Timmermans : Přijeďte se do ČR podívat na "vládu práva" !!

Propuštěný politický vězeň píše místopředsedovi Komise Rady EU v návaznosti na jeho bezprecedentní útok na Polsko a jeho justiční reformu : 

 

 

Vážený pan

 Frans Timmermans

místopředseda Evropské komise 

 

 https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/458446-polsku-hrozi-ztrata-hlasovaciho-prava-v-eu-poprve-byl-aktivovan-clanek-sedm.html

 

Vážený pane, 

               Z výše uvedeného článku z veřejně dostupných médií jsem se dočetl o Vašem stanovisku k reformě justice v Polsku a zejména pak o Vaší snaze připravit Polsko o hlasovací práva v Radě EU aktivací článku 7 Lisabonské smlouvy. 

               Vaši snahu chápu jako další hřebík zatlučený do rakve důvěry občanů bývalých socialistických států, dnes členů EU, v dnešní evropské struktury a zejména v jejich politickou reprezentaci. 

Vaše snaha a stanoviska jsou současně projevem totální neinformovanosti, resp. podlehnutí dezinformacím, šířenými médii nepřátelskými vůči všemu samostatnému a nekontrolovanému diktátem bruselských pseudoúředníků, kteří dávno ztratili kontakt s obyvatelstvem Evropy a jeho zájmy a skutečnými problémy, vytvářejíc jakousi specifickou nadkastu, která o životě v zemích, jež má spravovat, nemá nejmenší potuchy. 

               Jako právě propuštěný politický vězeň, který je 15 let vytrvale pronásledován českou postkomunistickou justicí, mám k těmto otázkám zatraceně co říci – ale hlavně Vám řeknu jediné : 

Je mi z Vás a Vašich kolegů špatně. 

               Kde jste byli, když česká policie organizovala – a jistě i nadále bude organizovat – přepady mého domu pod záminkami, které by neobstály ani jako divadlo v mateřské školce ? Kde jste byli, když jste měli hájit rodičovská práva moje a práva mých dětí na jejich otce ? Kde jste byli, když se měl vykonávat závazný a vykonatelný rozsudek ESLP z července 2006, v němž byla ČR jednoznačně odsouzena za hrubé porušování mých práv, a to zdaleka nejen rodičovských ? Kde jste byli a co jste dělali, když jsem – právě jako důsledek tohoto – pro ČR ostudného – rozsudku putoval z vazby do vazby a z lágru do lágru ? 

               Kde berete tu neskutečnou drzost mluvit o vládě práva, která prý je v Polsku porušována ? 

Jak to, že jenom na základě mého případu jste dávno neaktivovali tentýž článek 7 vůči ČR ? 

Tomu, co tady teď je – a co nemá historické obdoby a srovnání -  říkáte „vláda práva“ ? 

To i němečtí okupanti měli za války větší smysl pro právo a spravedlnost, než máte dneska vy a ta vaše směšná a naprosto zbytečná komise. 

A Polsku, které se snaží téže zrůdné a zprofanované postkomunistické justice zbavit, chcete ještě vyhrožovat ? Namísto abyste tutéž reformu dávno vyžadovali jako vůbec vstupní podmínku pro členství v EU ? 

Polská vláda vykonává vůli svého národa – a zcela právem vás posílá do háje s tím, že se vašim směšným vyděračským požadavkům nehodlá podřizovat. 

Její stanoviska lze snadno pochopit, ta vaše byste si nedokázali obhájit ani v první hospodě, natož na jakémkoliv právnickém či politickém – zdůrazňuji nezmanipulovaném -  foru. 

Čeští občané, kteří si vyzkoušeli „spravedlnost“ postkomunistické justice na vlastní kůži, vzhlížejí k polské justiční reformě s nebývalou nadějí, zatímco k vaší pseudokomisi se stále více vzrůstajícím odporem a hnusem. 

Začínáte připomínat parazity, hmyz, který otravuje a obtěžuje všechno, co v Evropě ještě zůstalo dobré a nezkažené, ač z její zkaženosti právě vy těžíte nejvíc, resp. z ní přímo žijete. 

Kdysi jsem si myslel, že kdo je proti členství v EU, je buďto komunista nebo jejich sympatizant. 

