Virgulák má - dost možná - pravdu,

když říká, že Kájínkova éra skončila, začíná ta jeho.

 Postavit doživotní trest za tři vraždy - na pachových stopách - je - mírně řečeno - nerozumné. Kdyby soudce vůbec něco riskoval, řekl bych, že - to byl od něj hazard.

A to zvláště pak, když si uvědomíme, jak s pachovými stopami dokáže policie "manipulovat", či - přesněji řečeno - je zneužívat. Viz případ Nečesaný, kde se to provalilo naplno (totiž že vyšetřovatel Jušta si vypůjčil Nečesaného oblečení a obuv, aby pak s nimi nadělal stopy v holičství, kde k přepadení došlo).

A kdo zaručí, že podle Juštova "návodu" policie nepostupovala i tentokrát, když zjevně jiného pachatele neměla a nebyla schopna ho "sehnat" ??

Krom toho, pachová stopa, i kdyby byla pravá, byla - a je i nadále - vždy jen podpůrným důkazem. A zvláště pak za současného stavu policie a jejích "vyšetřovacích metod".

Jsou ty případy jako přes kopírák : Policie buďto nemá pachatele - nebo je jím někdo, koho chce krýt - a tak si vybere nějakou náhodnou oběť, na kterou by to tak asi dobře "pasovalo", nejlépe takovou, která už byla vícekrát trestána - a tudíž pro soud nebude věrohodná a stejně tak ani veřejnost se jí nebude příliš zastávat - a dál už to známe : Všechny stopy "přizpůsobit" tak, aby zapadaly do scénáře a "usvědčovaly" pachatele - a všechno ostatní potlačit, nevyšetřovat, nezabývat se tím. V rozporu se základními povinnostmi, které vyšetřovatel má.

Na základě "nepřímých důkazů" odsoudili McCraee - kdo ty "důkazy" kdy viděl, musí nutně konstatovat, že pokud o něčem vypovídají, tak o jeho nevině - neboť do sebe navzájem nezapadají a jasně usvědčují už typově zcela odlišné osoby, než je McCraee.

Na základě nepřímých důkazů a bez rekonstrukce odsoudili i Kajínka - jak se ukazuje, vrahové byli policajti - a Kajínka si vybrali - stejně jako Virguláka - protože už nějakou trestní minulost měl, protože jim pil krev a protože to na někoho hodit prostě potřebovali.

Virgulák má dost možná pravdu, když říká, že je druhý Kajínek.

Mnohokrát trestaný - ovšem - pozor, za krádeže !! Stejně jako předtím Kajínek.

Když už jsme u těch nepřímých důkazů : Není někomu divné, proč notorický zloděj najednou - jen tak - "přestoupí" na vraždy ??

A - další nepřímý důkaz : Kdo viděl záběry ze soudu - Virgulák - po vynesení rozsudku - nevěřícně a odmítavě kroutil hlavou.

To není reakce pachatele. To je reakce nevinného, který nemůže uvěřit tomu, že to na něj skutečně hodili.

Já být soudcem Zelenkou, v klidu bych nespal.

Justice i policie si snaží usnadnit si případnou negativní reakci veřejnosti tím, že si vybere vždycky někoho, koho "prodá" veřejnosti jako notorického grázla, aby nikdo neprotestoval.

Jenže - to není pak justice, to je docela obyčejný lynč.

Spravedlnost je totiž nedělitelná - a platí i pro toho, kdo byl již 20x odsouzen.

Anebo - neplatí pro nikoho.

To je potřeba si pečlivě uvědomit.

___________________

___________________

 

 https://zpravy.aktualne.cz/domaci/soud-potvrdil-virgulakovi-dozivotni-trest-za-vrazdy-tri-taxi/r~b7d55ae04aa911e78f16002590604f2e/?redirected=1496773157

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-07 06:31
Ta pachova stopa musi soudcum - komunistum jeste dlouho smrdet!

