K čemu jsou bílé hlasy

nám právě předvedly francouzské volby. Je vidět, že tam s nimi mají mnohem bohatší tradici než u nás.

 A také : Že je umí využívat i správně použít a že pak i jejich vzkaz je jasný.

Bílý hlas totiž - mimo jiného, především evidentní nespokojenosti jak s dosavadním politickým vývojem, tak i s navrženými kandidáty, ze kterých si nelze dobře vybrat - znamená i nemalou míru občanské zodpovědnosti.

Jasně říká : Volit chci a stav věcí veřejných mi vůbec není lhostejný. Současně ale, prezentovaná nabídka kandidátů i stran (a tím myšlenkových proudů) je tak ubohá, že než bych si vybral nějakého takového ubožáka a riskoval, že se za pár týdnů budu muset stydět za to, koho jsem i já podpořil, tak raději vhodím bílý lístek - a budu moci dál klidně spát - s tím, že jsem svou občanskou povinnost splnil - a za další vývoj nenesu žádnou odpovědnost, protože prostě to, co bych tam chtěl vidět já, nikdo nepředstavoval a nereprezentoval.

Ve Francii takových voličů byly 4 miliony !! To už přeci zatraceně stojí za zamyšlení. To už by byla jedna velká politická síla, schopná rozhodnout jakékoliv volby.

Mělo by to rozhodně stát za zamyšlení i politikům : Co udělat, aby tyhle 4 miliony hlasů, ležící evidentně na chodníku, sebrali ve svůj prospěch.

Ty 4 miliony Francouzů, co volily bíle, chtěly říct asi tohle : Vůbec se nám nelíbí, co bylo doteď. Marine Le Penová nás chce vyčlenit z Evropy, což my nechceme. Emanuel Macron chce (asi) zase pokračovat v bezbřehé evropské byrokracii - a to my taky nechceme. Proto volíme bíle.

A ještě redakční poznámka : Pokud jde o Macrona, nejen že je nejmladším - a tedy i nejméně zkušeným - francouzským prezidentem, ale - ruku na srdce - o čem asi tak vypovídá, že má za manželku svou teoreticky možnou maminku ?? Zeptejte se psychologů, jaký povahový črt osobnosti by vám narýsovali, kdyby jim tohle někdo řekl. Odhaduji, že samostatnost, rozhodnost a seberespekt nebudou nejsilnějšími devizami takové osobnosti - a já bych jí tedy svůj hlas k vedení celého státu rozhodně nedal. Ten ve skutečnosti povede - jeho maminka a manželka v jedné osobě.

Síla bílých hlasů je evidentní a u nás nemálo - bohužel - podceňovaná. Často se setkávám s názorem : To nemá cenu, však si to stejně rozdělí ty největší strany.

No - možná. Ale jen pro jednou. A když těch bílých hlasů bude přibývat - a řádně odevzdaných ubývat - je to jasný signál, že beze změny to už dále nepůjde - a že navíc tzv. "změny", které nabízejí současné strany, jsou ve skutečnosti k ničemu a nikoho neoslovují.

Bílý hlas - je velká síla a projev velké odpovědnosti ve špatné době. Český volič by se ho měl naučit daleko šířeji využívat, a zvláště za současné situace, kdy ze stávajícího "menu" se skutečně zodpovědně nedá nikdo vybrat, zvláště když se pak podíváme na konkrétní personální obsazení.

Nebudu rozebírat jednotlivé strany, každý si domyslí sám.

K návodu stačí se podívat, co nabízejí v oblasti justice, přitom zachování a výkon spravedlnosti je základním posláním státu, bez kterého žádný stát nemá smysl a každý se stává jen jednou velkou mafiánskou bandou, zneužívající státní aparát vůči bezbranným spoluobčanům k dosažení osobního nebo skupinového obohacení či jiného  prospěchu.

Představte si tu krásu, kdyby - vzdor nákladným volebním kampaním - bylo třeba 80% hlasů v urnách bílých (či prázdných obálek) !! To by byl šok, co ??

Přitom - za stávajícího stavu - jedině zodpovědný přístup k volbám.

