Nové dno...

Ač jsem původně neměl v úmyslu dále více komentovat události kolem chystané demise vlády, přeci jen - dnešní události na Hradě, resp. přijetí předsedy vlády presidentem Zemanem, tuto zamýšlenou neangažovanost změnily.

 Trapas a faux-pas v nejvyšších patrech politiky s takto dehonestujícím podtónem - to opravdu nemá obdoby a prokazuje to velmi výmluvně, koho jsme si to v tzv. svobodných volbách zvolili.

Jestliže kancelář premiéra nedokáže s kanceláří prezidenta vykorespondovat ani to, proč tam vlastně premiér jede a co od návštěvy očekává, je to taková neschopnost, že i při vědomí toho, kdo dnes převážně pracuje ve státní správě a hlavně koho si na Hrad přivedl Zeman, se zdá být neuvěřitelnou.

A nastává proto - resp. jeví se stále pravděpodobnější - varianta, která až mrazí - totiž že to Zeman dobře věděl (kancelář premiéra mu to prý sdělila už v 7 ráno) - a prostě jen hrál, že to neví - a cíleně připravil premiérovi něco jako mediální lynč, zamýšlené zesměšnění před národem i před světem - asi jako odvetu za to, že si dovolil sáhnout na jeho amanta, Babiše.

Aby bylo jasno, jsem ten poslední, kdo by se chtěl Sobotky zastávat, sám dobře vím, co to je za neschopného kašpárka a na drátkách voděnou loutku - ale přeci jen mi přijde, že je dosti velký rozdíl mezi jen směšným kašpárkem - a zesměšňujícím naschválem ve vrcholné státní funkci.

Připomeňme, že ze strany Zemana nikoliv prvním. Vzpomeňme jen, jak vznikala Sobotkova vláda, že už tehdy parta jakýchsi vnitřních zrádců z řad socanů se vypravila za Zemanem a začala tam kout svoje čachry - jak se obejít bez Sobotky,  nebo ho nahradit - a tenkrát jim to - kupodivu - nevyšlo, Sobotka to ustál, snad i proto, že se hoši brzy zesměšnili sami, když otevřeně lhali do televize (Hašek) o obsahu schůzek - a ta je záhy usvědčila.  (Hašek se pak raději uklidil na jižní Moravu, než rozběsněné větry převanou...)

Už tehdy mělo správně zavládnout zděšení - protože co to je za prezidenta, který přijímá jakési pučisty a za zády legitimního vedení vítězné strany připravuje jakýsi komplot, puč. Něčeho takového se nadstranický - a hlavně důstojný - prezident nikdy nemůže účastnit a pučisty, pokud by je to vůbec napadlo za ním jít, by vyhodil hned ve dveřích.

Ať už to byl dnes na Hradě neuvěřitelný vrchol neschopnosti komunikovat, nebo - a to spíše - otevřený naschvál vůči předsedovi vlády, s cílem ho zesměšnit a k demisi vlastně donutit - protože Zeman o ničem jiném nemluvil než o jeho - tedy Sobotkově - demisi (nikoliv tedy demisi celé vlády), je to bezesporu šokující demaskování politika v nejvyšší funkci, byť politika, od kterého asi převážná část národa nic dobrého neočekává - ale ta minoritní dosud stačila na to, aby ho udržela u moci.

 Zeman nebyl, konečně, sám, kdo se dnes demaskoval. Za povšimnutí rozhodně stojí i jeho chráněnec, Babiš.

Ten velmi výmluvně prokázal, co je zač. Nejprve zapíral hovor s redaktorem Mladé fronty, kde spolu probírali dehonestaci jednotlivých politiků ČSSD (Babiš přece nikdy nezasahuje do obsahu médií, která vlastní (vlastnil) - jak by to koho vůbec mohlo napadnout, že ??? ) - a pak, když mu je přehrán, se vymlouvá, že ho nebude komentovat, že podává trestní oznámení pro nedovolený odposlech. A děsně se rozčiluje, co je to prý za zemi, kde je vícepremiér odposloucháván... Že je to prý jak za časů StB.

Je vidět, že bývalý estébák již značně vyšel ze cviku - a pozapomněl, co tady bývalo standardem. Když nic jiného, tak nám prozrazuje, že vůbec neví, kde žije - protože kdo to ví, tak se o takových věcech rozhodně nebude bavit po telefonu, zvláště je-li v pozici jako Babiš - tedy ministrem a před volbami.

Babiš asi pozapomněl, že sice má neschopného Pejsáčka na ministerstvu spravedlnosti, ale ministerstvo vnitra mu nepatří, patří socanům, ti jsou svými metodami pověstní, nikdy je nezměnili a myslet si, že za dané situace mohu o čemkoliv mluvit po telefonu - v jeho pozici - je natolik naivní, že už to samo o sobě by mělo Babiše vylučovat z vedoucích rolí v tomto státě - neboť tak naivní osoba prostě nemůže tento stát ani řídit, ani se na tom jakkoliv podílet. Ta bude mít nutně brzy problémy sama se sebou.