Kajinek byl propusten jako prvni odsouzeny na zaklade podvodu - pachove zkousky.
Zeman by ho sam od sebe nikdy nepropustil, tlak na nej vyvinul az Brusel. Kajinkovo podekovani by proto melo smerovat predevsim do Bruselu!
Jak se rika, tak zelezo se ma kout, dokud je zhave.
Neni lepsi prilezitost na propusteni dalsich protipravne uveznenych na zaklade pachove zkousky (Virgulak,...) a kriminalniho komunistickeho vykladu soudcu k podvodu na obcanech CR, zvanem LISTINA ZLP.
V CR je jiz 27 let ucinna UMLUVA ZLP, ktera plati v celem EU - jenom v CR stale neplati!!!
Pripad Kajinek opet ukazal na tehdejsi duvod vytvoreni paralelniho podvodneho dokumentu (Listina ZLP) k podepsanemu Mezinarodnimu dokumentu (Umluva ZLP). Duvodem bylo NERESPEKTOVANI podepsane Mezinarodni dohody komunistickou bandou v CR!
Takto to bezi v CR jiz 70 let od roku 1948.
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-07 09:09
Prohlášení DSZ (Demokratické strany zelených) :

Demokratická strana zelených /DSZ/ uvítala rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana udělit milost panu Jiřímu Kajínkovi.
DSZ v minulosti podala prezidentu republiky dvě žádosti o milost, ve kterých  upozornila, že podle významných odborníků v oblasti práva vyšetřování jeho případu nebylo vedeno řádně.  Údajně neměla být provedena ani rekonstrukce činu, za který byl odsouzen na doživotí, ani konfrontace svědků. Proti Jiřímu Kajínkovi tudíž údajně neexistuje jediný přímý důkaz, že je vrah. O nepřímých důkazech jsou pochybnosti.
DSZ dále konstatovala, že ze všech pochybení, která kauza Kajínek nese, je zřejmé, že mohl být odsouzen jen proto, aby byli kryti skuteční viníci.  České soudy hodnotily jen předložené důkazy a zřejmě proto nemohly dojít k jiným závěrům.  S podivem přijímáme skutečnost, že Nejvyšší soud zamítl stížnosti na porušení zákona, které ve prospěch Jiřího Kajínka podali po prozkoumání spisu tři bývalí ministři spravedlnosti Pavel Rychetský, Jaroslav Bureš a Pavel Němec.  Nové, řádně vedené vyšetřování a následný proces by zřejmě odhalily skutečného pachatele.
DSZ proto již před třemi lety z důvodu obav, že byl na doživotí odsouzen nevinný člověk, zažádala o milost pro pana Kajínka.
Žádost DSZ o milost byla zaslána panu prezidentovi v roce 2014 a letos v dubnu. Ministryni, resp. ministru spravedlnosti, v roce 2014 a 2015.    
DSZ děkuje panu prezidentu Miloši Zemanovi, že našel odvahu a udělil panu Kajínkovi milost.
Řídící výbor DSZ

***
www.dsz321.webnode.cz/novinky/

dsz321.webnode.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-07 12:07
Jsme v 50. letech, řekl Rath

tyden.cz/.../...
____________

"Vrchní soud v Praze při svém loňském zásahu do korupční kauzy kolem někdejšího hejtmana Davida Ratha (tehdy ČSSD) porušil zákon ve prospěch obžalovaných..."

Vrchní soud - alias obhájce Blázny Pavel Zelenka... :eek:
Porušil zákon ? Asi ne poprvé, že ??

A kdy ho zavřou ??

Normální přece je, že ti, co porušují zákon, jdou do basy, ne ?? A ne že dál sedí na Vrchním soudě... a terorizují ostatní... :roll:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-07 12:12
Válka Šteindlera s exmanželkou: Odřízli ho od dalšího domu, vyměnili zámky!

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-07 17:25
Juncker prijede do Prahy.
Nebylo by spatne mu predat seznam protipravne uveznenych osob a komunistickych zakonu, platnych v CR.
At si do Bruselu odveze neco jineho nez Becherovku.
Z.

