JSTE ODSTRAŠUJÍCÍM PŘÍKLADEM

Ústavní soud – soudce Tomáš Lichovník

 

 

JSTE ODSTRAŠUJÍCÍM PŘÍKLADEM

 

toho, jak soudce nemá – a nikdy nesmí – vypadat.

Nejen že neznáte zákony – a v rozporu s nimi se snažíte zabránit odborovému sdružení zastupovat svoje členy před soudem – ale neznáte ani platnou současnou judikaturu – především NS, a to ani poté, co jste o ní písemně poučen (takže by stačila i prostá znalost čtení), o tom, že byste byl někdy schopen samostatných právních úvah pak už nemůže být vůbec řeči. Vaše usnesení č.j. I. ÚS 3171/17 lze považovat nejen za takovou programovou ignoraci, ale především za snahu odepřít občanům přístup k justici, a tím i ke spravedlnosti, což je hrubým zpronevěřením se poslání soudce, a to už na soudu 1. stupně, natož ve vrcholném orgánu justice, jenž má doz&iacu te;rat n a ústavnost v celé zemi.

Protože Vaše usnesení ze dne 7.11. bylo zasláno přesně po uplynutí lhůty pro podání dovolání (tedy náhodou ještě někdo nestihnul dovolání přece podat), ač ÚS v obdobných případech odmítá ústavní stížnosti během prvních 14-ti dnů, lze mít toto usnesení za důkaz Vaší výjimečné malosti, navenek se zobrazující podlostí a zákeřností.

Mám za to, že Vás do Ústavního soudu navrhnul opilec, buran a justiční diletant Zeman – a že jste proto jeho věrným obrazem a odrazem. Skutečně – odstrašující příklad toho, jak soudce nikdy nemá a nesmí vypadat. Zpronevěření se soudcovskému slibu i poslání v praxi.

Jen pro Vaši informaci – protože to zjevně nevíte – připomenu a podotýkám, že soudce je od toho, aby chránil a prosazoval spravedlnost, a to proti komukoliv a kdykoliv – a ne hrabal statisíce za nic a své povolání mylně považoval za zlatý důl placený daňovými poplatníky.

Byl byste ostudou i posledního soudu ve Zlámané Lhotě, natož pak soudu Ústavního.

Jste nízký a ubohý člověk a nulový právní odborník.

Nikdy jste se neměl dostat dál než jako referent městského úřadu, nikam jinam nepatříte – a zase se tam brzy vrátíte.

S pozdravem Ing. Jiří Fiala

 

 

Ostrov n. Ohří, 8. listopadu 2017

Comments  

0 # Kedul 2017-11-28 23:09
No maji sice pravdu v tom ze pred US se musi vycerpat kdoviproc dovolani, ale .... "Dlužno ještě dodat, že Ústavní soud v projednávané věci nepřehlédl vadu ústavní stížnosti spočívající v absenci povinného právního zastoupení stěžovatele (§ 30 odst. 1 zákona o Ústavním soudu), ale netrval na jejím odstranění, neboť ani to by konečné rozhodnutí ve věci nemohlo ovlivnit." touhle vetou jasne priznali poruseni zakona ... s tim uz by se pracovat dalo nebot jde o vec odejmuti osobni svobody a tedy vec ktera nesnese odkladu ma se projednavat prednostne coz zjevne soud neucinil a mel spravne projednat tuto vec odmitnout jak oni pisou pro vadu bez prutahu.... otazka je kam s tim kdyz oni jsou posledni instanci? To nepodani dovolani byla zbytecna voda na jejich mlyn i kdyz zbytecnost toho podani je zjevna ...
0 # Saxána 2017-11-29 09:54
Aby průtahů nebylo málo : Teprve včera byl v mé poštovní schránce dopis od pana Fialy včetně tohoto dopisu a článku JUSTICE FUNGUJE ... napsaný 8. listopadu 2017
0 # Petr 2017-12-01 22:45
0 # Saxána 2017-12-04 13:49
Pošta z vězení dnes - Ostrov n. Ohří 30. listopadu 2017 :
*********************************************************

"Dneska jsem měl to dvojí projednání u soudu - to jsem se tedy pobavil. Přeměna trestu - odročeno (na 4. ledna), protože prý nemají stanovisko probační služby - to, které Vám právě posílám, takže jste momentálně lépe informovaná než karlovarský soud.

