Elita...?? Nebo - jelita !!

 Ta, co ukazují v televizi, je - intelektuální elita ?? Nebo - daleko spíše - docela obyčejná - jelita ?!!

 Způsob, jakým byla udělena milost Jiřímu Kájínkovi, je sice smutnou vizitkou toho, kdo ji udělil, ale to nic nemění na skutečnosti - že Kájínek skoro jistě žádným vrahem není a že přes dvacet let seděl za něco, co neudělal.

Dá se pochopit i snaha zbavit se prezidenta Zemana, který se zjevně prezidentem nikdy neměl stát - a kterému je najednou Kájínek dobrý, aby ho vytahoval z bryndy totálního úpadku popularity.

Nedá se ale už pochopit, že ve snaze zatopit Zemanovi všechny tyto "intelektuální elity", které si ČT do pořadu vybrala, unisono hovoří o Kájínkovi jako o vrahovi a o správnosti rozsudků nad ním nemají nejmenší pochybnosti.

Říkává se - správně - že pochybnosti jsou spojeny s inteligencí. Jenom hlupák je si vším totálně sebejistý.

A tak následující úryvek pořadu 168 hodin je daleko spíše o totální zaostalosti celé společnosti, včetně - a především - jejích tzv. "elit" (jelit) - které si vůbec nechtějí připustit, že někdo u nás může sedět za dvojnásobnou vraždu, kterou nespáchal - protože to prostě není možné a jejich mozek to "nebere".

A co teprve kdyby  (jelita) věděla, že to nejen že je možné, ale že je to dokonce pro justici typické ?!!

Spala by pak ještě (jelita) tak klidně jako doposud ??

Asi sotva, že ?

 

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/217452801100528/obsah/547807-milost-pro-vraha

 

 

 Kdo zná justici, nespí klidně již dávno. Na těchto stránkách je popsána bohatě a výstižně.

Stručně řečeno : Horší a bezcitnější mafiánskou bandu grázlů byste marně hledali i v kriminálech. Včetně toho Kájínkova.

A že je Zeman buran a balvan, to je sice pravda, ale to ještě neznamená, že by ani on nemohl - vzácně - udělat cosi rozumného a záslužného. Byť - zatraceně pozdě, a v tom nejnemotornějším technickém provedení, jaké si lze představit.

Inu - jako sám autor...

Stav vědění o stavu justice u výše popsaných jelit je ovšem drasticky alarmující a pro člověka justice znalého - prostě nepochopitelný. A neuvěřitelně, ba trestuhodně naivní.

 

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 09:27
Další "pečlivě vyšetřený" případ dokumentuje Spolek Šalamoun.

A zdá se, že scénář z Nečesaného kauzy (svědek Funda s kuklou na hlavě, odsvědčící naprosto cokoliv - a pachová stopa cíleně zavlečená na místo činu) se stává bezplatným návodem pro všechny druhy pitomců u Policie ČR a soudů všech stupňů - protože za to zatím nikoho nezavřeli.
Asi chybí "politická vůle..." Pejsáčkova.

A lidovci těmto pitomcům ještě chtějí plošně přidávat ...

____________________

Jan Eliáš - další fatální omyl české justice :sad:

V těchto dnech je stranám doručováno usnesení Nejvyššího soudu ČR, kterým byl Jan Eliáš propuštěn po 4 letech z výkonu trestu odnětí svobody na Mírově, v trvání 13 let, tedy z věznice se zvýšenou ostrahou.

Spolek Šalamoun velmi pečlivě monitoruje trestní věc Jana Eliáše, který byl uznán vinným z trestného činu vraždy dle § 219 odst. 1 tr.zák, kterého se měl dopustit 21.10.2009 či 22.10.2009, kdy měl usmrtit poškozenou H.K.

Jan Eliáš byl “dopaden” až po 4,5 letech od spáchání údajného trestného činu, a to úskokem ze strany Policie ČR, kdy byl předvolán na místní oddělení Policie ČR, s odůvodněním, že mají v okolí jeho bydliště množství vykradených chat a že jim jako možný pachatel “prochází evidencí”, a proto mu byla příslušníkem místního oddělení odebrána tzv. pachová stopa.