Takže - jestliže vládní krize k něčemu skutečně nemálo přispívá - pak k demaskování. A ráznému připomenutí - před volbami - kdo je kdo.

Protože mnozí pozapomněli, a mnozí dokonce vůbec netušili.

Pravda, hloubku tohoto dna netušil asi nikdo. O to je to bolestivější poznání. A na druhé straně to výmluvně vysvětluje morální stav země - justice včetně. Protože jak asi může vypadat státní aparát, má-li takové vedení ???

A - jaké vedení že to má ??

Hejno krkavců, deroucích se o místo u mršiny.

Je vskutku děsivé zjištění, že se tenhle národ nevzmohl na nic lepšího nežli na to, kdo v současnosti zemi vede.

Tohle přeci nemůže být dnešní realita kdysi vyspělého národa !!

Bohužel - je. A ještě asi dlouho bude. Protože k tomu většina mlčela, starajíc se o své ... (břicho a kapsu).

Bez morálky, bez čistých úmyslů věci zlepšit a zemi prospět - to nikdy dlouho nešlo a nemůže jít. Kdo si to myslel, nebo i jen na chvíli tomu podlehl, je nevšední naiva.

Pohled na smečku vlků deroucích se o kost by měl být výzvou pro všechny, kdo ví, že jsou na tom - hlavně mravně - lépe : Vejděte do politiky, nebo se o to alespoň pokuste. Protože - co si budem povídat - horší než dnes to už sotva být může. Můžete to jedině zlepšit.

A doufejme, že kvůli takovému poznání nebudeme muset klesat na ještě další, dnes netušené dno.

 https://www.novinky.cz/domaci/436947-urazka-v-primem-prenosu-hodnoti-politologove-incident-na-hrade.html

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-05 08:25
Pozor na komáry - nejhorší to parazity !

Dík +F+

_____________

Profesionální lhář - ovar - nemá kam uhnout.
A takto nás vidí svět.

+F+
_____________

Svět musí nutně žasnout nad tím, co je možné - a to i u nás...
0 # Kedul 2017-05-05 08:50
Svetu je to jedno co je tu mozne .... nebo nas posuzuji podle tech sasku .... jinak si totiz nedovedu vysvetlit proc spolupracuji s krivou justici a uznavaji protizakonne zatykace a protizakonne rozsudky a predavaji si databaze.... Za komaru mohl clovek, kdyz mel stesti alespon zdrhnout na zapad.. dneska ... ses zlocinec pac to rekl pan fizl a prokurator ve tve demokraticke a pravne v poradku statni domovine ...takze mazes zpatky v klepetech....
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-05 08:51
Zlobí ... Nechce podat demisi - ač mu už bylo "za práci poděkováno..."


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-05 12:56
Komentáře ze zahraničí ...

seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-05 15:08
Babišovy nesrovnalosti v daňových přiznáních jsou promlčené

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-06 20:22
V Polsku demonstrovali proti vládě především tamní estébáci (SB), kterým vláda snížila důchody na úroveň průměru. Jestliže česká média to vydávají za "hlas veřejnosti", pak máme výmluvný, leč velmi pravdivý obrázek o tom, komu tato média doopravdy patří... :sad:
_______________

niezalezna.pl/.../149408210415902798316.jpg

Na obrázku je zakončení na Náměstí Ústavy (Plac Konstytucji), vpravo za tribunou destruktivní opozice, na rohu té šikmo odbočující ulice známý restaurant „U Szwejka“.

Dle zpráv teď večer došlo k fyzickému útoku demonstranta na kameramana veřejnoprávní televize. Něco takové se nestává poprvé.

Nakonec...19. října 2010  za bílého dne fanatický přívrženec Občanské Platformy, tehdy vládnoucí, vrazil v Lodži se střelnou zbraní do kanceláře europoslance PiS Wojciechovského a poslance Sejmu Jagielly,  vypálil 8 střel  - zabit byl  přitom pracovník sekretariátu Marek Rosiak, pachatel podle svědků řval, že nenávidí PiS, že chce zabít   Kaczyńského. 

Na místě byl zadržen narychlo zavolanými strážníky městské policie, a po zadržení  v přítomnosti medií prohlásil, že lituje, že už nemá zbraň, aby postřílel všechny členy PiSu. 

Občanská Platforma byla tehdy vládnoucí strana. Pachatel skončil v blázinci. Jednalo se o starého esbeka (estébáka), jenž do Lodže přijel z Krakova...

Tolik pro ilustraci hysterie, jakou vyvolává po léta dnešní destruktivní opozice... :sad:

Na dnešním pochodu byli estébáci, protestující proti snížením jejich penzí. To ukazovala v půl osmé ve zprávách TVP1...

