Vánoce na řece Ohři.

Ohře v zimě

VÁNOCE NA ŘECE OHŘI


(o Kráse a Pravdě)

Padá vločka, mrzne v letu
ve vlasech mi zůstává
ostnatý drát – slovo k světu,
že zlo se nikdy nevzdává.



Stříbrný proužek o zvonek cinká
v korunách zmrzlé ovoce
i za vysokými ploty, v šedi beznaděje
chystají se Vánoce.

Cukrové špičky stříbrných smrků
po kopcích vůkol troušené
uran i cín, tábory k tomu
porculán, i číše broušené.

Šlik a tolar z Jáchymova
studený pohled stráží od věže
a kníže dobrý v paměť schová
co doba nová v kraj jeho všechno seřeže.

Studená vločka na studené hlavni,
vánočka ke stolu nese se. Zlaté prasátko.
Měsíce křivých trestů těm, co – nemoci – se brání
a všem Vánoce už zakrátko.

Právo divné. Špína držíc čistého.

A k tomu keltská řeka zpívá,

že neudoláš spravedlivého.

Pověstná trpělivost česká
do broušených číší kape pozvolna
jako tenkrát.
Nežli panská zpupnost stavy zvedla -
- a rozhořela se Evropa.

Pod horami cínu, mědi a zlata
prastará řeka spěchá ku Labi.
Pod kupou zlosti otevrou se vrata
k právu, jež – zdušeno zlatem – tvrdě spí.

Pod kotlem topit? Jen dočasu!
A riskuje, kdo přetopí.
Pod kotlem topit – výbuchu se dočká
císař, i soudní osudí.

Padá vločka bílá, padá i těm,
co pravdu chtějí znát.
Tak jako kdys víra pevná byla
a cenou statečným zas ostnatý drát.

Padá vločka, mrzne v letu,
ve vlasech mi zůstává.
Jako Boží posel k tomu,
že pravda se nikdy nevzdává.



Ostrov n. Ohří, v Den lidských práv, 2017

_____________________________________

 

Zdravím všechny, kteří mi pomáhali, materiálně i psychicky, přežít další střet s justiční totalitou. Byla to opět velmi cenná zkušenost. Můžete se těšit na řadu reportáží, jejichž scénář si napsala justice sama a na kterých v současnosti pracujeme. 

Pobytu ve vězení si cením obzvláště nyní, kdy Babiš sestavuje vládu, poté, co vyhrál volby. protože vězení je taková malá laboratoř a současně i ukázka toho, jak bude za 5 let vypadat celá společnost - ve věznicích vládne Babiš už nyní, a to už čtvrtým rokem, takže kdo má zájem, může poměrně snadno nahlédnout do neradostné budoucnosti. Budoucnosti, kde každý má práci (za 4 a půl tisíce na měsíc) a kde se z Čechů stávají ty nejpodřadnější a nejlevnější pracovní síly na ty nejhorší práce, které u cizích firem nechce nikdo dělat ani za pětinásobek. 

Inu, co jste si zvolili, to budete mít, pokud jste ho nevolili, tak jste tomu alespoň nedokázali zabránit - a chátra, kterou Babiš všude dosazuje, je plně srovnatelná se sebrankou z Hitlerových SA. Asi stejně vzdělaná, stejně intelektuálně vyspělá - a hlavně : Se stejnou úctou k lidským právům a svobodě člověka. Tedy : Nulovou. 

Dali si záležet na tom, aby mě nepustili ani o minutu dřív než museli - kdo ještě pochyboval o tom, kdo je Babišův nejnebezpečnější nepřítel a kdo je současně schopen zásadním způsobem zreformovat komunistickou justici, ví jak a umí to, ten to má teď jasně potvrzeno z míst nejpovolanějších - tedy z Babišova MSp a jemu poslušných soudců. 

Snažili se  vyhnusit mi i Vánoce - je i vaší zásluhou - všech, kdo se o mne zajímali a pomáhali mi - že se jim to nepovedlo. 

Ještě jednou všechny zdravím a všem děkuji. 

A teď už - klidné Vánoce všem lidem dobré vůle (což Babišovci rozhodně nejsou a nikdy nebyli). 

