Degenerace Charty vyústila v totální degradaci jejích "cen"

Kdo si ještě pamatuje, jakému respektu se u nekomunistické části společnosti těšila kdysi, za totality, Charta ´77, ten musí dnes nutně žasnout, co se stalo s jejími protagonisty a kdo to vlastně ve skutečnosti byl...

 Udělení Ceny Františka Kriegla, ceny za občanskou statečnost, cikánskému zpěvákovi Bangovi za to - a to se podržte - že "měl tu odvahu odejít ze sálu" - by bylo zdegradováním každé - a jakékoliv - ceny, a to ne proto, že byla udělena Cikánovi, ale proto, že odejít ze sálu (či odkudkoliv odjinud), pokud mi tamější prostředí nevyhovuje - je běžnou samozřejmostí, ne statečností, natož občanskou, natož srovnatelnou se statečností Františka Kriegla, který odmítnul podepsat moskevské protokoly, čímž skutečně do budoucna riskoval nejen politickou kariéru (o kterou samozřejmě přišel), ale i osud - a život - svůj a své rodiny.

Pohrobci Charty ´77 jakoby s neobyčejnou chutí a nezměřitelnou hloupostí a zbabělostí poplivali všechno, co kdy Charta - samozřejmě ještě za totality - záslužného učinila a dnes nelze než konstatovat, že od prodejných zbabělců a konformistů ani nic jiného než zase zbabělost a konformismus čekat nelze.

V zemi, kde jsou běžně vyhazováni manželé z bytu za tzv. domácí násilí - bez důkazů, bez ověření jsou připravováni o živnost, dobrou pověst, rodinu, děti, zázemí, často i osobní svobodu, v zemi, kde probíhají stovky a tisíce smyšlených procesů, v nichž jsou obžalovaní odsuzování bez důkazů a prokázání viny - jenom proto, že si to buď někdo přeje, nebo že se i jen nešťastnou náhodou dostali do soukolí zjevně zdevastované a zdegenerované justice, v zemi, kde ve věznicích trčí tisíce lidí za jinde neexistující paragraf o "zanedbání vyživovací povinnosti" - nemá tzv. Charta a její pohrobci nic důležitějšího na práci než oceňovat Cikána za to, že odešel ze sálu... ?? To snad ani nepotřebuje komentář.

Jenom když si vezmu, že i mě osobně policie v průměru alespoň jednou za 2 roky bezdůvodně přepadne a zatkne - k čemuž se zjevně potrhlá Šiklová pochopitelně  vyjadřovat nepotřebuje - zato se potřebuje nejen vyjadřovat, ale dokonce vysoce oceňovat Cikána, co byl tak statečný, že se zvedl ze židle a odešel... tak co na to chce kdo říci ?

Že Šiklová, i s celým tím svým komediantským ansámblem, patří dávno do blázince, a ne na obrazovky.

Jedno mi ale i dnes docela vrtá hlavou - právě vidouc tu úžasnou "progresivitu" a "občanskou statečnost" vysloužilých kašpárků z Charty : Proč je vlastně ti komunisté pronásledovali ? A za co ? Nebo - to byla jenom taková hra pro média ? Či hra pro státní bezpečnost - aby nevyšla ze cviku v boji se skutečným  "vnitřním nepřítelem"?

Vždyť tahle parta vysloužilých mainstreamových nostalgiků je nebezpečná  - a vždy byla - výhradně sama sobě, nikomu jinému, komunistům pak už vůbec nejméně.

Připomeňme na tomto místě, že tohle není poprvé, kdy se tihle tzv. přísně seriozní kašpaři "vyznamenali" udělením stejné ceny evidentnímu podvodníkovi Uzunoglu, který si tady hrál na politického vězně, což mu - bohužel - naprosto zdegenerovaná a neschopná justice snadno umožnila, když ho nebyla schopná odsoudit za to, co skutečně udělal - a začala si vymýšlet nesmysly, které nikdy neudělal, které mu pak následně nemohla prokázat - takže v očích těchto - řekněme otevřeně - dementů - z něj udělala jakéhosi českého Dreyfuse 21. století.  

Jedno je jisté : Než tahle parta vysloužilých mainstreamových kašpárků definitivně zmizí ze scény, i kdyby náhodou vybrala někoho, kdo si cenu za občanskou statečnost skutečně zaslouží, nutně ho musí spíše urazit, než ocenit, při zpětném pohledu na předchozí nositele téže ceny.

To je holt tak, když někdo neví, kdy je nejvyšší čas odejít - a kdy se namísto společenským progresem stal nechutnou, až trapnou společenskou brzdou.

Podotkněme, že to, jak dnes vypadá a co dnes dělá tzv. Charta ´77 a to, co z ní zbylo - je a vždy bude názorným odstrašujícím příkladem pro všechny občanské a společenské aktivisty - jak by asi nikdy neměli a nechtěli dopadnout.

 

 
 

 

__________________

__________________

Comments  

0 # Saxána 2017-06-05 08:10
"Nikdy nebojujte se sviní. Oba dva budete ........."
Je to ten důvod - že ten dopad?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-05 15:29
Pane Fiala, oni to sice špatně zdůvodnili, ale Vy jste to špatně pochopil.
To ocenění je zasloužené - Cikán odešel ze sálu, aniž kohokoliv napadl nožem nebo aniž cokoliv ukradl, a to ani svým vedlesedícím - to jistě uznáte, je pokrok.

Sice to s občanskou statečností nemá co dělat, ale pokrok to jistě je. Takže ocenění - plným právem. Jen by se mělo jinak jmenovat. Třeba "Cena úspěšné socializace do společnosti".
Šiklový to nevyčítejte, ona už má svoje roky a nevidí si ani na nos, tak co pak můžete čekat, že bude vidět ve společnosti... :eek: Zd.
_____________

Pravda, tahle verze mě nenapadla. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-05 19:42
Banga a odchod

V naší stříbrné brigádě socialistické práce na šachtě Uranové doly Hamr jsme měli tři cikány. Všichni odešli ! Důvod odchodu? Museli pracovat. :sad: O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-05 15:23
Exekutor zpronevěřil sedm miliónů, dostal šest let vězení

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-05 15:24
Předseda plzeňského krajského soudu: Při výběru soudců kombinujeme různé přístupy v rámci možností

(což nám umožní spolehlivě vybrat ty nejblbější...)

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-05 16:33
Své nekonvenční myšlení projevil Čunek i zde :

Za neplacení výživného mohou především ženy.

krajskelisty.cz/.../...

A má pravdu. Nemalá část nezaplaceného výživného není ani lajdáctví, ani platební neschopnost, ani nezájem o děti - ale odveta za naschvály působené matkami na dětech.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-06 07:04
Typická "samoživitelka" - neb flundra :

novinky.cz/.../...

Uteče od dítěte a manžela za traktoristou na Vyškovsko, který má tři děti po celé republice.
Prostě - čůza.

A justice - za drahé peníze daňových poplatníků - neví, čí je dítě ??
Což by zjistil i žák 8. třídy z výsledků testů ??
0 # Tomáš Jadlovský 2017-06-06 07:15
Zhruba za 30 let by se současná banánovka mohla začít měnit v právní stát, samozřejmě za předpokladu, že výběrová řízení budou skutečná, nikoliv cirkusová. Tou dobou by mohla převážit ona nová krev nad současným mafiánským póvlem. lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-06 10:25
Strana padleho politika muze jenom padat.
Z.
novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.