Vy intenzivně přesvědčujete lidi o tom, že kdo chce poctivě pracovat a žít, a to v tradicích, v Evropě vzniklých, nutně musí být proti vám a držet se od vás co nejdále, jak to nedávno prokázali angličtí voliči.  

Dám Vám dvě velmi cenné rady do života : 

1)      Okamžitě se přijeďte podívat na tzv. „vládu práva“ do ČR. Rád Vám udělám průvodce, a to – pro Vás – i gratis, bez vašich luxusních diet za nic a na nic. Jestli ještě poté budete mít tu drzost (nebo hloupost) hovořit v ČR o „vládě práva“, patříte buďto do vězení, nebo do blázince, výběr zařízení bych ponechal na evropských voličích. 

2)      Okamžitě, ale okamžitě dejte ruce pryč od Polska a jeho justiční reformy a polské vládě, stejně jako polskému národu se – stejně hlasitě jako byly hlasité tyhle Vaše bláboly v médiích – omluvte. 

 

Pohádky o „vládě práva“ si nechte pro vnoučata na dobrou noc. 

Evropským politickým vězňům by se po nich totiž dost špatně usínalo. 

S pozdravem

 

 

                                                                                                                      Ing. Jiří Fiala 

                                                                                         předseda K 213 a čerstvě propuštěný politický vězeň

 

V Košíku, dne 20. prosince 2017

_______________________

_______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-20 16:26
novinky.cz/.../...

Neuměle skrývaná škodolibá radost babišistánu je předčasná.

Schválení sankcí proti Polsku by muselo být v EK schváleno jednohlasně - a to se nestane. Už je jasné, že proti bude hlasovat Budapešť a Tallin. Představitelé Estonska se již také vyjádřili, Budapešť už dávno. Reálnou je naděje, že po straně Polska stane i hlas z Vídně.

Timmermans je bývalý tlumočník ruštiny, představuje na liberály se přejmenovavší holandské komunisty, kteří získali v posledních volbách v Holandsku jen 6%.

Inu, v domovských zemích zkrachované politické „veličiny“ bojují za restauraci komunistického režimu dávné PLR.

Samozřejmě, že hodně velký impuls těmto akcím také dali europoslanci „totální opozice“ a předseda Evrospké Rady Tusk, za přizvukování provaleného estébáka Wałęsy.


V Polsku jakékoliv konání Tuska a „totální“ opozice proti vlasti může získat jedině masové opovržení – a tím spíše dodat hlasy PiSu. Toho si „totální“ opozice je dokonce i vědoma, ta se ani nikterak nekryje tím, že v případě úspěchu nějaké formy puče se jí dostane podpory EU.

Její heslo je „ulica i zagranica“ Jenže to je dost bláhová myšlenka i pokud EU, neboť čím více levice v EU povede EU v protidemokratickém konání, tím více se kompromituje na veřejnosti dalších členských i nečlenských států, nehledě na to, že se vydává hrozbě dalších následníků Brexitu.

Ve skutečnosti akce proti Polsku není ani tak akcí EU jako především akcí Merkelové a Macrona.

V Polsku už dnes díky Merkelové veřejné mínění v zemi vidí osu Moskva-Berlín (která je faktem i bez Polska), a vnímá ji jako obdobu paktu Ribbentropp-Molotov z 23. srpna 1939.

Francie má už tak mezi polskou veřejností špatný zvuk nejen pro silné komunistické tendence, ale také za urážky, které padly proti Polsku z úst Macronova předchůdce, komunisty Fr. Hollanda.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-20 17:09
A. Duda - právě živě čt 24
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-20 17:09
Jirko - přečetla jsem právě Váš dopis a před tím jsem vyslechla - živě - A. Dudu. Poslechněte si to zpětně - mluvit začal asi tak v 17.45 hod.

Teď se mi to propojilo - vždyť on i Vy navrhujete totéž.
Není to Vaše věznění organizováno nakonec v EU?
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-20 22:22
Silná slova prezidenta o eurokratech: Mnoho z nich zkrátka na téma Polsko lže:

niezalezna.pl/.../

- My demokratické standardy zvyšujeme. Nejdůležitější demokratickou institucí v Polsku je parlament – Sejm a Senát, které jsou zvoleny občany ve všeobecných volbách – řekl dnes Andrzej Duda v televizi Polsat News.