_________________________________________

 

 

_________________________________________

_________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2017-12-15 17:33
Západní Čechy, můj rodný kraj. Hezké místo, leč v současnosti tak vzdálené a nedostupné, ovládané stále stejnou verbeží. S trochou ironie, mohli jsme se, pane předsedo, potkat osobně. Kdybych se vydal do rukou španělské justiční mafie, mohl bych po čase skončit v nějaké české base. Ale zrovna takové setkání si rád ušetřím, počkáme si na to vítězné na podzim 2020. Přeju úspěšné první kroky na svobodě a těším se na další reportáže.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-15 17:40
Děkuji. Vynasnažíme se.
Co nebylo s Vámi, bylo s druhým pronásledovaným hrdinou - Fernandem Burgosem. Ten byl po dvakráte pod stejnou střechou překladiště vězňů v Jiřicích jako já. Jen jsme o sobě nevěděli. Každý v jiném kotci.
Zdravím
JF
0 # Saxána 2017-12-15 18:01
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-15 18:36
Poláci zatočí s postkomunistickou justicí a volební zákon napříště umožní vítězům ústavní změny.
Takže se soudruzi můžou vrátit už tak leda do hrobu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-15 18:50
Hm, vlastně se divím, že mě vůbec pouští na svobodu - když sami jedním dechem říkají, že jsem nenapravitelný recidivista, který je bude stále a zase znovu napadat (napadání říkají obraně proti jejich zvůli a recidivista je ten, kdo si ji opakovaně odmítá mlčky nechat líbit). A že trest nesplnil svůj účel (tím asi bylo zlomit mě - což se teda fakt nedaří...).
Zase vlastně - proč mě teda pořád zavírají - když sami říkají, že to neplní svůj účel a že je to po propuštění ještě horší než předtím ???
Chápete to někdo ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-15 19:45
Jirko, vítej venku !


Problémy budeš mít patrně i do budoucna, neb sveřepě lpíš na tom, aby zákony platily. To Janoušek v tom umí lépe chodit. Ty jsi na rozdíl od něj nikomu neublížil, tak si to vyžereš i za něj. O.

_____________

Díky za předpověď. Řekl bych, že vyžírání je teď na nich.
A krom toho, v tom kriminále si uvědomíš, že je těžko říct, ze které strany plotu je ta Babišova svoboda větší... J.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-15 21:20
Nazdar Jirko.
Vítám Tě na české " svobodě ".
Vynechám fráze o Tvém zdraví - snad je podstatné, zda jsi našel svůj dům nevyloupený.
Máš rozhodně nejvíce zkušeností se systemem . Stabilizace v nových poměrech bude jistě chvíli trvat..
Až to půjde, očekávám nové podněty.

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-16 09:34
Jak vypadá justiční reforma v praxi - aneb z čeho soudci mají u nás takový strach :

Dobrý večer,

Srdečně vítám na svobodě s přáním hezkého adventu. A zprávou z Polska:

Dnes večer v 9 hodin polský Senát přijal bez korektur novelizaci zákonů o Zemské justiční radě (Krajowej Radzie Sądownictwa) a o Nejvyšším soudu. Zákony budou postoupeny prezidentu Dudovi, jenž jejich návrh podal.

Novelizace zavádí volbu 15 členů Zemské justiční rady – soudců Sejmem (parlamentem), na společné čtyřleté období – dosud je vybíralo jen prostředí soudců.

Každý poslanecký klub má navrhnout ne více než 9 možných kandidátů. Sněmovna je má volit na zásadě většiny 3/5 hlasů – hlasuje se prostřednictvím sejmové (parlamentní) komise o seznamu 15 kandidátů, na němž každým z klubů musí navrhnout alespoň jednoho kandidáta.

V případě nemožnosti volby 3/5-většinou by se hlasovalo o tomtéž seznamu, ovšem o volbě by rozhodla absolutní většina.

Zákon zavádí mj. možnost podat Nejvyššímu soudu na pravomocné rozsudky polských soudů mimořádné stížnosti, a to z období posledních 20 let.

Na Nejvyšším soudě budou zřízeny dvě nové komory - Komora mimořádné kontroly a Věcí veřejných a Komora Disciplinární - s účastí porotců volených Senátem.

Ta druhá z komor bude provádět disciplinární řízení vůči soudcům a představitelům jiných právnických profesí. Zákon předpokládá také odchod soudců Nejvyššího soudu do stavu odpočinku po dovršení 65. roku života s možností prodloužení věkové hranice prezidentem Řečpospolity Polské (dnes je to věk 70 let).

Nyní oba dva zákony budou postoupeny prezidentovi, ten je může podepsat, vetovat, anebo je zažalovat (po podpisu nebo i před) Ústavnímu soudu.