Jen na okraj je potřeba zdůraznit, že Jan Eliáš nikdy nebyl z trestné činnosti, která by souvisela s krádežemi či vykrádáním chat vyšetřován,obviněn, obžalován, natož odsouzen.

Odebraná pachová stopa najednou "vykázala shodu" s případem zcela jiným, a to právě s vraždou H.K, která se stala někde úplně jinde.

Samozřejmě, žádnou shodu s vykradenými chatami policie neprokázala.
Na místě činu vraždy H.K. tehdy Policie ČR zajistila velmi významné množství stop, jak daktyloskopických, biologických a řadu dalších, avšak jednoznačně žádná nevykazovala shodu s Janem Eliášem.

Vysvětlení, jak je možné, že se v bytě poškozené H.K. objevila pachová stopa Jana Eliáše, je vcelku triviální, protože poškozenou znal a její byt nejméně 2 x navštívil, avšak nikdy nebylo prokázáno, že ji navštívil právě ve dnech 21.-22.10.2009.

Tuto naprostou důkazní tíseň Policie ČR nahradila, tak jak bývá nyní velmi módním zvykem, svědkem z věznice, F.K., kterému se měl Jan Eliáš pravděpodobně ve spánku přiznat. 

O svědkovi F.K. bylo zjištěno, že se jedná o svědka z lidu, či lépe řečeno profesionálního svědka, protože i v jiných trestních věcech vystupoval jako tzv. korunní svědek, kterému se ostatní spoluvězni, pravděpodobně jak na běžícím pásu, ve spánku hromadně přiznávali a on je pak jak na běžícím pásu u soudu svojí výpovědí usvědčoval…..

V dané věci rozhodoval 2 x Krajský soud v Brně jako soud nalézací, 2 x Vrchní soud v Olomouci jako soud odvolací a 1 x Nejvyšší soud České republiky jako soud dovolací.

Všechny soudy bez sebemenších pochybností měly za prokázané, že vrahem je Jan Eliáš a byl odsouzen na 13 let do věznice se zvýšenou ostrahou. :sad:


Nálezem Ústavního soudu ČR bylo zrušeno rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR a následně Nejvyšší soud ČR propustil Jana Eliáše z výkonu trestu odnětí svobody.

Je nutno konstatovat zásadní veletoč, který Nejvyšší soud ČR provedl a který ve svém usnesení o vazbě konstatuje, že
“současný stav důkazů reálně nepřipouští, aby obviněný Jan Eliáš mohl být znovu postaven před soud a odsouzen. “

Nejvyšší soud ČR věc zcela výjimečně a nezvykle nevrátil nalézacímu soudu, tedy Krajskému soudu v Brně, ale věc přikázal Krajskému státnímu zastupitelství v Brně, aby věc znovu projednalo a rozhodlo.

V dané fázi řízení, zejména po tolika letech, se již jen velmi těžko objeví “nový” důkaz prokazující vinu Jana Eliáše.

Trochu děsivá věta v usnesení Nejvyššího soudu ČR je, že pokud existuje nějaký důkaz, tak je v gesci operativně pátrací činnosti policie ČR. 

 Pevně doufáme, že se opět neobjeví další svědek z lidu typu F.K. či další profesionální svědek “Funda v kukle” - což je pracovní termín spolku Šalamoun, pro svědky z řad odsouzených, kteří jsou schopni odsvědčit naprosto cokoliv.

Pokud Nejvyšší soud ČR konstatuje, že stav důkazů nepřipouští, aby byl Jan Eliáš postaven znovu před soud a odsouzen, spolek Šalamoun zcela konstantně roky apeluje na to, že za daných nálezových okolností, důkazů a dalších zcela zásadních faktorů Jan Eliáš vraždu H.K. ani spáchat nikdy nemohl.

Jsme opět svědky zcela zmařených 4 let života mladého muže, který část života byl nucen strávit v nejpřísnější věznici se zvýšenou ostrahou, mezi osobami odsouzenými za zvlášť závažné trestné činy, kdy tento nucený pobyt jej nepochybně doživotně poznamenal.

Pokud se oprávněně ptáte, zda za tento zcela neomluvitelný a naprosto nepřijatelný lapsus a lajdácký postup obecných soudů, státních zástupců a Policie ČR ponese někdo odpovědnost, rovnou všem odpovím - samozřejmě, že neponese.

