Těch 20 chtějme znát ...

20 senátorů podalo stížnost k Ústavnímu soudu ohledně protikuřáckého zákona.

 Jednou jsem zaslechl jednu hlubokou moudrost : Na schvalování protikuřáckého zákona se nejlépe pozná míra korupce v jednotlivých zemích.

Protože kuřácká lobby je silná, především finančně, jde jí o hodně, a proto je ochotna do tohoto boje také hodně investovat. Takže na úplatcích poslanců a senátorů rozhodně nešetří, ať už mají jakoukoliv podobu.

A podle toho, jak ti se dají uplatit, se pak nejlépe pozná míra korupce či naopak jejího striktního odmítání v té které zemi.

No - a na prorocká slova samozřejmě došlo. A těžko bychom hledali ilustrativnější příklad než kterým je právě Česká republika.

Samozřejmě, že ti, co brojí proti protikuřáckému zákonu, nikdy neřeknou : Děláme to za obrovské prachy.

Na to už mají týmy poradců a PR manažerů, kteří dobře ovládají celý obsáhlý repertoár řečí a řečiček o "svobodě jednotlivce" a "právu se svobodně rozhodnout" (zde ničit si své zdraví - a pak - se zničeným - pumpovat státní kasu na nemocenském ošetření...) či o svéprávnosti dospělých lidí, které netřeba "vychovávat".

Samozřejmě, za líbivými - a většinou nic neříkajícími - slovy se skrývá touha po penězích, a zde navíc snadno dostupných.

Ale k argumentům senátorů :

Samozřejmě, že stát MÁ SVÉ OBČANY VYCHOVÁVAT, a to především vlastním vzorem. Dobře a rychle fungujícím státním aparátem, úrovní jeho (profesionálních a neúplatných) úředníků, jeho kvalifikovanými a vysoce odbornými rozhodnutími.

A vychovávat má především ty občany, kteří to nutně potřebují - a kteří nebyli vychováni tzv. " z domu".

Jistě bez překvapení zjistíme, že právě u nich je míra kouření nejvyšší, resp. kouření nejčastější. Věznice zde budiž názorným příkladem.

Samozřejmě, že se na dětských akcích nemají prodávat alkoholické nápoje - prostě proto, že tam nepatří a nemají co dělat. Už proto, aby si opilci nepletli dětské akce s akcemi masových násosek, kde děti slouží pouze jako záminka, proč a kam vypadnout z domu a po dosažení cíle (tedy alkoholického stánku) jsou odloženy jako nepotřebné harampádí, ať si dělají, co se jim zlíbí - a hlavně, ať "neruší".

Samozřejmě, že i na dětské akci nasávající tatínek (natož maminka) jsou příkladem pro dítě, a to příkladem odstrašujícím a velmi špatným.

A svoboda jednotlivce s tím vůbec nemá co dělat.

Je to pak táž svoboda jako nechat sadistu svobodně mučit své oběti (přece mu do toho nebudeme zasahovat, když se mu to tak líbí, že ...???), táž svoboda, jako nechat někoho rozbíjet a ničit lavičky, telefonní budky, jakékoliv jiné veřejné zařízení a majetek, ať už soukromý či veřejný.

Že to páni senátoři do té stížnosti nezahrnuli rovněž, že  ??  Proč tady neobhajují svobodu jednotlivce a právo si po vlastním svobodném zvážení dělat, co se mu zlíbí ?!!! Třeba rozbít výlohu a vzít si, co se mu v ní zrovna líbí, zotročit si, koho se mu zlíbí a odvézt si ho na nucené práce k sobě domů, znásilnit si, na koho mám zrovna chuť a udělat si z něj (ní) sexuálního otroka ??

Vždyť to jsou přeci také "neurvalé zásahy státu do svobody jednotlivce", často dané přímo trestním zákoníkem.

Protože každá svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Protože v rámci dobrého fungování státu je nutno omezit "svobody" některých zjevně nevychovaných jedinců. Protože člověka je nutno vychovávat, a to celoživotně. A tam, kde skončili rodiče (pokud řádně fungovali), má nastoupit stát - ovšem stát toho hodný a k tomu připravený.

Řekněme rovnou : Reprezentovaný rozhodně někým jiným než oněmi 20-ti senátory, kteří na "ochranu svobod" vystoupili ...

Ti nemají v Senátu dávno co dělat - a právě to názorně předvedli.

A kdyby byl Ústavní soud co zač a kdyby ho vedli skutečně soudci, a ne Kašpárci na niti, tohle by jim otevřeně a veřejně sdělil - a dál se těmi jejich bláboly o "ochraně svobod jednotlivce" vůbec nezabýval. Protože to je o ničem a protože Ústavní soud v řádné zemi má podstatně důležitější úkoly než tyhle kravinky a draze zaplacené tanečky politiků.

A - mimochoedem - kdo že to jako právník sesmolil a podal ?? Hasenkopf ?? Pak ať se nediví, že je mu připisována mafiánská Klausova amnestie.

Protože ta na něj přesně vypadá.