A propuštění na podmínku se zamítá, protože prý mám nedostatečnou sebereflexi a odsouzení přičítám zločinnému spolčení justice - tudíž je prý předpoklad, že své jednání budu opakovat. Vzhledem k tomu, že má "trestná činnost" spočívá v dodržování trestního řádu - tak je skutečně vysoká pravděpodobnost, že to budu opakovat."
0 # Kedul 2017-12-04 20:19
Dodrzovani trestniho radu .. jak odporny zlocin ... ani vrah by si k Vam nesednul v saline ;)
To prece musite vedet ze nedodrzovani trestniho radu je podle mnoha judikatu zcela normalni a ustavne komfortni jednani ktere se uz tak nejak ocekava ...
0 # Saxána 2017-12-04 15:52
Pluralismus a svoboda slova v médiích v Polsku
polskodnes.cz/.../...
0 # Kedul 2017-12-04 20:27
novinky.cz/.../...
Chtěl zabít tetu palcátem, dostal 13 let...
neznam detaily nevim co je ten clovek zac, ale podle clanku se jedna o nekoho na koho neni vubec zadny dukaz a dostal 13 let na zaklade vypovedi zlodejky ktera jej okradla a jeho tety ktera si to mysli za to ze podle techto 2 zenskych neco mozna chtel udelat ackoliv on tvrdi opak a je to tedy maximalne tvrzeni proti tvrzeni a ani nic skutecne hmatatelneho ten clovek v tomto pripade nespachal? Chapu to spravne? Takze chlapi co chteji soulozit a maji k tom unastroj muzou byt automaticky odsouzeni za pripravu znasilneni na zaklade vypovedi zenske co ji pozvali na veceri nebot tato mela pocit ze se k nemu chystal nebo jak tomu mam rozumet? Jak vidno ostuda z jinych pripadu nijak zrudnost a ubohost soudcu prokuratoru a fizlu nemirni ....
0 # Saxána 2017-12-05 13:04
Ing. Jiří Fiala zve na svá soudní jednání dne 14.12.2017 :

9.00 - OS P-2 - č. 237 - odškodnění vazby z r. 2010

11.15 - MS v Praze - Spálená - č. 22 - žaloba Bulovka - odvolání a tamtéž

12.45 - MS -"- -"- - omluva JC Deník - odvolání
0 # Kedul 2017-12-06 10:56
novinky.cz/.../...
Takhle se ma jednat s justicni mafii ... cesi jsou zbabelci ... nejde o konkreni situaci ale o princip... demokracie je o vlade lidu a vetsinove shode nikoliv vlade par justicnich mafianu co si proti vuli lidu delaji co chteji a jeste pouzivaji zbabele tajne sluzby ...
0 # Saxána 2017-12-07 21:35
OS KV – Mgr. Aleš Fikker
předseda soudu





Vážený pane předsedo soudu,

v návaznosti na svoje poznatky z jednání dne 30.11. Vám je chci sdělit a tím na Vás i přenést odpovědnost za to, kdo na vašem soudě soudí a rozhoduje o zcela podstatných věcech – naštěstí nikoliv v mém případě.

Soudce Mgr. Dalibor Čermák – ve věci přeměny trestu na domácí vězení:

Údajně nemá zprávu mediační a probační služby – a není schopen si ji zajistit, a to i přesto, že jsem ho upozornil, že já tu zprávu už 2 dny mám. Není tedy schopen si ji opatřit ani ve věznici, ve které skutečně sedí, natož aby si ji sehnal na soudu, přitom, je-li již hotova, stačí k tomu jediný telefonát. Podobná neschopnost se všude jinde – kromě soudu – trestá okamžitým vyhazovem.
0 # Saxána 2017-12-07 21:36
Není schopen věc projednat za celou druhou půlku trestu, tedy za 3 měsíce, takže nařizuje jednání na termíny po ukončení trestu, kdy jakékoliv jednání s jakýmkoliv výsledkem ztrácí opadstatnění a smysl – alespoň pro soud a věc samu. Zato může výborně sloužit k demonstrativní ukázce totální neschopnosti justice a nesmyslnosti kauz, jimiž se zabývá – s přímou vazbou na umělou zaměstnanost soudců, kterých ve skutečnosti stačí maximálně polovina, pokud by ovšem řádně dělali, co dělat mají.