A moc bych byl zvědav, co by si z toho současní parlamentní mafiáni odnesli.

Rozhodně by to byl nepřehlédnutelný signál do zahraničí - že se tady něco děje. Ba, teprve dít bude.

 

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-09 08:40
Najednou to všichni o ANO vědí...

forum24.cz/.../...
 
Ale napřed všichni ANO volili! :sad:
 
Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-09 08:42
Zastavme populisty - volají populisté...

forum24.cz/.../#5

aneb jedna estébácká skupina (představovaná babišistánem) se zdá příliš nápadnou, takže třeba předstirat demokracickou revoluci (neboli Samet II.) a nahradit ji další zatím neaktivovanou rádoby opozicí (v čele s Bárou Štěpánovou, Pražskou Kavárnou a dalšími manipulovanými figurkami). Aneb: Výměna starých lží za nové. Srovnávat Kaczynského s Erdoganem či Zemanem může doopravdy jen totální debil.

Freeeurope :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-09 08:57
Místopředseda Sněmovny a lidovců Jan Bartošek se domnívá, že by k situaci mohla být svolána i Bezpečnostní rada státu. „Je-li pravda, že Andrej Babiš měl pří­stup do živých spisů, tak to je velmi vážná věc a měli bychom se bavit, zda policie koná. Já si kladu otázku, zda situace není natolik vážná, že bychom měli svolat jednání Bezpečnostní rady státu,“ uvedl v ČT.

_____________

Ano - velmi vážná věc. A kdopak mu ty spisy asi dal, co ?? Jak se k nim mohl jinak dostat - než přes úplatné policajty ???
Takže - konat - jistě !! Všichni, co ten spis měli u policajtů na starosti, už měli být dávno ve vazbě.
Pak teprve Babiš. Který si za peníze - jen koupil informace...
0 # Kedul 2017-05-09 12:36
Technicka poznamka ... kdo da do vazby podle platneho zakona sam sebe? ...refroma justice proste systemove reseni nema... Ja treba nepochopim proc se nemuze nikdo podivat do zcela anonymniho spisu a to ani po uzavreni pripadu ... proc je beztrestne verejne lincovan nespravedlive obvineny a proc jsou o nem plne noviny rozsudku, ktery si muze precist kazdy a je plny lzivych blabolu soudce, ktere nemaji se spisem, ktery opet pripominam pana predsedu US soudci nectou... Proc se teda spisy vubec delaji a zakladaji kdyz jejich obsah nikoho z mocnych justicnich parazitu nezajima? K cemu to je dobre? Ja teda vim ale ti grazlove to nepriznaji ze...oni by treba nekteri obahjovaci justice obcas neco precetli a videli by tu ubohost oproti tem kecum... mame proti obzalovanym dukazy mame svedky a spis vazi pres 10 kilo = vinen .... to jsou ty jejich vahy spravedlnosti i kdyby byl spis obsahove zcela jasnym dukazem neviny
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-09 14:07
Sám sebe asi do vazby skutečně nikdo nedá, ale při volbách soudců je možné je nezvolit. Veřejností, ne soudci. A hlavně : Volby by zaručovaly, že jednou za čas se vezme zpětně celá dosavadní kariéra soudce a podívá se důkladně, co a jak soudil. A každý, kdo ho zná, k tomu může říct - a zveřejnit - své.

A pokud by to tak bylo, tak by většinu dnešních soudců nikdo znova nezvolil. A nejen to : Taky by ti dotyční věděli, proč.

A ti, co by tam přesto zůstali, by si sakra dávali pozor, protože by věděli, že cokoliv se v budoucnu může otočit proti nim samým, být vytaženo na světlo apod.

Stav, kdy na videozáznamu je jasně vidět jak justiční stráž napadá veřejnost, viděly to tisíce lidí a všichni se shodli na obsahu záznamu - jen soudce a státní zástupce ne - a přesto je odsouzen jeden z veřejnosti za "napadení justiční stráže" by možný nebyl - a pokud by byly volitelné i vyšší soudní funkce - tedy soudci na vyšších stupních soudů - nebyl by volitelný ani ten, kdo o tom věděl, nesl odpovědnost - a nic neudělal.