___________

Obávám se, že nic jiného než právě becherovka ho tu zajímat nebude... :sad:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-08 20:25
Juncker v Praze

....smysl jeho návštěvy spíše vyvolává úsměv, a to zejména při pomyšlení na fakt, že  jak Juncker tak Zeman jsou oba notoričtí  alkoholici.  Junckerovi  předat seznam protiprávně uvěznenych osob a komunistických zákonů, platných v ČR?  U Junckera a ještě více u jeho náměstka Timmermanse bych nebyl překvapen, kdyby si ty komunistické vzali za vzor k zavádění v západních zemích. Stačí mi porovnání jak staré komunistické zákony a celou sektu komunistické justice podporují v Polsku proti jeho nynější vládě  - a také za mocné iniciativy komisařky Jourové.
Juncker je mj. syn nacistického kolaboranta, jeho otec byl jako udatný voják wehrmachtu za druhé světové války  vyznamenán v boji o Oděsu. Angličané to o něm před časem publikovali v mediích,  mj. i proto je Juncker nenávidí. Do jeho pozice v EK jej prosadila - kdo jiný, než soudružka "Erika" Merkelová (takže esesácký synek a dement, nemající ani střední vzdělání, není sám, koho  Merkelová prosadila do vysoké politiky - akorát, že Schulze  především proto, aby ukázala publiku, že  není lepší volby než ona...A v případě prosazení Junckera nejspíše podobně. Stranou ponechávám další její figurku protlačenou Merkelovou do čela rady Evropy, formálně polského občana Tuska, proti vůli polské vlády...). Ani se nedivím, že návštěvy už tak zprofaného drunkera Junckera v Praze si všímá hodně hlavně bulvár...

Freeeurope :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-09 19:07
Ke komentari pana Freeeurope:

Zatim bohudik nemaji Juncker, Tusk a Merkelova tak silny vliv na jiz vytvorenou legislativu demokraticke zapadni casti EU.
O DEMONTAZ demokracie v EU se uspesne pokusilo MSp za Pospisila u EuGH v pripadu C-327/10, kde spachali trestny cin tim, ze zmanipulovali podklady a zatajili v CR jiz platny novy zakon c. 7/2009.
Mozna vite i o jinem pripadu demontaze.
Nic nedelani - nenapsani vsak utvrzuje Junckera v mylne predstave, ze ve vychodni casti EU je legislativa v poradku!
Vsichni tam zijici obcane sami vedi, jaky je tam neskutecny bordel, pretrvavajici komunisticke zakony (kontinuita komunistickych zakonu) a protipravne uveznovane osoby!!!
Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-08 20:29
Podání žádosti o vízum nesmí připomínat Kafkův Zámek, rozhodl Nejvyšší správní soud

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-08 20:30
BMW řídil policista, tvrdí inspekce. O osudu Tržila rozhodne prezidium

brno.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-09 19:02
Prijel, videl - a byl vypiskan.
Z.
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-09 19:10
6. července navštíví  Polsko americký prezident Donald Trump a setká se s prezidentem Andrzejem Dudou.  Návštěva se bude konat prakticky v předvečer hamburského zasedání zemí G-20.

Sejm (parlament) přijal dnes novelizaci zákona, kterou se přiznává doplatek 400 zlotých měsíčně aktivistům antikomunistické opozice a osobám, proti osobám perzekvovaným v dobých komunistické PLR. Doplatek jim má být vyplácen na dobu neurčitou (čili do smrti) a bez ohledu na jejich příjem.
Umělá estébáky v minulosti budovaná jimi kontrolovaná opozice (taková, jaká i v Československu a posléze v ČR i SR  chránila estébáky,  vystupovala proti lustracím - jako např.Václav Havel) dnes v jednom šiku s nimi v Polsku řve: "Snížení penzí estébákům je trestným činem!". Tak mě to motivuje  klást otázku: Co by asi dnes říkal Václav Havel a jak by se asi zachoval, kdyby žil, poté, co o jeho polském protějšku Lechu Wałęsovi, o jehož aktivitě jako tajného spolupracovníka SB (polské StB) "Bolka" bylo podáno množství zcela objektivně nezvratných důkazů?

