce chtěl, aby jej policie obvinila z křivé výpovědi, ale neuspěl. Policisté případ odložili – podle nich nelze zjistit, ve které ze svých výpovědí Bušek lhal a ve které mluvil pravdu.

To je ale zajimave ... kdyz se nechce tak se nic nevi ... kdyz se chce tak u zjevne krive obvineni stava se zazrakem pravdou a z nevinneho se stava jasne vinny .....

Pritom staci prizvat vestce kavove sedliny, kteremu se dnes rika soudni znalec, a ten za par desitek tisic "pravdu" potrebnou pro odsouzeni bezproblemu napise ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-13 18:20
Kdyz politikovi po ztrate pameti dochazi i fyzicke sily, tak je z toho smutno.
Presto ma odvahu znovu kandidovat a "strasit" na Hrade do 78 let.
Z.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-13 18:21
Demonstrace v Rumunsku pokračují.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-14 18:02
Zpronevěra exekutorem.

moravskoslezsky.denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-14 18:03
Křeček na adresu exekutorů v souvislosti se sebevraždou...

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-15 16:41
Koncerny si mastí kapsy... Občané se neumí - a nechtějí - bránit.

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.