SZR : Zpátky na stromy, říká protiofenzíva feministek a zabedněnců

Přičemž zabedněnce nelze označit jinak než jako "přátele starých pořádků".

Kdo si přečte následující článek - o - prý neexistujícím -  Syndromu zavrženého rodiče - musí mít pocit, že se probral uprostřed Křováků v Africe. Nebo spíše nesvéprávných dementů v ústavu pro duševně méněcenné.

 Představte si, že by někdo usoudil, že zruší - anginu. A oficiálně by prohlásil : Žádná angína neexistuje, to je buržoazní pavěda a kšefty nadnárodních monopolů s léky - hlavně penicilinem - a kdo tvrdí, že angínu má, tak je podvodník a lhář. Prostě má maximálně chřipku - protože jsme se tak usnesli.

Tohle se vážně a před zraky celé společnosti již po léta, od pádu komunismu, děje. V opatrovnictví.

Sotva si lze představit oblast, kde by nevzdělanost a zaostalost vysoce postavených lidí, kteří mají rozhodovat o zcela zásadních věcech, dosáhla takového stupně jako právě v dětské psychologii u Syndromu zavrženého rodiče.

Všechno má svůj důvod, má ho i tato zaostalost.

Protože oficiálně uznat a označit tento syndrom totiž znamená v praxi jediné : Definovat, že česká opatrovnická justice je ne sto, ale dvě stě let za opicemi, že příslušní soudci nemají naprosto žádné, ba ani to nejzákladnější vzdělání v oboru, který je má po celý život živit - ale hlavně - že díky všemu dříve popsanému tito soudci - a celý systém - působí neskutečné škody na duševním zdraví celé generace dětí, která jim prošla spisy, že jsou to škody často nevratné a neodčinitelné - a hlavně masově děsivého rozsahu - a že za tento neskutečný buranismus v praxi, jinde zcela nepředstavitelný, někdo přece musí nést odpovědnost - a hlavně mu musí zabránit do budoucna.

To znamená : Vzít celou aktivní generaci soudců, poslat je na školení a důkladně je pak z nových znalostí přezkoušet. Představte si už jenom tohle : Oficiálně přiznat, že neomylní bohové jsou ve své podstatě naprostí hlupáci, kteří neví a neznají z vlastního oboru vůbec nic - asi jako kdyby doktor nevěděl, kde jsou mandle a pletl si je s játry.

Dále to znamená : Většině z celé poslední generace tzv. "samoživitelek" odebrat děti a svěřit je otcům, alespoň těm, kteří o to požádají a kde to ještě má smysl - což je pro většinu současných opatrovnických soudkyň tak šílená představa, že by snad i raději - vzdor své vrozené chamtivosti - šly do důchodu a "živořily" jen z toho, co jim důchod poskytne.

A dále : Tam, kde je na toto všechno pozdě, se omluvit otcům, kteří celá léta marně usilovali o změnu výchovy, ale i - dnes již dospělým - dětem, s tím, že byly svěřeny a záměrně udržovány ve zcela závadovém prostředí, které je většinou nevratně poškodilo - a vyplatit všem (kromě dotyčných matek, pochopitelně) přiměřené odškodné. Vzhledem k rozsahu problému lze odhadnout, že by to byly desítky miliard korun, které už by státní rozpočet - a to i ten Babišův - zatraceně pocítil.

A hlavně : Nepřehlédnutelným zůstává především morální a lidský rozměr celého dopadu - srovnatelný s vyrovnáním se s dědictvím nacismu v Německu po válce. Prostě si přiznat, že celý ten systém byl (a u nás dodnes je) nejen hloupým, nevzdělaným, ba neskutečně zabedněným - ale především naprosto zrůdným a zcela nelidským. Že zcela převrací naruby postavení pachatel - oběť, pojmy slušnost a zrůdnost.  Že celé generace soudkyň braly peníze za těžké mrzačení dětí.

A kdo by si to tak asi chtěl přiznat, že ??

To už radši - syndrom zrušíme - a - je to !!

