Fernando propuštěn

Dle zpráv příbuzných, byl p. Fernando Burgos propuštěn na svobodu 29. listopadu. 

Bolivijsko - švédský otec, vězněný u nás za údajný únos vlastní dcery, byl propuštěn 29. listopadu na svobodu a odcestoval již do Švédska. 

Stalo se tak po rozhodnutí krajského soudu o jeho odvolání proti 30-ti měsíčnímu nepodmíněnému trestu, který dostal u soudkyně v Semilech. 

Spolu s případem p. Vlčka, jemuž krajský soud (zde pražský - u Fernanda hradecký) je to tak druhý případ v krátké době, kdy krajské soudy poměrně rychle zrušily drastická a zcela nepodložená trestní rozhodnutí soudů 1. stupně, podle nichž p. Fernando Burgos dostal 30 měsíců nepodmíněně za údajný únos vlastní dcery (kterou předtím fakticky nemohl vidět, natož vychovávat) a p. Vlček dokonce 4 roky za údajné domácí násilí (soud pro Prahu - východ) na své zjevně nevěrohodné a psychicky narušené manželce. 

Obojí znamená jediné - a dávno osvědčené : Totiž že justice ustupuje jedině pod veřejným tlakem, podaří-li se ho vyvinout, má nevinný šanci, nepodaří-li se, sedí - za nic - až zčerná (viz případ Nečesaný, kde nebýt enormního tlaku jeho rodiny, která dokázala zmobilizovat veřejnost, odseděl by si falešný trest do puntíku a do posledního dne ze 13 let a nikdo ze zodpovědných by ani nehnul prstem.)

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-17 16:50
Už tohle spojení je naprostý nesmysl, lze unést něco, co je ti vlastní? O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-17 16:56
Co si dosud dovoluje polská justice :

Varšavský prokurátor Krzysztof W., obžalovaný ze třech trestných činů korupce, byl odsouzen na 7 let vězení, ale v druhé instanci jej soud zprostil - informuje portál www.onet.pl

Portal píše, že prokurátor vzal za osvobození gangstera 300 tisíc zlotých (cca 1,8 mil. korun) úplatku a byl policisty z Ústřední vyšetřovací kanceláře chycen in flagranti. Třebaže Krzysztof W. nepracuje 10 let, bere měsíční penzi – dokonce 5 tisíc zlotých (30 tisíc korun) měsíčně.
Obvodní soud ve Varšavě jej odsoudil na 7 let do vězení. Avšak soudem druhé instance byl 6. prosince zproštěn viny.

Důvod? Uznali, že policie, která obžalovaného kontrolovala, nezachovala všechny předepsané procedury.

Prokuratura v této kauze oznámila, že se odvolává.

"Stál (Krzysztof W. – red.) daňové poplatníky už kolem půl milionů zlotých. Z funkce jej nelze odstranit, dokud nebude odsouzen pravomocným rozsudkem. Formálně pak je prokurátorem, akorát že s pozastavenou činností“ – cituje svého informátora Onet.

(Zdroj - týdeník "Do Rzeczy" dorzeczy.pl/.../...

Freeeurope
0 # Saxána 2017-12-17 22:41
0 # Kedul 2017-12-18 07:27
zpravy.aktualne.cz/.../...
Tři pražští policisté dostali kázeňský trest za nelidské a kruté zacházení. Zadrženého muže v cele totiž nejdříve svlékli a prohledali, poté ho připoutali k lavici tak, že vypadal jako ukřižovaný a nemohl se narovnat. Podle Generální inspekce bezpečnostních sborů však zákon neporušili.
GIBS - trestny cin zneuziti pravomoci uredni osoby a nadrzovani a schvalovani trestneho cinu k tomu...
Hrdinsti zbabelci v poctu 3 kusy co se vrhnou na neozbrojeneho v jejich vlastni cele - zneuziti pravomoci a muceni
Kdepak jsou zalobci kdepak jsou soudci? Jo vona ustava pro justicniho grazla neplati?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-18 18:13
Den vězeňské služby - 14.12. :

Vězeňská služba: Den českého vězeňství za účasti manželky prezidenta republiky
parlamentnilisty.cz/.../...