Potud dnešní zprávy PAP (Polská Tisková Agentura) a niezalezna.pl/.../

Co mohu komentovat? Zůstává otázka jak a kdy a jakým způsobem bude ukončena nebo personálně obměněna současná Zemská justiční rada a Nejvyšší soud. Ne všichni soudci totiž budou mít nad 65 let. A také lustrace - ještě za předchozí vlády soudruzi v bývalém Ústavním soudě vydali nález, že lustrace je protiústavní.

Srdečně zdraví a z Vaší svobody se těší
Freeeurope

________________

Ano, takhle vypadá justiční revoluce v praxi - a definitivní zlom absolutní moci soudců a postavení je jako celku pod kontrolu volených orgánů, a tedy veřejnosti.

Mimořádné stížnosti proti rozsudkům z posledních 20-ti let : To jako by říkali, že posledních 20 let bylo obdobím bezbřehé justiční zvůle a že oprávněně může mít řada lidí pocit a vědomí křivdy. Ti nechť se obrátí na Komoru mimořádné kontroly.
A ta pak může rozsudky nejen zrevidovat a zrušit, ale i podat kárné návrhy na soudce, kteří je vydali. S cílem je vyhnat z justice.

Ano, přesně takhle bych si reformu justice představoval i já, spolu se zavedením porotního systému. JF
0 # Kedul 2017-12-16 10:21
20 let je malo... je treba zvazit jak dlouho po prevratu tady justicni mafie vladla a jak dlouho ti sami soudci soudcovali i predtim...
Rozhodne vsak je treba pridat moznost kazdemu kdo by se obaval ze i tak si jeho spis (nebo pribuzneho jiz zesnuleho ale krive odsouzeneho stejne tak jako zametene pod koberec trestni oznameni na krive zrudy z rad justicni mafie a davno bohuzel diky tomu promlcene) anonymni samozrejme co se obeti tyce nikoliv co se tech justicnich verejnych cinitelu tyce, jeste pred projednanim zverejnit cely a uplny na internetu aby mohl byt pod verejnou vselidovou kontrolou jak zvoleni zastupci o nem rozhoduji v te mimoradne stiznosti... tak aby byl bran v potaz cely a ne jen jeho ucelovy kousek jak napsal bolsevik rychetsky.
system databazi zmenit tak ze krive obvineny nebude mit zaznam ze byl prosetrovan v minulosti ale bude tam napsano ze je obet justicni mafie tak aby se k nemu nesmeli v budoucnu fizlove chovat jako je kriminalnikovi
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-16 11:56
Na naprostou nedostatečnost rejstříku trestů jsme teď narazili u soudu na Praze 2, když starosta obce podával svědectví o tom, jaký jsem slušný a bezproblémový občan - a následně soudkyně četla trestní rejstřík, asi aby to vyniklo v kontrastu.

Sama se dostala, protože pak najednou zůstala zírat, že tam půlku řízení, na která se odvolávám, vůbec nemá a o nich nic neví, prostě proto, že skončila zprošťujícím rozsudkem. Přitom ale informace o tom, že vás justice stíhala, dokonce i držela ve vazbě, a to dokonce opakovaně bezdůvodně, je přece zcela zásadní !!

Tyhle - zcela zásadní - informace trestní rejstřík nevede a nikde vlastně nejsou dostupny. Je tudíž hrubě zkreslený ve Váš neprospěch a poskytuje jen tendenční, hrubě zkreslenou a nepravdivou informaci.

Kdo by se chlubil vlastními chybami, natož naschvály, že ?

Přitom ale je to informace naprosto zásadní pro každého, kdo se chce objektivně podívat na vaši trestní minulost - a okamžitě by taková informace zarazila kdekterého justičního či policejního debílka, který si vyjel rejstřík, a teď se začne vytahovat, jak Vás dostal. Přitom je jen blbej, jak daleko vidí. Což obvykle zjistí až zpětně a s velkým zpožděním.

V resjtříku trestů by měla být správně zaznamenána VŠECHNA TRESTNÍ ŘÍZENÍ, která se kdy proti Vám vedla - a ta, co skončila zproštěním, pak výrazně červeně, ta, co skončila zproštěním nebo zrušením a navíc jste si i něco odseděl (ať už ve vazbě, natož pak ve výkonu trestu) by měla z resjtříku zářit podtržena a tlustým písmem na velkou dálku, aby je i ten největší policejní debil okamžitě viděl.

