Institut soukromé obžaloby

Velmi zajímavý rozhovor natočili na Slovensku s p. Harabínem, bývalým předsedou Nejvyššího soudu SR. Ačkoliv se tento pán netěší dobré pověsti, zejména jako člověk bývalého premiéra Mečiara, to, co říká, má smysl a dává hlavu a patu.

 

Politická moc nad justicí je dána tím, že se žalují jen ty trestné činy, které vrchnost žalovat chce nebo povolí. Jinými slovy : Celá řada trestných činů se ZÁSADNĚ  nestíhá a nežaluje (obvykle v závislosti na osobě pachatele) , protože je státní zástupce žalovat nechce (z nejrůznějších důvodů) - a nikdo jiný to právo nemá. Tím je snadno umožněna celá účelovost trestního stíhání, jak redaktor v reportáži naprosto správně - a v souladu s názory těchto stránek - říká : Organizovaný státní zločin.

Nemající s objektivní spravedlností a jejím výkonem nic společného.

Organizovaný státní zločin má i druhou tvář - tedy nejen nestíhání skutečných pachatelů - ale také programové pronásledování ( a tedy uměle vytvořená stíhání) nepohodlných osob, které se ve smyslu trestního zákoníku ničím neprovinily, přesto je eminentní zájem jim znepříjemňovat život.

Jenom tyto stránky poskytují spousty důkazů o tom, že trestná činnost státních zaměstnanců - tedy především soudců, státních zástupců, exekutorů a do značné míry i policistů - se zásadně nestíhá, ať jsou důkazy o její existenci jakkoliv nepřehlédnutelné, objektivně snadno prokazatelné a úplné.

Institutem soukromé obžaloby by tohle bezesporu skončilo.

Pokud by se k tomu dodali ještě objektivní a nestranní soudci (a kde takové vzít jinde než v soudních porotách, ad hoc jmenovaných z řad občanů), znamenalo by to rychlý přechod od státního terorismu k právnímu státu - tak, jak ho mají na mysli vyspělejší demokracie západního typu.

Protože pro nás je rozhodující obsah, nikoli osoba, která ho podává, za stanoviskem revize trestního řádu ve smyslu zavedení institutu soukromé obžaloby, možné vždy tam, kde státní zástupce odmítá plnit svou zákonnou povinnost, rozhodně stojíme.

Současně si myslíme, že to je i cesta pro Českou republiku nanejvýš aktuální a nutná, nemá-li tento stát brzy skončit občanskou válkou nebo minimálně vlnou bouří občanské neposlušnosti a násilí, namířeného proti znásilněným státním orgánům, dávno odcizených svým původním cílům.

 

____________________

____________________

 

https://www.youtube.com/watch?v=5wI3NFD5G9w

 

_____________________

_____________________

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-20 10:35
Všechno byl jen omyl...

Trestní oznámení spolku Šalamoun  v trestní věci  Petra Kramného bylo odloženo.

Dne 4.4.2016 podal Šalamoun, spolek na podporu nezávislé justice v ČR, podnět k zahájení trestního stíhání na neznámého pachatele viz celé původní trestní oznámení :

spoleksalamoun.com/.../...

Meritem našeho trestního oznámení byla ta skutečnost, že ve spisovém materiálu v trestní věci ods. Petra Kramného nachází snímek myokardu Moniky a Klárky Kramných, který má prokazovat účinky elektrického proudu. Spolek Šalamoun napadal tu skutečnost, že se jedná o jeden a ten samý snímek myokardu, jen zrcadlově otočený a zvětšený ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-20 10:36
Úřednice se upsala a poslala do exekuce advokátku. Firmě to zhatilo plány, odškodné jí stát nedá

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-20 10:55
Co je to za stát, který odmítá platit prokazatelně zaviněné škody - a co je to asi za soud, který takto soudí ??

Nejsou to náhodou právně zcela bezcenné výplody organizovaných státních zločinců ???

"Byť soud uznal, že jednoznačný viník je stát, nemusí ani on sám škodu platit."


zpravy.aktualne.cz/.../...

_____________

Bod 1) Stát zaměstnává jinde nepoužitelné tupce.

Bod 2) Tito tupci nemají nad sebou žádnou kontrolu a nikdo je nijak nevede a nehlídá.

Bod 3) Následně pak tito tupci - jménem státu - napáchají tisíce a tisíce chyb, mezi kterými "se ztratí" i početné zjevné naschvály, které nejsou žádnými chybami, ale trestnými činy zneužití pravomoci od samého počátku...

Bod 4) Aby činnost všech těchto tupců byla beztrestná a stát nemusel platit stovky milionů korun odškodného, zaměstná v justici další tupce, kterým zaručí to samé + čtyřnásobné platy + doživotní neodvolatelnost - a má za to, že ho to pořád vyjde levněji, než kdyby způsobné škody řádně odškodnil, viníky potrestal a zabránil opakování.

Bod 5) Škody nemateriální povahy, které to působí na vztahu obyvatel ke státu, tito státní tupci neřeší a neznají.

Dokud jim někdo nezapálí barák nad hlavou, aby jim došlo, že se jich to týká osobně ...

Takhle vypadá babišovsko- socanská ČR.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-20 11:21
Češi o smír nestojí, raději se soudí...

novinky.cz/.../...
________________

Dlužno také dodat, jak taková mediace ve většině případů vypadá :

Naprosto nekvalifikovaný a nezkušený "mediátor" (protože na to EU dala peníze, tak se jím stal přes víkend), který vychází z předpokladu - řekněte si každý svůj požadavek, na půlce se sejdeme.

Pokud se někdo odmítne na půlce sejít, protože ta půlka je z dávno uloupeného, je označen za problémového, který maří dohodu, a takto ocejchován a předán zpět soudu, kde je s ním podle toho "zatočeno".

S inteligentním hledáním možných řešení nepočítejte, ostatně, ta jsou vždy jen tam, kde se OBĚ strany chtějí dohodnout - a ne kde si to přeje pouze soud, a to ještě z formální povinnosti.

Prostě - nula od nuly pošla...

Nový byznys se jaksi nedaří rozjet...

_____________________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.