Nevkusný patlal plácal na Štěpána

do rádia i televize. 

Evidentně neškodí, že svou gulášovou úroveň veřejnosti před nadcházejícími volbami náležitě připomněl. Abychom si ještě včas uvědomili, co za patlu - matlu máme na Hradě - a že je nejvyšší čas to změnit. 

 Zatímco média rozebírají "obsah" jeho zjevně bezobsažného projevu, já bych doporučil pouhý podrobnější pohled na obrázek - kterým má tu odvahu se prezentovat před celou republikou... Ba i zahraniční veřejností. A který říká výmluvně mnohé. 

Adventní věnec ovázaný trikolorou není projevem vlastenectví, ale byl by vrcholem kýče a nevkusu i u politiků třetí garnitury, natož u prezidenta republiky. Nemluvě o skutečnosti samé, že adventní věnec už nemá na Vánoce na stole co pohledávat. Pokud to ovšem neměl být symbol zaostalosti a opožděnosti autora - pak samozřejmě plnil svůj účel velmi dobře. 

A - prohlédněte si i ten stromek za postkomunistickým rusofilem : Ten je jako vystřižený z nákupního obchodního centra - tedy naprosto odlidštěný, nedomácí, neosobní, bez svíček (které jsou na stromečku prakticky to nejdůležitější) - prostě, komerce sama. 

Jaký prezident, takový jeho krám - resp. skvadra lidí kolem něj. Nevkusní - a hlavně nevzdělaní a necitliví -  patlalové - jinak by ta úprava stolu nemohla takhle vypadat. 

Nikdy nezapomenu na výmluvný - a velmi ilustrativní - obrázek z jedné ze slavnostních připomínek 21. srpna před rozhlasem : Zemanův slavný kancléř Mynář si tam - asi když si myslel, že se nikdo nedívá, ač tam bylo všude kolem kamer jako sena - utíral nos do rukávu saka !! Čuně jedno. To se nevidí běžně ani v tom kriminále. 

A - projev sám - ten byl výborným doplňkem krajně nevkusného, kýčovitého prostředí, do nějž byl zasazen. 

Především po jazykové stránce. 

Takhle prostě prezident nemluví. Takhle mluví tlučhuba a žvanil, který právě není v alkoholovém opojení - a je tedy schopen alespoň srozumitelně artikulovat. 

Po té obsahové stránce lze maximálně konstatovat, že nic zajímavého, ani podstatného, natož pozitivního, nepřinesl.

Druhořadý projev druhořadého politika v druhořadém prostředí - bez vkusu, vzletnosti - a hlavně : Bez důstojnosti. Pro prezidenta tak nezbytné. 

Divím se, že novináři, kteří si jinak všímají kdečeho, tohle všechno nechávají bez povšimnutí - a rozebírají, co za rozbor vůbec nestojí, totiž blábol sám. 

Patří k ubohosti autora, že se chtěl zviditelnit alespoň tím, že k národu mluví - po vzoru TGM - na Štěpána, a ne na Nový rok, jak už tu bylo zažitým zvykem. 

Dost možná i proto, že na Vánoce se obecně tolik nechlastá, a tudíž na Nový rok je otázkou, zda by vůbec byl schopen nějaký projev vyprodukovat. Snad leda ze záznamu. 

Příštímu prezidentovi, ať už to bude kdokoliv, bych vřele doporučoval, aby tradici novoročních projevů obnovil. 

Neboť pamětníků Masarykových projevů na Štěpána už asi mnoho žít nebude. 

Zato tahle Zemanova kýčovitá patlanina kulturním lidem z paměti hned tak nevymizí. A - ruku na srdce - nechtěl bych s ní být spojován !! 

 

 https://www.novinky.cz/domaci/458848-zeman-potesil-babise-okamuru-a-filipa-dalsi-politici-jsou-kriticti.html

 

____________________

____________________

 

Raději už bez komentáře... 