____

K věci samé lze říci asi tolik : Měřítkem úspěšnosti a věrohodnosti každé teorie je jedině praxe.

A jestliže někdo něco v zahraničí dávno popsal, vyzkoušel - a ono to prakticky stoprocentně funguje, tak to asi bude pravda, a ne nějaký výmysl.

Stoprocentně to samozřejmě funguje i u nás, a pokud si "syndrom" zrušíme - tak potom celá řada jevů nejde prostě nijak logicky vysvětlit.

Asi jakoby u chřipky nešly vysvětlit zapálené mandle, pro angínu typické. (No - prostě proto, že je to angína, a ne chřipka - a to je to celé...).

To, že Česká republika je jedním z mála států - a zejména evropských - kdo se vzpírá oficiálně uznat SZR, je vysvědčením především toho, jaká zaostalá, nadutá a tupá pakáž v justici převážně pracuje a rozhoduje o její podobě.

Je rozhodně k popukání si v článku přečíst, jak kdejaký poloidiot, který o věci prokazatelně vůbec nic neví, do ní zasahuje a vykládá o ní (viz jeliman Ludvík, který je tak chytrý a umí tak perfektně anglicky, že mudří o tom, jak výraz správně přeložit - přičemž nutno doplnit, že sice má částečně pravdu, alienation je především odcizení, ovšem český výraz "zavržení" se jednak už vžil, ale hlavně - je v důsledku přesnější než anglický originál, který se snažil být více decentním než přesným, protože odcizení je to jen v prvním stadiu, v tom druhém už jednoznačně můžeme - a plným právem - mluvit - daleko přesněji -  o zavržení).

Natož pak hlupáček a jeliman Pejsáček, který je tak "schopný" , že dodnes nedokáže vlastní resort vybavit ani těmi nejzákladnějšími předpisy pro jeho činnost - ale do Syndromu zavrženého rodiče se záhadně může montovat.

Že nikdo ze znalců nepožádal v tomto oboru o registraci ? No - taky výsledkem je, že tady žádní znalci v tomto oboru nejsou - a smrt Dr. Bakaláře je dodnes nenahrazenou a vlastně i nenahraditelnou ztrátou.

Ostatně, k čemu registrace - když soudy takové posudky stejně odmítají vzít a respektovat - protože žádný ze soudců na to nemá ani základní vzdělání, a tudíž jim jsou platné jako naučný slovník negramotnému.

A - co si budeme povídat - znalci se také musí něčím živit, ne jen být velmi moudří - a jestliže si jejich posudky nikdo neobjedná, nebo je následně nikdo nedokáže aplikovat do praxe (a proto si je příště neobjedná) - no, tak prostě zmizí - a jdou se živit něčím, co je uživí. Ke škodě vědy, ke škodě justice - a především ke škodě postižených dětí, které tak i nadále zůstávají zcela bez pomoci a naděje na zlepšení, natož na záchranu.

Když někdy ty situace vídám u soudů, mám pocit, že se snad museli všichni zbláznit. Je to totéž jakoby vám začali vykládat, že sever je na mapě dole a že tudíž na jihu hraničíme s Polskem, či něco podobného. Prostě - jen zíráte, jestli jsou vůbec normální.

Zvláště za situace, kdy všechny důkazy z případu, především pak chování dítěte, i jeho velmi snadná předvídatelnost, autory prací o Syndromu dobře a detailně popsaná, nenechává vůbec nikoho na pochybách nejen s čím a s kým máte tu čest, ale také - jaký bude - bohužel - se stoprocentní jistotou - další vývoj dítěte, pokud soud nic neudělá - jako v 99% případů - a bude se uměle tvářit, že se nic nestalo - a žádný takový syndrom neexistuje.

Odnesou to samozřejmě hlavně děti - kterým to ovšem dojde až v dospělosti.

Nebudou mít prakticky žádnou šanci na založení normální rodiny, obvykle ani na úspěšnou kariéru ne. Budou nesamostatnými, nezodpovědnými mazánky, zdánlivě zdravými, ve skutečnosti mravně a morálně rozloženými - což se vždy projeví až v delším časovém horizontu.

