Stačil by jazykový zákon

 

Nestává se často, aby se vítězové dostávali do absolutní izolace, a zvláště pak vítězové voleb. Opak naopak bývá pravdou.  A jestliže se něco podobného už stane, musí to mít své racionální důvody. Třeba ty, že jsou vítězové přesvědčeni, že vítěz je sice momentálně na koni, ale že tento stav nebude mít dlouhého trvání a dnešní vítěz se rychle začne měnit v zítřejšího poraženého.

 

 

Povolební situace v  Ćeské republice je poměrně zvláštní, ba unikátní. S vítězným estébákem se nikdo další nechce bavit – a ten s údivem zjistil, že vyhrát volby ke štěstí nestačí, zvláště semknou-li se všichni ostatní poměrně vzácně jednotně proti němu.  Jediný, kdo se výrazně profitoval na jeho straně, je ruský agent a alkoholik z Hradu. Jistě reprezentativní dvojka.  Estébák s rusofilem – v čele Ćeské republiky…?!  V čele – nebo raději – v cele ?!

 

Jednotlivé strany se předhánějí v návrzích, jak vyšachovat estébáka ze hry definitivně a jednou provždy.

 

Přitom by stačilo tak málo. Jazykové zkoušky!

 

Přece máme legitimní právo na to, aby alespoň naše vláda hovořila – i psala – plynně a správně úředním jazykem. Tedy – česky. Požadavek na to, aby jednotliví členové české vlády ovládali – a také správně běžně používali – český jazyk, jistě není požadavkem přehnaným, ale naprosto oprávněným a samozřejmým. Přitom už tento minimální požadavek by jistého přivandrovalce, objednávajícího si kávu výrazem dva kafa, zcela spolehlivě z další politické soutěže na české scéně vyloučil. Atˇ si to jde zkusit zase někam jinam.

 

Neúspěšných, narušených psychopatů je všude po světě dost a dost, časem ještě nějaké další hlasy někde jinde získá. A třeba přijde i na to, že může žít i bez  Ćeské republiky.  A Ćeská republika bez něj.

 

 

 

                             Jirka Fiala, t.č. politický vězeń v Ostrově nad Ohří

 

 

 

Ostrov, 1. listopadu 2017

 

Comments  

0 # Saxána 2017-11-06 07:15
Městský soud Praha > Obvodní soud Praha 2
Datum: 15.11.2017 Místnost: č. 301/2.patro



13:30 28 C 92 / 2016 Jednání Mgr. Jachura Maříková Tereza
Česká republika - Ministerstvo spravedlnosti
Ing. Jiří Fiala

Údaje platné k: 06.11.2017 07:38:28
0 # Petr 2017-11-08 11:03
Jednání bude bez JF? Asi ho nepropustí z výkonu nebo ano?

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.