Jednoduchý - a jasný, jak facka. Krom toho, dávno vyzkoušený jinde.
Pravda, nelze pak tak snadno objednávat politicky či jinak motivované rozsudky, to už holt možné nebude. Ale od toho tu justice také není, že ?? JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-09 14:17
Zeman na Liberecku obhajoval svůj výklad ústavy, opírá ho o názor advokáta Pavlíčka. Ten ale říká pravý opak

domaci.ihned.cz/.../

Babišovy praktiky poodhaluje další nahrávka. Mluví se na ní o případu Beretta

zpravy.tiscali.cz/.../

Babiš měl živý spis v ruce, spáchal trestný čin, míní politici

novinky.cz/.../...

Babiš „na zdraví vlastních dětí“ tvrdil, že nezasahuje do svých novin. Lhal a lhal

nazory.aktualne.cz/.../...

______________

Babišovy děti se pevného zdraví zjevně nedožijí - a měly by i vědět, komu za to poděkovat... :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-09 14:18
Zeman nemá co obhajovat žádný výklad, protože tomu rozumí jak koza petrželi.
Zeman má poslušně dělat, co mu Ústava nařizuje - a co dělali prezidenti před ním jako samozřejmost.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-09 14:31
Zpráva spolku Šalamoun :

Jan Eliáš právě propuštěn z výkonu trestu. 

Na základě rozhodnutí Nejvyššího soudu České republiky, byl dnes z výkonu trestu odnětí svobody v trvání 13 let propuštěn Jan Eliáš.
Spolek Šalamoun velmi podrobně monitoruje trestní věc Jana Eliáše a po předchozím nálezu Ústavního soudu, byl dnes Jan Eliáš propuštěn rozhodnutím právě Nejvyššího soudu ČR..
Trestní věc Jana Eliáše je jedna z dalších, těžko uvěřitelných selhání české justice.

Václav Peričevič
místopředseda spolku Šalamoun

_______________

Čím víc poznávám justici, tím naléhavěji se musím ptát, jestli vůbec někdo skutečně udělal, zač sedí... :sad:
0 # Kedul 2017-05-09 19:51
Kdy pujdou sedet ty vsevedouci znalkyne obzaloby? ... az bude ceska republika pravni stat ....

Jak se dela sexuologicky posudek v cesku .... policajt posle co se mu hodi ze spisu i kdyby to byla lez o tom jak ten chlap udelal tohle a tamto a jak je jasne ze je dost dukazu ... potom polozi otazku jakou deviaci trpi a jaky lze ocekavat vyvoj ... ze se jedna o naprosto jasny navod jak ma "znalec" hodnotit jinak bububu muzeme vsechno sme policajti .... pak je tu ten spis a ten se necte a co nakeca policajt s iq houpaciho kone se bere jako fakt a basta ... ja muze takova spravedlnost asi dopadat .. no presne takhle ...nejde o nic mensiho nez naprosto evidentni vyrobu "usvedcujiciho" dukazu... po kompletni reforme justice musi byt jasny zakon umoznujici kazdemu obnovu rizeni bez casoveho omezeni do minulosti... odskodne v milonech a vymahat po tech justicnich grazlech
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-09 14:35
Zeman chystal vlastní vládu ... Z kámošů estébáků a ožralů...

seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-09 17:39
S demisemi se roztrh´ pytel... Neobstála ani Linda :

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2017-05-10 06:18
novinky.cz/.../...
..I tak je ale částka 900 tisíc dolarů patrně jedna z největších, kterou FBI v podobných kauzách utratila...
„Je to víc, než si zvládnu u FBI vydělat do konce svého funkčního období. Tedy za sedm let a čtyři měsíce,“ přiblížil Comey.
Me se ta castka hned nezdala (60dolaru na hodinu ma v usa kde kdo...)

novinky.cz/.../...
Trump odvolal šéfa FBI pro neschopnost .... ted, co se ukazalo ze to 7 let nebude, ale dostane nejspis "jen" tucne odstupne, uz by to odpovidalo...
0 # Saxána 2017-05-10 10:59

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.