A především : Přijdou o to nejcennější - o jednoho z rodičů. Obvykle o toho lepšího, zodpovědnějšího, slušnějšího. Takže je vychovával - logicky - ten méně slušný, méně zodpovědný, prostě - horší. A mají - obvykle - jen dva.

Pokud v tom článku někdo blábolí o tom, že soudy mají zohledňovat zájem dítěte, ne jednoho z rodičů, pak boj proti SZR JE především zájmem dítěte, i když to tak na první pohled nemusí vypadat. Zájmem rodiče je vždy až ve druhé řadě.

Protože se věci nejlépe vysvětlují na příkladech, myslím, že takovým dostatečně názorným je - třeba zánět slepého střeva.

Břicho bolí, dotyčnému je špatně, zvrací. Když se budeme tvářit, že dotyčnému je jen nevolno - skoro jistě na otravu krve umře.

Když břicho rozřízneme - což se na první pohled může zdát jako drastické a zbytečně razantní řešení - a hnis vyjmeme, skoro jistě dotyčného zachráníme. Dnes je to dokonce banální operace.

Ale - je to operace. A bolí. A kdo ji nepodstoupí, ten riskuje život.

Myslím, že víc k tomu není co dodat.

 

 https://www.novinky.cz/domaci/439889-soud-sebral-matce-dite-kvuli-syndromu-zavrzeneho-rodice-nic-takoveho-ale-neexistuje.html

 

 

__________________

__________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2017-06-07 11:53
Kde to dotáhly feminy k matriarchátu? Pár zemí pro inspiraci. Škoda, že se badatelka ještě nedostala do zmíněné Afriky, kde mají jak válku, tak ebolu. Divím se, že ty schopné ženy se s tím ještě nevypořádaly. Tak snad příště. novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-09 19:08
Pelikán chce kandidáty na soudce testovat centrálně. Narazit může s prosazováním formou vyhlášky

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-09 19:09
Skrytá identita. Kontroloři České obchodní inspekce budou moci používat krycí doklady

irozhlas.cz/.../...
___________

Nechtěli by jít zkontrolovat vzdělání opatrovnických soudců ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-09 19:10
Lze Zeman o duchodcich?
Ja si myslim, ze nelze. On jen zna svoje kamarady komunisty - estebaky a tem se vede z nakradeneho skutecne dobre!
Z.

video.info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-09 19:12
Čas beztrestnosti „kasty zvláštního ražení” se končí! Bývalý předseda Odvolacího Soudu v Krakově zadržen se sdělením obvinění z korupce

polskaniepodlegla.pl/.../...

wpolityce.pl/.../...

Jde o případ, o kterém jsem před několika týdny na stránkách k213 referoval. Jde o předsedu krakovského Apelačního Soudu Krzysztofa Sobierajského. Byl právě zadržen příslušníky Centrální Antikorupční Kanceláře (to je v Polsku orgán podobný útvarům finanční policie, fungující v řadě jiných zemí - pozn.). Kauzu vede Odděklení Správy Vnitra Zemské Prokuratury. 

Zadržen je s obviněním z účasti na trestné činnosti páchané organizovanou skupinou, která vytunelovala mimilony zlotých mj. fiktivními fakturami, se může dostat do vazby, které se zdá nezbytnou. Z informací, ke kterým se dostal internetový portál wpolityce.pl vyplývá, že Sobierajski byl zadržen na nádraží PKP v Krakově, již poté, co vystoupil z pendolina Varšava - Krakov. Pozoroně sledován byl už předtím. Kauza předsedy Sobierajského je jedním z největších úspěchů Zenmské Prokuratury a Centrální Protikorupční Kanceláře v boji s korupcí v justici a bezprecedentní s justičními elitami spojený skandál.


Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-12 14:46
Jestli by neměla skončit hlavně Chalánková. Kdo tu krávu vůbec zná a ví, co je zač ??

Poslankyně Jitka Chalánková chce konec znalců, kteří řeší syndrom zavrženého rodiče

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-12 14:51
Nečekaný zdroj :

video.info.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.