Estébák v kožichu

je horší než veš. Nezbavíš se ho ani naftalínem.

 Neodejdu a neodejdu - ne a ne a ne !!

Na Slovensku se ho  - rádi - zbavili, u nás by pro něj údajně hlasovalo 30 % voličů.

To není volební, ale psychologicko-sociologický průzkum, jasně říkající, že přes 30% obyvatel České republiky - jsou evidentní kreténi, jež je možno si koupit za koblihu a stvrzenku z pokladny.

Nic nepomáhala jasná varování ze Slovenska, i od lidí, kteří by se měli těšit relativně dobré pověsti a popularitě. Místní - primitivní - volič byl natolik unaven oslazenými intelektuálním žvásty ODS a tzv. bývalé pravice, že byl ochoten volit za koblihu estébáka. Hlavně, že má peníze !! Hlavně, že bude změna !!

Bude nás řídit - jako firmu !! Už neříkali, jakou. Neboť i StB byla samozřejmě firma, byť státní. A svou dobou - pravda - i docela úspěšná.  Tedy - hlavně pokud se mlácení týče.

Vždycky je však třeba se ptát : Za jakou cenu ?!!

Nikdy nezapomenu na Babišovu přednášku na VŠE v době, kdy se teprve dral k moci. Mladí studenti jen zářili a hltali ho očima. "Chtěl bych být jako on", říkal mi jeden - a naivita, bezbřehé nekritické nadšení - a hloupost mu koukaly z očí.

Asi stejně jako se o půl století dříve nadchávali stejní studenti stejné školy pro myšlenky komunismu - košile modré, srdce rudá. Hlava prázdná.

Jak se správně říká - na zlu je okouzlující, ba geniální ta skutečnost, že každé zlo má v sobě zabudován i výrazný sebezničující prvek.

Asi jako mina, která nejprve zabíjí prostým průletem - aby se nakonec roztrhla a zničila sebe, i své okolí.

Na Slovensku se ho proto rádi zbavili. Nechtěli být při tom, až mina vybuchne.

A zde, zdá se, se k tomu kvapem schyluje.

Jako veš v kožichu. Než ji zabije naftalín, ještě vás stačí aspoň kousnout...

Divit se tomu, co zažíváme s Babišem dnes, kdy se ho konečně podařilo demaskovat, může jen naprostý trouba, trulant a osoba s potemnělou myslí.

 

 
 
 

 

_________________

_________________

Comments  

0 # Kedul 2017-05-11 05:36
Porusenim ustavy a dalsich zakonu v pripadech jiz zahajovanych nezakonnych stihani to zacina (tisice protiustavnich rozsudku ustavniho soudu, ze se nebudou vmesovat do pocatku trestniho rizeni a ze zjevne porusovani ustavy je v tomto pripade bezna praxe, prestoze pocatek trestniho rizeni se zove proverovani a nikoliv obvineni, ktere uz musi mit nejakou formu a oduvodneni, nikoliv obecne blaboleni o nicem bez dukazu)
A naprostym vysmechem vsem obcanum uplne stejne jako za bolsevika to konci .... vitejte v horsim systemu nez pred rokem 89, kdy se na platnou ustavu take kaslalo ... system kde neni relevantni co kdo rekne a udela, ale pouze kdo to rekne nebo udela = nerovnost pred zakonem neni legitimni a je plne pravo kazdeho se takovemu systemu postavit beztrestne na odpor ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-11 11:35
Dvě hlavní změny oproti stavu před r. 89 bych tu viděl (obě tedy výrazně k horšímu) :

1) Za komančů si soudci VŮBEC NEMOHLI DOVOLIT, CO SE JIM ZLÍBILO, jak je tomu dnes. Kontrolovala je rodná strana, ta jim taky předepisovala rozsudky, kdo se proti ní otevřeně nestavěl, měl vcelku pokoj - a pokud byl někdo ze soudců obzvláštní pako (viz typu Blázna), tak ho sami odklidili z očí veřejnosti.

To s příchodem soudcovské "nezávislosti" a "právního názoru" kdejakého třicetiletého debílka definitivně skončilo.

2) Všude jsme jako stát byli vykřičeným režimem, o kterém se vědělo, že porušuje kde co. Také za to byl odsuzován a vylučován, kde se dalo - a nebylo problémem třeba požádat o azyl kdekoliv ve vyspělém světě. To - taky skončilo.
Dnes jsme údajně lidskoprávním rájem, kde základní lidská práva a jejich dodržování nikdo nekontroluje - a nikomu to nevadí, přesto jsme za ten ráj - neznámo proč - všude považováni - a pár grázlů na soudech, co to dobře ví, se jen potutelně usmívá - a dělá si, co chce. Včetně toho, že si zavřou, na koho si ukáží, třeba proto, že mu přebral snoubenku. Nebo že ho porazil v šachu (ve fotbale, atd.). Anebo mu prostě jenom závidí. Peníze, úspěch, zdraví, cokoliv.

Peníze ovšem nejčastěji, protože tak hrabivou a hamižnou chátru, jako jsou naši soudci, by jinde ve světě nenašel. :sad:
0 # Kedul 2017-05-11 12:15
ad 1) kdybu jenom nactileteho ... na veku evidentne nezalezi
ad 2) ano presne tohle mi vadi nejvic ... driv byla sance se proplizit nebo prostrilet ci podplatit a vzdat se "jen" domova. Dnes neni mozne ani takto se mafii ubranit ...
A jak znamo platny citat „Nikdo není tak beznadějně zotročený jako ti, kteří se domnívají, že jsou svobodní.
0 # Kedul 2017-05-11 12:20
Jeste jedno ad 2) ..Nebo že ho porazil v šachu (ve fotbale, atd.). Anebo mu prostě jenom závidí. Peníze, úspěch, zdraví, cokoliv. ...
Ono staci ze policajt a prokurator udelali tolik pruseru behem "vysetrovani" ze se to da pouze prikryt uz jen odsouzenim krive obvineneho ... prece nebudeme vyhazovat pulku osazenstva v kraji pro blbost a neschopnost... jak by to vypadalo ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-11 13:14
To jistě, proto to dělají nejčastěji. Když ho odsoudí, žádná chyba se nestala, žádné odškodné se vyplácet nebude, apod. Větší svinstvo jsem neviděl. Aby se otáčelo proti někomu to, že chce být normální - a přiznat chybu.

Dokud za takovéto "přikrývací" rozsudky nebude 10 let natvrdo, aby se to zatraceně nevyplatilo a každý si to ne 2x, ale 100x rozmyslel - dotud nejsme v právním státě, a taky se tu nic nezmění. :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-11 11:49
Miloše ... do koše !!! A Babiše.... taky !!!

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-11 13:12
Za vztyčený prst strážníci 50letou ženu uprostřed noci spoutali a odvezli za město

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-11 13:16
Novela vazebního řádu je v rozporu s Ústavou a Úmluvou: Ministerstvo opět neřeší právní pomoc a spravedlivý proces

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-11 13:16
Rovnost před zákonem v ČR pošlapávána

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-11 16:34
Ministr Zaorálek převezme předsednictví ČR ve Výboru ministrů Rady Evropy

mzv.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-11 19:34
Putinovi agenti

rozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-16 14:47
Bradáčová: Kriminalita se přesouvá do počítačů, policii chybí experti

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-16 14:55
Postřelený emigrant se stížností u Ústavního soudu neuspěl

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.