Prezident rovněž komentoval rozhodnutí Evropské komise o aktivaci čl. 7 Smlouvy o EU proti Polsku.

- Nerozumím tomuto rozhodnutí. To je rozhodnutí čistě politické. To nemá nic společného s meritorní podstatou věci, neboť kdo zná systémy organismu, ohledně justice fungující v jiných evropských zemích nebo jinde na světě, ten dokonale ví, že ta řešení, jaká jsme v Polsku přijali, se neliší od toho, co je v mnoha evropských zemích, a dokonce spíše naopak, mohl bych říci, že toto jsou snay o hodně demokratičtější.
0 # Kedul 2017-12-21 10:01
Zneuziti pravomoci pokud je mi znamo podle trestniho zakoniku lze rozhodne odmenit vice nez 5-ti letym trestem.
Odklon nelze pokud je mi znamo dle trestniho radu pouzit u zlocinu jakym rozhodne jsou trestne ciny ktere lze ohodnotit vice nez 5-ti letym trestem...
Kazdym dnem nas i medialne zname pripady presvedcuji o totalni aroganci a ignoranci zakonu ze strany justicni mafie ... co teprve ty pripady ktere medialne zname nejsou? Tam musi byt bordel na ntou ze si nedovoli pod pohruzkou novinar napsat ani radku ....
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-21 12:05
Přesně tak. Jestliže Knotkovi - před zraky celé republiky - dá za přijetí úplatku - a to ve funkci soudce (!!!) podmínku, pak je to naprosto k smíchu. Viděl jsem v kriminále lidi, co kvůli údajnému úplatku, postavenému pouze na svědectví bývalé manželky (tedy jistě "nestranné a nezaujaté" osoby) dostal dotyčný 7 let !! A to nebyl veřejným činitelem. Podle této logiky by Knotek musel nutně dostat od deseti let nahoru, ti ostatní podobně.
Ta justiční pakáž se nám vysloveně drze směje do ksichtu a má za to, že si to musíme nechat líbit donekonečna...
To rozhodnutí ve věci Knotek a spol. - jedině nad slunce jasnější důkaz, že soudce nemůže a nesmí posuzovat zase soudce, ale že to může dělat jedině občanská porota, ideálně složená ještě z osob poškozených justicí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-21 12:27
Včera přímý přenos i s překladem - dnes už není k dispozici - k přehrání.
www.ceskatelevize.cz/.../217411058031220

Z facebooku : Záznam prohlášení polského prezidenta
www.facebook.com/.../?id=100005313795488

Zdravím, M.
0 # Saxána 2017-12-21 13:41
Právní revoluce v Polsku
tyden.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-21 14:23
Komunista Ondráček fungování GIBSu zhoršit nemůže, už teď je k ničemu, tvrdí aktivista

rozhlas.cz/.../...

____________

Pán má naprostou pravdu a je vidět, že dobře ví, o čem mluví... Můžeme potvrdit z vlastní zkušenosti.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-21 14:52
Maďarské veto v EU proti sakncím vůči Polsku je jasné.

magyarhirlap.hu/.../...

A ještě k prezentaci ČT: Není to polská vláda, kdo se dal do války s EU (jak tvrdí ČT), ale EU, kdo tuto válku proti Polsku zahájil, a to z podnětu Merkelové a Macrona, a kdo se sprostým způsobem vměšuje do vnitřních záležitostí jiné členské země, a - nota bene - na základě vylhaného vykonstruovaného obvinění.

Válku začala Evropská komise už letos na jaře, kdy vyslala do Polska tzv., Benátskou komisi, což je její poradní orgán. Její delegace přijela tehdy do Varšavy, a účastnila se výhradně sezení představitelů „totální opozice“ spolu s tehdejšími soudci NS a starého ÚS, tedy osob, které jsou bývalými členy komunistické strany PSDS, s historií aktivního podílu na komunistickém bezpráví, zatímco představitelům legálně zvolené vlády a orgánů hodlali věnovat jen symbolických 10 minut v kuloárech.