________________

Propustili mě na svůj vlastní svátek ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-18 18:14
Rozsudek zní stále: Odsouzen. Jestliže však někdo vidí takové rozpory a přesto tvrdí, že rozsudek je, tak nikomu z lidí nepřeju, aby se dostali do soudní mašinerie,“ poznamenal Jiří Kajínek.

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-19 18:55
Neprávní stát. Mosty v Česku na nás padají jen tak, samy od sebe

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-19 18:58
Zde, len vo slovenčině:

spravy.pravda.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-19 19:00
Spolek Šalamoun několik let monitoruje trestní věc Jana Eliáše, který byl opakovaně odsouzen za vraždu prostitutky, která se stala v Brně v roce 2009.

Pravomocným rozhodnutí Vrchního soudu v Olomouci, bylo trestní řízení proti Janu Eliášovi dne 30.11.2017 zastaveno. Tedy zcela zásadní pochybnosti o celé této trestní věci, které spolek Šalamoun opakovaně, několik let vytrvale namítal, absorboval Vrchní soud v Olomouci ve svém rozhodnutí a řízení pravomocně zastavil :

neboť nebylo prokázáno, že skutek spáchal obviněný.

Jan Eliáš strávil ve vazbě a výkonu trestu 1342 dnů tj.192 týdnů.

Stěžejním důkazem bylo jak jinak, zejména tzv. pachová stopa. Spolek Šalamoun, zejména v poslední době, při míře poznání nových skutečností, vyplývajících zejména ze závěrů vědeckého výzkumu, který probíhal dle zadání Ministerstva vnitra České republiky ve letech 2010-2015, že za daného postupu a provedení v České republice je metoda tzv. pachové identifikace natolik problematická, že se nedoporučuje používat jako důkaz v trestním řízení.

Viz: spoleksalamoun.com/.../...

Jsme svědky dalšího zmařeného mladého lidského života, kterého semlela neúprosná kola české justice a kterého ho to stálo přes 3,5 roku ve vazbě a výkonu trestu.

Je otázka jestli se taková “zkušenost” dá vůbec něčím kompenzovat. Zejména pobyt v nejpřísnější věznici Mírov jistě zanechá řadu neodstranitelných stop a následků.
Dalším zásadním faktorem je zdravotní újma jeho rodičů, kteří měli pravomocně a vykonatelně odsouzeného vraha. Dopady na nejbližší okolí jsou často ještě tragičtější, než na samotné odsouzené, raději se o tom moc nemluví.
Jen velmi těžko se vysvětluje blízkému okolí, sousedům a známým, že i když je někdo pravomocným rozsudkem v České republice odsouzen, vůbec to při exaktnosti české justice neznamená, že je také pachatelem i tak ohavného činu jako je vražda.
0 # Kedul 2017-12-19 21:01
Copak pachova stopa to je vec .... kdepak by se opice obtezovala prokazovat co a jak se stalo kdepak by se nekdo obtezoval neco zduvodnovat kdepak by nekdo bral v potaz i jine verze pripadu ... proste mame nekoho .. tomu prokazeme ze nekdy byl na miste cinu at se stalo co chtelo i kdyby se to nestalo to je fuk proste mame nekoho koho oznacime za pachatele a toho si odsoudime ...a jen mu prokazeme ze nekde byl to prece uplne staci zakony nezakony ...
Za to co napachali a pacha vetsina justicnich grazlu vuci nevinnym je 25 let natvrdo hodne mirny trest ....takove cinicke krutosti by nebylo schopno decko ve skolce jak je mozne ze je toho schopno neco co si rika policajt prokurator soudce nad tim zustava rozum stat ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-20 10:19
novinky.cz/.../...


Já bych té bestií po islámsku nechal vyříznout jazyk, aby do konce života měla památku na své počínání a aby už nikdy nemohla lhát!!

NP

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.