 

 https://www.novinky.cz/domaci/432586-budeme-pokutovat-neuspesne-sebevrahy-ptaji-se-senatori-u-ustavniho-soudu.html

 

____________________

____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-20 13:37
Uz chtel za Vlkem pod zem, ale zabranili mu v tom.
Drive ztratil rozum (chce znovu kandidovat)-  a ted i botu!
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-20 13:39
porovnejte práci českých a polských úřadů... :sad:

Ukrajinci proudí z Polska

Polské agentury práce dodávají do Česka levné a spolehlivé pracanty z východu - Ukrajince. Zatímco se hospodářská a průmyslová lobby předhánějí, kolik jich potřebujeme, ve skutečnosti je pro české firmy pololegální "polská ulička" často jedinou možností, jak rychle přetáhnout zaměstnance, píší Lidové noviny.

Dostat do Česka legálně zaměstnance z Ukrajiny je totiž čím dál složitější. Proti Polsku, které pracovní víza vyřídí i během týdne, to českým úřadům trvá i půl roku. Česku tak kvůli nedostatku dělníků v některých profesích hrozí, že se v mezinárodní konkurenci propadne.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-20 13:40
Prezidium zatápí Šlachtovi, trvá na obvinění kvůli služebnímu autu

Vedení policie v čele s jejím prezidentem Tomášem Tuhým totiž podle zjištění Práva v současné době tlačí na generální inspekci a státní zastupitelství, aby Šlachtu začaly stíhat kvůli neoprávněným jízdám služebním vozem z loňského června.


Prezidium zatápí Šlachtovi, trvá na obvinění kvůli služebnímu autu

novinky.cz/.../...

Free
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-20 13:48
Krajský soud má od února nového předsedu - Ljubomíra Drápala, z NS

denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-20 18:04
Jak zrusit protikuracky zakon?

Jak je videt, tak jeste existuje tato oklika pres USCR!
Prezident (naruzivy kurak) sice podepsal zakon, ale vedel o moznosti podani ustavni stiznosti.
Drive lezelo rozhodnuti na Hradu, ted je rozhodnuti na kamaradovi Zemana, na Rychetskym.
To rozhodnuti bude jiste salamounske, aby se toho moc ve spolecnosti nezmenilo!

Jestli tu stiznost napsal Hasenkopf, tak to jasne ukazuje odkud vane vitr.

Z.
________________

Také si myslím. A odhaluje to jasně, kdo je kdo... :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-21 13:55
Na to je máme. :sad:

novinky.cz/.../...

Ať zaplatí své chyby - i krkem.

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-21 13:57
Osobně Rychetský nedodržuje zákaz kouření v restauraci v Brně, kam chodí na oběd. Kdysi jsem o tom četl v článku Mf Dnes. KOm.

______________

Tak pak od něj čekejme spravedlivá rozhodnutí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-21 13:58
Pražští žalobci odložili oznámení na kolegu v kauze šéfa policie

tyden.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-21 14:00
Soudy zrychlily, na rozsudky se ale čeká roky. Zdržují dědické spory

denik.cz/.../...

______________

Zásadní omyl autora : Zdržují samozřejmě především neschopní a líní soudci, nemající žádnou odpovědnost vůči ničemu a nikomu. Plus případy naschválů, které vytvořili, plus případy, které zprasili a musí je pak řešit desítky jiných... :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-21 14:02
Ministerstvo spravedlnosti sleduje diskusní fóra pod články a komunikaci na Facebooku i Twitteru

ceska-justice.cz/.../...
_____________

Dobře dělá.

A také - a to tam zcela chybí - naše stránky. To jsou dokonce naši nejpilnější čtenáři, hned po BISce a soudcích samých.

Měli bychom na ně myslet s nějakou cenou věrnosti... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-03-21 14:07
Podle jednoho se jedna o protikuracky zakon, podle druheho je to zakon na ochranu zdravi nekuraku.
Kurak sice pacha sebevrazdu, ale zaroven pacha i vrazdu na nekurakovi.
A za tuto vrazdu na nekurakovi musi kurak platit - jen pokutu.
Nechame se prekvapit, jak to pravne posoudi USCR s Rychetskym.
Obcane mohou jen doufat, ze nedospeje k obvyklemu zaveru: Zakon se rusi a vec se postupuje k dalsimu doreseni k Poslanecke snemovne!
Z.
0 # Kedul 2017-03-21 14:35
Kvůli jednomu případu rozbijeme všechnu praxi, kterou tady deset let tvoříme. Mně to přijde naprosto fatální a nezodpovědné.

Zdroj: lidovky.cz/.../...

Kdepak praxe . .to je panecku vec ... vzdor zakonum vzdor trestnimu radu vzdor vsi logice si tu pani z justicni mafie delaji co se jim zachce a ted se najednou divi ze to je jejich odpovednost a nikoliv sprosteho podezreleho ze nepostupovali podle zakona ac si mohli i tak delat v podstate co chteji kdyz jim dava prakticky neomezene pravomoce . .ale to ne to oni budou stale kopat kome sebe ze za to ze porusuji zakon dnes a denne nemuzou oni ... kdyz na to nenam schopnosti .. tak holt du k pasu za 10 a nesmrdim v justici panove zalobci, nikdo vas tam nedrzi a nikomu po vas smutno nebude

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.