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-11 20:10
Ten Virgulál má snad docela pravdu ?

Pokud tě kretén dokáže odsoudit za nepřebírání pošty, která nikdy nepřišla ba ani neodešla ? O. :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-11 20:13
Soudce, hazardér, únosce, vrah dítěte. Brzy vyjde na svobodu.
niezalezna.pl/.../


Krzysztof F. Byl soudcem ve městě Konin (Velkopolské vojvodství – pozn.).  Kvůli hazardním hrám měl dluhy. Unesl 10-letého chlapečka Olka a žádal výkupné, ale než dostal peníze, chlapečka zabil. Vrah brzy končí trest odnětí, k němuž byl odsouzen. – Nepředstavuji si, že bych jej mohl potkat na ulici – říká portálu „Codzienna” vynervovaný   Wojciech Ruminkiewicz, táta oběti.

Tento zločin šokuje dodnes, třebaže  od zločinu minulo už 20 let. V lednu 1996 byl unesen.10-letý Olek,  synek Wojciecha Ruminkiewicze, podnikatele  z Konina. Zakrátko na to tento muž dostal žádost o výkupné   – miliardu (dnešních sto tisíc) zlotých, Peníze byly sesbírány a únosce nakázal umístit tašku s nimi na zastávce při výpadovce z Konina. Policisté nalíčili past a Krzysztof F. byl brzy zatčen.
Krzysztof F. pocházel z právnické rodiny, otec byl předsedou soudu, bratr notářem, a on sám také soudil. Po tech letech svlékl talár, vedl vlastní byznys, plánoval zřízení advokátské kanceláře. Současně byl hazardérem, a naléhavě  potřeboval peníze. Proto chlapečka unesl. Po zatčení na počátku tvrdil, že chtěl využít příležitost k získání peněz, ale že se zmizením dítěte nemá nic společného. Nakonec ten vyvrhel ukázal i místo, kde tělo ukryl. V ovocném sadě ve staré studni. Pitva prokázala, že Olek byl udušen. Když F. žádal výkupné, chlapeček už nežil.

Soudci z  Konina tuto kauzu soudit nechtěli, a proto se tato dostala do Lodže.  Během prvního přelíčení  zločinec odvolal své dřívější objasnění, ale důkazy byly nevyvratitelné. Odsouzen byl na 25 let. V současné době je v trestnici ve městě Sieradz (lodžské vojvodství – pozn.). O předasné propuštění se nestaral, ale brzy i tak výkon rozsudku končí .
Zůstaky ještě čtyři roky. Nevím, co vrah po vyjití na svobodu udělá, ale nepředstavuji si, že jej potkám na ulici – říká „Codzienné”   Wojciech Ruminkiewicz. – Zabil mi dítě, zničil moji rodinu...

Nedávno se setkali v soudní síni, neboť  Ruminkiewicz  F. Zažaloval o odškodné, které si přeje dát na charitativní cíle.
– Zeptal jsem se F,, zda jej hryže svědomí.  Tvrdil, že hryže, ale dodal, že na věci to nic nemění. To spíše byla formule ve prospěch soudu než opravdová lítost – dodává  – dodaje Ruminkiewicz.

Ve čtvrtek (8. Června, pozn,) měl patnout v procesu o odškodnění rozsudek, ale ukázaly se nové důkazní návrhy. Přesněji: Mají být prověřeny majetkové pomary   Krzysztofa F., také dědictví po zemřelých rodičích. Další líčení se odbude teprve v září

Freeeurope

P.S. Tak to je ta dle neobolševiků v EU záruka zákonného stavu v Polsku.
_______________

Připomeňme, že ty největší lidské zrůdy se i u nás vyklubaly ze soudců.

Viz psychopat, vyděrač a kleptoman Vrána, později vyhlášený exekutor, byl původně přerovským soudcem.
0 # Saxána 2017-06-12 09:10
Co tomu říkáte?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-12 14:47
Čemu ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-06-12 14:47
Nevěděl jsem, že jsou to policajti. Začali mě mlátit, tvrdil soudu mladík obžalovaný z vraždy

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.