Lepší scénář k parodii stavu a práce justice by sotva kdo vymyslel a jsem svým způsobem Čermákovi vděčen za to, že si ho napsal sám.
0 # Saxána 2017-12-07 21:37
Pokud vezmu projednání věci samé – a to věci dřívějšího propuštění, pak nelze přehlédnout následující skutečnosti:

Čermák dne 18.10. odročí proto, aby si obstaral spis OS v Kladně č.j. 5T 52/2013, dá si na to skoro 2 měsíce, resp. 6 neděl – a výsledkem je, že po 6-ti týdnech spis nemá. Jediné, co má, je nepravomocné rozhodnutí, které – samo o sobě – není ničím než cárem papíru s názorem jediné, zjevně podjaté soudkyně a nelze jím cokoliv prokazovat. Přesto jím klidně důkaz provádí, ač sám konstatuje, že je nepravomocné – a tudíž právně bezcenné.

O odvolání proti tomuto usnesení dokonce prohlásí, že to důkazem není! Jak na to přišel, to se ho laskavě zeptejte, v praxi to ale vypadá, že z právní teorie, natož praxe, neví a neumí fakticky nic, dokonce ani rozeznat, co důkazem je a co nikoliv.
0 # Saxána 2017-12-07 21:38
Ohledně toho, že neví, co je polovina, jsem mu to řekl sám, projednával polovinu 12 dnů před propuštěním – a přeměnu trestu po jeho skončení – to může dělat buďto blázen, nebo sabotér – tak si vyberte, kdo u vás vlastně soudí, na okraj podotýkám, že blázni patří do ústavů a sabotéři před soud a do kriminálu. Určitě ne na soudy, aby tam určovali, co je zákonné a co nikoliv. Natož aby podstatně vyspělejším lidem vykládali cosi o sebereflexi, nota bene za situace, kdy sami jsou podezřelí z vážnější trestné činnosti nežli odsouzený a jediný rozdíl mezi nimi a odsouzeným je ten, že jejich trestnou činnost dosud nikdo nevyšetřil a nepotrestal.
0 # Saxána 2017-12-07 21:39
Závěrem si Vám, pane předsedo soudu, dovolím připomenout, že za personální obsazení soudu – a tím i za jeho vnější výkon – jste osobně zodpovědný Vy, a ty jsou v současnosti takové, že je Váš soud zralý na uzavření, neboť neplní ani v nejmenším svoje základní poslání, a to především na trestním úseku, kde není schopen smysluplně projednávat podané návrhy. Tak, aby jejich vyřízení vůbec stálo za výplatu platů soudcům.

Takhle mám jen za potvrzeno, že soud – minimálně váš – je luxusním zaopatřovacím ústavem pro méněcenné jedince, kteří by si mimo státní justice nevydělali ani na slanou vodu.
0 # Saxána 2017-12-07 21:39
Soudce Čermák pak nevyzrálým dítětem bez základních právních znalostí, natož zkušeností, jemuž svěřit jakékoliv pravomoci, natož tak rozsáhlé, jaké ve věznici má, je hazardováním s právním pořádkem země, obecně platnou zákonností a především pak osudy stovek osob, o nichž má – kvalifikovaně (!!) - rozhodovat.

Díky zkušenosti s ním se budeme po mém propuštění vídat mnohem častěji než doposud, ač jsem původně měl v úmyslu věnovat se jiným činnostem, jiné práci, jiným kauzám a jiným oblastem.

S pozdravem

ing. Jiří Fiala

V Ostrově, dne 4. prosince 2017
0 # Saxána 2017-12-14 03:00

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.