Ti samozřejmě takový způsob chování odmítli, toto „symbolické“ setkání s představiteli Benátské komise odmítli jako urážku a Polsko podalo na počínání Benátské komise EK stížnost, s tím, že s Benátskou komisí přerušilo spolupráci.

A akorát se stupňoval kolotoč Timmermansových ultimativních výhrůžek - to prostě je jednání, jaké nemůže přijmout žádný suverénní stát. Jenže, co čekat od holandského komunisty?

Analogii takového způsobu jednání známe i z československých dějin: Přece misi Lorda Runcimana v předvečer mnichovské zrady 1938! Přesně tak, stejným způsobem jednostranně přijímal a tlumočil tehdy své vládě lži henleinovců! Stejně tak jako Benátská komise.

Freeeurope

________________

Mrzí mě, že stejně jasné není i veto z Prahy.

Když nic jiného, alespoň tady by visegrádská čtyřka měla prezentovat naprostou jednotu - a je smutné, že - stejně jako za časů bolševika - jsou (tradičními) vzbouřenci jen Poláci a Maďaři, zatímco za Čechy mluví slovenský estébák.

A to tak nějak - po estébácku, tedy - ani ryba, ani rak... Aby se nikdo mocný moc nenaštval a nezačal se třeba ptát po estébákově legitimitě za tuto zemi vůbec mluvit.
____________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-21 14:56
Babišova pakáž v akci :

video.aktualne.cz/.../...

Schillerová? První den pozurážela kolegy, kteří zlikvidovali nelegální hazard v Česku, říká Závodský

dnes | Můj odchod z ministerstva financí může být osobní záležitostí, měli jsme spory, tvrdí náměstek pro hazard Ondřej Závodský, který má ve funkci skončit. Nová šéfka resortu Alena Schillerová mu prý oznámila, že není spokojená s tím, jakým způsobem vyřešil problematiku hazardu v zemi. Slučovat útvary podle toho, jestli se někdo někomu líbí, je podle něj špatně. Obávám se, že důraz teď bude kladen na výběr daní z hazardu, ne na jeho potírání, říká Závodský.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-21 17:04
A tohle je dobré! Němečtí právníci si dělají starosti o reformy justice v Polsku. Zatímco v Německu soudce vybírají politici!
wpolityce.pl/.../...
Zahraniční spojenci polské soudcovské kasty v akci! Německé Sdružení Právníků varuje před zasahováním do zákonnosti. Němci sugerují, že vliv výkonné moci na volbu soudců zakládá ohrožení nezávislosti justice. To je v zákonech německých právníků zvláštní přístup, zvláště tím, že v Německu soudce povolávají politici, a vliv německých úřadů na justici, spolkových i zemských, je jedním z největších v Evropě!
„Nezávislost soudců stanoví jeden ze základů státu, řídícího se ve svém konání principy zákonnosti“, vzkazuje místopředseda Německého Sdružení Právníků dr Thomas Remmers (advokát i notářa), když dodává, že „v situaci, kdy má výkonná moc možnost zasahování do organizace a fungování soudů na nejvyšším stupni, je nezávislost porušena“.
– čteme na stránkách s polskou vládou bojujícího sdružení (polských – pozn. přek.) soudců „Iustitia“.
Výše uvedené mínění se vztahuje také na plánované ukrácení funkčního období soudců Nejvyššího Soudu v Polsku a možnosti ze zvláštěních důvodů zrušit předtím vydané pravomocné rozsudky – informuje sdružení.
Stanovisko německých soudců může vzbudit značný údiv. V Německu spolkové soudce jmenuje a odvolává spolkový prezident, a soudce zemské – pro věci justice příslušný ministr dané spolkové země. Činí to na návrh komise pro povolávání soudců, volených mocí zákonodárnou a výkonnou.
Vliv výkonné a zákonodárné moci na volbu soudců je v německém právu tedy rozhodující
– informovalo nedávno (polské) ministerstvo spravedlnosti.
Téměř celkové zpolitizování justice německým právníkům zřejmě nevadí. Problémy a skandály hledají v Polsku. Německo je také poslední zemí, která má právo co poučovat Poláky o zákonnosti.
Freeeurope

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.