___________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-26 20:25
Matla patla

A koho by si tam milý Jíří chtěl, starého Růžičku? O.
__________________

Ten aspoň uměl smotat prachy do pořádný ruličky...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-26 20:25
Jinak - než tuhle unylou, nevkusnou a ožralou rusofilskou obludu, tak to už skoro každýho.
0 # Tomáš Jadlovský 2017-12-27 07:28
Spravedlnost po česku. Sice se přiznal někdo jiný, ale přece nebudeme platit odškodné tomu nespravedlivě odsouzenému. brno.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-27 07:36
"Soudci chybu neuznali..." Dobrovolně ji neuznají nikdy.
Až to bude probíhat tak, že se jich nikdo nebude na nic ptát, prostě případ prověří nezávislá komise - a všichni podepsaní soudci pak rovnou poletí z talárů k lopatě, pak začneme hovořit o POČÁTCÍCH právního státu.
Přesně TO je smyslem justiční reformy. A nic jiného.
0 # Kedul 2017-12-27 09:26
Zneuziti pravomoci uredni osoby v organizovane skupine a velmi vysokou skodou a ublizenim na zdravi spolu s trestnym cinem pomluvy a nove zcela zjevne dochazi ze strany OCTR ke spachani trestneho cinu nadrzovani .... 15 let natvrdo je myslim pro prislusne soudce a statni zastupce zcela na miste.... marenka by se jim mela uz jenom vzhledem k delce trestu pouze pripsat do rejstriku (nejsme jako oni)....nerespektovat pravomocny zcela zjevne neokecatelny rozsudek a zcela zjevne spravedlivy a zakonny rozsudek plny naprosto jasnych primych dukazu kdy pochyba o zprosteni neni na miste neni pravni nazor ale dusevni porucha ci umyslny trestny cin. soudy v zadnem pripade nemaji resit nejake poruseni zakona ale maji se zatracene zabyvat obzalobou tech nadutych porusovacu zakona a tem ma byt zatracene horko na lavici obzalovanych...jmena a fotky verejnych cinitelu placenych z nasich dani kteri zjevne porusily zakony jsou kde???
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-27 15:43
brno.idnes.cz/.../...

Totéž se dělo v polské justici zcela běžně. Nový zákon, schválený 21.12.2017, umožňuje pro podobné případy podat mimořádnou stížnost, na jejímž základě lze nařídit přezkum rozsudků až o 20 let zpět. A samozřejmě OČTR, i příslušné odpovědné osoby z řad justice, povolat k zodpovědnosti.

Je tam kontrola z řad Senátu a Parlamentu, čímž je už zabezpečeno, aby soudci-kolegáčkové nemohli krýt porušování zákona anebo trestné činy spáchané osobami z řad justice.

Problémem, jehož řešení se dovolávají i někteří politici anebo i osoby z rezortu spravedlnosti, je ještě nepromlčitelnost komunistických zločinů, zejména těch, co byly spáchány v době výjimečného stavu (po 13.12.1981). Nový zákon o Nejvyšším soudě nyní umožňuje penzionovat staré talárové „harcovníky“, kteří soudili (nevinné) v letech před r. 1989, hlavně pak v době výjimečného stavu.

Konkrétní příklad z Polska – třeba jeden za mnohé: Paní Žofie Pietkiewiczové, která se v srpnu 1982 zúčastnila antikomunistické demonstrace. Její kauza se tehdy dostala k soudci Waldemaru Płóciennikovi, jenž je DNES vedoucím odboru v Trestní komoře Nejvyššího soudu. Płóciennik ji tehdy uznal vinnou, že v době manifestace „urazila během a ve spojitosti s plněním služebních povinností zasahující příslušníky „Občanské Milice“ (rozuměj komunistické policie – pozn.), urážející je slovy všeobecně uznávanými za urážlivé“. A důkazy? Byla rozpoznána „podle šedých vlasů a světlého oděvu, musela být dostatečně charakteristická“, takový „důkaz“ stačil, aby paní Pietkiewiczovou Płóciennik odsoudil na 8 měsíců nepodmíněně.