Protože i ten největší policejní debil naráz prudce změní úhel pohledu, když zjistí, že máte za sebou čtyři, pět, natož více zprošťujících rozsudků a dá si zatraceně pozor, jak a o čem se s Vámi baví. Když už nutně musí.
0 # Kedul 2017-12-16 14:03
S tim nemohu souhlasit .. je to prave naopak ... kazdy spis a zaznam o osobe by se mel okamzite ztratit z policejni a prokuratorske databaze po zprosteni, ale mel by zustat pouze zaznam ze tento obcan byl neopravnene stihan od-do. Protoze ted je to tak ze si policajt vyjede co jste podle nich udajne kdy mel spachat a z ceho vas vinili a da si dobry pozor aby neudelal stejnou "chybu" pri krivem obvineni jako minule a zkrata a dobre neco si najde a te "chybe" pri snaze obcana za kazdou cenu dostat se jiz vyhne .. obcan pak nemuze uspet proti te masinerii a lzim ... myslel jsem to tedy tak ze si justicni mafie dobre rozmysli vyhrozovani a hrube zachazeni a jetli vubec ji stoji za tu opakovanou ostudu cloveka bez padneho dukazu zacit stihat kdyz nevi jakou "chybu" udelala predtim ci aby si mohla vyrobit nejaky "dukaz" v ramci neomezene moci ktera ji pripada az po zahajeni stihani ale predtim ne ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-16 18:54
To je zjevně překombinované, policajti ani neví, že a zač Vás dříve stíhali, pokud Vás zprostili, a že by se po tom pídili, natož z toho vyvozovali poučení, je zcela naivní představa. Nikdy jsem se s tím nesetkal.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-16 12:13
Dobrý den,
Ano i také těch „.... posledních 20 let bylo obdobím bezbřehé justiční zvůle a že oprávněně může mít řada lidí pocit a vědomí křivdy. Ti nechť se obrátí na Komoru mimořádné kontroly.“

Ano, současná polská vláda, i veřejnost jsou v tomhle názoru zajedno, po roce 1989 se nezměnilo v polské justici vůbec nic.

Slyšíme to ze všech mediích mimo těch protivládních, slyšíme to od lidí. Justice přikrývala obrovskou zlodějskou aféru Amber Gold (v níž plavou nejvyšší představitelé bývalého režimu Občanské Platformy, jednalo se o finanční „pyramidu“, slibující obrovské zisky občanům-vkladatelům, z peněz byly financovány ultralevné aerolinie OLT, které dumpingovými cenami za součinnosti vlády a pozadí merkelovského Německa měly přivést do krachu polské aerolinie LOT, které měly za babku následně koupit nedávno krachlé lowcost airlinky Air Berlin), likvidovala důkazní materiál ve věci atentátu na prezidentské letadlo 10.04.2010 ve Smolensku (důkazy jsou, že se jednalo o výbuch dvou v určitém časovém sledu po sobě detonovaných náloží na palubě letadla, v důsledku čehož se letadlo se rozletělo na tisíce kusů ještě ve vzduchu...důkazy likvidovala na ruské pokyny vládní tzv. „Millerova komise“ za součinnosti tehdejší prokuratury), anebo další dnes celým Polskem rezonující velkoaféru divoké reprivatizace varšavských nemovitostí – v ní reprivatizoval režim do posledních dní jasné hvězdy „Občanské Platformy“, arogantní „bývalé“ komunistky, prezidentky Varšavy, Hanny Gronkiewicz –Waltzové, nemovitosti namísto oprávněným dědicům (většinou po obětech varšavského povstání 1944, anebo obětech holocaustu) do rukou členů její bandy. Ta zvýšila nájemné třeba i o tisíc procent, vyhnala spoustu bydlících rázem (hodně také prostřednictvím exekutorských mafií) na ulici, a pak domy koupila za fajfku tabáku...A ovšemže (in)justice i zde zajistila „spravedlnost“....Nemluvě o tunelářské aféře krakovských soudů, o nichž jsem zde referoval ještě před uvězněním pana ing. Fialy. Krakovských soudů se také dosud (in)justice zastávala. Ti už konečně svlékají taláry...a první procesy budou už asi na obzoru. Potud největší skandály, ve kterých justice naprosto selhala. Nemluvě o vykonstruovaných rozsudcích z politických důvodů...Zkrátka: Přetopený kotel hrozil výbuchem...
Ovšem, protipolské akce v EU rozehrávají krom dosud ještě ve funkci konajících europoslanci polské "totální opozice" rozehrává především režim Merkelové, následovaný představiteli nejobjemnější žumpy komunismu v západní Evropě, Francie v čele s protipolským fanatikem a jinak i lidským úchylem Macronem. Díky Merkelové dnes už povstala osa Moskva - Berlín. Není proto divu, že protipolských akcí se z europoslanců aktivně účastní Jourová...

Freeeurope

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.