Freeeurope :sad:



_______________
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-06 20:40
A zde odkaz ČT k témuž :

ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-07 09:38
Dovětek :

polskaniepodlegla.pl/.../...
 
Tohle ještě obrázek na dobrou noc a pro zasmání českému čtenáři.

Proč zrovna jemu? Protože v pozadí těch  zprávami českých mainstreamových medií viděných prý desítek tisíc demonstrantů „Za svobodu“ je krásně vidět celý pohled na konec Marszalkowské třídy a Náměstí  Ústavy (Plac Konstytucji) s hospodou „U Švejka“.

Kdyby v Polsku byla taková nesvoboda, jak tvrdí všichni levicoví soudruzi světa včetně těch z babišistánu, nemohla by se taková demonstrace konat.   :roll:

Jsem osobně zvědav, co budou říkat představitelé polských medií anebo i státu po déledobějším monitorování zpravodajství  České televize....
¨
Freeeurope :sad:

_________________

Co by říkali ?!! Že si na to zvykli už za časů Solidarity - a že se od té doby vůbec nic nezměnilo... U nás.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-07 09:43
Hm, ten obrázek skutečně stojí za vidění... Při vědomí, že ti demonstranti byli svezeni z celé země... Asi sotva lze mluvit o "masovém odporu", jak to prezentovala ČT - a jak to vypadá, pokud to filmujete zepředu, tak, aby bylo vidět jen několik prvních řad... :sad:

Lže tedy Česká televize ??

Nelže. Jen účelově vybírá záběry tak, aby to vytvářelo zcela falešný dojem... A ten v divákovi ještě utvrdí komentářem. O "vyváženém" zpravodajství ovšem nemůže být pak ani řeči. :sad:

Pokud TOHLE je veškerá opozice vůči polské vládě, myslím, že vláda může klidně spát. A to i na vavřínech... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-07 09:49
Mimochodem - o reformě justice v Polsku v českých médiích dosud nikde ani slovo - a také o tom - s výjimkou čtenářů našich stránek - nikdo nic netuší. Řekl bych, že to je v současnosti ta vůbec nejcenzurovanější informace, o které český čtenář (posluchač) nesmí vůbec nic tušit.

Jen z velmi letmých náznaků lze pochopit, že se tamní vládě justice asi nelíbí a chce s ní něco dělat (viz velmi stručné poznámky bez komentářů o "narušování nezávislosti justice" ze strany tamní konzervativní vlády). :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-07 09:56
Aspoň něco z dnešního Pochodu za Demokracii destruktivní opozice pro zasmání:

Joanna Muchová, mladičká poslankyně Občanské Platformy, za  vlády oné strany ministryně sportu a mládeže, do mikrofonu novinářům portálu www.niezalezna.pl  na otázku, co je to demokracie, řekla : „Dnešní vládnoucí strana nerozumí, co je to demokracie. Dnešní vládnoucí strana si myslí, že většinové vládnutí a  přehlasování většinou, že je demokracie. To je bolševismus“ – přesvědčeně prohlásila Joanna Muchová. :-)

Freeeurope :-)
0 # Kedul 2017-05-06 22:01
novinky.cz/.../...

„Dozorový státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci se ale na tomto pochybení policejního orgánu nijak nepodílel,” upřesnil Malý.

Jak jinak ... on to jen cele ridil a vydaval protizakonna usneseni a porusoval trestni rad .... ze by se na tom podilel .. tak to vubec ... ubohost statnich zastupitelu jako celku je pro slusneho cloveka az neskutecna ... drzost a naprosta nepostizitelnost za zcela zjevne porusovani zakonu je nazornym dukazem ze ceska republika neni v zadnem pripade pravnim statem
0 # Kedul 2017-05-07 02:24
novinky.cz/.../...

"Kdysi bývalo běžné, že se děti koupaly nahé s rodiči ve vaně a společně si tam hrály i nějaké hry. Nikdo v tom neviděl problém. Dnes jako soudní znalec vidím, že se z toho problém dá snadno udělat.
...Domnělé pachatele pohlavního zneužívání bychom rozhodně neměli dopředu známkovat a skandalizovat je, což se někdy děje... I když ho pak soud třeba osvobodí, obviněný se před svým okolím mnohdy úplně neočistí"

Nelze v zadnem pripade souhlasit s tvrzenim ze se to nekdy deje protoze se to deje absolutne vzdy a zejmena narceny muz se jiz nikdy neocisti ... zkratka a dobre staci vymyslene udani a chlap ma minimalne dozivotni nalepku .. jak primitivni a uboha zbran nove feministickomilitantni doby ... jinak alespon politicky korektne recena evidentni pravda (tedy ne ze 9 z 10ti obtezovani neni nahlasenych, ale 9 z 10ti je zcela vymyslenych)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.