Takových případů bylo... Někteří z těhdle soudců po pravdě během posledních let odešli do penze, ale řada takových soudců s PLR-ovskou minulostí nadále soudí. A samozřejmě, to se novými zákony bude končit.

Požadavek nepromlčitelnosti zločinů komunismu je logickým, a zdaleka nejen pro Polsko.

Freeeurope.
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-28 09:26
Názorná ukázka, k čemu jsou "dobré" neziskovky a jakými kravinami se v převážně většině případů zabývají...

Nálepka „Bezpečný klub“
Základní postřehy a pravidla budou zaměstnance nočních klubů učit vyškolení zástupci neziskových organizací, které se zabývají sexuálním násilím. Takových trenérů, kteří budou proškoleni odborníky z řad adiktologů, by mělo být až šedesát. A během několikahodinového kurzu se má díky nim obsluha baru naučit, jak správně jednat.

__________

novinky.cz/.../...
_________
0 # Kedul 2017-12-28 10:50
Drze jsou protezovany kdovijake blahorodi nekonaji, ale zkuste napsat nejaky konkretni pripad s zadosti o pomoc (kdyz uz na svych strankach prezentuji ze pomahaji a pripady se zabyvaji) ... ani nemaji tu slusnost odpovedet ze je to nezajima .... (www.youtube.com/watch?v=TvspXJOvhJ8) ... pani Vam to odkyvala ale na muj podnet ta slavna liga ani neodpovedela ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-28 13:28
Ti nejsou na to, aby něco řešili. Ti jsou na to, aby se ukazovali na veřejnosti a brali dotace. Občas, aby se neřeklo, vyberou jeden případ, obvykle nějakého naprostého trumbery, pokud je to cikán, tak ještě líp, který nikomu nevadí a nikoho nenaštve - a ten tzv. "vyřeší..." A tím se pak prezentují dalších 10 let.
Od skutečných problémů samozřejmě ruce pryč, to bychom se mohli spálit - a spáleniny bolí - a dlouho se hojí - jak známo...
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-29 20:33
Drahoš - to jsou věci

Podle zápisků kpt. StB ing. Jana Šandy, 2. správa, řídícího důstojníka Drahoše, viz ÚSTR cituji:
Drahoš byl v roce 1985 získán Státní bezpečností pro spolupráci; záminkou k jeho získání byla jeho záliba v nezletilých chlapcích. Protože byl důvěrníkem StB, nemusel vstoupit do KSČ stejně jako i jiní konfidenti StB, jeho řídící důstojníci ho poslali v roce 1985 na roční stáž do SRN. Jeho svazek byl skartován v prosinci 1989, krycí jméno Drahoše - "Bas", patrně proto, že zpíval ve sboru.
Někdo tvrdí, že "Akademik" Drahoš svým kolegům kradl nápady, proto má několik spoluautorství na různých patentech, existují svědectví: "Buď budu uvedený jako spoluautor nebo nebude žádný patent."
Sluníčkáři byl vybrán pro snadnou vydíratelnost a poslušnost. Lidé z tvrdého bolševického jádra Charty mají k dispozici kopii jeho skartovaného svazku StB.
Sluníčkáři ho chtějí vykreslit jako moudrého, národ spojujícího vědce, takového novodobého Masaryka.

TO BUDETE TEPRVE KOUKAT, JAK SI TO TI HOŠI VYMYSLELI.!!!!

youtu.be/2JJtMhXlZxM(youtu.be/2JJtMhXlZxM
0 # Ing. Jiří Fiala 2017-12-29 20:34
Vláda odvrací nejistotu ve výpočtu platů soudců a státních zástupců

ceska-justice.cz/.../...
_______________

A zavádí novou jistotu : Ti, co budou s Babišem, budou brzy brát dvojnásobek...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.