Václav Peričevič
místopředseda spolku Šalamoun


____________________

Co dodat ?

Žádné prkotiny - ale vraždy nebo pokusy o ně !! A - jeden případ za druhým !! Už naprosto masově. A hlavně - stále stejně, podle téhož - beztrestného - scénáře !!

Desítky let nevinných lidí za mřížemi - kvůli tomu, že tzv. OČTŘ se skládají z evidentního a hlavně nikomu neodpovědného společenského a lidského odpadu, jenž za mříže sám dávno patří.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 09:53
Námitky soudců nezabraly...

Elektronický generátor rozdělování věcí míří do třetího čtení, námitky soudců nezabraly

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 10:07
Policistka kryla krádeže ve fitcentrech po celém Česku, inspekce ji obvinila

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 10:07
Nevidomý chce zpět peníze, které ho stála obrana proti smyšleným pokutám

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 11:11
Kauza Rath dopadne i na policejní ‚uši‘. Jak soudci vyřeší otázku odposlechů?

lidovky.cz/.../...

Nejvyšší soud začal projednávat zákonnost odposlechů, dorazil i sám Rath

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 11:12
Pelikán proti zpřísnění odposlechů

Sněmovní komise pro kontrolu policejních odposlechů a komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů již v únoru požádaly vládu, aby do třiceti dnů předložila sněmovně návrh novely, kterou by se z trestního řádu vypustilo oprávnění státních zástupců povolovat odposlechy. Tuto možnost by podle nich měli mít nadále pouze soudci, píše Právo.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) ale tuto změnu odmítá. Podle něj současný režim povolování odposlechů nevykazuje nedostatky ani není nijak zneužíván.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 11:13
Vypůjčené luxusní policejní BMW je nabourané. Řidič měl kolaps

novinky.cz/.../...
________________

Něco jim tak svěřit...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 11:14
Historikovi hrozili smrtí, nebyl to však ani přestupek

lidovky.cz/.../...
________________

To je zajímavý !! Já jsem soudci ani smrtí nehrozil, soud "nabyl dojmu", že hrozil - a dostal jsem za to 7 měsíců...

Rozdíl mezi cenou života historika a soudce se tak dá snadno vyčíslit. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 16:20
hádejte, kdo prohlásil: Policie lže !

V havarovaném policejním supersportu BMW měl sedět Zemanův protokolář Kruliš

novinky.cz/.../...


Policie lže, ve 22 hodin jsem byl v posteli, ne na policejní prezentaci, řekl Zeman

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2017-05-30 16:32
hádejte, kdo prohlásil: Policie lže !

No otazka je taky kdy policajt lze? ... odpoved: pokazde kdyz otevre hubu
0 # Kedul 2017-05-30 16:43
Dam taky jednu hadanku ... kdo prohlasil ze policajti jsou blbci?

novinky.cz/.../...

„...Podezřelí ... mají vysokou inteligenci a ..."
Tedy neprimo tim ze jsou oproti justici inteligentni, ale v podstate to rekl :D

Tedy dalsi vec co rekl pan minister ... ze jako kdyz je podezrelej inteligentni tak je potreba porusovat zakony aby ho nekdo dostal do vezeni... tedy je jedno jestli jsou dukazy nebo neco provedl ale kazdej inteligentni clovek je potencialni zlocinec a je potreba ho zmacnout stuj co stuj a na zakony kasleme ... dalsi jasnej dukaz nepravniho statu ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 19:03
Další jasnej důkaz, co je Pejsáček zač... :-?

A že svůj původ rozhodně nezapře.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 19:03
Bývalý šéf brněnských strážníků Přikryl je na podmínku na svobodě

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-30 19:04
Uz v CSSR rikali komunisti, ze je inteligence nepritel delnicke tridy.
Dnes je inteligence nepritel komunistickeho ministra spravedlnosti - a proto pro ni budou platit jine zakony!
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-05-31 16:16
Zemanův Kajínek - aneb : Pozdní procitnutí Davida Ratha.

Že až nyní, že ??

Inu, kriminál udělá své. Někoho - třeba i probudí...

blog.aktualne.cz/blogy/david-rath.php?itemid=29323

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.